Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
par barbudosa ')
+7
oetzi
DoomsdayST
lololorenzo
GAGY
Marko
Vilcambu
redbeard rum
11 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 1.
par barbudosa ')
zdravo, ekipa,
nema me, stisnuo posao, ali i druge obaveze (fotka jedne od njih u prilogu, zove se nessie) pa uspijevam tek jedan nož tjedno uraditi.
žao mi je ako kasno odgovaram na poruke, no zasad stvari tako stoje i tu nema pomoći - o ovim ću noževima napisati još nekoliko stvari kad stignem, znam što treba
čitam što se piše, ali premalo je vremena za pisanje - kroz par tjedana ću imati više vremena i nadoknaditi propušteno
mislim da ova tri niste vidjeli - futrolama ću se baviti sutra.
ako koga zanima, evo i par detalja:
9cm dugu oštricu je iskovao šved goran enocksson iz sleipner čelika - prvi sam put nož radio iz ziricote drveta (no nisam bio zadovoljan, dršku sam rastavio), a druga i konačna drška je od abonosa (obje su verzije u prilogu).
ziricote:
abonos:
važno mi je da svaki detalj prvenstveno služi upotrebljivosti, estetika ionako proizlazi iz odbacivanja suvišnog - reljefirana je drška udobna i sigurna u ruci:
---------------------------------------------------------------------------------
dulja oštrica je finskog proizvođača kankaanpaa i u početku je izgledala poput tipične leuku oštrice, širila se prema vrhu - urezao sam joj choil, spustio špic u drop point i napravio lovački nož s drškom od abonosa (kraći segment je poprečno ispiljen).
duga je 14.2cm i od visoko-ugljičnog 80CrV2 čelika.
lijep pozdrav,
mile
nema me, stisnuo posao, ali i druge obaveze (fotka jedne od njih u prilogu, zove se nessie) pa uspijevam tek jedan nož tjedno uraditi.
žao mi je ako kasno odgovaram na poruke, no zasad stvari tako stoje i tu nema pomoći - o ovim ću noževima napisati još nekoliko stvari kad stignem, znam što treba
čitam što se piše, ali premalo je vremena za pisanje - kroz par tjedana ću imati više vremena i nadoknaditi propušteno
mislim da ova tri niste vidjeli - futrolama ću se baviti sutra.
ako koga zanima, evo i par detalja:
9cm dugu oštricu je iskovao šved goran enocksson iz sleipner čelika - prvi sam put nož radio iz ziricote drveta (no nisam bio zadovoljan, dršku sam rastavio), a druga i konačna drška je od abonosa (obje su verzije u prilogu).
ziricote:
abonos:
važno mi je da svaki detalj prvenstveno služi upotrebljivosti, estetika ionako proizlazi iz odbacivanja suvišnog - reljefirana je drška udobna i sigurna u ruci:
---------------------------------------------------------------------------------
dulja oštrica je finskog proizvođača kankaanpaa i u početku je izgledala poput tipične leuku oštrice, širila se prema vrhu - urezao sam joj choil, spustio špic u drop point i napravio lovački nož s drškom od abonosa (kraći segment je poprečno ispiljen).
duga je 14.2cm i od visoko-ugljičnog 80CrV2 čelika.
lijep pozdrav,
mile
redbeard rum- spikač
-
Broj postova : 848
Godine : 40
Datum registracije : 06.12.2009
Re: par barbudosa ')
Bok Bradonja, nezna u čemu je bio problem u prvoj verziji ali meni izgleda fantastično. Drugi nož je takoder odličan u tvom stilu precizno napravljen.
Vilcambu- tipko
-
Broj postova : 65
Godine : 44
Datum registracije : 22.10.2010
također, ne kuzim kaj nije valjalo, ali u svakom slucaju obje verzije su odlicne, također i ovaj veći
nego nessie je krasna =)
nego nessie je krasna =)
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Stvarno za svaku pohvalu.Ni ja ne vidim u čemu je problem sa prvim
Jedno pitanjce ako može? Da li je to abonos od mene ili?Ako je kako si zadovoljan?Da li te slušao?
LP
Jedno pitanjce ako može? Da li je to abonos od mene ili?Ako je kako si zadovoljan?Da li te slušao?
LP
GAGY- spikač
-
Broj postova : 567
Godine : 43
Datum registracije : 11.02.2012
hvala na lijepim riječima, ekipa.
što se tiče drške od zirikotea, previše sam je stanjio na prijelazu prema oštrici, vidi se, fali nešto manje od milimetar širine na trbuhu.
toliko me mučilo da mi ga je bilo lakše rastaviti nego ga gledati.
dragane, drške na noževima s karlovom i enockssonovom oštricom su od tvog abonosa, a od markovog je ova kankaanpinog.
na fotkama se vidi razlika u teksturi, a uživo i u boji - drvo se prilično lako obrađuje, detalji se lijepo vide (ali zbog razlike u gustoći i velikih pora nisam forsirao kompliciranije pothvate), mada zna biti krhko (odlamaju se komadići pa treba biti pažljiv).
zaboravio sam staviti slike ovog noža, nisam ga stigao bolje slikati, a već je isporučen.
karlo je iskovao laminiranu oštricu, bila je oko 11cm duga, a drška je od abonosa.
veoma sam zadovoljan ovim nožem.
što se tiče drške od zirikotea, previše sam je stanjio na prijelazu prema oštrici, vidi se, fali nešto manje od milimetar širine na trbuhu.
toliko me mučilo da mi ga je bilo lakše rastaviti nego ga gledati.
dragane, drške na noževima s karlovom i enockssonovom oštricom su od tvog abonosa, a od markovog je ova kankaanpinog.
na fotkama se vidi razlika u teksturi, a uživo i u boji - drvo se prilično lako obrađuje, detalji se lijepo vide (ali zbog razlike u gustoći i velikih pora nisam forsirao kompliciranije pothvate), mada zna biti krhko (odlamaju se komadići pa treba biti pažljiv).
zaboravio sam staviti slike ovog noža, nisam ga stigao bolje slikati, a već je isporučen.
karlo je iskovao laminiranu oštricu, bila je oko 11cm duga, a drška je od abonosa.
veoma sam zadovoljan ovim nožem.
redbeard rum- spikač
-
PREKRASNI SU!!
lololorenzo- mr.spika
-
Broj postova : 1027
Godine : 27
Datum registracije : 23.01.2012
Čini mi se da si poprilično zadovoljan sa njim što mi je jako drago.
U svakom slučaju majstore svaka ti čast.
U svakom slučaju majstore svaka ti čast.
GAGY- spikač
-
Broj postova : 567
Godine : 43
Datum registracije : 11.02.2012
VRHUNSKI... Barem meni...
P.S. ovih dana ti možda stigne ponešto poštom, javi ako dođe...
P.S. ovih dana ti možda stigne ponešto poštom, javi ako dođe...
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
prekrasni radovi,sviđa mi se kako si osigurao trn sa dva mesingana pinsa
oetzi- spikač
-
Broj postova : 924
Datum registracije : 25.07.2010
Prekrasni su svi. Mislim da nema baš previše smisla hvaliti jer se riječi hvale već podrazumijevaju. Kakvih majstora ima na ovom forumu, može se samo gledat i divit i naravno nešto naučiti.
Izuzetno su mi, a vidim i većini forumaša draga skandinavska sječiva a Leuku mi je jedan od najdražih noževa zbog jednostavnosti i učinkovitosti. Volim vidjeti kada nešto tako jednostavno nadmaši kvalitetom mnoge razvikane proizvode nakićene isključivo zbog toga da se ti često posve nepotrebni dodaci predstave kao kakvo čudo i podignu cijenu gotovog proizvoda.
Ma koliko mi drag bio, Leuku mi je uvijek djelovao kao da mu malo fali špice. Malo, samo toliko da se zlu ne trebalo može efikasnije iskoristiti za ubadanje i da se budimo iskreni, zadovolji nešto dječačke želje za nožem koji osim što ispunjava zadaće alata, ima dozu tog "opasnog" izgleda oružja a ne samo oruđa. Pritom, naravno ne mislim da je klasični Leuku kao i bilo koja oštrica bez špice poput na primjer paranga, bezopasna igračka.
S ovim nožem zadovoljio si upravo i jedno i drugo.
Izuzetno su mi, a vidim i većini forumaša draga skandinavska sječiva a Leuku mi je jedan od najdražih noževa zbog jednostavnosti i učinkovitosti. Volim vidjeti kada nešto tako jednostavno nadmaši kvalitetom mnoge razvikane proizvode nakićene isključivo zbog toga da se ti često posve nepotrebni dodaci predstave kao kakvo čudo i podignu cijenu gotovog proizvoda.
Ma koliko mi drag bio, Leuku mi je uvijek djelovao kao da mu malo fali špice. Malo, samo toliko da se zlu ne trebalo može efikasnije iskoristiti za ubadanje i da se budimo iskreni, zadovolji nešto dječačke želje za nožem koji osim što ispunjava zadaće alata, ima dozu tog "opasnog" izgleda oružja a ne samo oruđa. Pritom, naravno ne mislim da je klasični Leuku kao i bilo koja oštrica bez špice poput na primjer paranga, bezopasna igračka.
S ovim nožem zadovoljio si upravo i jedno i drugo.
Tahdonvoima- tipko
-
Broj postova : 69
Godine : 46
Datum registracije : 02.12.2010
nessie prva liga, noževi tak-tak, niš' posebno, preferiram FULL tang.
YO bradonja, no hard feelings, stay sharp!
YO bradonja, no hard feelings, stay sharp!
baltazar- bomber
-
Broj postova : 115
Godine : 52
Datum registracije : 30.07.2009
Prosto srce zaigra kad vidi takvu ljepotu!
Iako sam jedan od sretnika koji odnedavno posjeduje Barbudosa, već sada zavidim onome koji će uživati u ovim krasnim noževima.
Čestitam, Mile!
Iako sam jedan od sretnika koji odnedavno posjeduje Barbudosa, već sada zavidim onome koji će uživati u ovim krasnim noževima.
Čestitam, Mile!
Drobny- tipko
-
Broj postova : 67
Godine : 66
Datum registracije : 05.05.2011
velikodušni ste, hvala, nadam se da ću ubrzo pokazati još koji nož - imam lijepih drva i oštrica, bit će.
dragane, da, oba su abonosa krasna, znao sam da će biti.
haha, baltazare, kužim te - ustaneš ujutro, iskoristiš nož kao odskočnu dasku u bazen pa zakucaš jednog u drvo i napumpaš par zgibova na njemu - onda možeš opušteno na posao
drobny
dragane, da, oba su abonosa krasna, znao sam da će biti.
haha, baltazare, kužim te - ustaneš ujutro, iskoristiš nož kao odskočnu dasku u bazen pa zakucaš jednog u drvo i napumpaš par zgibova na njemu - onda možeš opušteno na posao
drobny
redbeard rum- spikač
-
redbeard rum je napisao/la:haha, baltazare, kužim te - ustaneš ujutro, iskoristiš nož kao odskočnu dasku u bazen pa zakucaš jednog u drvo i napumpaš par zgibova na njemu - onda možeš opušteno na posao
tak je brada, nakon zgibova se otuširam, narežem koju voćku sa tvojim wannabe noževima i odtrčim na posao.
baltazar- bomber
-
Broj postova : 115
Godine : 52
Datum registracije : 30.07.2009
Svaki me barbudo nož obraduje i kao da svaki nosi neku priču, od svih na forumu, noževi barbudo su mi najprivlačniji. Možda uskoro i kupim neki kad se domognem para.
Guru- lingua
-
Broj postova : 425
Godine : 39
Datum registracije : 03.12.2009
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 1.