Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
"Ima jedan grad oduvijek mi drag....
+32
badzo
.
damjan
puls
Dravman
Elp
Strider
Aries
cutlass
chumaman
mortimer
djomla
zlatko1
Jolender
Migach
skyrunner
Mije
Franco G
Igsy
ronna
bolle
Mraz
Medo Gradela
Target
robert
Login
Fratt
Luftwaffe
Mornar
Ris
marinko
Knife_maniac
36 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
"Ima jedan grad oduvijek mi drag....
.... ima jedan hrast slavonski."
Kaze pjesma Zlatnih dukata.
Posto smo u petak, 18.studenog diljem vukovarskih ulica palili svijece i obiljezavali 20. godisnjicu Vukovarske tragedije, ovaj noz posvecen je upravo tome.
Trebao je biti zavrsen u petak, ali sam imao neka druga posla pa nisam stigao zavrsiti ga u roku...
Posvecen je hrabrim i nesebicnim ljudima koji su 87 dana* (25.kolovoz-18.studeni) pruzali otpor nadmocnoj JNA, tada 4. vojnoj sili Europe, cetnickim i ostalim paravojnim formacijama.
Ljudima koji su obranom Vukovara "kupili vrijeme" da bi se ostatak tada mlade Hrvatske stigao pripremiti i naoruzati za dane koje dolaze.
Ljudima koji su najzasluzniji za medjunarodno priznavanje Hrvatske i ciji su snimci patnje, ali i zvjerstva dojucerasnjih susjeda obisli svijet.
*Danas vojni analiticari tvrde da su realne sanse da se grad drzi bile svega 3 (tri) dana s obzirom da je omjer ljudstva i tehnike u korist srpskih snaga.
Vodotoranj - pogodjen sa vise od 600 neprijatljskih projektila. Ostat ce takav kao podsjetik na ratne godine.
Na njemu se nakon dugih 7 godina ponovo se zavijorila sahovnica donesena sa splitskog Poljuda, 1998.
Stijeg su podigli branitelji sa Trpinjske ceste, poznate kao i groblje tenkova.
pok.Marko Babic i pok. Blago Zadro - legendarni zapovjednik obrane Borova naselja
(Poshumno promaknut u cin general bojnika) sa ostatkom "Turbo voda"
Na trpinjskoj cesti unisteno je 30-ak srpskih tenkova, na vukovarskom podrucju unisteno je oko 400-tinjak tenkova i oklopnjaka, oboreno 20 zrakoplova i helikoptera JNA.
Noz je napravljen za jednog, meni, dragog covjeka.
Covjeka koji je za mene napravio vise nekog pola moje rodbine zajedno. Za Ljudinu i pravog legu.
Covjeka koji je prezivio 3-mjesecnu opsadu rodnoga grada i kasnije obisao sva ratista od Dubrovnika, Livna, preko Maslenice, Dinare, Bljeska i Oluje pa do Banja luke.
Oca moje voljene.
Posto je takva tematika i noz je napravljen u vojnom stilu.
u pozadini: razruseni Vukovar '91.
u pozadini: Spomenik zrtvama za slobodnu Hrvatsku, glagoljicni natpis: Navik on zivi ki zgine posteno ! Usce Vuke u Dunav
u pozadini: bijeli krizevi vukovarskog memorijalnog groblja. Ukupno 938 krizeva od kojih svaki simbolizira jednu zrtvu eshumiranu iz najvece masovne grobnice u Europi nakon 2. sv. rata.
u pozadini: vodotoranj - simbol razaranja i patnje vukovaraca, ali i simbol otpora i inata neprijatelju
Evo malo podataka o nozu:
Celik: AISI 5160, 58 rockvella
Ostrica duzine : 7,5" ili 19 cm
Debljina: 6 mm
ostrica: modificirani spear point
Oba bevela su flat grind, s time da su u sekundarni urezani zupci za piljenje.
Pila je testirana na drvetu i odlicno radi.
Stitnik od mesinga, spaceri - kombinacija mesing i crni vulk papir
Drska od patinasto zelene micarte koja simbolizira vjecni plamen vukovarskog memorijalnog grobnja
Futrola od biljno stavljene govedje koze debele 3,5 mm, bojane u crno.
Umetak od maskirnog HV platna - woodland uzorak
u centru futrole nalazi se metalna Zvonimirova zvijezda, pozlacena 18 karatnim zlatom.
Evo jos nekoliko "prigodnih" slicica
DA SE NIKADA NE ZABORAVI I PONOVI!
Noz je posvecen:
- herojskoj obrani grada Vukovara
- bojovnicima, stradalnicima, zrtvama i ponizenim tijekom agresije na istocnu Hrvatsku
- ljudima koji su prosli torture srpskih koncentracijskih logora
- znanim i neznanim junacima vukovarske bitke
Te ljudima koji su danas pomalo i zaboravljneni, oni i danas svjedoce ljubavi prema svojoj Domovini,
Ljudima koji su u zivotu sve cinili, ne iz mrznje prema drugome nego iz ljubavi prema svome,
posveceno hrvatskim Generalima: MLADENU MARKAČU i ANTI GOTOVINI
Kaze pjesma Zlatnih dukata.
- Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=EXm0wV_Bk4Y
Posto smo u petak, 18.studenog diljem vukovarskih ulica palili svijece i obiljezavali 20. godisnjicu Vukovarske tragedije, ovaj noz posvecen je upravo tome.
Trebao je biti zavrsen u petak, ali sam imao neka druga posla pa nisam stigao zavrsiti ga u roku...
Posvecen je hrabrim i nesebicnim ljudima koji su 87 dana* (25.kolovoz-18.studeni) pruzali otpor nadmocnoj JNA, tada 4. vojnoj sili Europe, cetnickim i ostalim paravojnim formacijama.
Ljudima koji su obranom Vukovara "kupili vrijeme" da bi se ostatak tada mlade Hrvatske stigao pripremiti i naoruzati za dane koje dolaze.
Ljudima koji su najzasluzniji za medjunarodno priznavanje Hrvatske i ciji su snimci patnje, ali i zvjerstva dojucerasnjih susjeda obisli svijet.
*Danas vojni analiticari tvrde da su realne sanse da se grad drzi bile svega 3 (tri) dana s obzirom da je omjer ljudstva i tehnike u korist srpskih snaga.
Vodotoranj - pogodjen sa vise od 600 neprijatljskih projektila. Ostat ce takav kao podsjetik na ratne godine.
Na njemu se nakon dugih 7 godina ponovo se zavijorila sahovnica donesena sa splitskog Poljuda, 1998.
Stijeg su podigli branitelji sa Trpinjske ceste, poznate kao i groblje tenkova.
pok.Marko Babic i pok. Blago Zadro - legendarni zapovjednik obrane Borova naselja
(Poshumno promaknut u cin general bojnika) sa ostatkom "Turbo voda"
Na trpinjskoj cesti unisteno je 30-ak srpskih tenkova, na vukovarskom podrucju unisteno je oko 400-tinjak tenkova i oklopnjaka, oboreno 20 zrakoplova i helikoptera JNA.
Noz je napravljen za jednog, meni, dragog covjeka.
Covjeka koji je za mene napravio vise nekog pola moje rodbine zajedno. Za Ljudinu i pravog legu.
Covjeka koji je prezivio 3-mjesecnu opsadu rodnoga grada i kasnije obisao sva ratista od Dubrovnika, Livna, preko Maslenice, Dinare, Bljeska i Oluje pa do Banja luke.
Oca moje voljene.
Posto je takva tematika i noz je napravljen u vojnom stilu.
u pozadini: razruseni Vukovar '91.
u pozadini: Spomenik zrtvama za slobodnu Hrvatsku, glagoljicni natpis: Navik on zivi ki zgine posteno ! Usce Vuke u Dunav
u pozadini: bijeli krizevi vukovarskog memorijalnog groblja. Ukupno 938 krizeva od kojih svaki simbolizira jednu zrtvu eshumiranu iz najvece masovne grobnice u Europi nakon 2. sv. rata.
u pozadini: vodotoranj - simbol razaranja i patnje vukovaraca, ali i simbol otpora i inata neprijatelju
Evo malo podataka o nozu:
Celik: AISI 5160, 58 rockvella
Ostrica duzine : 7,5" ili 19 cm
Debljina: 6 mm
ostrica: modificirani spear point
Oba bevela su flat grind, s time da su u sekundarni urezani zupci za piljenje.
Pila je testirana na drvetu i odlicno radi.
Stitnik od mesinga, spaceri - kombinacija mesing i crni vulk papir
Drska od patinasto zelene micarte koja simbolizira vjecni plamen vukovarskog memorijalnog grobnja
Futrola od biljno stavljene govedje koze debele 3,5 mm, bojane u crno.
Umetak od maskirnog HV platna - woodland uzorak
u centru futrole nalazi se metalna Zvonimirova zvijezda, pozlacena 18 karatnim zlatom.
Evo jos nekoliko "prigodnih" slicica
DA SE NIKADA NE ZABORAVI I PONOVI!
Noz je posvecen:
- herojskoj obrani grada Vukovara
- bojovnicima, stradalnicima, zrtvama i ponizenim tijekom agresije na istocnu Hrvatsku
- ljudima koji su prosli torture srpskih koncentracijskih logora
- znanim i neznanim junacima vukovarske bitke
Te ljudima koji su danas pomalo i zaboravljneni, oni i danas svjedoce ljubavi prema svojoj Domovini,
Ljudima koji su u zivotu sve cinili, ne iz mrznje prema drugome nego iz ljubavi prema svome,
posveceno hrvatskim Generalima: MLADENU MARKAČU i ANTI GOTOVINI
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
Re: "Ima jedan grad oduvijek mi drag....
LJudino, svaka cast!!!
marinko- lingua
-
Broj postova : 252
Godine : 42
Datum registracije : 29.01.2011
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
svaka cast za noz ali i pricu!
Mornar- lingua
-
Broj postova : 342
Godine : 39
Datum registracije : 02.10.2010
svaka cast...nož je stvarno prekrasan..a polureportaža vrhunska...ovo je jedna od njablojih meni prezentacija noža
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Sve je rečeno!
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Nož ,pogotovo još uz futrolu mi na pogled dočarava ono što si pričom rekao. Svaka čast!
Ovo je stvarno lijepo i pohvalno, dati svoj prilog u obilježavanju i zahvali vukovarcima u onome u čemu si dobar i ide ti.
Ovo je stvarno lijepo i pohvalno, dati svoj prilog u obilježavanju i zahvali vukovarcima u onome u čemu si dobar i ide ti.
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Ja ti iskreno cestitam na ovom uratku i na ovoj reportazi o gradu heroju .
reci brate moj jesm'o prokleti da se sve tako brzo zaboravi . . . Thompson&Skoro
reci brate moj jesm'o prokleti da se sve tako brzo zaboravi . . . Thompson&Skoro
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010
Bez riječi!
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Datum registracije : 05.09.2010
svaka čast!!!
a ovo mi je jedan od najboljih tvojih noževa
a ovo mi je jedan od najboljih tvojih noževa
Medo Gradela- spikač
-
Broj postova : 557
Godine : 30
Datum registracije : 16.09.2010
Knedla u grlu dok sam čitao... definitivno najbolja prezentacija koju je ovaj forum vidio.
Nož je isto predivan.
Nož je isto predivan.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
čitajući i gledajući ovu prezentaciju bio sam sekundu od toga da ne zaplačem, hvala ti na tome
bolle- lingua
-
Broj postova : 244
Godine : 53
Datum registracije : 06.10.2009
ronna- zelembara
-
Broj postova : 20
Godine : 50
Datum registracije : 13.08.2009
Prezentacija ipo... Nožina odlična!
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Datum registracije : 12.03.2010
Nož predivan. Takst isto tako.
Decentno.
Decentno.
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
Svaka cast majstoru..nema se sta za reci, noz je vrhunski, futrola takodjer-ljepe kombinacije...a prica je da se nema vise sta za dodati!
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
Hvala ljudi !
Htio sam ovim nozem odati pocast tim ljudima koji su bili u paklu na Zemlji.
Da su kojim slucajem Amerikanci imali ovakvu "pricu" pa snimali bi filmove narednih 250 godina na tu tematiku.
Mi jedva da imamo par dokumentaraca.
Vukovar nema cak ni svog generala !
Blago Zadro je tek poshumno promaknut, a i svjedoci smo kako se odnosi prema tim ljudima.
Svojevremeno je na HTV-u bio zabranjen spot za pjesmu "Lijepa li si", mozemo reci drugu himnu ! Jer se na spotu vrte kadrovi vukovarskih krizeva.....
"Narod koji ne pamti svoju povijest osudjen ju je ponoviti"
Da su kojim slucajem Amerikanci imali ovakvu "pricu" pa snimali bi filmove narednih 250 godina na tu tematiku.
Blago Zadro je tek poshumno promaknut, a i svjedoci smo kako se odnosi prema tim ljudima.
Svojevremeno je na HTV-u bio zabranjen spot za pjesmu "Lijepa li si", mozemo reci drugu himnu ! Jer se na spotu vrte kadrovi vukovarskih krizeva.....
Knife_maniac- mr.spika
-
uuh,neću reć prvu pomisao kad sam vidio nož jer bi bio udaljen iz foruma...
futrola mi je presuper.
navikao sam da iz tvoje radionice izlaze lovački noževi ,uglavnom sa drškom od roga a sad gledam ovo čudovište i divim se...bravo majstore
možda da si nešto ugravirao na oštrici kraj drške(npr.Vukovar 1991.) ili bilo što tako da se i naprvi pogled može vidjeti i znati posveta i namjera izrade jer nece svatko tko ga vidi il primi znat priču.
nije prigovor,samo ideja koja bi ga možda kompletirala
futrola mi je presuper.
navikao sam da iz tvoje radionice izlaze lovački noževi ,uglavnom sa drškom od roga a sad gledam ovo čudovište i divim se...bravo majstore
možda da si nešto ugravirao na oštrici kraj drške(npr.Vukovar 1991.) ili bilo što tako da se i naprvi pogled može vidjeti i znati posveta i namjera izrade jer nece svatko tko ga vidi il primi znat priču.
nije prigovor,samo ideja koja bi ga možda kompletirala
skyrunner- lingua
-
Broj postova : 323
Godine : 45
Datum registracije : 01.01.2011
Odlična priča koju je popratio odličan nož. svaka čast =)
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Iskrene čestitke za uradak i prekrasnu prezentaciju. ( a inače si u njima sve bolji)
Mislim da će se punac ponositi poklonom koje i nešto više od toga jer su u njega utkani sati i
sati rada, razmišljanja, planiranja... koji sada isijavaju iz uradka i koji su nešto sasvim drugo
od današnjih običaja darivanja u Božićnim i Novogodišnjim shoppinzima.
Mislim da će se punac ponositi poklonom koje i nešto više od toga jer su u njega utkani sati i
sati rada, razmišljanja, planiranja... koji sada isijavaju iz uradka i koji su nešto sasvim drugo
od današnjih običaja darivanja u Božićnim i Novogodišnjim shoppinzima.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
@skyrunner - ide graviranje i ostrenje.
graviranje svog loga na uobicajenom mjestu, a na "negativnoj" strani ide gravura vodotornja, mislim da ce pored biti godine 1991. i 2011. i ime i prezime buduceg vlasnika....
@jolender - samo se nadam da ga nece strefiti srcani....
noz je na pocetku isao glatko dok nisu poceli problemi koje sam morao rjesavati u hodu...
pruzila se jedinstvena prilika, 20 godina nije malo, zato sam ga radio u jednom primjerku.
nece ovo biti zadnji "noz sa posvetom", nazalost do drugoga jos imam vremena....
graviranje svog loga na uobicajenom mjestu, a na "negativnoj" strani ide gravura vodotornja, mislim da ce pored biti godine 1991. i 2011. i ime i prezime buduceg vlasnika....
@jolender - samo se nadam da ga nece strefiti srcani....
noz je na pocetku isao glatko dok nisu poceli problemi koje sam morao rjesavati u hodu...
pruzila se jedinstvena prilika, 20 godina nije malo, zato sam ga radio u jednom primjerku.
nece ovo biti zadnji "noz sa posvetom", nazalost do drugoga jos imam vremena....
Knife_maniac- mr.spika
-
Lep noz Knife.Podseca me na Rambo noz.
Zadnja promjena: zlatko1; 24.11.11 7:09; ukupno mijenjano 1 put.
zlatko1- spikač
-
Broj postova : 827
Godine : 43
Datum registracije : 28.10.2010
Što bi rekao kralj s jubitoa: "Šta reći? Koju posluku porati?" Svaka čast za nož i priču, stvarno sam se naježio dok sam čitao... Jedan mali prijedlog: bilo bi super da na nožu bude gravura vodotornja... Ili čak na drški, laserski urezano...
Osta sam bez texta,svaka čast momčino
mortimer- bebač
-
Broj postova : 10
Godine : 49
Datum registracije : 24.08.2011
Knife_maniac je napisao/la:Hvala ljudi !
Najbolji film o Vukovaru koji sam ja gledao je francuski Harrison's Flowers
Poslao sam film svojoj američkoj prijateljici - ona ga je gledala u društvu poznatih fotografa koji su bili impresionirani filmom i duboko dirnuti tragedijom Vukovara. Film nije uopće jeftina propaganda - rađen je po knjizi glasovite ratne fotografkinje Isabel Ellsen: ''Le Diable a l'avantage" - Vrag je u prednosti.
Njen osvrt ima link
Isabel Ellsen
O samom filmu
Harrison's Flowers
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
Knife_maniače,ostadoh bez teksta i otpuših par dok saberem misli i dojmove,svaka riječ je ništavna prema ovakom djelu i tvom naumu...
Ponos samo ponos Slavonski,živ mi bio ljudino
Ponos samo ponos Slavonski,živ mi bio ljudino
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
stari svaka ti cast...
necu komentirati noz ni futrolu jer u ovoj temi to sporedna stvar , bitna je prica, tema, posveta i tvoje srce!
svaka ti cast na tome i na tome kakav si covjek i prijatelj !!
pozz..
p.s. a noz cemo "rijesiti" kad splasnu osjecaji...
necu komentirati noz ni futrolu jer u ovoj temi to sporedna stvar , bitna je prica, tema, posveta i tvoje srce!
svaka ti cast na tome i na tome kakav si covjek i prijatelj !!
pozz..
p.s. a noz cemo "rijesiti" kad splasnu osjecaji...
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Hvala ljudi
Franco mislim da sam ovo gledao ali se ne sjecam, pogledat cu ga opet...
Franco mislim da sam ovo gledao ali se ne sjecam, pogledat cu ga opet...
Knife_maniac- mr.spika
-
svaka čast - nikakav daljnji komentar nije potreban!!!!
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Godine : 53
Datum registracije : 26.02.2010
Gledao sam Harrisonovo cvijeće...tužno je da strani snimaju našu povijest.
Nož je super ispao, ako ikada bude Rambo 6, mislim da će te zvati Ovaj detalj sa zelenom micartom je pre pre. Futrola je tip top, samo po mom ukusu (de gustibus) bi ju...erm...napravio...battle worn out, sa oštećenjima (ali samo estetskim, ne funkcionalnim). Živio!
Nož je super ispao, ako ikada bude Rambo 6, mislim da će te zvati Ovaj detalj sa zelenom micartom je pre pre. Futrola je tip top, samo po mom ukusu (de gustibus) bi ju...erm...napravio...battle worn out, sa oštećenjima (ali samo estetskim, ne funkcionalnim). Živio!
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 2.