Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Štuke
+10
yasko
creborn
Luka B.
Fugitive
Habek
Dravman
Sandman
gibo
markonvs
ivo
14 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: LOV I RIBOLOV
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Štuke
Ajme što mi sporo otvara stranice na forumu, koji je vrag?
Dakle, nitko ništa o lovu i ribolovu, pa evo mene opet. Kako vam je prošla ova sezona štuke ? Meni očajno, ne pamtim goru. Desetak izlazaka na vodu (u kojoj pouzdano znam da ih ima) i svega jedna i to nevelika, kilašica. Takve obično puštam, no obećao sam je jednom poznaniku, pa je je ponio za njega. Pitanje je prije svega za one koji love na postavu, živom ribicom. Svaka čast špinerašima, jako ih poštujem, to su istinski sportaši, ali ja sam se u takvom načinu lova pokazao nevještim i brzo odustao.
Elem, da se vratim na temu, sve su nešto pipale, žvakljale i puštale kedera, nikako do pravog štučjeg griza. Napominjem da lovim izrazito laganim plovcima, no nije pomoglo.
Kakva su bila vaša iskustva ?
Dakle, nitko ništa o lovu i ribolovu, pa evo mene opet. Kako vam je prošla ova sezona štuke ? Meni očajno, ne pamtim goru. Desetak izlazaka na vodu (u kojoj pouzdano znam da ih ima) i svega jedna i to nevelika, kilašica. Takve obično puštam, no obećao sam je jednom poznaniku, pa je je ponio za njega. Pitanje je prije svega za one koji love na postavu, živom ribicom. Svaka čast špinerašima, jako ih poštujem, to su istinski sportaši, ali ja sam se u takvom načinu lova pokazao nevještim i brzo odustao.
Elem, da se vratim na temu, sve su nešto pipale, žvakljale i puštale kedera, nikako do pravog štučjeg griza. Napominjem da lovim izrazito laganim plovcima, no nije pomoglo.
Kakva su bila vaša iskustva ?
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Re: Štuke
Varalica - desetak komada od 1 kile do 4 kile, sve puštene nazad!
markonvs- spikač
-
Broj postova : 571
Godine : 46
Datum registracije : 13.11.2011
Marko, vidim da podebljavaš "sve puštene nazad", a to vuče na "catch & release" raspravu, koja će nas odvuć u vražju mater. Možemo je započet u drugoj temi, ako misliš da ima smisla. Ja mislim da nema, no svakako ti hvala na komentaru.
ivo- guru
-
Slažem se, jako sam rigorozan po tom pitanju i vrlo bih brzo počeo psovati
Samo bih volio da i našoj djeci ostane nešto ribe...
markonvs- spikač
-
markonvs je napisao/la:Slažem se, jako sam rigorozan po tom pitanju i vrlo bih brzo počeo psovati
Ma ostaće, ne boj se, neće nikad udica istrijebit ribu, kao ni puška divljač, naravno, ako navedeno prakticiramo u zakonskim i etičkim okvirima. A ako djeca slučajno ogladne, samo pošalji male mišiće kod šjor Ive i šjore Karmele, biće uvijek jaja, mlijeka, mesa, kolača i gdje koja ribica. Kupljena ili ulovljena.
ivo- guru
-
@ivo
markonvs- spikač
-
Nisam ribolovac ali odem s društvom na vodu i moj posao se sastoji od loženja vatre, nabijanja špeka i kobasica na klipicu te obraćanja pozornosti na popunjenost čaša. Ove godine smo bili nekoliko puta ali sve u svemu samo smo jednom uhvatili dva komada oko dvije do tri kile. Jako loše, bar za njih koji su plaćali dnevne dozvole a za nas koji smo se išli zabaviti bilo je više nego odlično. Nego nitko od nas nije to shvatio kao ništa drugo već zabavu. Bar da smo imali koji griz pa da možemo raspredati o tome, ali ni to. Ali imamo još par dana pa svima želim BISTRO.
gibo je napisao/la:Nisam ribolovac ali odem s društvom na vodu i moj posao se sastoji od loženja vatre, nabijanja špeka i kobasica na klipicu te obraćanja pozornosti na popunjenost čaša. Ove godine smo bili nekoliko puta ali sve u svemu samo smo jednom uhvatili dva komada oko dvije do tri kile. Jako loše, bar za njih koji su plaćali dnevne dozvole a za nas koji smo se išli zabaviti bilo je više nego odlično. Nego nitko od nas nije to shvatio kao ništa drugo već zabavu. Bar da smo imali koji griz pa da možemo raspredati o tome, ali ni to. Ali imamo još par dana pa svima želim BISTRO.
Kolega Gibo, da li ste to pecali na Glini ? Naime, moji izvori s terena kažu da je i na Glini ove sezone bilo loše, a koliko znam, bar u njoj ima dosta štuke. S proljeća bih rado došao probati, nisam još tamo lovio, makar sam se '92. nalazio u blizini, u više navrata, ali baš mi nije bilo do pecanja. Pa ako bi mi tko od Vaših pajdaša pokazao pozicije, bili biste u jedinstvenoj prilici vidjeti Dalmatinca kako lovi štuke !
ivo- guru
-
Šjor @ivo, kad bi se štuke više puštale, a jelo više špeka i kobasica, gotovo sa 100% sigurnošću mogu tvrditi da biste imali puno više uspjeha u ribolovu
EDIT: Štuke sam ulovio na jezerima gdje je kontrola ulova na poprilično visokom nivou i zato ih i ima, štoviše nema dana da barem ne lupe dvije-tri.
Na "divljim" vodama ih kao i Vi rijetko vidim, vjerovatno zbog izlovljenosti, što njih što njihovog plijena.
EDIT: Štuke sam ulovio na jezerima gdje je kontrola ulova na poprilično visokom nivou i zato ih i ima, štoviše nema dana da barem ne lupe dvije-tri.
Na "divljim" vodama ih kao i Vi rijetko vidim, vjerovatno zbog izlovljenosti, što njih što njihovog plijena.
markonvs- spikač
-
@markonvs, da nismo kolege u Piškuru ?
ivo- guru
-
Je na Glini smo fatali, kod Skele, lijepo mjesto al' slabo ribe. A što se tiče dogovora, uvijek može, ja sam za. A kad Dalmatinac ima 48 godina, živi u Zgb, vrijeme provodi na ovom forumu i lovi ribe posvuda vrlo vjerojatno da smo i kolege tj. braća po oružju. Griješim li?
@ Gibo, uff, nemoj da mi ovo poslodavci pročitaju ! Nego, na poslu me zercu gurnuli u zapećak, a ja odavno prestao s borbama svake vrste, pa tako i s vjetrenjačama, a najvažnije, sa samim sobom. Pomirio se, eto, pa se stigne i na forum. Lovim i ribolovim doista posvuda, kud me i ako me pozovu. I na kraju, za zadnje, ne griješiš. Fala Bogu i te su borbe odavno završile. Još je najteže ove intimne privesti kraju.
ivo- guru
-
@ivo - Nisam se nikada nigdje skrasio, u zadnje vrijeme obilazim jezera oko Zagreba pa uzmem dnevne, a za divlje vode ne uzimam ništa jer svu ribu vraćam živu i zdravu.
markonvs- spikač
-
Prošle godine sam nažalost radi puno obaveza, posla, faksa .... bio samo par puta u ribolovu, od toga dva puta isključivo na štuke.
Znači oba puta sam bio na dobroj vodi punoj štuke, radila je stalno, pokušao sam i na varalicu i na postavu ali nije bilo sreće.
Inaće obožavam loviti štuku varalicom, tražit je po divljoj vodi gdje radi i gdje je aktivna.
Znači oba puta sam bio na dobroj vodi punoj štuke, radila je stalno, pokušao sam i na varalicu i na postavu ali nije bilo sreće.
Inaće obožavam loviti štuku varalicom, tražit je po divljoj vodi gdje radi i gdje je aktivna.
Sandman- bomber
-
Broj postova : 162
Godine : 44
Datum registracije : 26.06.2010
Još par dana pa bude i lovostaj za štuke, pa navalite možda tko uhvati koju zimsku metrašicu
Prošla godina mi i nije bila tak loša u lovu štuke, sigurno sam ulovio prek 20 komada, niti jednu prek 4 kg.
Uglavnom lovim na varalice i to na Meps i Idra, koje su mi se najbolje pokazale.
Za razliku od štuka ne mogu se pohvaliti ulovom smuđa, konačna brojka na kraju godine=0
Prošla godina mi i nije bila tak loša u lovu štuke, sigurno sam ulovio prek 20 komada, niti jednu prek 4 kg.
Uglavnom lovim na varalice i to na Meps i Idra, koje su mi se najbolje pokazale.
Za razliku od štuka ne mogu se pohvaliti ulovom smuđa, konačna brojka na kraju godine=0
Dravman- lingua
-
Broj postova : 416
Godine : 53
Datum registracije : 19.01.2011
prošla godina je bila dosta loša za štuku...inače je najviše špinam..i to na voblere...kod nas na dravi je inače za štuku žlica ili meps zakon al ja to ne volim..preferiram vobler koji malo teže uzima. inače u zadnjim jesenskim izlascima kad bi štuka trebala biti najaktivnija sam na svakom izlasku dobio barem jednu...išao sam i u 12.mjesecu kad su temp.bile u minusu i vodilice se ledile ko mutave...2-3 puta ništa jer je voda bila prebistra i samo su pratile varku..ova godina bude nadam se bolja. !
Habek- zelembara
-
Broj postova : 44
Godine : 34
Datum registracije : 31.01.2011
Ove godine kod mene rekord, ne po broju uhvačenih nego po kilaži. Štuka 4 kg 81cm. Dugo sam skupljao kvalitetnu opremu koja se naizad isplatila.
Štuka je uhvačena metodom vuče, na mojoj rodnoj rijeci Bosut.
Ove sezone da tako kažem imao sam 10-tak izlazaka na vodu i 4 štuke do 2-2.5 kg i ova največa mi do sad!!
2. brzina mog yamaha elektricnog motoriča i lagano, štap SHIMANO HYPERLOOP SPINING 300H 3M akcije 20 - 50 G, i metalna varalica kašika 22g.
Motor
08.12.2011 netom izvađena iz vode
usporedba sa bocom od 2L
Štuka je uhvačena metodom vuče, na mojoj rodnoj rijeci Bosut.
Ove sezone da tako kažem imao sam 10-tak izlazaka na vodu i 4 štuke do 2-2.5 kg i ova največa mi do sad!!
2. brzina mog yamaha elektricnog motoriča i lagano, štap SHIMANO HYPERLOOP SPINING 300H 3M akcije 20 - 50 G, i metalna varalica kašika 22g.
Motor
08.12.2011 netom izvađena iz vode
usporedba sa bocom od 2L
Fugitive- bomber
-
Broj postova : 114
Godine : 39
Datum registracije : 14.01.2011
Ljudi, kakva je situacija sa štukama na Bundeku? Znam da ih je prije bilo i to mi je dosta blizu stana u Zagrebu (u Zg sam na studiju) ali ne bi htel gubiti vrijeme na izlovljenoj vodi...
Luka B.- bebač
-
Broj postova : 11
Godine : 35
Datum registracije : 05.01.2012
Luka B. je napisao/la:Ljudi, kakva je situacija sa štukama na Bundeku? Znam da ih je prije bilo i to mi je dosta blizu stana u Zagrebu (u Zg sam na studiju) ali ne bi htel gubiti vrijeme na izlovljenoj vodi...
U Bundeku (velikom) ima štuke, čak i kapitalne, ali malo. Radije odi do šoderica na Blatu, tamo ih ima dosta, pogotovo na jezeru Ontario (najsjevernije od 4 jezera). Ontario ti je u cijelosti u "catch and release" režimu i na njemu je zabranjen lov živim mamcem. Ako loviš "na raub" (postavom), odi na Dugu (najjužnije od spomenuta 4 jezera). Naravno, sad se strpi do 1. travnja.
ivo- guru
-
Joj sto "volim" ove sliek u garazama.. na stringerima i sl..
prosla godina bila losa.. opcenito malo ribolovio zbog obitelji... zadnji dobar ribolov imao sad na ontariu poslije nove godine.. 7 komada.. i jedan krokodil koji mi je lupio u podizanju varke na suho.. i naravno otisao nakon par sekundi.. drago mi samo da su ga i drugi vidjeli.. riba zivota.. al ocito me nece...
sve ostalo bilo lovljeno na lagani stapic metodom twitchanja... i gust u drilanju...
prosla godina bila losa.. opcenito malo ribolovio zbog obitelji... zadnji dobar ribolov imao sad na ontariu poslije nove godine.. 7 komada.. i jedan krokodil koji mi je lupio u podizanju varke na suho.. i naravno otisao nakon par sekundi.. drago mi samo da su ga i drugi vidjeli.. riba zivota.. al ocito me nece...
sve ostalo bilo lovljeno na lagani stapic metodom twitchanja... i gust u drilanju...
creborn- zelembara
-
Broj postova : 28
Godine : 43
Datum registracije : 30.11.2011
@ Kolega creborn, uljudno vas molim da u svrhu izlaganja svojih pogleda na etičnost jedenja ulovljenih riba (tema klen) i slikanja ulova (ova tema) otvorite novu temu koja bi se zvala po vašem izboru, nešto u skladu sa spomenutim, pa ćemo na njoj polemizirati o navedenom.
Također vas prijateljski pozivam da i dalje sudjelujete sa svojim iskustvima o samim načinima lova.
Također vas prijateljski pozivam da i dalje sudjelujete sa svojim iskustvima o samim načinima lova.
ivo- guru
-
evo i moje stukice..jedna 3,5 kile druga 1,2 kile....ulovljene na kedera...
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Datum registracije : 24.05.2011
Otkad ti Yasko pecaš ? Di je ovo lovljeno ?
ivo- guru
-
hehe oduvijek ....moja strast je ribolov...ovo je bilo na jednom jezeru u okolici gospica...nazalost neznam ime...
yasko- mr.spika
-
yasko je napisao/la:hehe oduvijek ....moja strast je ribolov...ovo je bilo na jednom jezeru u okolici gospica...nazalost neznam ime...
Pa nikad o tom nismo ni riječi prozborili ! Kad idemo na štuke ? Jezero bi morala bit Kruščica.
ivo- guru
-
heh..kad god vam pase???
yasko- mr.spika
-
kod mene u sremu dosta se peca stuka na reci savi i to uglavnom blinkerisanjem, a na okolnim jezerima, barama i kanalima pecaju na kedera sa pampurom, najvise sam se stuke napecao u periodu pred kraj leta i pocetkom jeseni zao mi je sto nemam neku fotografiju da postavim
sremac- tipko
-
Broj postova : 58
Godine : 53
Datum registracije : 01.02.2012
sad je za stuku najbolje..ja planiram sad krajem mjeseca opet negdje
yasko- mr.spika
-
Ajmo krajem mjeseca, na kedera s pampurom ! Ako je moguće, negdi bliže Zagrebu. Ostalo ćemo na pp, da ne davimo druge štukolovce.
ivo- guru
-
Bosut prošla sezona samo na postavu, na varalicu jako slabo i nikako, zabacim postave i okolo šamaram sa nekim finim meppsićem ili eventualno effzetom...puštam sve ispod 50cm, 40 je mjera, ali eto toliko joj praštam pošto su u obitelji veliki ljubitelji fiša...
woodking- zelembara
-
Broj postova : 32
Godine : 30
Datum registracije : 16.05.2012
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: LOV I RIBOLOV
Stranica 1 / 2.