Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Dodatak: Busse Black widow (replik)
+7
Login
Knife_maniac
glock
Mraz
Drvo
Adept
trail master
11 posters
Stranica 1 / 1.
Dodatak: Busse Black widow (replik)
Dugo sam se dvoumio da li da pišem o ovom nožu ili ne. Da li je dostojan biti na ovom forumu? Sad sam uvjeren da je.
I moja princeza voli noževe...
Iako se radi o replici, nož se pokazao vrlo dobro i prošao je moj test svestranosti i upotrebljivosti te čvrstine i žilavosti. Radi se o repliku Busse Combat Special Forces Natural nožu, koji me oduševio dizajnom iako ga nisam vidio uživo. Stavio sam umjesto 20 cm oštrice 22 cm i širinu sa 4.5 cm na 5 cm. Debljina leđa noža je 4.8 cm umjesto 6.5 što mi se učinilo kao pun pogodak jer se izuzetno lako radi s njim i preciznije poslove. Također je i vrlo moćan kod sječenja grana jer ima veliku širinu a nije predebeo.
Molim vas da uzmete u obzir da nisam stručnjak, jedino ljubitelj i zato ne zamjerite na mom subjektivnom razmišljanju. Volim velike noževe i nekome će se možda učiniti smiješno gdje ga sve koristim.
Znači, naručio sam izradu noža i dobio ga poprilično grubo istesanog. Uslijedilo je dorađivanje; brušenje, poliranje i na kraju crni zaštitni premaz.Nož još nije finiširan, a to ću prepustiti našem forumašu Cutlassu (nadam se, još nismo o tome).
No to ne smeta da ga isprobam i prenesem vam dojmove.
U kuhinjskim radovim je dobar, oštar i širok vrlo lijepo i precizno reže zelje za salatu.
Sog Seal, nož koji je zadovoljio testiranja američkih Navy Seal postrojbi je prema njemu mala beba
.
Nastavljam sa pripremom drva za roštilj: bez problema-sitna, krupna...
Slijedeći su radovi u prirodi. Danas popodne.
Ovo je test šuma:
Kad smo moja ženica i ja ušli do pola šumarka ugledali smo srnu koja je nažalost pobjegla prije nego sam je uspio uslikati. Jedino su ostali tragovi...
Hranilište za srne i sl.
Da li samo hranilište ili možda mamac lovokradica?
Odlično mjesto za čeku niskih ubilačkih pobuda.
Zadatak noža je bio sječenje debljih, srednjih i tanjih grana, te da vidim kako se ponaša kod bacanja. Zato sam ga obojao u vidljivu naranđastu boju da ga lakše nađem ako odleti negdje neplanirano. Lako moguće kada ću ga bacati s veće daljine-obično bacam sa tri, šest i devet koraka.
U društvu sa Trail masterom:
Pridružuje im se i Glock:
...dječja igra...
...još malo igre...
Usput sam isprobao novu pilu. Radi besprijekorno, možda zato što je nova :bog: .
Za to vrijeme Jutarnja Rosa (moja žena, op.a.) pripremala je vatru, kako bi nam pripremila zasluženi obrok. U prirodi se lako ogladni a poseban je gušt nešto toplo pojesti na svježem čistom zraku.
Ove sitne grančice za kobasice nareckao je "on"
Pri povratku naišli smo na ove zanimljive jazbine:
... i na mjesto gdje su odmarale srne...
Kad smo stigli doma bacio sam se na čišćenje i poliranje noža, dijelom i svojom krvlju
...
Odsad smo nerazdvojni.
Jedino će morati kod Cutlassa da mu uzme mjeru za futrolu, al nadam se da neće morati ostati kod njega (onda i ja ostajem). Tko ne zna, kolega Fratt se velikodušno odrekao nagrade s tombole u moju korist (futrola), tako da ćemo adekvatno obući moj novi nožić. Fratt, vrijedi piva.
Na kraju zaključak: moj novi Busse Black widow replik je nož po mojoj mjeri, no vrijeme će pokazati još koju dobru ili lošu stranu.
Zasad uživam u njemu...
I moja princeza voli noževe...
Iako se radi o replici, nož se pokazao vrlo dobro i prošao je moj test svestranosti i upotrebljivosti te čvrstine i žilavosti. Radi se o repliku Busse Combat Special Forces Natural nožu, koji me oduševio dizajnom iako ga nisam vidio uživo. Stavio sam umjesto 20 cm oštrice 22 cm i širinu sa 4.5 cm na 5 cm. Debljina leđa noža je 4.8 cm umjesto 6.5 što mi se učinilo kao pun pogodak jer se izuzetno lako radi s njim i preciznije poslove. Također je i vrlo moćan kod sječenja grana jer ima veliku širinu a nije predebeo.
Molim vas da uzmete u obzir da nisam stručnjak, jedino ljubitelj i zato ne zamjerite na mom subjektivnom razmišljanju. Volim velike noževe i nekome će se možda učiniti smiješno gdje ga sve koristim.
Znači, naručio sam izradu noža i dobio ga poprilično grubo istesanog. Uslijedilo je dorađivanje; brušenje, poliranje i na kraju crni zaštitni premaz.Nož još nije finiširan, a to ću prepustiti našem forumašu Cutlassu (nadam se, još nismo o tome).
No to ne smeta da ga isprobam i prenesem vam dojmove.
U kuhinjskim radovim je dobar, oštar i širok vrlo lijepo i precizno reže zelje za salatu.
Sog Seal, nož koji je zadovoljio testiranja američkih Navy Seal postrojbi je prema njemu mala beba
.
Nastavljam sa pripremom drva za roštilj: bez problema-sitna, krupna...
Slijedeći su radovi u prirodi. Danas popodne.
Ovo je test šuma:
Kad smo moja ženica i ja ušli do pola šumarka ugledali smo srnu koja je nažalost pobjegla prije nego sam je uspio uslikati. Jedino su ostali tragovi...
Hranilište za srne i sl.
Da li samo hranilište ili možda mamac lovokradica?
Odlično mjesto za čeku niskih ubilačkih pobuda.
Zadatak noža je bio sječenje debljih, srednjih i tanjih grana, te da vidim kako se ponaša kod bacanja. Zato sam ga obojao u vidljivu naranđastu boju da ga lakše nađem ako odleti negdje neplanirano. Lako moguće kada ću ga bacati s veće daljine-obično bacam sa tri, šest i devet koraka.
U društvu sa Trail masterom:
Pridružuje im se i Glock:
...dječja igra...
...još malo igre...
Usput sam isprobao novu pilu. Radi besprijekorno, možda zato što je nova :bog: .
Za to vrijeme Jutarnja Rosa (moja žena, op.a.) pripremala je vatru, kako bi nam pripremila zasluženi obrok. U prirodi se lako ogladni a poseban je gušt nešto toplo pojesti na svježem čistom zraku.
Ove sitne grančice za kobasice nareckao je "on"
Pri povratku naišli smo na ove zanimljive jazbine:
... i na mjesto gdje su odmarale srne...
Kad smo stigli doma bacio sam se na čišćenje i poliranje noža, dijelom i svojom krvlju
...
Odsad smo nerazdvojni.
Jedino će morati kod Cutlassa da mu uzme mjeru za futrolu, al nadam se da neće morati ostati kod njega (onda i ja ostajem). Tko ne zna, kolega Fratt se velikodušno odrekao nagrade s tombole u moju korist (futrola), tako da ćemo adekvatno obući moj novi nožić. Fratt, vrijedi piva.
Na kraju zaključak: moj novi Busse Black widow replik je nož po mojoj mjeri, no vrijeme će pokazati još koju dobru ili lošu stranu.
Zasad uživam u njemu...
Zadnja promjena: trail master; 22.02.12 22:29; ukupno mijenjano 2 put/a.
trail master- bomber
-
Broj postova : 116
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2012
Re: Dodatak: Busse Black widow (replik)
Sa punim pravom... Lijepa alatka, nema što.trail master je napisao/la:Zasad uživam u njemu...
Bome, trebalo je imati volju pa ga onako obojati te kasnije i "odbojati"...
Uživaj u njemu, služio te dugo u sreći i zdravlju - i, čuvaj prste :bog:
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
Pozdrav Adept
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Godine : 44
Datum registracije : 13.03.2010
Pozdrav Drvo :bog:
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
Ako nije problem, tko je napravio ovu mrcinu? Ozbiljan alat.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Hvala Adept, al to mi je prilika da "prčkam" po njemu. E, nisam naveo da je čelik tvrdoće 58 hrc, stigao iz germany, a cijeli nož ima 525 grama.
Izradio ga je jedan stari kovač, slavonac.
Izradio ga je jedan stari kovač, slavonac.
trail master- bomber
-
znači,fino se pokazal.Samo,trebal si onu čeku razmontirati i posjeć s njime,i to bi ušlo u test.Drago mi je da si zavolio tog Nuclear Meltdown Special Forces Natural Outlaw Busse Knife Replik,pod punim imenom,ko da ima pedigre.Vidim,Jutarnja Rosa korektno obavlja kulinarski dio testiranja,mora da si ogladnio od sječe.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
Jako lijepi komad !
I slazem se za ovo sa bojanjem i skidanjem boje hahahaha.
Lijepo je sto si ga (imao vremena) istestirati.
Ali mogao si napisati koju rijec o nozu.
Koji materijal, tko ga je radio ?
I slazem se za ovo sa bojanjem i skidanjem boje hahahaha.
Lijepo je sto si ga (imao vremena) istestirati.
Ali mogao si napisati koju rijec o nozu.
Koji materijal, tko ga je radio ?
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
Sviđa mi se recenziranje noža kroz reportažu u prirodi, svaka čast na tome!
Nož je fantazija!
Nož je fantazija!
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Dobra nožina. Makar bi ga ja ostavio u onakvoj original boji kakav je bio, boja drške mi se pogotovo sviđa, ne volim te kričave boje, ali svatko ima svoj ukus. Dbbro testiranje!
Guybrush- lingua
-
Broj postova : 331
Godine : 40
Datum registracije : 17.12.2010
Odličan nož, odlična recenzija =) kaj više reči..
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
lijep komad noža - orange
chulaf- tipko
-
Broj postova : 71
Godine : 58
Datum registracije : 17.12.2011
Hvala ekipa na komentarima, ako koga zanimaju detalji što se tiče materijala, majstora i sl. može na PP.
trail master- bomber
-
Čestitam na prinovi
Ja sam nekako shvatio da ste sami napravili nož, odnosno da je vaših ruku dijelo a i znam da je bilo nekih najava da ste u postupku izrade Busse-a???
Na drugoj slici se vidi neka oznaka na nožu C ili G???
Ja sam nekako shvatio da ste sami napravili nož, odnosno da je vaših ruku dijelo a i znam da je bilo nekih najava da ste u postupku izrade Busse-a???
Na drugoj slici se vidi neka oznaka na nožu C ili G???
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
@ Kolega Ikarus,kao prvo smo na "ti". Dobro si primjetio pa sam se išao podsjetiti na prošle postove. Za "Velog Jožu" sam komentirao: " I moj hand made je u izradi, također većih gabarita", i Yasku odgovor : "Ja sam se također odlučio na izradu jedne replike...". Nisam time mislio da ga izradim sam. Moj je nacrt i završna obrada.
Znam da nije originalno al mi se model jako sviđa i vraški puno košta, tebi sam komentirao za tvoj Busse:"... imam novi cilj...". Možda se i odlučim za original, al ovaj radnik stvarno puno daje a malo košta, nije mi ga žao iscrpljivati, što vjerojatno sa originalom ne bih radio. Dodat ću još par današnjih slika.
A slovo bi trebalo biti "J". Ako trebaš detalje može na PP
Znam da nije originalno al mi se model jako sviđa i vraški puno košta, tebi sam komentirao za tvoj Busse:"... imam novi cilj...". Možda se i odlučim za original, al ovaj radnik stvarno puno daje a malo košta, nije mi ga žao iscrpljivati, što vjerojatno sa originalom ne bih radio. Dodat ću još par današnjih slika.
A slovo bi trebalo biti "J". Ako trebaš detalje može na PP
trail master- bomber
-
Znao sam da me siječanje još kolko tolko služi
U svakom slučaju odlićno izgleda i siguran sam da ćeš bit jako zadovoljan sa njim...
Da nož netreba bit skup a da može biti i više nego dobar je i nož koj je u mojem vlasništvu a rad je made by MRAZ koj ga je nazvao Big Daddy koj je sam napravio od vodilice i sam ga toplinski obradio...
Oni koji su upoznati sa nožem znaju i kakav je pakao prošo od korišenja a još je živ...
Neka te dugo i dobro služi
U svakom slučaju odlićno izgleda i siguran sam da ćeš bit jako zadovoljan sa njim...
Da nož netreba bit skup a da može biti i više nego dobar je i nož koj je u mojem vlasništvu a rad je made by MRAZ koj ga je nazvao Big Daddy koj je sam napravio od vodilice i sam ga toplinski obradio...
Oni koji su upoznati sa nožem znaju i kakav je pakao prošo od korišenja a još je živ...
Neka te dugo i dobro služi
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Evo još par današnjih slika:
trail master- bomber
-