FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

građenje od drveta, blata, slame i sl.

+11
Dawor
stribor
Damir
boro
Mshai
senban
bushman
Knife_maniac
Stoney
mariobab
zora
15 posters

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Go down

građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty Re: građenje od drveta, blata, slame i sl.

Postaj by boro 24.06.09 20:35

zora je napisao/la:
boro je napisao/la:Imam ti ja broj od lika iz blatuše
B
šišni mi na private pa da se zaletim neki put tam→si i ti bio tamo građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 249641

Nisam, bio je on kod mene doma u Zgb-u, on je frend od bivšeg mi cimera. Bum potražil broj pa priv priv

B

boro
tipko
tipko

Broj postova : 89
Datum registracije : 19.06.2009

[Vrh] Go down

građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Empty Re: građenje od drveta, blata, slame i sl.

Postaj by Stoney 25.06.09 2:07

E super. Sad sam zapalio staroga da ovo ljeto pocnemo nesto gradit a posto mu jako dobro ide rad sa drvom, nece bit problema.
Stoney
Stoney
spikač
spikač

Male
Broj postova : 630
Godine : 36
Datum registracije : 23.05.2009

[Vrh] Go down

Postaj by stribor 25.06.09 9:27

Priručnik za gradnju kuća od slame može se skinuti na ovom linku: strawbaleguide.
Zanimljive gradnje hobbit kućica (ima i dokument na hrvatskom) možete pogledati ovdje
stribor
stribor
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 23
Godine : 62
Datum registracije : 28.05.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 25.06.09 9:57

Stribor hvala na linku za hobbitske kućice, meni su super. Neznam koja mi je bolja.

Zadnja kuća na ovom linku je earthship. Potpuno samodostatan dom.
http://www.simondale.net/house/gallery.htm

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by stribor 25.06.09 10:43

malo drvo je napisao/la:Stribor hvala na linku za hobbitske kućice, meni su super. Neznam koja mi je bolja.

Zadnja kuća na ovom linku je earthship. Potpuno samodostatan dom.
http://www.simondale.net/house/gallery.htm

I ja sam bio oduševljen, kad sam ih prvi put vidio. Izgledaju kao iz bajke. =)
stribor
stribor
zelembara
zelembara

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mshai 25.06.09 13:01

Evo isječak sa jednog crteža kojeg sam napravio inspiriran snom i željom koje planiram ostvariti "sutra". Radim već polako i na detaljnim skicama građe te kućice, od temelja pa nagore.

građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 Kucica

Nema smisla više da držim to tajnom, pa ću podjeliti istinu sa svima vama jer znam da ćete znati prepoznati vrijednosti tog projekta. Ja sam (najmlađi) član zajednice prijatelja s kojima se redovito sastajem, družim i učim s njima i od njih unazad već dvije godine u svrhu naše zajedničke želje da izgradimo samoodrživo eko-naselje temeljeno na principima zajedništva s ljudima u naselju i zajedništva i harmonije s prirodom, da je u najmanjem mogućem smislu zagađujemo. Čitavo naselje je projektirano na principu prikupljanja energije isključivo od vode, vjetra i sunca. Zemlju smo nedavno kupili i sad pišemo projekt za potporu od strane EU koja sufinancira razvoj eko-sela.

Reći ću vam samo jedno - bio sam na zemlji nedavno, ležao sam u travi, spavao sam u travi, pio sam vodu iz obližnjeg izvora... ima pogled na predivnu šumu... čitava zemlja je vrlo plodna, imamo lješnjaka ko u priči, kupina, a stabla od nježnih breza pa do bukva, i nekoliko borova koji su se umješali. Jedino što mi se nije baš svidjelo je da ima planinskih poskoka, i vidjeli smo leglo malih poskokića 50ak metara od mjesta gdje sam spavao u travi. građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 747986 Al inače - raj na zemlji.

Lokaciju i ostale detalje, ako vas zanima, otkrit ću vam nakon što napravimo slijedeći korak koji nam je sada vrlo bitan - a to je pisanje projekta i traženje potpore od EU. Pišem vam ovo jer vidim da ima ljudi među vama koje to interesira - i zato želim da znate da je moguće se maksimalno izdvojiti od svijeta tehnokracije (ne potpuno, ali više od 95%) i da je danas ipak moguće živjeti od prirode ali ne kao nametnik već više kao povratnik svojem jedinom pravom domu.
Mshai
Mshai
spikač
spikač

Male
Broj postova : 517
Godine : 39
Datum registracije : 29.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by stribor 25.06.09 15:23

Putnik, svaka čast. Nadnam se da ćete vaš projekt uspješno završiti, pa ćeš nam na forumu o tome detaljnije pisati. Mene osobno dosta zanimaju takve stvari. Pogotovo od kad sam prije koju godinu kupio i pročitao knjigu Zeleni alati za održivu revoluciju autora B. Motika i D. Šimleše.
stribor
stribor
zelembara
zelembara

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Dawor 25.06.09 17:27

Putnik je napisao/la: u svrhu naše zajedničke želje da izgradimo samoodrživo eko-naselje ... Čitavo naselje je projektirano na principu prikupljanja energije isključivo od vode, vjetra i sunca.

Baš sam neki dan istraživao na internetu o sličnoj stvari, tj. o tome koliko je moguće živjeti neovisno od "države". Ameri imaju dobar izraz - Off the Grid.
I može se naći vjetrenjaće ( http://www.njuskalo.hr/oglas495305 ) i solarne ćelije ( http://uniled.hr/solarni-kolektori/ ).
Zaista zanimljivo, Putniće ajde otvori zasebnu temu pa nas obavještavaj o planovima, problemima i rješenjima.

Također sam našao (ali više neznam gdje građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 321675 ) kako ljudi ugrađuju te vjetrenjače ali su spojene na mrežu el. energije i sav višak koji proizvedu odlazi u tu mreži i elektro-kompanija im to još i plati, naravno ne u našoj državi.
Dawor
Dawor
bomber
bomber

Male
Broj postova : 157
Godine : 42
Datum registracije : 27.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Mshai 25.06.09 17:46

Da, rado ću to napraviti. građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 450789
Mshai
Mshai
spikač
spikač

Male
Broj postova : 517
Godine : 39
Datum registracije : 29.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 25.06.09 17:51

stribor je napisao/la:Putnik, svaka čast. Nadnam se da ćete vaš projekt uspješno završiti, pa ćeš nam na forumu o tome detaljnije pisati. Mene osobno dosta zanimaju takve stvari. Pogotovo od kad sam prije koju godinu kupio i pročitao knjigu Zeleni alati za održivu revoluciju autora B. Motika i D. Šimleše.

Šimlešu pratim od samog početka njegva rada. Zadnju knjigu sam nabavio s posvetom autora.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by M5 25.06.09 19:16

Na prvoj godini faksa sam radio seminarski rad o antiglobalizmu, pa sam kontaktirao Šimlešu kao jednog od najistaknutijih antiglobalista u Hrvatskoj. Puno mi je pomoga oko tog seminara. Vrlo pametan i ugodan tip.
M5
M5
lingua
lingua

Male
Broj postova : 263
Godine : 44
Datum registracije : 13.04.2009

[Vrh] Go down

Postaj by zora 25.06.09 20:53

putniče, možda je dobro da si to iznio al možda i nije.
U svakom slučaju podržavam projekt maksimalno.
Da ste živi i zdravi.

zora
bomber
bomber

Male
Broj postova : 180
Godine : 42
Datum registracije : 11.06.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 25.06.09 22:51

putnik, mshai....ti si meni jos uvijek mshai, ne pase mi putnik nikako

zelim vam od sveg srce da uspijete, mislim da i hocete, predivno zamisljeno, ako cete od necega i morati odstupiti jer mozda nece biti izvedivo, ipak cete se pribliziti onome cemu vas srce vuce.a onda lagano dogradivati dok ne dodete do krajnjeg cilja

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Strider 27.08.09 21:12

Sada sam se nagledao toga na youtubeu...jako mi se sviđa ova ideja, volio bi psu napravit kućicu od takvog materijala, sam, bez tuđe pomoći, iako znam da je moj pas trtaroš pa nebi ušao u kućicu građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 368870 Sviđaju mi se ovakve nepravile, one profesionalno napravljene izgledaju kao obične betonske, a ove tu...baš kao iz bajke.

Nadam se da će se takva gradnja legalizirat i proširiti svijetom.

Zna li tko kako su građene one glinene/zemljane/pješčane kuće kao npr u Tunisu, ili Meksiku...jako su stare i jako dugo traju...neznam od čega su građene. Zna li tko kako podnose kiše?

evo primjera
građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 1186468143star%20wars%20tunisia
Strider
Strider
honoris
honoris

Male
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009

[Vrh] Go down

Postaj by zlatko1 30.12.11 15:10

Prvo da kazem neku rec odusevljenja Msha,koji se odlucio na tako smeo korak.Svaka ti cast,ali i puno srece.E sad da nesto kazem i o ovoj temi,koja mi se inace svidja.
I ja sam puno puta do sada,pogotovo u zadnje vreme pomisljao,kako bih voleo izgraditi kucu od drveta ili gline(zemlje).Samo me jedna stvar mucila u celoj toj situaciji(osim novca,,naravno),a to je zastita od stetocina.Kuce od drveta ili zemlje,a pogotovo slame su idealan doma za razne glodare,bube i sl.I nikako da naletim negde kako se toga resiti ili zastititi.A sto se samih kuca tice.To je po meni sasvim uobicajena,vec proverena stvar.Na internetu ima dosta o tome.Ja imam jednu staru,koja je pravljena od zemlje.Na zalost,zbog moje nemarnosti,ona je sada bas propala,pa ce ipak morati da se rusi.Ali je neverovatno uradjena.Sve je na njoj odradjeno perfektno,do najsitnijih detalja.A materijal koji je koriscen,je takodje prvoklasan,i na njemu se nije stedilo ni malo.Vec je izdrzala nekih odprilike 70-tak godina i verovatno bi bila netaknuta ,da sam malo vise vodio acuna.Jedino,sto na njoj nije staro je krov.Pokrivena je crepom.
I jos nesto,za drvene kuce pored hrastovine(i to ne svake,mislim da postoji samo jedan,nozda dve vreste koje su najbolje za kuce ,ostale nevaljaju),je jos pogodan crni bor.Bar tako sam ja cuo od nekih ljudi.Smola ga stiti od propadanja,a i od stetocina.Dakle samo su po meni problem stetocine.pozdrav
zlatko1
zlatko1
spikač
spikač

Male
Broj postova : 827
Godine : 43
Datum registracije : 28.10.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Lovac23 30.12.11 20:15

Ovako...od djevojke stric je tisljer...a mi smo raspravljali na temu pilota koji idu u zemlju ako se kuca radi na brd.... on je rekao da je najbolji zeleni hrast ili crni Bor..... zasto zeleni nije stigao da mi objasni morao je da ide .... To je fantasticna ideja....Ne znam kakvi su zakoni u BiH/RS ali mislim da kod nas oporezuju i priznaju sve zarad poreza građenje od drveta, blata, slame i sl. - Page 2 747986
Ko god krene u izgradnju neka mu je sa srecom
Lovac23
Lovac23
lingua
lingua

Male
Broj postova : 211
Godine : 36
Datum registracije : 04.12.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

[Vrh]

- Similar topics