Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
SAJAM NAUTIKE ZAGREB 2012
+12
Franco G
ante5555
skyrunner
robert
Fratt
DoomsdayST
Mraz
Igsy
gibo
RubberDuck
Migach
NAVIGATOR
16 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
SAJAM NAUTIKE ZAGREB 2012
ovih sam dana službeno na sajmu, snimam priču o otvorenju hrvatske ronilačke sezone.
kad sam već tamo u trenutcima pauze prošvrljao sam malo po ona dva paviljona na koja je spao nekada ogroman sajam, mislim si da ušparam tih 30-40kn onima koji nisu uspjeli doči pa da ipak vide okvirno kako je bilo.
več na ulasku sam se začudio koliko je malo ljudi.
inače su ovi prilazni putevi krcati ekipom koja je iz cijele hrvatske pa i šire potegnula do zagreba u potrazi za idealnim plovilom i lijepim hostesama.
paviljoni gdje su se još prije 4-5 godina izlagaći tiskali za malo prostora sada zjape prazni.
čak su i kultni punktovi poput pečenjare kobasa i lepinja gdje se inače prehranjivao veći broj posjetitelja i izlagača sada stoje gotovo bolesno prazni.
na samome ulasku u paviljon nema gužve
možda i zato što večina u depresiji izbjegava nedosanjane snove pa i paviljoni zjape prazni
tek su rijetki došli sliniti na ono što su si neki naručili za predstojeću sezonu.
jer večina hrvata bi uz teške muke i odricanja danas jedva i to na rate skupila za ovo.
kad sam već tamo u trenutcima pauze prošvrljao sam malo po ona dva paviljona na koja je spao nekada ogroman sajam, mislim si da ušparam tih 30-40kn onima koji nisu uspjeli doči pa da ipak vide okvirno kako je bilo.
več na ulasku sam se začudio koliko je malo ljudi.
inače su ovi prilazni putevi krcati ekipom koja je iz cijele hrvatske pa i šire potegnula do zagreba u potrazi za idealnim plovilom i lijepim hostesama.
paviljoni gdje su se još prije 4-5 godina izlagaći tiskali za malo prostora sada zjape prazni.
čak su i kultni punktovi poput pečenjare kobasa i lepinja gdje se inače prehranjivao veći broj posjetitelja i izlagača sada stoje gotovo bolesno prazni.
na samome ulasku u paviljon nema gužve
možda i zato što večina u depresiji izbjegava nedosanjane snove pa i paviljoni zjape prazni
tek su rijetki došli sliniti na ono što su si neki naručili za predstojeću sezonu.
jer večina hrvata bi uz teške muke i odricanja danas jedva i to na rate skupila za ovo.
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 23.02.12 23:40; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Re: SAJAM NAUTIKE ZAGREB 2012
jedina gužva koju sam vidio je bila ispred mog omiljenog dučana ronilačke opreme dragorluxa.
osobno poznam ekipu iz dučana (neki čak participiraju i ovdje na forumu).
dok svi ostali tonu u beznađe, dragorci napravili feštu i štand veči nego ikada. bar netko.
nekada je ovo bio sajam sporta i nautike no sada se sveo samo na nautiku. na njemu se nekada dalo kupiti stvarno dobrih stvari po solidnim cijenama a sada je to svedeno tek na nekoliko izlagača interesantnih temi našega foruma.
jedan od njih je i navigo sistem sa garminovim asortimanom.
i njihov je štand i ove godine zablistao.
čestitke za originalnost, ovakav raspored video zida još nikada nisam vidio.
i u paleti novih proizvoda sam pronašao nekoliko favorita, uskoro se nadam rcenzirati neke njihove nove artikle a po onome što sam vidio ima ih poprilično.
ekipa garmina prati me na mojim mnogim projektima već godinama i uvijek su opravdali moje povjerenje a njihovi su me proizvodi pouzdano služili.
razlike u gps uređajima su danas minimalne, no ono što garmin uzdiže od ostalih barandova bar u mojim očima, je ekipa koja taj dio posla odrađuje u hrvatskoj, ekipa navigo sistema koji osim odličnog tehnical suporta nude i ljudski odnos a ne strpogo službeni. večinu karata koje se na ovim prostorima koriste u njihovim uređajima su oni napravili a greške koje se eventualno s vremena na vrijeme i pojave, jednom sam na putu za jednu civiliziranu destinaciju završio po navigaciji u sred lovišta u divljini, no po mojoj dojavi greška je ispravljena.
henri lloyd nautičku robnu marku koristio sam na mnogim svojim plovidbama ali i svakodnevno na biciklu i u brdima, o njima nemam što puno pričati dovoljno ih hvale svi ostali, samo ću dodati da uz trango world i maya mayu spadaju u meni najdraže robne brandove.
još jedan štand koji je već godinama u ovo vrijeme na istom mjestu je štand maestralproma uz koje sam napravio svoje prve korake u svijet kvalitetnih reznih alata još prije više od 20 godina.
iako im i ja danas zamjeram lošu internetsku komunikaciju i koji puta pre visoke cijene no također imaju posebno mjesto na ljestvici mog životnog uspjeha još iz doba kada je bilo nedostižno skupiti lovu za ozbiljnu expediciju a kamo li još se i kvalitetno opremiti.
iako su i njima ovih dana police nedovoljno popunjene ali ipak od cijele su ponude sajma najviše zaokupili moju pažnju ali i pažnju mnogih ljubitelja noževa i outdoora.
od cijele ponude izdvojit ću ono što je meni zapelo za oko i ono što mislim da je odlične kvalitete i razumne cijene
odnekuda su cure iz skladišta iskopale zaboravljenog trailmastera u SK5 čeliku za razumnih 1400kn.
i po meni jednog od best buy fiksnih noževa u hrvatskoj, odlično flatt grindan CS-ov leatherneck za razumnih 500kn, vrlo sličan ka barovom usmc1 samo flat grindan i s odličnom kratonskom ručkom.
na pomelu se vidi puni presjek tanga koji viri na stražnju stranu ručke
treći i zadnji artikl koji mi je zapeo za oko je novi model victorinoxovog spirita, army verzija sa delikatnijim vrhom od mojega i boljim unaprijeđenim nožem, na mojemu je onaj sheppfoot polu nazubljeni, iako i takav ima funkciju, ipak na ovome novome modelu mi je nož bolji.
sviđa mi se i military look nove futrole, iako mislim i dalje da je bolja moja kožna
cure-duša maestralproma koje poznam skoro cijeli život.
iako je ovo nekada bio sajam sporta i nautike a danas samo nautike no ipak u moru nedostižnih plovila ima se između redova za vidjeti možda i kupiti i ponešto nama zanimljivo.
možda ovo nekima izgleda kao moja šetnja i posjet prijateljima no istina je ta da se na sajmu osim tih nekoliko štandova za nas smrtnike nema što ni vidjeti osim ogromnih skupih i nedostižnih plovećih kada, a ja ću radije kadar i fokus interesa i fotoaparata umjesto na kade preusmjeriti na lijepe hostese yamahe kojima uopće nije bilo problem otiči na totalno drugi kraj paviljona kako bi mi pozirale(šećer na kraju)
kraj!
osobno poznam ekipu iz dučana (neki čak participiraju i ovdje na forumu).
dok svi ostali tonu u beznađe, dragorci napravili feštu i štand veči nego ikada. bar netko.
nekada je ovo bio sajam sporta i nautike no sada se sveo samo na nautiku. na njemu se nekada dalo kupiti stvarno dobrih stvari po solidnim cijenama a sada je to svedeno tek na nekoliko izlagača interesantnih temi našega foruma.
jedan od njih je i navigo sistem sa garminovim asortimanom.
i njihov je štand i ove godine zablistao.
čestitke za originalnost, ovakav raspored video zida još nikada nisam vidio.
i u paleti novih proizvoda sam pronašao nekoliko favorita, uskoro se nadam rcenzirati neke njihove nove artikle a po onome što sam vidio ima ih poprilično.
ekipa garmina prati me na mojim mnogim projektima već godinama i uvijek su opravdali moje povjerenje a njihovi su me proizvodi pouzdano služili.
razlike u gps uređajima su danas minimalne, no ono što garmin uzdiže od ostalih barandova bar u mojim očima, je ekipa koja taj dio posla odrađuje u hrvatskoj, ekipa navigo sistema koji osim odličnog tehnical suporta nude i ljudski odnos a ne strpogo službeni. večinu karata koje se na ovim prostorima koriste u njihovim uređajima su oni napravili a greške koje se eventualno s vremena na vrijeme i pojave, jednom sam na putu za jednu civiliziranu destinaciju završio po navigaciji u sred lovišta u divljini, no po mojoj dojavi greška je ispravljena.
henri lloyd nautičku robnu marku koristio sam na mnogim svojim plovidbama ali i svakodnevno na biciklu i u brdima, o njima nemam što puno pričati dovoljno ih hvale svi ostali, samo ću dodati da uz trango world i maya mayu spadaju u meni najdraže robne brandove.
još jedan štand koji je već godinama u ovo vrijeme na istom mjestu je štand maestralproma uz koje sam napravio svoje prve korake u svijet kvalitetnih reznih alata još prije više od 20 godina.
iako im i ja danas zamjeram lošu internetsku komunikaciju i koji puta pre visoke cijene no također imaju posebno mjesto na ljestvici mog životnog uspjeha još iz doba kada je bilo nedostižno skupiti lovu za ozbiljnu expediciju a kamo li još se i kvalitetno opremiti.
iako su i njima ovih dana police nedovoljno popunjene ali ipak od cijele su ponude sajma najviše zaokupili moju pažnju ali i pažnju mnogih ljubitelja noževa i outdoora.
od cijele ponude izdvojit ću ono što je meni zapelo za oko i ono što mislim da je odlične kvalitete i razumne cijene
odnekuda su cure iz skladišta iskopale zaboravljenog trailmastera u SK5 čeliku za razumnih 1400kn.
i po meni jednog od best buy fiksnih noževa u hrvatskoj, odlično flatt grindan CS-ov leatherneck za razumnih 500kn, vrlo sličan ka barovom usmc1 samo flat grindan i s odličnom kratonskom ručkom.
na pomelu se vidi puni presjek tanga koji viri na stražnju stranu ručke
treći i zadnji artikl koji mi je zapeo za oko je novi model victorinoxovog spirita, army verzija sa delikatnijim vrhom od mojega i boljim unaprijeđenim nožem, na mojemu je onaj sheppfoot polu nazubljeni, iako i takav ima funkciju, ipak na ovome novome modelu mi je nož bolji.
sviđa mi se i military look nove futrole, iako mislim i dalje da je bolja moja kožna
cure-duša maestralproma koje poznam skoro cijeli život.
iako je ovo nekada bio sajam sporta i nautike a danas samo nautike no ipak u moru nedostižnih plovila ima se između redova za vidjeti možda i kupiti i ponešto nama zanimljivo.
možda ovo nekima izgleda kao moja šetnja i posjet prijateljima no istina je ta da se na sajmu osim tih nekoliko štandova za nas smrtnike nema što ni vidjeti osim ogromnih skupih i nedostižnih plovećih kada, a ja ću radije kadar i fokus interesa i fotoaparata umjesto na kade preusmjeriti na lijepe hostese yamahe kojima uopće nije bilo problem otiči na totalno drugi kraj paviljona kako bi mi pozirale(šećer na kraju)
kraj!
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 23.02.12 23:58; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
lepo napravljeno Navi....ovaj CS-ov leatherneck mi se čini ko dobar alat , i cijena nije visoka čak...
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
već dugo gledam taj nož, kao umanjeni trailmaster.
odličan i za rezanje i za bacanje, ima futrolu od plastike slične kydexu, iako nisam ljubitelj takvih taktičkih futrola i više volim kožne no za tu lovu ova je više nego odlična. za tu lovu jedva kupiš eku H8, a ovo je skroz ozbiljan nož.
nije baš neki urnebes na sajmu no ipak se ima bar nešto za vidjeti, nekada je bilo svega, bicikla, ruksaka, kayaka, šatora itd.
odličan i za rezanje i za bacanje, ima futrolu od plastike slične kydexu, iako nisam ljubitelj takvih taktičkih futrola i više volim kožne no za tu lovu ova je više nego odlična. za tu lovu jedva kupiš eku H8, a ovo je skroz ozbiljan nož.
nije baš neki urnebes na sajmu no ipak se ima bar nešto za vidjeti, nekada je bilo svega, bicikla, ruksaka, kayaka, šatora itd.
NAVIGATOR- master
-
hmm..sad sam gledal za njega na stranici i nemaju ga... znaš možda ti di je ? xD
Migach- ADMIN
-
imaju ih samo nekoliko komada na nautici mislim 3 komada, i 1 trailmaster.
to je nažalost istina da maestralpromu web stranice i stanje na skladištu često neisu usaglašeni no baš je i to bila jedna od tema našeg razgovora danas, kad sam zadnji puta bio kod njih pokazivali su mi beta fazu svojih novih stranica koje bi ih trebale dići na nivo replikarta koji več duže vrijeme u hrvatskoj postavlja standarde trgovine reznim alatima i ostalim nam privlačnim outdoor gadgetima.
to je nažalost istina da maestralpromu web stranice i stanje na skladištu često neisu usaglašeni no baš je i to bila jedna od tema našeg razgovora danas, kad sam zadnji puta bio kod njih pokazivali su mi beta fazu svojih novih stranica koje bi ih trebale dići na nivo replikarta koji več duže vrijeme u hrvatskoj postavlja standarde trgovine reznim alatima i ostalim nam privlačnim outdoor gadgetima.
NAVIGATOR- master
-
Kolega NAVI..
Hvala na super reportaži ... za nas koji ove godine nepemo na sajam ..
Hvala na super reportaži ... za nas koji ove godine nepemo na sajam ..
RubberDuck- lingua
-
Broj postova : 441
Godine : 61
Datum registracije : 20.01.2012
pa kad sam već tamo mislim si da okinem i koju fotku i nakucam koje slovo
NAVIGATOR- master
-
Da bi reč rekel ...
RubberDuck- lingua
-
Broj postova : 441
Godine : 61
Datum registracije : 20.01.2012
pa maestralprom je as-tim, samo su krajem 90 tih promjenili ime. i prostor i asortiman i ljudi su i u as-timu i danas u maestralpromu manje više isti.
NAVIGATOR- master
-
Zato sam i rekao, prvu Delicu sam kupio u AS-teamu u Donjem Prečecu br9 (nije reklama), a sada je to Maestralprom, imaju i lijep dućan blizu Ministarstva pravosuđa u Maksimirskoj. Kupovao sam kod njih, pogotovo u vrijeme Domovinskog rata. Kod njih i u Anić komercu kod pok. Marka Anića, laka mu crna zemlja. Zbilja je lijepo i ponosno vrijeme to bilo, a za Gardu je uvijek bilo i jeftinije, bez carine i poreza. Uniforme, futrole, kape, šeširi, kompasi, baterije, noževi, ...., sve smo tamo rješavali.
Malo sam zguglal ovaj cold steel jer me baš zanimalo malo više o njemu, pa evo da stavim i tu ako Navi nema nike protiv..jen video o njemu.
Migach- ADMIN
-
Navi hvala na reportaži! CS Leatherneck mi je želja isprobat već jednu godinu tj. otkad je izašao na tržište. Ovako po izgledu i karakteristikama, mislim da je to vrlo dobar i lijep nož pristupačne cijene. U zadnje vrijeme rijetkost u CS-u, izbacuju previše škart proizvoda.
Jedini minus reportaže... fali još hostesa! Nije vrag da ih samo Yamaha ima
Jedini minus reportaže... fali još hostesa! Nije vrag da ih samo Yamaha ima
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Napokon nešto iz CS-a da nije rubbish.
Smiješan mi je tip na ovom videu od Migacha kada govori kako ne zna gdje grivory završava a kraton počinje jer nema nikakvih znakova a na videu se jasno vidi linija prelaza na brušenom dijelu kod ricassa.
[edit]
Gledam baš ostela video uradke na temu ovog noža; prvog je slomio nakon čega je dobio zamjenski sa porukom od CS-a da je prvi provjeren i da je problem bio u toplinskoj obradi. Mda... toplinskoj obradi koliko stotina istih noževa?
Smiješan mi je tip na ovom videu od Migacha kada govori kako ne zna gdje grivory završava a kraton počinje jer nema nikakvih znakova a na videu se jasno vidi linija prelaza na brušenom dijelu kod ricassa.
[edit]
Gledam baš ostela video uradke na temu ovog noža; prvog je slomio nakon čega je dobio zamjenski sa porukom od CS-a da je prvi provjeren i da je problem bio u toplinskoj obradi. Mda... toplinskoj obradi koliko stotina istih noževa?
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Da, ali na par videa govore kako se ovaj full flat grind leatherman u SK-5 više ne proizvodi, nego novi sa hollow grind-om, u nekom Krupp čeliku...
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
Leatherman ili Leatherneck?
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Koja tragedija od sajma...
Ova fotka bi trebala biti na brošuri,jedino da dopišu još "ZA" ispred "PREMIJERA"...
Navi hvala na fotkama i dijelu komornog ugođaja!
Ova fotka bi trebala biti na brošuri,jedino da dopišu još "ZA" ispred "PREMIJERA"...
Navi hvala na fotkama i dijelu komornog ugođaja!
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
i "rezervirano" :bog:
Jer taško je plivat s onakvom nogom s jednog kraja bazena na drugi...
Jer taško je plivat s onakvom nogom s jednog kraja bazena na drugi...
Igsy- honoris
-
Mraz je napisao/la:Leatherman ili Leatherneck?
Fuck...
Lapsus cerebrum...
Mislija san, naravno, na Leatherneck SF...
=)
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
A i nije se za cuditi da ce biti tragedija od sajma i bez posjetitelja kad je isti u ,
. . . . Zagrebu ? !
. . . . Zagrebu ? !
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010
Fratt- MODERATOR
-
Hahhaha najbolje da je u okolici Slunja jel tako Roberte.
Igsy- honoris
-
Ha ,
kad je sjediste ministarstva pomorstva , prometa i . . . ZNA SE gdje vec , nebi me nista zacudilo .
kad je sjediste ministarstva pomorstva , prometa i . . . ZNA SE gdje vec , nebi me nista zacudilo .
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010
da, ove je godine slabo i sa hostesama, ne velim da ih nema ali u daleko manjem broju i zakopčane do vrata, valjda im nisu dovoljno platili da malo odbace krpice ili ovi od velesajma štede na grijanju pa su se cure zakopčale do grla.
NAVIGATOR- master
-
zadnje dvije tri godine i autoshow je bio sve slabiji pa lani nije ni bio...
čini se da jbna kriza radi svoje....
čini se da jbna kriza radi svoje....
skyrunner- lingua
-
Broj postova : 323
Datum registracije : 01.01.2011
I bolje,možda se vrate klasični etno sajmovi gdje si mogao i vidjeti nekog qurtza pametnog a ne ovo preseravanje bez pokrića...idu đaneri na sajam nautike ili auto show a nemaju za pivicu i kobasu s senfom na štandu...ja idem već dvije godine u Gudovec i super mi je.
Fratt- MODERATOR
-
fratt tu si u pravu vazno je biti viden na sajmu a to sta nemaju za
i nije vaznoo
i nije vaznoo
ante5555- spikač
-
Broj postova : 654
Godine : 43
Datum registracije : 31.10.2011
i ja glasam za gudovec, baš ima dušu, a ima i kotlovine
NAVIGATOR- master
-
DoomsdayST je napisao/la:Da, ali na par videa govore kako se ovaj full flat grind leatherman u SK-5 više ne proizvodi, nego novi sa hollow grind-om, u nekom Krupp čeliku...
Radi se o čeliku 1.4116 (DIN oznaka) ili X45CrMoV15 / X50CrMoV15 koji je vrlo dobar za kuhinjske noževe i negdje je u klasi 440B čelika. Najbolje njemčke marke kuhinjskih noževa su upravo u tom čeliku.
Ja bih uvijek prije kupio Ka-Bar ili Ontario u 1095 čeliku nego ovaj stainless, koji je quasi-Marine Combat.
Metallograph
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 1 / 2.