Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Moj izlet - Lagdimor
4 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Moj izlet - Lagdimor
Moj izlet - Lagdimor
Evo i moje prve reportaže. Ribolovom se bavio od kad znam za sebe, te sam vučen za uvijek boljim i boljim mjestima prošao većinu otoka Krka. Najdraze mjesto mi je bilo i ostalo Lagdimor, uvala sat i pol laganog hoda od Valbiske. Fotke su s više posjeta, iskoristio sam najbolje. Krenimo...
Parkiranje u Valbisci, poznatom trajektnom pristaništu. Početak puta ja na lijevoj strani i nakon 100 metara makadama počinje kozji,ovčji put uz obalu
onda malo provlačenja kroz šumu i po kamenju, uglavnom put ide paralelno s obalom
nakon 15-tak minuta put postaje pitomiji i dolazim do svjetionika na lijevoj punti Valbiske (nije na slikama)
Nakon svjetionika dolazim do prve uvale. Po ljeti tko prvi njegova je.
Nastavim dalje obalom i put ubrzo postaje sve gori i nestaje, te sam primoran hodati po ovakvim stijenama.
Još jedna mala uvalica, prekrasna za kupanje ljeti.
i nakon 100 metara dalje je Lagdimor
Malo ribolova.
Ako želim doći do same uvale, put prestaje uz obalu te sam primoran ići u šumu gore i ponovo se spustiti u samu uvalu.
Evo i kraja puta, stijena samo za mene.
Probao sam jednom ići i dalje, ali nemoguća misija, put postoji iz davnina ali tako zarastao da ja s opremom ne mogu proći.
Htio bih skrenuti pažnju da sad postoji i kraći put (NELEGALNO napravljen kroz zaštićenu šumu) i spušta se direktnu u samu uvalu. 10 minuta najviše. Nije to za mene, draža mi je duža šetnja.
Pozdrav iz Lagdimora
Evo i moje prve reportaže. Ribolovom se bavio od kad znam za sebe, te sam vučen za uvijek boljim i boljim mjestima prošao većinu otoka Krka. Najdraze mjesto mi je bilo i ostalo Lagdimor, uvala sat i pol laganog hoda od Valbiske. Fotke su s više posjeta, iskoristio sam najbolje. Krenimo...
Parkiranje u Valbisci, poznatom trajektnom pristaništu. Početak puta ja na lijevoj strani i nakon 100 metara makadama počinje kozji,ovčji put uz obalu
onda malo provlačenja kroz šumu i po kamenju, uglavnom put ide paralelno s obalom
nakon 15-tak minuta put postaje pitomiji i dolazim do svjetionika na lijevoj punti Valbiske (nije na slikama)
Nakon svjetionika dolazim do prve uvale. Po ljeti tko prvi njegova je.
Nastavim dalje obalom i put ubrzo postaje sve gori i nestaje, te sam primoran hodati po ovakvim stijenama.
Još jedna mala uvalica, prekrasna za kupanje ljeti.
i nakon 100 metara dalje je Lagdimor
Malo ribolova.
Ako želim doći do same uvale, put prestaje uz obalu te sam primoran ići u šumu gore i ponovo se spustiti u samu uvalu.
Evo i kraja puta, stijena samo za mene.
Probao sam jednom ići i dalje, ali nemoguća misija, put postoji iz davnina ali tako zarastao da ja s opremom ne mogu proći.
Htio bih skrenuti pažnju da sad postoji i kraći put (NELEGALNO napravljen kroz zaštićenu šumu) i spušta se direktnu u samu uvalu. 10 minuta najviše. Nije to za mene, draža mi je duža šetnja.
Pozdrav iz Lagdimora
Molokai- spikač
-
Broj postova : 669
Godine : 48
Datum registracije : 26.03.2012
Re: Moj izlet - Lagdimor
Je li bilo ribe ? Teren odlično izgleda. Kakvo je dno, zapinje li puno, ili je salbun ? Ima li dubine ?
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Kad tamo idem 90% se vraćam s ribom, uglavno orada. Na puntalima ima više vrsta (pic, orada, zubatac, šarag, kantar) a u samoj uvali samo orada i arbun. Sve vrste sam ulovio ,zubaca nisam iako znam točno gdje ih iima. Pokušavao sam s živom ješkom (par puta,) ali ne mogu zabaciti toliko bez da ribu-ješku ubijem. Trebalo bi otplivati ali nikad nema dobrovoljaca. Dno je šaroliko, ovisi o mjestu. Treba koristiti onaj sistem za šarana s olovom da se olovo otkači kad zapne. Dubine su na puntalima do 18,19 metara kad bacam crva. Njega mogu zabaciti dosta daleko, 50-80 metara ovisi o kojem djelu crva je riječ.ivo je napisao/la:Je li bilo ribe ? Teren odlično izgleda. Kakvo je dno, zapinje li puno, ili je salbun ? Ima li dubine ?
Sad tamo nema orada, barem ne onih pravih jer orada je u ovom dobu godine na totalno drugačijem terenu. Ovo je više ljetna pozicija.
Što je to salbun?
Molokai- spikač
-
Salbun je oni fini, bijeli pijesak, pržina, ne mogu se sjetit kako ga na Krku zovu, recimo, ona valica livo od samostana u samom Krku ti je sva na salbunu. Porporela, ili kako se zove, ne mogu se sitit, mžda Portopižana, nisam siguran, star sam, pa zaboravljam.
Ako misliš da bi ti zubatac primija ješku u po mora (teško), probaj za neki plovak zavezat napuhani dječji balon, pa pusti niz vitar. Spoji balon običnom spajalicom za plovak, pa ako riba povuče, balon se sam otpusti, ne pravi otpor. Ali ne virujem da će se zubatac dizat puno od dna.
Ako misliš da bi ti zubatac primija ješku u po mora (teško), probaj za neki plovak zavezat napuhani dječji balon, pa pusti niz vitar. Spoji balon običnom spajalicom za plovak, pa ako riba povuče, balon se sam otpusti, ne pravi otpor. Ali ne virujem da će se zubatac dizat puno od dna.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Zove se portopižana, mozak vam još dobro radi.
Zubaca lovim na sistem, ne u pola mora nego na dnu. Ješka bude na 1.5m od dna. Tanji najlon do olova, teška trokraka vrtilica,virbla,đogulin, + prama s živom ješkom, uglavnom knez. Ako olovo zapne, tanji najlon prije puca.
To s balonom bi funkcioniralo samo za palamide. A i uvijek se nađe neko ko voli prošetati barku uz sam kraj iako mi urlamo i bacamo kamenje itd. Precvika najlon ili mu se zapetlja u propelu (he he)
Zubaca lovim na sistem, ne u pola mora nego na dnu. Ješka bude na 1.5m od dna. Tanji najlon do olova, teška trokraka vrtilica,virbla,đogulin, + prama s živom ješkom, uglavnom knez. Ako olovo zapne, tanji najlon prije puca.
To s balonom bi funkcioniralo samo za palamide. A i uvijek se nađe neko ko voli prošetati barku uz sam kraj iako mi urlamo i bacamo kamenje itd. Precvika najlon ili mu se zapetlja u propelu (he he)
Molokai- spikač
-
Jako lijepo.Bravo za ribolov.Ja sam također bio,samo nije bilo tih posebnih stvari samo ubaci udicu i čekaj
lololorenzo- mr.spika
-
Broj postova : 1027
Godine : 27
Datum registracije : 23.01.2012
ovo sam već gledala ranije, pa zar sam prošla without no coment?? ma baš sam neka:)
fotke su lijepe. prva uvala na slici je ono, samo moja:)
tema ribolova mi je jako privlačna, i ribe koje loviš su mljac...znaš za recept "riba u soli" koju je naš luksa ovdje objavio, napavi tako svoj ulov.
koelga ak ti se dolazi u pulu na neki koncert samo ti dođi, ja ti budem domaćin, a ovog ljeta bit će jako dobrih koncerata.
fotke su lijepe. prva uvala na slici je ono, samo moja:)
tema ribolova mi je jako privlačna, i ribe koje loviš su mljac...znaš za recept "riba u soli" koju je naš luksa ovdje objavio, napavi tako svoj ulov.
koelga ak ti se dolazi u pulu na neki koncert samo ti dođi, ja ti budem domaćin, a ovog ljeta bit će jako dobrih koncerata.
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.