Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Jabukovac na Mosoru
+15
Mraz
goxxon
gomar
chumaman
sgt bear
Fratt
puls
hanuman
miles
Migach
yasko
lololorenzo
Molokai
robert
Pipica
19 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Jabukovac na Mosoru
Ustajanje rano ujutro i spremanje ranca za svoju prvu avanturu je bio pravi užitak. Oko 7 ipo sam krenula sa svojim pratiocima na nepoznat teren. Dio staze mi je donekle bio poznat pa sam putem skovala pakleni plan u kojem sam barem dio staze trebala biti potpuno sama, i to ne bilo koji dio staze, već onaj potpuno nepoznat...
Na gajnu sam došla oko 11 sati i ostavila bolju polovicu i naše maleno dijete da uživaju u prekrasnom proljetnom danu na idealnoj livadi.. Dala sam par upustava, ispraznila ranac od nepotrebnog tereta i sa litrom vode, nožem i jabukom krenula na turu od nekoliko sati potpuno sama. Vrijeme je naizgled bilo idealno.
Tura nije bila zahtjevna i poprilično sam je olako odradila, mnogo brže nego su na to navodile smjernice. Popela sam se na vrh, udahnula nekoliko puta, zapisala par trenutnih inspiracija i krenula dalje. Putem sam vidjela i slikala mnogo zanimljivog ljekovitog, jestivog i drugog bilja. Jao, kako volim provodit vrijeme u prirodi. Krenula sam dalje sama sa svojim mislima..
Na Jabukovac sam došla prepuna pozitivne energije i sreće.. Malo sam odanula i u svojim mislima provela više od sat vremena.. Iz mojih sanjarenja me prenula grmljavina koja je dolazila skupa s ogromnim crnim oblacima meni s leđa. Znajući da iman vraćanja više od sat vremena, opustila sam se i jednostavno prepustila osjećaju pokušavajući fotoaparatom zabilježiti bar jednu fotografiju tih veličanstvenih munja. Krenula sam natrag jer ipak, treba se vratiti u bazu prije nego itko pomisli da mi se nešto desilo..
Putem me je sustigla kiša, ali naravno nema ljepšeg osjećaja od kapljica na ugrijanom tijelu. Spustila sam se do logora gdje me je dočekalo moje malo prase i moje veliko prase. Skupila sam drva iako ih je bilo podosta na toj lokaciji, naložila vatru, podigla šator..
Nažalost ništa nisam ulovila, ali na sreću moja civilizirana druga polovica se pobrinila da donese nešto domaće..
Kako se spuštala noć, crni oblaci su još jednom pustili sunce da uhvatim samo trenutak tog zalaska koji je obasjao kapljicama prepunu livadu. Kasnije su se oblaci vratili s kišom te sam ostatak večeri provela u šatoru s još jednim čovjekom i psom. Nema više baterije na fotoaparatu..
Ujutro se budim u potpuno vlažnom šatoru koji se totalno smočio od kondezacije što su u njemu boravila tri bića ali otvaranje šatora je vratilo osmjeh na lice. Livada je bila prekrivena zrakama sunca.. uz jutarnji čaj i domaću pancetu te čašicu razgovora lagano sam spremila stvari i krenula natrag prema kući. Avantura jedna je prošla, mnogima možda to i nije neka avantura.. Ali malenim koracima se ide prema cilju. Prepuna dojmova već planiram novu akciju u kojoj ću svakako brati bilje i kuhati svoju hranu, čekati neke nove gromove i totalno zamračenje usred bijela dana, piti izvorsku vodu i prodbijeti noć uz crno vino i rovanje veprova u pozadini..
Na gajnu sam došla oko 11 sati i ostavila bolju polovicu i naše maleno dijete da uživaju u prekrasnom proljetnom danu na idealnoj livadi.. Dala sam par upustava, ispraznila ranac od nepotrebnog tereta i sa litrom vode, nožem i jabukom krenula na turu od nekoliko sati potpuno sama. Vrijeme je naizgled bilo idealno.
Tura nije bila zahtjevna i poprilično sam je olako odradila, mnogo brže nego su na to navodile smjernice. Popela sam se na vrh, udahnula nekoliko puta, zapisala par trenutnih inspiracija i krenula dalje. Putem sam vidjela i slikala mnogo zanimljivog ljekovitog, jestivog i drugog bilja. Jao, kako volim provodit vrijeme u prirodi. Krenula sam dalje sama sa svojim mislima..
Na Jabukovac sam došla prepuna pozitivne energije i sreće.. Malo sam odanula i u svojim mislima provela više od sat vremena.. Iz mojih sanjarenja me prenula grmljavina koja je dolazila skupa s ogromnim crnim oblacima meni s leđa. Znajući da iman vraćanja više od sat vremena, opustila sam se i jednostavno prepustila osjećaju pokušavajući fotoaparatom zabilježiti bar jednu fotografiju tih veličanstvenih munja. Krenula sam natrag jer ipak, treba se vratiti u bazu prije nego itko pomisli da mi se nešto desilo..
Putem me je sustigla kiša, ali naravno nema ljepšeg osjećaja od kapljica na ugrijanom tijelu. Spustila sam se do logora gdje me je dočekalo moje malo prase i moje veliko prase. Skupila sam drva iako ih je bilo podosta na toj lokaciji, naložila vatru, podigla šator..
Nažalost ništa nisam ulovila, ali na sreću moja civilizirana druga polovica se pobrinila da donese nešto domaće..
Kako se spuštala noć, crni oblaci su još jednom pustili sunce da uhvatim samo trenutak tog zalaska koji je obasjao kapljicama prepunu livadu. Kasnije su se oblaci vratili s kišom te sam ostatak večeri provela u šatoru s još jednim čovjekom i psom. Nema više baterije na fotoaparatu..
Ujutro se budim u potpuno vlažnom šatoru koji se totalno smočio od kondezacije što su u njemu boravila tri bića ali otvaranje šatora je vratilo osmjeh na lice. Livada je bila prekrivena zrakama sunca.. uz jutarnji čaj i domaću pancetu te čašicu razgovora lagano sam spremila stvari i krenula natrag prema kući. Avantura jedna je prošla, mnogima možda to i nije neka avantura.. Ali malenim koracima se ide prema cilju. Prepuna dojmova već planiram novu akciju u kojoj ću svakako brati bilje i kuhati svoju hranu, čekati neke nove gromove i totalno zamračenje usred bijela dana, piti izvorsku vodu i prodbijeti noć uz crno vino i rovanje veprova u pozadini..
Pipica- zelembara
-
Broj postova : 46
Datum registracije : 23.05.2012
Re: Jabukovac na Mosoru
Bravo !
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010
Definitivno imaš smisla za fotografiju. Samo tako nastavi.
Molokai- spikač
-
Broj postova : 669
Godine : 48
Datum registracije : 26.03.2012
SVAKA ČAST!!!!
Stvarno odlićno provedeno vrijeme i odlićne slike.(imaš smisla za fotografiju!)
PREKRASNO!
Stvarno odlićno provedeno vrijeme i odlićne slike.(imaš smisla za fotografiju!)
PREKRASNO!
lololorenzo- mr.spika
-
Broj postova : 1027
Godine : 27
Datum registracije : 23.01.2012
Hvala vam, mogla bi fotografija biti moje zanimanje, samo da kupin neki bolji aparat i proban utočat koju sličicu, a ima ih na bacanje... E tada bi svakako mogla u potpunosti uživati u putovanjima prirodom! i rijetko navračat u civilizaciju tek da stavinn poneku sličicu!
Pipica- zelembara
-
e a ovaj italian stileto to tvoj noz ili? je original?
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011
nije moj nož.. pa ne bi znala nikakve detalje o njemu.. ovaj kojeg ja inace koristin je neki američki klasićni, odličan je..
Pipica- zelembara
-
Bravo Pipica, odlične fotke i odlična reportaža, nadam se da bude toga više od tebe
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Netko ima oko za fotografiju...
miles- lingua
-
Broj postova : 200
Godine : 33
Datum registracije : 15.10.2011
A koji je to fotoaparat
lololorenzo- mr.spika
-
Broj postova : 1027
Godine : 27
Datum registracije : 23.01.2012
sve pohvale .jako dobre slike ..jeli bilo blavora putem taj dio mosora ih je prepun..
hanuman- bomber
-
Broj postova : 196
Godine : 48
Datum registracije : 13.10.2010
Ni jednog blavora ni zmiju nisan vidila.. to je jos dogovor iz djetinstva.. jednostavno se ne diramo jedni u druge.
Fotoaparat je Olympus FE 290, nije loša aparat, ali mogla bi imat bolji, srednja klasa prije 5-6 godina, a fotografija je ljubav odavno, nisan toliko dobra, koliko volin slikavat Ali svakako hvala puno...
Fotoaparat je Olympus FE 290, nije loša aparat, ali mogla bi imat bolji, srednja klasa prije 5-6 godina, a fotografija je ljubav odavno, nisan toliko dobra, koliko volin slikavat Ali svakako hvala puno...
Pipica- zelembara
-
A imaš smisla i za reportažu.Očekujemo velike stvari od tebe...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Koja pozitivna atmosfera, dok je tako, Pipica daje 500% sebe... Neću vas razočarat! Samo avanture i bit će reportaža...
Pipica- zelembara
-
Super reportaža i lijepo provedeno vrijeme...zadnja fotka može konkurirati za naj foto foruma bez ikakvog problema.
Samo tako dalje!
Samo tako dalje!
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
pas mater, maznuo sam ti dvije fotografije.
bez brige, od mene dalje neće!
bez brige, od mene dalje neće!
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
Samo vi maznite šta hoćete.. sve je naše!!!
Pipica- zelembara
-
Prekrasna reportaža predivne fotke,više nego pohvale
više nego FENOMENALNO za prvu reportažu
Meni se extra sviđa naziv lokacije,Jabukovac,u pravom smislu kao da se Eva vraća u raj.
Sretno ti budi i tvojim prasićima
više nego FENOMENALNO za prvu reportažu
Meni se extra sviđa naziv lokacije,Jabukovac,u pravom smislu kao da se Eva vraća u raj.
Sretno ti budi i tvojim prasićima
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
svaka čast,prekrasne slike i odlična reportaža,skakavac je predobar
gomar- bomber
-
Broj postova : 146
Datum registracije : 11.05.2011
baš lijepe slike i primjećujem da ti se na prvoj vide mišići
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Zadnja slika... kradem
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
haha, ta slika je bila totalni fail, dok nisan dosla doma pa vidila da je ipak mogu iskoristiti za obecanje...
Pipica- zelembara
-
Ma svaka ti čast...ukratko pa to što radiš slikom i riječima je čista umjetnost.
Kao da sam čitao bajku.BRAVO!!!
Još još još
Kao da sam čitao bajku.BRAVO!!!
Još još još
GAGY- spikač
-
Broj postova : 567
Godine : 43
Datum registracije : 11.02.2012
ja imam problem s kompom i zadnja fotka koju mi otvara je fotka sa psom, ili to i jest zadnja fotka?
lijepe fotkice tebe vidimo polovično a sve nas zanimaš, no ljudi priznajmo!
pipi pa ti si udata i imaš dijete ako sam dobro shvatila iz tvoje priče?
lijepe fotkice tebe vidimo polovično a sve nas zanimaš, no ljudi priznajmo!
pipi pa ti si udata i imaš dijete ako sam dobro shvatila iz tvoje priče?
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
hehe, nisan udata i neman dijete, ali iman momka i našu bebu psa
Prepoznat ces zadnju sliku..
Prepoznat ces zadnju sliku..
Pipica- zelembara
-
A jeste foto-amateri .
Neznam sto vidite u ovim slikama - reportaza dobra ,a slike su ti Pipice bit cu iskren teski prosjek.
Fali ti jos nesto osim aparata koji i nije tako bitan jer "boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije . . . "
Neznam sto vidite u ovim slikama - reportaza dobra ,a slike su ti Pipice bit cu iskren teski prosjek.
Fali ti jos nesto osim aparata koji i nije tako bitan jer "boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije . . . "
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010
robert...kad bi na forumu bila anketa za mrguda i najomraženijeg tipa ti bi bio nepobjediv i to jednoglasno.
pipi ne obaziri se, ima nas svakavih pa ni forum nije pošteđen od pacijenata..
sorry robi al kako ti se dade više skupljati bodove kod kolega za omraženost?
svi te opominju, ja nisam nikad dosad,
al sad hoću; šta je s tobom kolega?
fali ti spoj u glavi za društvenost??? to mora biti sto posto! ja ne znam kad ćeš više zaraditi taj ban...sam ga izazivaš!
trol i gotovo:)
pipi ne obaziri se, ima nas svakavih pa ni forum nije pošteđen od pacijenata..
sorry robi al kako ti se dade više skupljati bodove kod kolega za omraženost?
svi te opominju, ja nisam nikad dosad,
al sad hoću; šta je s tobom kolega?
fali ti spoj u glavi za društvenost??? to mora biti sto posto! ja ne znam kad ćeš više zaraditi taj ban...sam ga izazivaš!
trol i gotovo:)
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
He, he Tonka 'Angelus odvjetnik'
Pipi kad će naredna šetnja,reportaža,pa izvrsno te krenulo svi smo u stavu pozor isčekujemo
daljni tjek,imaš što u planu?
Pomisli na sve ove jadne betonske ljude gladne prirode
Pipi kad će naredna šetnja,reportaža,pa izvrsno te krenulo svi smo u stavu pozor isčekujemo
daljni tjek,imaš što u planu?
Pomisli na sve ove jadne betonske ljude gladne prirode
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Bilo bi jako teško svima ugodit, ali eto, potrudit ću se sljedeći put da bude još bolje... Da svi budu zadovoljni.. I da ne popucaju neki po šavovima iz kojekavih razloga..
Smisao mi nije bija da iman najbolje fotke na forumu, nego da vam prenesem šta bolje doživljaj sa mista di san bila.. a najbolje sta san mogla je tu.. ne mislin da su moje slike bog zna što, ali meni se sviđaju, a to je opet jer ja znam pricu iza njih i razloge zbog kojih je svaka slika slikana...
svakako hvala na komentaru za moju prvu reportažu i obecajen da cu te iduci put ugodnije iznenadit!!
There is no place for aggresion...
Smisao mi nije bija da iman najbolje fotke na forumu, nego da vam prenesem šta bolje doživljaj sa mista di san bila.. a najbolje sta san mogla je tu.. ne mislin da su moje slike bog zna što, ali meni se sviđaju, a to je opet jer ja znam pricu iza njih i razloge zbog kojih je svaka slika slikana...
svakako hvala na komentaru za moju prvu reportažu i obecajen da cu te iduci put ugodnije iznenadit!!
There is no place for aggresion...
Pipica- zelembara
-
Spreman boršu za sutra, iden na mali izlet, necu nocit jer nažalost u petak radin... a nadam se da ce za vikend biti i malo spavanja, još ako bude suvo, naravno tada svakako pod zvijezdama!
Pipica- zelembara
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM
Stranica 1 / 2.