Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Mala snježna avantura
+16
NAVIGATOR
vandall
goxxon
fatphilly
Dravman
RubberDuck
baksek
Mije
Login
yasko
Fratt
Migach
Mraz
tonka
Odin
Storo
20 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Mala snježna avantura
Potaknuti ovim "reklamama" na televiziji o velikoj zimi i tome da je vani zebec, moj stari, kum i ja smo odlučili to otić provjerit...
Naravno negdje je moralo krenut...
Stari lijevo, kum sredina, ja desno...
Krenulo se oko 8:00 nakon kave starom cestom da se uživa u ljepoti prirode i snješku bijeliču!
Došli smo oko 11:30 i tražili lokaciju... Nakon malo hodanja se i pronašla...
Dečki su se bacili na čiščenje snjega da postave svoje brloge, a ja sam uživao!
Ja sam dotle tražio svoju lokaciju i našo je...
Sad ga nevidiš, a sad ga vidiš... pufff... Sad znam zakaj su anđeli u zraku...
Kumov brlog...
Od starog brlog...
kad se sve složilo ide i malo vatrice...
Pa malo kavice...
A onda je trebalo ić i drva pripremit... To je smao jedan mali dio, ostalo je trebalo ispilit...
Jedan slička kampa kad se situacija primirlia...
Pa malo hlađenja guzice i grupna slička...
Vjetar je puhao na mahove i fino je brijalo... temperatura se kretala oko -13, pa sam si malo zakukuljio brlog....
ovo je bila zadnja slička prije nego je fotič reko da mu se neda slikat na -14...
E ovo je bilo laganini i tek sad počinje avantura... Pao je mrak i vjetar je pojačao ne tolko po nama kolko po krošnjama. Drveče je "pucalo" koda će puknuti, nešto tako glasno dugo nisam čuo... uglavnom u 20:15 smo otišli spavat (naravno samo leč jel se nikom nije spavalo). Ja i kum smo uspijeli malo začorit dok moj stari ima problema s spavanjem u novim okruženjima (mi to zovemo mimoza )... Tako da sam oko 01:00 ponoči došo do njega u šator da mu radim društov i skuham čaj i kavu. Oko 02:00 smo odlučili da će mo probuditi kuma i lagano se spremat za zg, jel stari nije mogo više bit skvrčen u šatoru. Znam da nije najpametnije ić usred noći pakirat stvari i po takvom vremenu putovat, ali ni mi nismo najpamentiji pa je to ok odluka šta se nas tiče... :bog:
U 03:00 smo sve složili i došli do auta, imali smo kaj vidjet... ralica je napravila nanos ispreda auta. Pola sada lopatanja i auto je slobodan i čist! meca iz 85' pali iz prve (šok i nevjerica u mojim u kumovim očima )
i tako oko 03:30 krečemo, prolazimo branu i nakon 20 m s desne strane nanos od ralice i stari se drži lijevog kraja di je zid kad odjednom auto propadne na lijevu stranu. Upao je u odvodni kanal dubok 30 cm i širok pola metra...
Ni lanci ni drva i daska ni lopatanje nije ga pomaklo ni sim ni tam. Osuđeni smo čekat nekog da nas izvuče van. Čovjek iz očaja traži pomoč prijatelja pa sam i ja tako ovdje (na forumu) potražio pomoč od kolega... posebno hvala kolegi Dravmanu na brzoj reakciji (Mraz i tebi isto hvala kaj si se javio), makar smo več riješili problem. U 06:00 sam odlučio otić prošetat i potražit pomoč od lokalnog stanovništva. Jedina kuča u kojoj je bilo upalje svjetlo mi se javila gospođa i nakon mog objašenjenja šta je bilo i dal zna nekog ko bi nas mogo izvuč ode pitat muža i vrati se da mi kaže da ako ima mobitel nazovem pomoč i koji nas je vrag tjerao da idemo tamo... Samo sam se zahvalio i okrenuo.
Inače razumijem ju i strah koji je možda doživjela mojom pojavom u ranu zoru s baterijom zabundan jel je vani mečava, ali pametovanje mi netreba tako da mi je tlak otiš u 300 i odma mi je bilo toplije...
nako nekih 30 min hodanja po cesti dolazim do mjesta gdje je porta i živa duša nutra, objasnim situaciju i čovjek kaže da če nazvat kolegu... kolega kaže da bu došo i tako ja uđem u portu od pilane da se zgrijem. U znak zahvalnosti ponudim čokoladu portiru koji ju uzem, pasala mu je kao i meni. I kaže da će kolega doć s viličarem da nas izvuče... Viličar, mislim si ja, pa kaj bu s tim po snjegu... ali gazda valjda zna svoj poso bolje išta nego ništa... kad nakon 15 minuta ugodnog razgovora dolazi "viličar" ili ti OGROMAN preklopni bager s vilicama naprijed kojeg vozi čića s svojih 60 godina, mahne da se popnem u kabinu i krečemo prema autu... kad smo došli do auta ... ovima samo kaj oči nisu ispale!
Zamislite scenu... Došla konjica!
Čovjek nas povuko bez problema mi mu dali za pivu ( malo više piva) i krenu li prema zg.
Atocesta je bila koma i vozili smo se iza ralice 30km/h! UŽAS!
Uglavnom kak smo komentirali kak je bilo i kad se sve zbroji i oduzme samo je doletilo pitanje...
"Kad idemo opet?"
Naravno negdje je moralo krenut...
Stari lijevo, kum sredina, ja desno...
Krenulo se oko 8:00 nakon kave starom cestom da se uživa u ljepoti prirode i snješku bijeliču!
Došli smo oko 11:30 i tražili lokaciju... Nakon malo hodanja se i pronašla...
Dečki su se bacili na čiščenje snjega da postave svoje brloge, a ja sam uživao!
Ja sam dotle tražio svoju lokaciju i našo je...
Sad ga nevidiš, a sad ga vidiš... pufff... Sad znam zakaj su anđeli u zraku...
Kumov brlog...
Od starog brlog...
kad se sve složilo ide i malo vatrice...
Pa malo kavice...
A onda je trebalo ić i drva pripremit... To je smao jedan mali dio, ostalo je trebalo ispilit...
Jedan slička kampa kad se situacija primirlia...
Pa malo hlađenja guzice i grupna slička...
Vjetar je puhao na mahove i fino je brijalo... temperatura se kretala oko -13, pa sam si malo zakukuljio brlog....
ovo je bila zadnja slička prije nego je fotič reko da mu se neda slikat na -14...
E ovo je bilo laganini i tek sad počinje avantura... Pao je mrak i vjetar je pojačao ne tolko po nama kolko po krošnjama. Drveče je "pucalo" koda će puknuti, nešto tako glasno dugo nisam čuo... uglavnom u 20:15 smo otišli spavat (naravno samo leč jel se nikom nije spavalo). Ja i kum smo uspijeli malo začorit dok moj stari ima problema s spavanjem u novim okruženjima (mi to zovemo mimoza )... Tako da sam oko 01:00 ponoči došo do njega u šator da mu radim društov i skuham čaj i kavu. Oko 02:00 smo odlučili da će mo probuditi kuma i lagano se spremat za zg, jel stari nije mogo više bit skvrčen u šatoru. Znam da nije najpametnije ić usred noći pakirat stvari i po takvom vremenu putovat, ali ni mi nismo najpamentiji pa je to ok odluka šta se nas tiče... :bog:
U 03:00 smo sve složili i došli do auta, imali smo kaj vidjet... ralica je napravila nanos ispreda auta. Pola sada lopatanja i auto je slobodan i čist! meca iz 85' pali iz prve (šok i nevjerica u mojim u kumovim očima )
i tako oko 03:30 krečemo, prolazimo branu i nakon 20 m s desne strane nanos od ralice i stari se drži lijevog kraja di je zid kad odjednom auto propadne na lijevu stranu. Upao je u odvodni kanal dubok 30 cm i širok pola metra...
Ni lanci ni drva i daska ni lopatanje nije ga pomaklo ni sim ni tam. Osuđeni smo čekat nekog da nas izvuče van. Čovjek iz očaja traži pomoč prijatelja pa sam i ja tako ovdje (na forumu) potražio pomoč od kolega... posebno hvala kolegi Dravmanu na brzoj reakciji (Mraz i tebi isto hvala kaj si se javio), makar smo več riješili problem. U 06:00 sam odlučio otić prošetat i potražit pomoč od lokalnog stanovništva. Jedina kuča u kojoj je bilo upalje svjetlo mi se javila gospođa i nakon mog objašenjenja šta je bilo i dal zna nekog ko bi nas mogo izvuč ode pitat muža i vrati se da mi kaže da ako ima mobitel nazovem pomoč i koji nas je vrag tjerao da idemo tamo... Samo sam se zahvalio i okrenuo.
Inače razumijem ju i strah koji je možda doživjela mojom pojavom u ranu zoru s baterijom zabundan jel je vani mečava, ali pametovanje mi netreba tako da mi je tlak otiš u 300 i odma mi je bilo toplije...
nako nekih 30 min hodanja po cesti dolazim do mjesta gdje je porta i živa duša nutra, objasnim situaciju i čovjek kaže da če nazvat kolegu... kolega kaže da bu došo i tako ja uđem u portu od pilane da se zgrijem. U znak zahvalnosti ponudim čokoladu portiru koji ju uzem, pasala mu je kao i meni. I kaže da će kolega doć s viličarem da nas izvuče... Viličar, mislim si ja, pa kaj bu s tim po snjegu... ali gazda valjda zna svoj poso bolje išta nego ništa... kad nakon 15 minuta ugodnog razgovora dolazi "viličar" ili ti OGROMAN preklopni bager s vilicama naprijed kojeg vozi čića s svojih 60 godina, mahne da se popnem u kabinu i krečemo prema autu... kad smo došli do auta ... ovima samo kaj oči nisu ispale!
Zamislite scenu... Došla konjica!
Čovjek nas povuko bez problema mi mu dali za pivu ( malo više piva) i krenu li prema zg.
Atocesta je bila koma i vozili smo se iza ralice 30km/h! UŽAS!
Uglavnom kak smo komentirali kak je bilo i kad se sve zbroji i oduzme samo je doletilo pitanje...
"Kad idemo opet?"
Storo- lingua
-
Broj postova : 323
Godine : 40
Datum registracije : 16.11.2009
Re: Mala snježna avantura
Zakon,drago mi je šta ste se izvukli...btw lijepe hlače imaš,nekako mi djeluju poznato :migg:
Odin- spikač
-
Broj postova : 573
Godine : 42
Datum registracije : 09.07.2011
slike po običaju ne vidim..al sam s guštom pročitala i naravno oduševljena i nasmijali me..Bogu hvala da ste dobro.al u odvod sinko majčin, pa taj bager , pa ta noćna ura..
sve u svemu IDITE OPET! ja se uvik molim za moje kolege forumaše..vidite kako treba....zahvalite Bogu jer me imate...Storo, mogo si me zovnit da u to vrime pojačam molitve, ne bi smetao, tu sam za sve vas
sve u svemu IDITE OPET! ja se uvik molim za moje kolege forumaše..vidite kako treba....zahvalite Bogu jer me imate...Storo, mogo si me zovnit da u to vrime pojačam molitve, ne bi smetao, tu sam za sve vas
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
Drugo Odin, da poznato... Imale su vatreno krštenje i pokazale se samo takve! Nisi ti rusi tak blesavi!
Tonka, sljedeči put bum se predbilježil koji dan prije jel viš kak je nama idiotima zanimljiv život i svaka pomoč je dobrodošla!
Tonka, sljedeči put bum se predbilježil koji dan prije jel viš kak je nama idiotima zanimljiv život i svaka pomoč je dobrodošla!
Storo- lingua
-
hahha al nismo mi ovdje idioti mi smo wild nature fanatici( vjerski su šala mala za nas)...znam da je većina forumaša čekala snijeg za svoje aktivnosti i sad ste došli na svoje.
NEKA!
UŽIVAJTE LJUDI!!
NEKA!
UŽIVAJTE LJUDI!!
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Datum registracije : 08.06.2009
Drugi put ranije javi kada dolaziš da znam uzeti Nivu
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Odlično =)
Dobro da ste se izvukli i da vas snijeg nije zameo..
Dobro da ste se izvukli i da vas snijeg nije zameo..
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Super reportaža,mogu si misliti kakve je sve molitve stari izgovaral kad je vidio kam je "sparkiral" Mecu...
Bitno je da ste na toplom sad.
Čekamo nastavak.
Bitno je da ste na toplom sad.
Čekamo nastavak.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
hah dobro d aje netko naisao ..dobra reportaza
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011
Ajme ovo je baš avantura.. Dobro da ste se izvukli, ali od svega najbolje da imate volje za jos. Kako ste spavali na toj hladnoći u šatorima bez vatre? Ste imali nekakve grijače ili..?
U svakom slučaju odlična reportaža i priča! =)
U svakom slučaju odlična reportaža i priča! =)
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Svaka vam cast..bogme imate volje!
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
sve je super,malo sam se nasmijao na sve ovo,simpatična avantura..možeš biti zahvalan tati jer nije mogao zaspat pa ste usred noći išli za zg,ko zna kakav bi auto ujutro našli
baksek- bomber
-
Broj postova : 131
Godine : 30
Datum registracije : 09.01.2012
Bogme ... potpisujem kolegu 'Mije' .. odlična reportaza i svaka čast na volji ..
RubberDuck- lingua
-
Broj postova : 441
Godine : 61
Datum registracije : 20.01.2012
zgodna avantura s dobrim završetkom
i sam volim otići u prirodu po lošem vremenu, to mi je nekak izazov, uvijek neko novo iskustvo, mada teško da bi se odlučio prespavat po takvom vremenu
i sam volim otići u prirodu po lošem vremenu, to mi je nekak izazov, uvijek neko novo iskustvo, mada teško da bi se odlučio prespavat po takvom vremenu
Dravman- lingua
-
Broj postova : 416
Godine : 53
Datum registracije : 19.01.2011
Šta se tiče spavanja situacija je bila različita... zadnje mjerenj temrepature vani je bilo -14, onda sam sunnta preselio kod sebe ispod mrežice za komarce i najhladnije je bilo -7. Osjetna razlika!
Ja sam spavao u zimskoj vreči Nordkap snowfox extreme, a s vanjske strane hammocka ručna izrada underquilt-a od dvije ljetne vreče iz cisalfe za 90 kn. Na sebi pamučne duge gače, hlače ove koje se vide na slici, majca za bicikl, tanji flis i hevy duty flis od helikona (mislim da sam na mrazu vidio isti), na nogama papuče iz cissalfe (izgledaju ko mala vreča za spavanje). Na glavi fantomka vunena i kapuljača od vreče. I bilo je taman. To mi je bio razlog da znam za ubuduče koji mi setup treba da bi mogo biti na takvoj hladnoči.
Dečki u šatoru bez grijanja, kumu sam posudio istu vreču kakvu ja imam ali on je uzeo još jednu svoju tro sezonsku. Deku, borove grane ispod šatora, i neznam kaj sve od obleke na sebi, ali on je reko da je svoju vreču morao otkopčat jel mu je bilo pretoplo...
Stari je imal vojnu američansku iz rata hrpu obleke, ali baš hrpu i borove grane + karimat i deka.
E da i radler se tolko ohladio da ni mjehuriče nisi mogo osjetit pa se grijao kraj vatre... Znam sve o alkoholu i zimi...
Ja sam spavao u zimskoj vreči Nordkap snowfox extreme, a s vanjske strane hammocka ručna izrada underquilt-a od dvije ljetne vreče iz cisalfe za 90 kn. Na sebi pamučne duge gače, hlače ove koje se vide na slici, majca za bicikl, tanji flis i hevy duty flis od helikona (mislim da sam na mrazu vidio isti), na nogama papuče iz cissalfe (izgledaju ko mala vreča za spavanje). Na glavi fantomka vunena i kapuljača od vreče. I bilo je taman. To mi je bio razlog da znam za ubuduče koji mi setup treba da bi mogo biti na takvoj hladnoči.
Dečki u šatoru bez grijanja, kumu sam posudio istu vreču kakvu ja imam ali on je uzeo još jednu svoju tro sezonsku. Deku, borove grane ispod šatora, i neznam kaj sve od obleke na sebi, ali on je reko da je svoju vreču morao otkopčat jel mu je bilo pretoplo...
Stari je imal vojnu američansku iz rata hrpu obleke, ali baš hrpu i borove grane + karimat i deka.
E da i radler se tolko ohladio da ni mjehuriče nisi mogo osjetit pa se grijao kraj vatre... Znam sve o alkoholu i zimi...
Storo- lingua
-
Svaka čast dečki!
A najljepše je vidjet da vam ništa ne može pokvarit želju za još - bar znam da nisam jedini :bog:
A najljepše je vidjet da vam ništa ne može pokvarit želju za još - bar znam da nisam jedini :bog:
fatphilly- tipko
-
Broj postova : 60
Datum registracije : 10.03.2011
dobro iskorišteno vrijeme
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
svaka cast na volji.. prakticki ste se nasli u pravoj survival situaciji, dobro da je na kraju zavrsilo sa odlicnom avanturom..
koji to tarp koristis i dali je ovaj sator od tvog tate salewa scout 3?
koji to tarp koristis i dali je ovaj sator od tvog tate salewa scout 3?
ipa je na kraju ispalo da stvarno nije bilo pametno krenuti natrag noću,
bez obzira na nespavanje, na kraju ni ovako niste spavali.
iako kad si mislim, ovako vam je bilo zanimljivije
no po meni je najveća vrijednost ta što si u toj ipak problematičnoj situaciji odvojio vremena za promrzlim rukama sve pofotkati i nama pokazati.
bez obzira na nespavanje, na kraju ni ovako niste spavali.
iako kad si mislim, ovako vam je bilo zanimljivije
no po meni je najveća vrijednost ta što si u toj ipak problematičnoj situaciji odvojio vremena za promrzlim rukama sve pofotkati i nama pokazati.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
trebali ste se svi nagurati u jedan šator =)
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
potpisujem Navia..
"no po meni je najveća vrijednost ta što si u toj ipak problematičnoj situaciji odvojio vremena za promrzlim rukama sve pofotkati i nama pokazati."
"no po meni je najveća vrijednost ta što si u toj ipak problematičnoj situaciji odvojio vremena za promrzlim rukama sve pofotkati i nama pokazati."
bearfaerie- lingua
-
Broj postova : 219
Datum registracije : 05.06.2011
Stvarno ste trebali svi zajedno na hrpu, kod šatora i onog recimo krila napravit trokut tendu zaštitu od vjetrom nošenog snijega..A u sredini poveču vatru od koje bi kasnije bila hrpa žara pa bacit ponekad koju kladu na žar.Dobro ,teorija je uvijek drukčija od prakse.Nego što više gledam to mi se čini da ti starog poznam a i kumešina mi ni nepoznat.Sve je dobro znaći završilo dekel od ulja ni nastradal to je onda ok.To je merđi mana znam jer sam takvog jednom moral duže dekla tražit a u ono vreme ni ih baš se moglo naći.
nordfjord- lingua
-
Broj postova : 261
Godine : 57
Datum registracije : 28.06.2011
Ma nije nama bilo hladno, ovo smo išli kao kampiranje, a ne preživljavanje tako da nije bilo previše improvizacija, sve je nekako šablonski bilo... A šta se tiče starog možda iz rata (91' - 93' Tigrovi) ili tu negdje iz zg ili Brdovec kraj Zaprešića...
Inače hvala svima na ljepim komentraima i savjetima! =)
Inače hvala svima na ljepim komentraima i savjetima! =)
Storo- lingua
-
PRIJE OVO 91 93.hahaha .Čudni su putevi Gospodinji.
nordfjord- lingua
-
Broj postova : 261
Godine : 57
Datum registracije : 28.06.2011
Hahaha opako dobar provod! Da mi je vidit izraz lica one žene koju si probudio u sred noći! Svaka vam čast ekipa, treba imat hrabrosti ići kampirat po ovim temperaturama.
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.