Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
OLIGHT i2, i3, S10 TITAN, S1
+36
roy
ratomir6
Fratt
franciscus
urbana_gorila
Cober
Ikarus
Panonsky
trolshein
maxina
Somi
ElPrezidente
goxxon
zippo
Guru
DoomsdayST
Siniša
crotwar
mali mačak
Raptor
Hombre
puls
C'eed
Franco G
Medo Gradela
kiki76
Mije
jura
Guybrush
Igsy
Target
Ivn
Login
krtica
Mraz
NAVIGATOR
40 posters
Stranica 5 / 9.
Stranica 5 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: OLIGHT i2, i3, S10 TITAN, S1
Nakon što je Navigator u postu sa Sljemena spomenuo da se na titanskoj S10 magnet skida a na crnoj ne sam se malo dao u potragu; Olight je za aluminijske S10 izbacio u prodaju rezervni dio, zamjenski čep na kojem se magnet da skinuti po istom principu kao i na titanskoj verziji. Piše na stranici "javite se svom local dealeru i zatražite drugi čep"... uglavnom, sad ne mogu naći gdje sam to na njihovoj stranici pročitao, ali evo linka kako skinuti magnet
http://www.olightworld.com/Upload/S10Baton-04394676259.pdf
Mene magnet ne smeta, dapače mislim da je praktičan ali me jedino brine kako se odražava na usb i na kartice (Maestro, kreditne, itd.).
edit: aha pa da, to je to što je Mraz postao sinoć... treba čekati da se sve slike otvore
Mene magnet ne smeta, dapače mislim da je praktičan ali me jedino brine kako se odražava na usb i na kartice (Maestro, kreditne, itd.).
edit: aha pa da, to je to što je Mraz postao sinoć... treba čekati da se sve slike otvore
mali mačak- lingua
- Broj postova : 343
Datum registracije : 05.11.2009
Mislim da si nešto pobrkao. Na ebay i1 košta 37$ dok S10 Titan mora biti osjetno skuplja. U slučaju da ipak vidiš takvu cijenu sigurno se radi o lažnom proizvodu.trolshein je napisao/la:@Hombre
Hvala na info, budem razmislil jer preko ebaya cijena s10 prelazi 160 hrk tj 37 usd pa budu mi vjerojatno naplatili i ostale dađbine. Makar koliko vidim s10 na 70 lumena svijetli 2 h dulje od i1 na 40
Što se tiče trajanja baterije ne vjerujem da je tolika razlika pošto obe lampe koriste istu diodu i isto napajanje tako da mi tu nešto ozbiljno smrdi.
Ako se ne želiš s nekim natjecati već ti treba za mrak više nego dovoljna ti je i1 pošto na najslabijem odrađuje sav posao do 10m udaljenosti dok ti jaki mod može samo nakratko zatrebati da osvijetliš nešto udaljenije.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
ja sam gledao na netu titanska S10 košta 89 dolara plus još poštarina i carina a mene je u hrvatskoj koštala 430kn i to još na rate(mislim da ispadne 35kn mjesećno)
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Ovdje su 2 linka za 37 usd ovaj prvi je pouzdaniji ( mislim na alu ne titan, jer titan nebi uzimal zbog cijene na prvom mjestu )
http://www.ebay.com/itm/Compact-Pocket-CREE-LED-Flashlight-OLIGHT-S10-Baton-320-lumens-/111000822701?pt=US_Flashlights&hash=item19d82a23ad
http://www.ebay.com/itm/EDC-CREE-XM-L-LED-Flashlight-OLIGHT-S10-Baton-320-lumens-/150975602509?pt=US_Flashlights&hash=item2326d8df4d
I gdje se može kod nas naručiti strap, odnosno nosač za bike ( mislim na i1 )?
http://www.ebay.com/itm/Compact-Pocket-CREE-LED-Flashlight-OLIGHT-S10-Baton-320-lumens-/111000822701?pt=US_Flashlights&hash=item19d82a23ad
http://www.ebay.com/itm/EDC-CREE-XM-L-LED-Flashlight-OLIGHT-S10-Baton-320-lumens-/150975602509?pt=US_Flashlights&hash=item2326d8df4d
trolshein- spikač
-
Broj postova : 527
Godine : 43
Datum registracije : 26.11.2011
Ja sam u Repliku uzeo S10 obicnu tjedan dana poslije sto je dosla,i sve S10-ke su bile noviji model s odvojivim magnetom.. i moram rec da se magnet za sada visestruko isplatio,neki dan mi je krepala lampa fara na autu,stao na autobusnu stanicu,otvorio haubu i zakeljio lampu za nju,i rijesio problem sa obadvije slobodne ruke
ps:i savrseno pase na Fenix headband
ps:i savrseno pase na Fenix headband
zippo- lingua
-
Broj postova : 359
Godine : 37
Datum registracije : 12.11.2009
trolshein je napisao/la:
Pamet mi jedino pada ovaj u Kvami: http://www.kvama.com/proizvod/fenix-nosac-za-bicikl ili da pogledaš po DropBike-u što je dobro sa DX-a ili E-baya pa uzmeš.
Ja muku mučim sa postavljanjem S20 na bajk. Volan hussefelt, lulica hussefelt od 40... nemam gdje staviti da svijetli ravno pa izmišljam nekakav adapter koji bi ubacio umjesto spacera na stemu.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
@Mraz
Hvala na info vidim sad da imaju i headband
Hvala na info vidim sad da imaju i headband
trolshein- spikač
-
Broj postova : 527
Godine : 43
Datum registracije : 26.11.2011
Mraz je napisao/la:
Ja muku mučim sa postavljanjem S20 na bajk. Volan hussefelt, lulica hussefelt od 40... nemam gdje staviti da svijetli ravno pa izmišljam nekakav adapter koji bi ubacio umjesto spacera na stemu.
Imam isti problem,predebela cijev volana,pokusavam nes sa debljim limom,ako uspijem javim ti.
zippo- lingua
-
Ma meni nije nikakav problem tokarenje, no problem mi je dizajn istoga dijela... jednostavno nemam inspiracije. Još bi mi najbolje bilo da napravim kakav adapter koji bi išao umjesto spacera ispod lulice jer bi lampa bila nisko što je super stvar ako živiš u području gdje je magla svakodnevica
Sorry na off-u, budem prebacio u chat temu.
Sorry na off-u, budem prebacio u chat temu.
Mraz- master
-
dovoljna ti je samo jedna deblja guma kao prsten, tipa o ring. onaj sistem kojim pričvršćiješ senzor magneta na vilicu bicikla kod elektronskog brzinomjera.
NAVIGATOR- master
-
Tako sam stavljao na starom volanu al ne šljaka na ovom, odmah nakon lulice se stanjuje i lampu vuče na vanjsku stranu.
Mraz- master
-
onda na tanjoj strani volana, na onom dijelu gdje se sužava napraviš tanak prsten od 5-6 namotaja crnog duck tapea ili one plastike koja se stišće kad ju zagriješ. taj prsten je jedva vidljiv i sprečava klizanje gume i olight lampice.
nikada mi se nisu svidjeli ti 32mm volani uvijek su mi bili vizualno ljepši oni 25.4.
kužim da toliki promjer treba na downhill biciklima ali ne na svima.
nikada mi se nisu svidjeli ti 32mm volani uvijek su mi bili vizualno ljepši oni 25.4.
kužim da toliki promjer treba na downhill biciklima ali ne na svima.
NAVIGATOR- master
-
mali mačak je napisao/la:Nakon što je Navigator u postu sa Sljemena spomenuo da se na titanskoj S10 magnet skida a na crnoj ne sam se malo dao u potragu; Olight je za aluminijske S10 izbacio u prodaju rezervni dio, zamjenski čep na kojem se magnet da skinuti po istom principu kao i na titanskoj verziji. Piše na stranici "javite se svom local dealeru i zatražite drugi čep"... uglavnom, sad ne mogu naći gdje sam to na njihovoj stranici pročitao, ali evo linka kako skinuti magnet
Zamolio sam g. Ozrena da mi odmah izvuče taj magnet iz S10 Ti. Mislim da gumeni O-prsten nije stavio.
@NAVI
Jesi li ti stavljao gumeni prsten kao što manual na linku nalaže? Zapravo ne vidim čemu on služi jer vodljivi feder sigurno ne upada u rupu u kojoj je stajao magnet. Griješim li?
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 77
Datum registracije : 29.08.2009
ja sam naknadno stavio taj gumeni prsten, nakon što sam vidio upute koje je Mraz linkao.
nosio sam lampicu tjedan dana bez te gume i radila je odlično ali mislim da bi se bez gume s vremenom federćić mogao malo iskriviti i oslabiti. ma to je sekunda posla to namjestiti.
gospon Franco jeste li i vi vlasnik titanske olightice?
nosio sam lampicu tjedan dana bez te gume i radila je odlično ali mislim da bi se bez gume s vremenom federćić mogao malo iskriviti i oslabiti. ma to je sekunda posla to namjestiti.
gospon Franco jeste li i vi vlasnik titanske olightice?
NAVIGATOR- master
-
g Franco sada sam vidio pod temom o replikartu da ste ponosni vlasnik nove S10-Ti, čestitam.
koji ste broj uzeli 0900 ili 0580?
koji ste broj uzeli 0900 ili 0580?
NAVIGATOR- master
-
Franco G- spikač
-
čestitam!
ja sam uzeo broj 0690 zato jer je simetričan.
zanči još je samo jedna ostala i to broj 900 od 1000.
zanči još je samo jedna ostala i to broj 900 od 1000.
NAVIGATOR- master
-
kupih I2 stvarno zgodna lampa a dimenzije su i najtaman.
ElPrezidente- lingua
-
Broj postova : 344
Godine : 31
Datum registracije : 05.12.2012
NAVIGATOR je napisao/la:
Ili ti se sviđa ta poza
Panonsky- bomber
-
Broj postova : 170
Datum registracije : 16.06.2010
pa i to mi je bilo na pameti
NAVIGATOR- master
-
No da ne spamam samo temu i ja sam od nedavno ponosni vlasnik olight i3s eos(crne) lampice.
Pošto ju već tjedan dana imam svakodnevno sa sobom,mogu napisati samo riječi hvale.Lampica svjetli ko luda,jedino što uviijek pali u srednjem modu,a ja najviše koristim na poslu najslabiji.A kak je samo mala i lagana.Trenutno ju nosim oko vrata,da je u đepu več bi je odavno negdje posijal.
Možda stavim sutra kakvu sliku jer radim po noći,a to je vrlo dobro vrijeme za isprobavati lampicu
Jedino nisam još skužil kak se pali strobo,mislim čital sam uputstva al mi baš i nije uspjelo(lijen sam).
Pošto ju već tjedan dana imam svakodnevno sa sobom,mogu napisati samo riječi hvale.Lampica svjetli ko luda,jedino što uviijek pali u srednjem modu,a ja najviše koristim na poslu najslabiji.A kak je samo mala i lagana.Trenutno ju nosim oko vrata,da je u đepu več bi je odavno negdje posijal.
Možda stavim sutra kakvu sliku jer radim po noći,a to je vrlo dobro vrijeme za isprobavati lampicu
Jedino nisam još skužil kak se pali strobo,mislim čital sam uputstva al mi baš i nije uspjelo(lijen sam).
Panonsky- bomber
-
strobo ti se automatski upali kada odeš na rave party
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
tko je jamio, jamio.
evo gledam na stanju u replikartu nema više S10 Titan u prodaji. svatko tko se domogao ovog exkluzivnog božićnog svjetla mislim da može biti zadovoljan odnosom uloženo dobiveno.
vjerujem da će me kao EDC pouzdano služiti bar nekoliko godina i da ću je tada za 2-3 godina, ako nađem nešto bolje, moći prodati najmanje za pola cijene koliko sam ju platio.
evo gledam na stanju u replikartu nema više S10 Titan u prodaji. svatko tko se domogao ovog exkluzivnog božićnog svjetla mislim da može biti zadovoljan odnosom uloženo dobiveno.
vjerujem da će me kao EDC pouzdano služiti bar nekoliko godina i da ću je tada za 2-3 godina, ako nađem nešto bolje, moći prodati najmanje za pola cijene koliko sam ju platio.
NAVIGATOR- master
-
Panonsky je napisao/la:
Moras proc (zvrtit) sve modove MID>HIGH>LOW unutar 3 sekunde,a onda party
zippo- lingua
-
Da pokušamo malo logično razmišljati.Panonsky je napisao/la:Pošto ju već tjedan dana imam svakodnevno sa sobom,mogu napisati samo riječi hvale.Lampica svjetli ko luda,jedino što uviijek pali u srednjem modu,a ja najviše koristim na poslu najslabiji.
Pošto najmanje 90% ljudi živi u urbanom okruženju uronjeni u bogato svjetlosno onečišćenje gdje bi najslabiji mod bio apsolutno neupotrebljiv pošto je to 0,5lm tj. moonlight mod možeš zamisliti koji bi marketinški šamar Olight dao samom sebi da je stavio taj najslabiji mod prvi. Uz to što bi osvanule loše recenzije, po kojekakvim forumima i blogovima se tužilo zbog glupog sistema da se dva puta treba pritisnuti dugme dok se ne dobije upotrebljiva svjetlost, što bi se takvi tužili svojim prijateljima, oni dalje pronosili loš glas... ne samo ta serija već i sam brand bi mnogo izgubio takvim pisanjem i usmenom komunikacijom. Drugi razlog je što bi se tim načinom dvostrukog klikanja do upotrebljivog svjetla kod većine kupaca lampa više habala, a time i više kvarova i više reklamacija što također ne godi reputaciji bilo kojeg branda.
Na drugim modelima malih lampi je normalno da najslabiji mod bude prvi jer se time štede baterije, a snaga je u pravilu preko 2lm što je dovoljno u loše osvjetjenom prostoru, a kamoli u mraku i kod njih su jači modovi samo opcija koja služi kako bi kratkotrajno osvjetlili nešto što je udaljenije dok je kod i3S i sličnih obrnuto tj. najslabiji mod je opcija koja omogućuje da se satima i danima snalaziš u bespuću po mrklom mraku ili da ne sjebeš noćni vid dok ideš provjeriti nešto za što ti nije dovoljna svjetlost vedrog neba ili mjesečine.
Jedna opaska koju ne mogu preskočiti, a koja se odnosi na tvoje pisanje da je ne nosiš u đepu je zgodan naziv jedne teme na fjednom orumu koja glasi otprilike ovako
"e, a kako ste vi prošli prvi/drugi razred osnovne kad pišete i govorite stvari kao:
đep, đamija, kuča... mislim, ljudi, kako ste vi prošli kroz prva 4 razreda osnovne, kamoli poslije? kakvi su to bili kriteriji?"
Hombre- guru
-
Napisao sa da na POSLU koristim najslabiji mod,znači da bi na mjestu gdje radim dobro došlo da pali prvo najslabiji mod.Meni osobno.
Opasku mi se uopČe ne komentira.
Opasku mi se uopČe ne komentira.
Panonsky- bomber
-
Potpuno te razumijem ali pokušaj i ti razumjeti njih.Panonsky je napisao/la:Napisao sa da na POSLU koristim najslabiji mod,znači da bi na mjestu gdje radim dobro došlo da pali prvo najslabiji mod.Meni osobno.
Eventualno da si prije pitao pa uzeo i1 koja je skoro ista ali se pali zakretanjem glave i prvi je najslabiji mod mada je jači od tog koji je na tvojoj ali ne i prejak, a kao kompenzaciju bržem trošenju baterija kupio punjač i par punjivih što sve izađe jeftino, a pogotovo kad podijeliš njihovu cijenu s brojem punjenja cijena im dođe doslovno u lipama.
Hombre- guru
-
Vlasnik olight i3s eos(crne) lampice,pali se zakretanjem glave.
Najslabiji mod koristim 9 dana u dva mjeseca tak da nije veliki problem.
Ovu sam kupio jer je jako mala i lagana,a i da ju imam prije Navigatora.
Najslabiji mod koristim 9 dana u dva mjeseca tak da nije veliki problem.
Ovu sam kupio jer je jako mala i lagana,a i da ju imam prije Navigatora.
Panonsky- bomber
-
ja čekam da dođu u šarenim bojama
onda će još jedna nova olightica u moju kolekciju.
moram jednu kupiti i za frendicu koja je trudna, ovaj moonlight mod na novoj i3 je odličan kad ideš po noći kontrolirati malo dijete u kinderbetu. ne probudiš ga jakim svjetlom.
onda će još jedna nova olightica u moju kolekciju.
moram jednu kupiti i za frendicu koja je trudna, ovaj moonlight mod na novoj i3 je odličan kad ideš po noći kontrolirati malo dijete u kinderbetu. ne probudiš ga jakim svjetlom.
NAVIGATOR- master
-
Neki dojmovi i savjeti o OLIGHT S10 Ti Baton:
1. Lampadina je pun pogodak. Radi perfektno.
2. Stavio sam je u buštu koju nosim na remenu - u njoj se upalila jer sam vjerojatno buštu stisnuo rukom ili se naslonio. Kako to riješiti?
3. Okrenuo sam za 180 stupnjeva clip - vrlo je lako izvući clip, okrenuti ga i opet navući. Time sam dobio da mogu clip prije stavljanja u buštu tako zakrenuti da pokrije botun kojim se lampadina pali. Posve sigurno od slučajnog paljenja.
4. Clip se može zataknuti i za petlju kroz koju prolazi remen od hlaća - vidi sliku. Inače, ova platnena bušta mi se sviđa jer sa svojom sivom bojom ne otskače od modrih traperica (Levi's 501, naravno), vrlo dobro prijanja uz remen i u njoj držim S10, Windmill upaljač i Opinel #6 s maslinovom drškom!
Na par slijedećih slika vidi se kao to izgleda:
1. Lampadina je pun pogodak. Radi perfektno.
2. Stavio sam je u buštu koju nosim na remenu - u njoj se upalila jer sam vjerojatno buštu stisnuo rukom ili se naslonio. Kako to riješiti?
3. Okrenuo sam za 180 stupnjeva clip - vrlo je lako izvući clip, okrenuti ga i opet navući. Time sam dobio da mogu clip prije stavljanja u buštu tako zakrenuti da pokrije botun kojim se lampadina pali. Posve sigurno od slučajnog paljenja.
4. Clip se može zataknuti i za petlju kroz koju prolazi remen od hlaća - vidi sliku. Inače, ova platnena bušta mi se sviđa jer sa svojom sivom bojom ne otskače od modrih traperica (Levi's 501, naravno), vrlo dobro prijanja uz remen i u njoj držim S10, Windmill upaljač i Opinel #6 s maslinovom drškom!
Na par slijedećih slika vidi se kao to izgleda:
Franco G- spikač
-
Franco ovaj drugi nož je na slici završio slučajno, jelda?
ElPrezidente- lingua
-
Broj postova : 344
Godine : 31
Datum registracije : 05.12.2012
Stranica 5 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Sunwayman C10A i Olight I2 EOS recenzija
» framelock #2 (titan/g10)
» Two sun ts65 titan m390
» moj folder (s30v, titan, g10)
» Moj novi folder