Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Vojni depot???
+12
Fallen
Drvo
gibo
PJER
Mije
ivo
Login
Fratt
Stribog
Mad Max
glock
miles
16 posters
Stranica 1 / 1.
Vojni depot???
Bok,
jel ima Hrvatska vojska neku vrstu depota gdje se mogu kupiti rabljene ili stare vojne stvari kao odjeća, oprema, vozila, oružje itd...takve stvari koje im na lageru stoje?
Neidem se ja naoružavat sa oružjem, frend je čuo da je nešto slično napravila Rusija, izbacila je davno na tržište puške iz WWII koje je imala na lageru i da su lovci pograbili sve.
A budući da je on lovac novak i nema para za neke fensi puške,koji jeftini Mauserov karabin nebi mu bio na odmet.
Hvala unaprijed!
jel ima Hrvatska vojska neku vrstu depota gdje se mogu kupiti rabljene ili stare vojne stvari kao odjeća, oprema, vozila, oružje itd...takve stvari koje im na lageru stoje?
Neidem se ja naoružavat sa oružjem, frend je čuo da je nešto slično napravila Rusija, izbacila je davno na tržište puške iz WWII koje je imala na lageru i da su lovci pograbili sve.
A budući da je on lovac novak i nema para za neke fensi puške,koji jeftini Mauserov karabin nebi mu bio na odmet.
Hvala unaprijed!
miles- lingua
-
Broj postova : 200
Godine : 33
Datum registracije : 15.10.2011
Re: Vojni depot???
oni kaj im ne treba rastale.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
A što čine sa ostalom opremom?
miles- lingua
-
nisam siguran al znam da jedan deda svake nedjelje na jakuševcu ima veliki štand i svega vojnog na njemu,novo i rabljeno.Valjda ide u otpis pa se razgrabi.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Datum registracije : 31.01.2011
Ima zastavinih lovačkih pušaka po povoljnoj cjeni - ne znam dal bi dobil neki mauzer za manje jer ti iz drugog svetskog rata u dobrom stanju se skupljaju i postižu cijene i do 2000 eura !
LP M.
LP M.
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
MORH ima u Zagrebu svoju trgovinu sa takvim stvarima ali su cijene astronomske, najbolje ti je naci nekog tko ima pristup pa od njega uzimati
Stribog- lingua
-
Broj postova : 468
Datum registracije : 09.07.2010
Čemu neki M98 kad se zastavini lovački karabini kreću od 1500-2500 kuna,ovisno o stanju...
Opet,ako ulazi u lovačke vode onda nek zašpara za nešto kvalitetnije sa kvalitetnijom cijevi a ne da odmah u startu izgubi volju radi svakog profulanog šusa.
Opet,ako ulazi u lovačke vode onda nek zašpara za nešto kvalitetnije sa kvalitetnijom cijevi a ne da odmah u startu izgubi volju radi svakog profulanog šusa.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
HV sve što je višak uništava, dakle oružje rastali a opremu spaljuje nakon otpisa. Naravno skladištari ako kog znaju ovo ono muvaža neka pa ima ljudi koji izvlaće ono što valja iz otpisa, ponekad i prije otpisa hehe, i onda preprodaju po buvljacima i oglasima.
Ako kolegu oruzje zanima neka ode u policiju da vidi šta tamo ima na prodaju od zapljenjenog, predanog ili oruzja kojeg su se vlasnici odrekli. Obično bude jugo proizvodnja i druga skalamerija ali se da naci i ponešto boljeg ako imaš sreće, no to večinom oni u mupu na vrijeme pograbe ili dojave svojima.
Ako kolegu oruzje zanima neka ode u policiju da vidi šta tamo ima na prodaju od zapljenjenog, predanog ili oruzja kojeg su se vlasnici odrekli. Obično bude jugo proizvodnja i druga skalamerija ali se da naci i ponešto boljeg ako imaš sreće, no to večinom oni u mupu na vrijeme pograbe ili dojave svojima.
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Fratt !!
Tako je, ne samo risanice, nego i puške glatkih cijevi. Jedino, kolega Miles, kod kupnje probajte izbjeći Sako ili Tikka (ne sjećam se), kupio jedan relativno friški lovac, tu, s foruma, pa veli da niš' ne valja.
Tako je, ne samo risanice, nego i puške glatkih cijevi. Jedino, kolega Miles, kod kupnje probajte izbjeći Sako ili Tikka (ne sjećam se), kupio jedan relativno friški lovac, tu, s foruma, pa veli da niš' ne valja.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
Hvala na savjetima ekipo...super ste!
miles- lingua
-
Sako i Tikka niposto nebi izbjegavao, to su vrhunske puske-za Sako ne mogu tvrditi koliko i za Tikku, al cinjenica da je to prakticki ista firma samo sto su Tikka puske radjene od manje exkluzivnih materijala nego Sako pa im je i cijena manja..za cijenu po kojoj se nude te marke su (kako se kaze) "best buy"!.Sako i Tikka su Finske firme a svi znamo sto skandinavci mogu sa celikom, prema tome..!
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Datum registracije : 30.09.2011
Slažem se s kolegom u postu iznad mene.Sako proizvodi vrhunsko oružje i tu se ne može promašiti.Prvo treba naučiti koristiti oružje i i nije svatko lovac tko završi lovački ispit pa kupi pušku.Dobar dio ljudi položi vozački ispit ali dobar dio njih nikada ne postanu dobri vozači.Može netko reći šta hoće ali treba nekada imati i malo filinga za neke stvari.
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
Upravo tako..nekad je bilo puno kompliciranije postati lovac nego danas, imalo se puno obaveza za ispuniti, a danas svatko ko ima 3000 kuna i malo volje da nabuba neke osnovice iz osnova lovstva moze poloziti ispit, dobiti dozvolu za nabavu oruzja i sebe prozvati lovcem...
..nego, koliko novaca bi tvoj prijatelj bio spreman dati za jednu pusku?
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Datum registracije : 30.09.2011
Mije je napisao/la:Sako i Tikka niposto nebi izbjegavao, to su vrhunske puske-za Sako ne mogu tvrditi koliko i za Tikku, al cinjenica da je to prakticki ista firma samo sto su Tikka puske radjene od manje exkluzivnih materijala nego Sako pa im je i cijena manja..za cijenu po kojoj se nude te marke su (kako se kaze) "best buy"!.Sako i Tikka su Finske firme a svi znamo sto skandinavci mogu sa celikom, prema tome..!
Naravno da su vrhunske, a ja sam formalno lovac 30 godina, a neformalno 40. Ovo je bila zajebancija na račun jednog dragog kolege s foruma, čekam da se (ako se prepozna) javi.
ivo- guru
-
Mije je napisao/la:Upravo tako..nekad je bilo puno kompliciranije postati lovac nego danas, imalo se puno obaveza za ispuniti, a danas svatko ko ima 3000 kuna i malo volje da nabuba neke osnovice iz osnova lovstva moze poloziti ispit, dobiti dozvolu za nabavu oruzja i sebe prozvati lovcem...
Ni slučajno cinkati kolegu
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
Nije baš ni danas lako dobiti dozvolu za držanje i nošenje oružja. A kako doći do dobre puške za malo novca???? Samo srećom ali kako bi stari rekli Boj ne bije svijetlo oružje već srce u junaka iliti u ovom slučaju pazi da ne zahrđa, umiri ruku, nanesi i pogodi i nema tu mudrolije. A uvijek kada se promaši biti će tu svega, od vjetra, brzine divljači, veličine, temparature zraka, laveži pasa, doba dana, količine svjetlosti, inteligencije životinje, ....., u stvari, svi znamo lovačke. A dok dođeš do toga da si pravi lovac, tj. da si naučio i obitelj lagati, potrošiti ćeš puno streljiva i čizama.
Dobru kupovinu i još bolju kob!!!!
gibo je napisao/la:Nije baš ni danas lako dobiti dozvolu za držanje i nošenje oružja. A kako doći do dobre puške za malo novca???? Samo srećom ali kako bi stari rekli Boj ne bije svijetlo oružje već srce u junaka iliti u ovom slučaju pazi da ne zahrđa, umiri ruku, nanesi i pogodi i nema tu mudrolije. A uvijek kada se promaši biti će tu svega, od vjetra, brzine divljači, veličine, temparature zraka, laveži pasa, doba dana, količine svjetlosti, inteligencije životinje, ....., u stvari, svi znamo lovačke. A dok dođeš do toga da si pravi lovac, tj. da si naučio i obitelj lagati, potrošiti ćeš puno streljiva i čizama.
Ajmo mi ovo prebacit u rubriku za to namijenjenu, a ne da gnjavimo svekoliko pučanstvo.
Pa da tamo prodivanimo o "vrhunskim" puškama, "value for money" puškama, dobrim puškama (svaka je puška dobra) i vrhunskim puškama, kojih je u Hrvatskoj vrlo malo. Uostalom, za postati pravim lovcem, kako ja, u duhu stare škole, na to gledam, najmanje je važna puška, koliko god to mlađim kolegama blasfemično zvučalo. Moja opaska o finskom oružju je, ponavljam, bila šala, očito neuspjela, jer se simpatični kolega forumaš, vlasnik iste, nije oglasio (valjda mu nije duhovito). U njoj je bilo istine koliko i u tvrdnji da je Tikka vrhunska puška. Post kolege Gibe potpisujem.
ivo- guru
-
Možeš li reći gdje je ta trgovina?Stribog je napisao/la:MORH ima u Zagrebu svoju trgovinu sa takvim stvarima ali su cijene astronomske, najbolje ti je naci nekog tko ima pristup pa od njega uzimati
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Godine : 44
Datum registracije : 13.03.2010
to blizu džamije ona?
Fallen- tipko
-
Broj postova : 50
Godine : 37
Datum registracije : 12.09.2011
Fallen je napisao/la:to blizu džamije ona?
da odmah na početku Zvonimirove...
kolko ja znam ta trgovina nije još otvorena,no nisam dugo bio u tom djelu Zg-a,tak da nisam zicer...No s obzirom da je sva oprema od HV od KROKA cijene će vrlo ako ne i sigurno biti velike...
zippo- lingua
-
Broj postova : 359
Godine : 37
Datum registracije : 12.11.2009
Ako je sredil papirologiju pošlji ga do mene imam za njega cz bokericu 12,pap,7,62 sa original optikom.Ostalo na pp.Prešel sam na mirotvorce širim ljubav oko sebe peace bros.hahaha.
nordfjord- lingua
-
Broj postova : 261
Godine : 57
Datum registracije : 28.06.2011
Lovačka iskaznica + lovačka markica za lovnu godinu (obavezno) - (200+150kn)
2. zahtjev u mup-u za nabavu oružja (mislim obrazac3) -(50 kn)
3. provjera dosjea +(ako prođe) provjera i obilazak susjeda dolaze doma gledaju imaš li ormar za oružje ... (ormar + 800 Kn)
4. liječnički pregled za držanje oružja (450kn)
5. Oružje: recimo rabljena sačmarica, rabljeni karabin+ optika 10000 kn
6. oružani list DN - (50kn)
7. Obleka i municija, futrole, ruksak, nož... bla bla... 3000 kn
8. Godišnja članarina u lovačkom društvu (od 2000 - 10000 kn) zavisi od društva do društva i od toga koliko je lovište bogato sa divljači
Ove cifre su po meni donja granica za opremiti lovca početnika.
Miles jel tvoj prijatelj upoznat s time?
2. zahtjev u mup-u za nabavu oružja (mislim obrazac3) -(50 kn)
3. provjera dosjea +(ako prođe) provjera i obilazak susjeda dolaze doma gledaju imaš li ormar za oružje ... (ormar + 800 Kn)
4. liječnički pregled za držanje oružja (450kn)
5. Oružje: recimo rabljena sačmarica, rabljeni karabin+ optika 10000 kn
6. oružani list DN - (50kn)
7. Obleka i municija, futrole, ruksak, nož... bla bla... 3000 kn
8. Godišnja članarina u lovačkom društvu (od 2000 - 10000 kn) zavisi od društva do društva i od toga koliko je lovište bogato sa divljači
Ove cifre su po meni donja granica za opremiti lovca početnika.
Miles jel tvoj prijatelj upoznat s time?
Vikingson- tipko
-
Broj postova : 55
Godine : 46
Datum registracije : 03.03.2011
Sorry ljudi, ali kako se zove ova tema? Vojni depot, ili lovačke puške?
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
urbana_gorila je napisao/la:Sorry ljudi, ali kako se zove ova tema? Vojni depot, ili lovačke puške?
Tako je, to sam u jednom od prethodnih postova i spomenuo. Pa ću dvije male ispravke uvaženog kolege Vikingsona objaviti u , ako je tko otvori, za to predviđenoj rubrici, Lov i ribolov.
ivo- guru
-
Stranica 1 / 1.