Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
BUDAK KNIVES - COUGAR
+14
badzo
ante5555
markonvs
Jolender
Knife_maniac
Medo Gradela
skyrunner
Migach
bolle
Lovac Marko
Luftwaffe
Krik Naglas
urbana_gorila
cutlass
18 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
BUDAK KNIVES - COUGAR
pozdrav svima..
evo da vam predstavim svoj novi uradak..
ovaj put je rijec o necem sasvim drugacijem od ove zadnje "ere" minimalizma koja me drzi zadnjih tjedana...
radi sa o necem izuzetno mocnom, jakom i robusnom..
kao sto ime kaze, to je jedan od najvecih,najacih i najlukavijih lovaca koji trenutno vlada planetom nam zemljom COUGAR, PUMA, ili PLANINSKI LAV, kako ga jos zovu..
dizajn ovog noza je je nastao prije nekoliko tjedana kad mi je u glavi kliknulo da nemam u kolekciji nesto tako mocno i snazno.. nesto za situaciju "ako mi zatreba"... kad me otmu amazonke npr
kako god ,na kraju je noz dizajnom ispao vise nego atraktivan i prezadovoljan sam egzibicionistickim rjesenjima koje sam prvi put radio na nekom nozu...
no da predem na stvar ,evo dimenzija, karakteristika i fotki..
uzivajte u ovom velicanstvenom lovcu ..
dimenzije:
duzina - 300mm
ostrica - 165mm
rezni brid - 145mm
visina ostrice - 39mm
debljina rucke - 15-19mm
visina rucke - 26-30 mm
materijali:
celik - 4230 schumacher (feder stahl)
- 6mm
- "BUD" filework
rucka - antique micarta
pinsi - 8mm suplji inox
lineri - bijeli vulk. papir
vezica - paracord /inox
tvrdoca:
57.8 hrc, mjereno na digitalnom mjeracu
COUGAR:
neizostavan "detalj"
"BUD" filework - slucajno smisljen i napravljen prvi put na BOOMSLANG-u, toliko dobar, lijep i funkcionalan da sam odlucio "krstiti" ga i koristiti ga na svojim nozevima kao moj zastitni znak,odnosno tip fileworka..
jedan detalj premijerno koristen na nekom mojem nozu- rupa za laynard je sastavni dio tanga ..
ergonomski oblikovana rucka izuzetno lezi u ruci pri svim vrstama hvatova i malo je duza tako da se i u rukavicama bez problema rukuje nozem u svim smjerovima i funkcijama..
opce je poznato da su velike macke izuzetno povezane s mladima godinama , pa tako i ova moja macka potvrduje pravilo...
gravure i futrola slijede..
mozda cak napravim "Mamu i bebu" zajedno, jedno na drugome...
nesto ovako, li u mojoj verziji
eto ljudi, to je to...
ja sam jako zadovoljan nozem i kako je ispao..
a o tome kakav je , vjerojatno ce i posvjedociti jedan Uvazeni kolega forumas koji je sinoc proucio 6-7 mojih zadnjih nozeva i nije mogao odvojiti pogled i ruke sa ove macketine
svi komantari i kritike dobrodosli kao i uvijek.. :bog:
evo da vam predstavim svoj novi uradak..
ovaj put je rijec o necem sasvim drugacijem od ove zadnje "ere" minimalizma koja me drzi zadnjih tjedana...
radi sa o necem izuzetno mocnom, jakom i robusnom..
kao sto ime kaze, to je jedan od najvecih,najacih i najlukavijih lovaca koji trenutno vlada planetom nam zemljom COUGAR, PUMA, ili PLANINSKI LAV, kako ga jos zovu..
dizajn ovog noza je je nastao prije nekoliko tjedana kad mi je u glavi kliknulo da nemam u kolekciji nesto tako mocno i snazno.. nesto za situaciju "ako mi zatreba"... kad me otmu amazonke npr
kako god ,na kraju je noz dizajnom ispao vise nego atraktivan i prezadovoljan sam egzibicionistickim rjesenjima koje sam prvi put radio na nekom nozu...
no da predem na stvar ,evo dimenzija, karakteristika i fotki..
uzivajte u ovom velicanstvenom lovcu ..
dimenzije:
duzina - 300mm
ostrica - 165mm
rezni brid - 145mm
visina ostrice - 39mm
debljina rucke - 15-19mm
visina rucke - 26-30 mm
materijali:
celik - 4230 schumacher (feder stahl)
- 6mm
- "BUD" filework
rucka - antique micarta
pinsi - 8mm suplji inox
lineri - bijeli vulk. papir
vezica - paracord /inox
tvrdoca:
57.8 hrc, mjereno na digitalnom mjeracu
COUGAR:
neizostavan "detalj"
"BUD" filework - slucajno smisljen i napravljen prvi put na BOOMSLANG-u, toliko dobar, lijep i funkcionalan da sam odlucio "krstiti" ga i koristiti ga na svojim nozevima kao moj zastitni znak,odnosno tip fileworka..
jedan detalj premijerno koristen na nekom mojem nozu- rupa za laynard je sastavni dio tanga ..
ergonomski oblikovana rucka izuzetno lezi u ruci pri svim vrstama hvatova i malo je duza tako da se i u rukavicama bez problema rukuje nozem u svim smjerovima i funkcijama..
opce je poznato da su velike macke izuzetno povezane s mladima godinama , pa tako i ova moja macka potvrduje pravilo...
gravure i futrola slijede..
mozda cak napravim "Mamu i bebu" zajedno, jedno na drugome...
nesto ovako, li u mojoj verziji
eto ljudi, to je to...
ja sam jako zadovoljan nozem i kako je ispao..
a o tome kakav je , vjerojatno ce i posvjedociti jedan Uvazeni kolega forumas koji je sinoc proucio 6-7 mojih zadnjih nozeva i nije mogao odvojiti pogled i ruke sa ove macketine
svi komantari i kritike dobrodosli kao i uvijek.. :bog:
Zadnja promjena: cutlass; 26.11.11 11:19; ukupno mijenjano 1 put.
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Re: BUDAK KNIVES - COUGAR
Bravo majstore!
Ovaj mi se mucho sviđa, bome ti je ovo jedan od najboljih radova do sad...
Ovaj mi se mucho sviđa, bome ti je ovo jedan od najboljih radova do sad...
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
Odličan komplet...
Stvarno sam oduševljen beštijom, a ova mala mačkica tek sad dolazi do izražaja i uz mamu pokazuje prvu ljepotu... :bog:
To je rad pravog majstora!
Stvarno sam oduševljen beštijom, a ova mala mačkica tek sad dolazi do izražaja i uz mamu pokazuje prvu ljepotu... :bog:
To je rad pravog majstora!
Krik Naglas- bomber
-
Broj postova : 108
Godine : 45
Datum registracije : 13.08.2010
sto drugo...
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Super je noz, cini mi se prevelik, ajde molim te napravi sliku gdje ga drzis u ruku da osjetim dimenzije
Lovac Marko- tipko
-
Broj postova : 71
Godine : 29
Datum registracije : 26.08.2011
-izvinjavam se na OT ali ne postoji preveliki nož
-kad već pišem -kao i svi do sad tvoji radovi još 1 vrhunski
-kad već pišem -kao i svi do sad tvoji radovi još 1 vrhunski
bolle- lingua
-
Broj postova : 244
Godine : 53
Datum registracije : 06.10.2009
Super...al ovaj manji mi je ljepši =)
al ono...
al ono...
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
sviđa mi se i staro i mlado ..predobro
meni su tvoji radovi skroz prepoznatljivi,s vremenom si uveo neke detalje tako da među gomillom noževa tvoj bi izdvojio bez greške.
sviđa mi se ideja sa duplom futrolom,nisam to još vidio,al mislim da ti je manji nož možda malo prevelik za tu kombinaciju(da je još manji).
nestrpljivo čekam nastavak....živ bio
meni su tvoji radovi skroz prepoznatljivi,s vremenom si uveo neke detalje tako da među gomillom noževa tvoj bi izdvojio bez greške.
sviđa mi se ideja sa duplom futrolom,nisam to još vidio,al mislim da ti je manji nož možda malo prevelik za tu kombinaciju(da je još manji).
nestrpljivo čekam nastavak....živ bio
skyrunner- lingua
-
Broj postova : 323
Godine : 45
Datum registracije : 01.01.2011
odlično!!
volim veće i masivnije oštrice
na nožu je sve odlično,
jedino što bih ja promijenio na nožu da je za mene je to da bih mu stavio pristojniji finger choil ili ga nebi ni bilo, i da je oštrica dulja 5cm radi veće snage zamaha
to bi nekako ovako izgledalo,
nije bap lijepo jer je pravljeno u paintu
volim veće i masivnije oštrice
na nožu je sve odlično,
jedino što bih ja promijenio na nožu da je za mene je to da bih mu stavio pristojniji finger choil ili ga nebi ni bilo, i da je oštrica dulja 5cm radi veće snage zamaha
to bi nekako ovako izgledalo,
nije bap lijepo jer je pravljeno u paintu
Medo Gradela- spikač
-
Broj postova : 557
Godine : 30
Datum registracije : 16.09.2010
Odlicana su oba !
Cak pomalo i lici na pumu sa 1. slike
Jos malo pa ce nestati prsta zivotinja po kojima si sve nazvao nozeve
Gori si od kineza koliko ih stancas hahahaha
zeljno iscekujem futrolu
Cak pomalo i lici na pumu sa 1. slike
Jos malo pa ce nestati prsta zivotinja po kojima si sve nazvao nozeve
Gori si od kineza koliko ih stancas hahahaha
zeljno iscekujem futrolu
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
uh, ljudi hvala vam na komplimentima , nisam ocekivao da ce ova puma imati tako dobre kritike...
odmah sam dobio volju da slozim futrolu ,da ne budete u neizvjesnosti...
odmah sam dobio volju da slozim futrolu ,da ne budete u neizvjesnosti...
cutlass- guru
-
Lijep je, prezentacija na nivou.
Ja bi volio vidjeti nešto umjetnički od tebe, kao na početku -karijere.
Sa bolsterima, pinsićima, kamen, kost, rog, itd..
Neki da zaokruži godinu pa da pred Božić ostanemo paf.
Ja bi volio vidjeti nešto umjetnički od tebe, kao na početku -karijere.
Sa bolsterima, pinsićima, kamen, kost, rog, itd..
Neki da zaokruži godinu pa da pred Božić ostanemo paf.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Slazem se, nesto extra luxuzno da se pamti
ovo je vise kao "radna klasa"
ovo je vise kao "radna klasa"
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
aaaaaa ....vi provokatori jedni.....
al imam vas u saci ,jer blank je izrezan i grind je gotov, ceka kaljenje...
rijec je o damasucus BDK, bolsteri od damasta, pinsi od srebra i rucka od slonovace...
pa vi pjevajte narodne
rijec je o damasucus BDK, bolsteri od damasta, pinsi od srebra i rucka od slonovace...
pa vi pjevajte narodne
cutlass- guru
-
Koliko košta takav ručno rađeni nož?
markonvs- spikač
-
Broj postova : 571
Godine : 46
Datum registracije : 13.11.2011
jako jako lijepo kao i sve do sada drugacije nije ni za ocekivat
ante5555- spikač
-
Broj postova : 654
Godine : 43
Datum registracije : 31.10.2011
Ja bi dodao -mučki provokatoricutlass je napisao/la:aaaaaa ....vi provokatori jedni.....
cutlass je napisao/la:
pa vi pjevajte narodne
Ovo jedva čekamo, da se divimo i da sakupljam inspiraciju.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
@markonvs - pa neznam za koji pitas noz.. ovaj iz teme ili ovaj o kojem je bilo zadnje spomena.. od damasta..
i ako te sto konkretno zanima molim te javi se na PM, nemam obicaj stavljati cijene u teme nozeva jer imam losa iskustva s takvim nacinom davanja informacija (radilo se o drugim stvarima) i komentiranjem vrijednosti istih od raznoraznih "strucnjaka i procjenitelja tudeg rada"...
jednostavno ne zelim komenatare tipa - "joooj kako je skupo ..." ili "ja da imam to nebi dao za tu cijenu" ili "mislim da vrijedi vise ili manje" ...
i u pravilu su ti komentari upuceni od osoba kojima ni na kraj pameti nije kupiti noz ili neki vec predmet o kojem se radi...
eto , imao sam potrebu objasniti to moje javno ne objavljivanje cijena i drago mi je da si me to pitao jer i inace ima dosta takvih upita u vezi cijena...
a drage volje cu na PM svakog saslusati, informirati i savjetovati o cijenama i bilo cemu drugom sto se tice mojih radova...
inace cijene mojih nozeva su u rasponu od 800 -.. 000kn =) , ovisi o cemu je rijec tako da je sve relativno..
:bog:
@ ante - hvala
@ jolender - ma nebi ja jos tu slonovacu, ali stoji mi od ljeta i nikako....
a i damast je tu dugo a konacno sam rijesio kaljenje istog.... :bog:
i ako te sto konkretno zanima molim te javi se na PM, nemam obicaj stavljati cijene u teme nozeva jer imam losa iskustva s takvim nacinom davanja informacija (radilo se o drugim stvarima) i komentiranjem vrijednosti istih od raznoraznih "strucnjaka i procjenitelja tudeg rada"...
jednostavno ne zelim komenatare tipa - "joooj kako je skupo ..." ili "ja da imam to nebi dao za tu cijenu" ili "mislim da vrijedi vise ili manje" ...
i u pravilu su ti komentari upuceni od osoba kojima ni na kraj pameti nije kupiti noz ili neki vec predmet o kojem se radi...
eto , imao sam potrebu objasniti to moje javno ne objavljivanje cijena i drago mi je da si me to pitao jer i inace ima dosta takvih upita u vezi cijena...
a drage volje cu na PM svakog saslusati, informirati i savjetovati o cijenama i bilo cemu drugom sto se tice mojih radova...
inace cijene mojih nozeva su u rasponu od 800 -.. 000kn =) , ovisi o cemu je rijec tako da je sve relativno..
:bog:
@ ante - hvala
@ jolender - ma nebi ja jos tu slonovacu, ali stoji mi od ljeta i nikako....
a i damast je tu dugo a konacno sam rijesio kaljenje istog.... :bog:
cutlass- guru
-
Odlično, još futrola od svijetle kože i možeš u pustinju.
badzo- lingua
-
Broj postova : 224
Godine : 44
Datum registracije : 27.01.2010
je badzo bas...
nego posto 944?
nego posto 944?
cutlass- guru
-
Evo sa obzirom da sam ga ja to "mućio" po rukama dosta dugi i ostavio je velike utiske na mene...
Kao prvo jako je zanimljiv dizajn
Oštrica je dovoljn duga ali ne pre duga, a opet ručka je veća od nekih standardnih pa daje više mogučnosti hvata...
Npr za neki "chop" se ruka povuće skroz natrag o odlično leži i po balansu i po osječaju za takvu vrstu rada... a na blizu da ne govorim...
A filework se meni jako jako sviđa jer je funkcionalan a ne "grize" prste ko neki koji su pre pre naglašeni pa su unepotrebljivi...
U vako slučaju prava "mačka"!
@Medo kad bi produžio oštricu i maknuo choil nebi baš bilo dobro... evo zašto...
Ja sam bio jako veliki protivnik "choil-ova" jer je moja teorija bila šta će ti choil ako oštricu povućeš skroz do ručke onda nema smisla...
Ali ima a stvar je balansa noža, jer kad ima choil ona prebacuješ njegovu težinu bliže rućki ili hvatu i dobije se jedan jako dobar omjer šta se tiće rada za manje stvari i nekog siječenja...
Normalno sve ovisi od osobe do osobe...
Kao prvo jako je zanimljiv dizajn
Oštrica je dovoljn duga ali ne pre duga, a opet ručka je veća od nekih standardnih pa daje više mogučnosti hvata...
Npr za neki "chop" se ruka povuće skroz natrag o odlično leži i po balansu i po osječaju za takvu vrstu rada... a na blizu da ne govorim...
A filework se meni jako jako sviđa jer je funkcionalan a ne "grize" prste ko neki koji su pre pre naglašeni pa su unepotrebljivi...
U vako slučaju prava "mačka"!
@Medo kad bi produžio oštricu i maknuo choil nebi baš bilo dobro... evo zašto...
Ja sam bio jako veliki protivnik "choil-ova" jer je moja teorija bila šta će ti choil ako oštricu povućeš skroz do ručke onda nema smisla...
Ali ima a stvar je balansa noža, jer kad ima choil ona prebacuješ njegovu težinu bliže rućki ili hvatu i dobije se jedan jako dobar omjer šta se tiće rada za manje stvari i nekog siječenja...
Normalno sve ovisi od osobe do osobe...
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
ikarus - fala
@medo - bez choila nije to to... ovo il ti se svida il ne.. ovo kaj si ti "prepravio" mi je totalno bezlicno i preduguljasto...
al opet kako je reko ikarus- od covjeka do covjeka..
@medo - bez choila nije to to... ovo il ti se svida il ne.. ovo kaj si ti "prepravio" mi je totalno bezlicno i preduguljasto...
al opet kako je reko ikarus- od covjeka do covjeka..
cutlass- guru
-
o,krenuo si u recurve oštrice,stvarno si svestran,al,mislim da kraj ovih maca fali i jedan pravi tata mačor,pitaj scouta,siguran sam da će se složit.Uostalom,onaj 7mm N690 ti samo stoji neiskorišten.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
@glock,
..naravno da ću se složiti ,čak štoviše usvojiti ''tata mačor'' termin !
..e moj Prijatelju ..pa vidiš da je skoro prešao na ''tamnu stranu'' ...mislio sam ga čak i kritizirati s ''mučko provokativnim pitanjem''- kad će počet praviti noževe tipa :ružni ,monstruozni ,''tiha jeza'' etc ...kojima bi odgovarala imena npr. :''krampoglav'' ,
''čeliksjek'',''batogad'',''balvanslom''..,...kad ono ...kad ono -tup ,evo ga ...''izbacio'' je ovog ..COUGAR-a .Ima nade za njega ..he he ...ima definitivno ...
@cutlass,
nadam se da nećeš zamjeriti zaljubljenicima u ''tešku artiljeriju'' ,naime ..o pedantnosti izrade tvojih uradaka mogao bi se napisati solidan tekst kako to treba biti .Mogla bi i kratka crtica tipa ''krasno'' ,ali to je (meni osobno ) prekratko za definiciju truda .Svi smo različiti ,jedan bi ''ovako'' drugi ''onako'' i ponekad komentar i nema baš veze s ''temeljnim postulatima'' izrade oštrica...ali ...i ovom prilikom moje čestitke na uistinu iznimnoj volji i prekrasnim radovima koji me vesele .
..naravno da ću se složiti ,čak štoviše usvojiti ''tata mačor'' termin !
..e moj Prijatelju ..pa vidiš da je skoro prešao na ''tamnu stranu'' ...mislio sam ga čak i kritizirati s ''mučko provokativnim pitanjem''- kad će počet praviti noževe tipa :ružni ,monstruozni ,''tiha jeza'' etc ...kojima bi odgovarala imena npr. :''krampoglav'' ,
''čeliksjek'',''batogad'',''balvanslom''..,...kad ono ...kad ono -tup ,evo ga ...''izbacio'' je ovog ..COUGAR-a .Ima nade za njega ..he he ...ima definitivno ...
@cutlass,
nadam se da nećeš zamjeriti zaljubljenicima u ''tešku artiljeriju'' ,naime ..o pedantnosti izrade tvojih uradaka mogao bi se napisati solidan tekst kako to treba biti .Mogla bi i kratka crtica tipa ''krasno'' ,ali to je (meni osobno ) prekratko za definiciju truda .Svi smo različiti ,jedan bi ''ovako'' drugi ''onako'' i ponekad komentar i nema baš veze s ''temeljnim postulatima'' izrade oštrica...ali ...i ovom prilikom moje čestitke na uistinu iznimnoj volji i prekrasnim radovima koji me vesele .
scout- lingua
-
Broj postova : 480
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2010
hvala vam ARTILJERISTI... !!
@glock - nemam vise tog celika otiso je na ovo
znas sta je ovo od 28cm a 7mm u ledima...
cak se gruntam da ra preradim na vojnicinu... mat ostrica, inox bolster i muli camo micarta...
@ scout - ma kakvo zamjeranje, drago mi je da ste tu... nego kad si u zg, znas sta me zanima ...
a tata macor je ovako nesto ili??!!
mada znam ja da je to vama tek macic, , za mene je ko tigar , hahahaah
@glock - nemam vise tog celika otiso je na ovo
znas sta je ovo od 28cm a 7mm u ledima...
cak se gruntam da ra preradim na vojnicinu... mat ostrica, inox bolster i muli camo micarta...
@ scout - ma kakvo zamjeranje, drago mi je da ste tu... nego kad si u zg, znas sta me zanima ...
a tata macor je ovako nesto ili??!!
mada znam ja da je to vama tek macic, , za mene je ko tigar , hahahaah
cutlass- guru
-
prije leopard s ovim točkama,mada se neće vidjet ispod drške.Nego,šteta onog ljepotana prerađivat u bilo šta,pusti nek bude pravi šminker,a uz to i nabildan,a za vojničine bude još materijala,evo imam neki komad onog 6mm čelika od noža za smrznuto meso iz PIKa pa baš razmišljam da ti ga doniram za nešto da iskoristiš,meni je na ormaru već jedno desetak godina.eto...
glock- mr.spika
-
@cutlass,
''tata mačor '' je ''beštija ...
..U ZG skoro ,na nekoliko dana i sve što ima imena kao na slikama donosim Ti na ''inspekciju'' :migg:
''tata mačor '' je ''beštija ...
..U ZG skoro ,na nekoliko dana i sve što ima imena kao na slikama donosim Ti na ''inspekciju'' :migg:
scout- lingua
-
...@glock je 100 u pravu ,ne diraj ''ljepotana '' šteta bi bila ...
scout- lingua
-
ooo,scout,to bi bilo lijepo uživo vidjeti,i Bill Moran je okačio kopačke o klin.Svakako ćemo upriličiti adekvatan susret.
glock- mr.spika
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» BUDAK KNIVES - "CHALLENGER" (#072)
» "VUK-ovi" by Budak Knives #129,#130
» BUDAK KNIVES - Big Bob
» BUDAK KNIVES - "1st" - (#58)
» BUDAK KNIVES - H A R L E K I N - BDK - (#66)
» "VUK-ovi" by Budak Knives #129,#130
» BUDAK KNIVES - Big Bob
» BUDAK KNIVES - "1st" - (#58)
» BUDAK KNIVES - H A R L E K I N - BDK - (#66)
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 2.