Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
dogo argentino
+20
ElPrezidente
JungleCity
nix1909
Hombre
pirat
Nubilus
MIF
biga
Mad Max
chumaman
Lovac Marko
Marko
marinko
Jolender
hankok
Mije
Fratt
Mraz
Target
rokovd13
24 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: LOV I RIBOLOV
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
dogo argentino
zna li netko je li dogo prikladan za lov veprova u Hrvatskoj?
mislim na način da ga on uhvati,a ja ga dovršim nožem...
to sam vidija da rade u Americi, ali neznam jesu naši veprovi slični njima...
mislim na način da ga on uhvati,a ja ga dovršim nožem...
to sam vidija da rade u Americi, ali neznam jesu naši veprovi slični njima...
rokovd13- bebač
-
Broj postova : 19
Godine : 33
Datum registracije : 02.11.2011
Re: dogo argentino
Lov sa Dogo argentino ti je zabranjen u skoro cijeloj Europi, jedino nisam skroz siguran za Portugal i Španjolsku.
Ima uzgajivača i vlasnika u RH koji vode svoje pse u Liku na treninge u gator sa divljim svinjama kojima su uklonjene kljove ali to je samo radi održavanja izvornog lovnog karaktera
Inače, DA bi trebao loviti u paru, obično 2 mužjaka
Ima uzgajivača i vlasnika u RH koji vode svoje pse u Liku na treninge u gator sa divljim svinjama kojima su uklonjene kljove ali to je samo radi održavanja izvornog lovnog karaktera
Inače, DA bi trebao loviti u paru, obično 2 mužjaka
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Jesi ti ikada uživo vidio vepra?
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
I jos k tome ranjenog i vidno nadrkanog od kojih 150 kg?
Zadnji kojeg sam vidio da ih lovi na ruke je bio Obeliks.
Kazu da je i Vuco tako lovio dok nije otisao za estradnjaka.
Drugim rijecima,snimaj proces lova,nikad dosta snuffa na internetu.
Zadnji kojeg sam vidio da ih lovi na ruke je bio Obeliks.
Kazu da je i Vuco tako lovio dok nije otisao za estradnjaka.
Drugim rijecima,snimaj proces lova,nikad dosta snuffa na internetu.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Mora da imas poprilicno velika muda kad bi se hvatao u kostac sa ovakvim lovom..mene osobno drzi strah i kad prilazim odstijeljenom vepru koji je sigurno mrtav a kud jos neki ziv i razjaren kojeg drzi par peseka-po meni je to samoubojstvo..kod nas nije dozvoljeno a i da je nebi bilo lako izvedivo zbog naseg terena, gledao sam par snimaka onih iz Amerike i cijela radnja se dogadjala na nekoj cistini di ti mozes sa svih strana prici svinji a ne kao kod nas, neki gustisi da ti bog pomogne...
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Datum registracije : 30.09.2011
s našim ti veprovima nema zajebancije,nisu u gaterima da ih psi lako stjeraju u kut,dogo argentino je pas za to ,ali bi po našem kršu bila ludost lovit s takvim psima ,jednostavno nisu za ovaj teren , a i naši veprovi se ne daju tako lako još pogotovo da ideš nožem na njih,po meni ludost
hankok- lingua
-
Broj postova : 452
Godine : 49
Datum registracije : 12.12.2010
To je internet.
Gledao sam na netu kako u Americi vepra valjda od 250-300 kg. ubija lukom i strijelom.
Ide za njim i odapinje 7-8 strijela dok vepar ne padne koji se btw. ponaša kao domaća pitoma svinja.
Volio bi to vidjeti da pokuša sa pravom "našom" divljom svinjom.
Prvo što joj ne može nikako prići (jer je stvarno divlja) a drugo poslije prve odapete strijele slijedi dar-mar.
Kod nas nema lovca kojem divlja svinja nije ubila najmanje jednog psa.
Gledao sam na netu kako u Americi vepra valjda od 250-300 kg. ubija lukom i strijelom.
Ide za njim i odapinje 7-8 strijela dok vepar ne padne koji se btw. ponaša kao domaća pitoma svinja.
Volio bi to vidjeti da pokuša sa pravom "našom" divljom svinjom.
Prvo što joj ne može nikako prići (jer je stvarno divlja) a drugo poslije prve odapete strijele slijedi dar-mar.
Kod nas nema lovca kojem divlja svinja nije ubila najmanje jednog psa.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
šta je to 150 kg,to je samo 40 više od mene...
samo me zanimalo,jer sam vidija da to rade u Americi i tako,a nigdi nisam vidija kod nas...
i da vidija sam vepra,često...
samo me zanimalo,jer sam vidija da to rade u Americi i tako,a nigdi nisam vidija kod nas...
i da vidija sam vepra,često...
rokovd13- bebač
-
kod nas je zlo srusit onu domacu pitomu svinju, kad pođe sutat nogama 4-orica imaju sta drzat
marinko- lingua
-
Broj postova : 252
Godine : 42
Datum registracije : 29.01.2011
nisam reka da vepar za zafrkaniju,pita sam jeli ko proba ili vidija...
znam ja šta vepar učini pasu,od kolege pas ima 24 punta po rebrima i od onda je još luđi...
uglavnom sam zaključija da ostajem pri balkancu...
znam ja šta vepar učini pasu,od kolege pas ima 24 punta po rebrima i od onda je još luđi...
uglavnom sam zaključija da ostajem pri balkancu...
rokovd13- bebač
-
Negdje sam citao na netu tj. neki forum je bio ugl. neki su tvrdili da su vidjeli video di DA ubija pitona, pa bika, i neznam kaj jos ne =) moglo bi se jos to naci mozda ako se progugla
osobno mi se pas ne sviđa, cisto izgledom, u ovo ostalo ne ulazim
osobno mi se pas ne sviđa, cisto izgledom, u ovo ostalo ne ulazim
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Ma to je pre lud i pre velik pas po mom misljenju, vise volim koker spanijela! =)
Mije- spikač
-
Mije i ja najvise za lov volim koker spaniela, a za lov kerovima sam se raspitivao i veoma je popularan lov lisica u engleskoj i divljih svinja i srndaca u francuskoj na ovaj nacin lova, samo sto oni koriste i konje u progonu, inace zove se lov progonom.
Lovac Marko- tipko
-
Broj postova : 71
Godine : 29
Datum registracije : 26.08.2011
=) ..u skorije vrijeme se nadam nabaviti jednoga od lovnih roditelja pa da ga "lovacki skolujem"...
...sta nisu englezi zabranili lov na konjima??
Mije- spikač
-
S Dogom Argentinom sam se susreo u rodnom gradu krajem 80.tih kad je jedan moj sugrađanin uvezao istog za masne pare,bio je to jedan od prvih primjeraka u nas a vjerovatno
i Evropi,čuveni Carlos.
Znam da je ovaj teškom mukom našao poštenu ženku i to kod nekog ludog slikara u Srbiji,
iz tog legla su svi psi manje više prodani u Mađarsku ili dalje vani,znam da je dotičnom
jedan kinološki sudija iz Švicarske nudio velik novac za istog ali bezuspješno.
Carlos je jedno vrijeme 90.tih bio negdje u Istri,tako da nisam siguran što se tamo dešavalo ali
po pričama i izgledu istog nakon povratka,pas je puštan u borbe sa svim i svačim.
Već drugo leglo nije bilo po P.S. jer je dotični pario oca s bliskim srodstvom i dobio pse
lošeg zubala i crnih fleka,te je na staru slavu zajebao određeni br. ljudi,ne znam kako se
sada kreću cijene istih ali nikad nisu bili jeftini,naime takav problem je kod sviju popularnih
pasa,hiperprodukcija radi velike zarade.
Glede lova s istima,je moguć je s psima u paru ali isti uspjeh se postiže i lovnim terijerima,
brakovima i sličnim lovačkim psima pa ne vidim smisao u istom.
A te priče o lovu i klanju nožem veprova i dalje gledaj samo kod amera njima je i onako sve SF.Svako imalo iskusniji u lovu na našim terenima će se samo nasmijati na takve upite.
Premda poznam nekolicinu lovaca koji imaju snimke lova s psima druge pasmine gdje
veprinu dokrajčuje pištoljem ali to je samo demonstracija pres....a ne pravilo i vjerujem
da ako nemaš određene debele veze s glavonjama u lovištu slično ne bi ni mogao izvesti
bez poslijedica.
i Evropi,čuveni Carlos.
Znam da je ovaj teškom mukom našao poštenu ženku i to kod nekog ludog slikara u Srbiji,
iz tog legla su svi psi manje više prodani u Mađarsku ili dalje vani,znam da je dotičnom
jedan kinološki sudija iz Švicarske nudio velik novac za istog ali bezuspješno.
Carlos je jedno vrijeme 90.tih bio negdje u Istri,tako da nisam siguran što se tamo dešavalo ali
po pričama i izgledu istog nakon povratka,pas je puštan u borbe sa svim i svačim.
Već drugo leglo nije bilo po P.S. jer je dotični pario oca s bliskim srodstvom i dobio pse
lošeg zubala i crnih fleka,te je na staru slavu zajebao određeni br. ljudi,ne znam kako se
sada kreću cijene istih ali nikad nisu bili jeftini,naime takav problem je kod sviju popularnih
pasa,hiperprodukcija radi velike zarade.
Glede lova s istima,je moguć je s psima u paru ali isti uspjeh se postiže i lovnim terijerima,
brakovima i sličnim lovačkim psima pa ne vidim smisao u istom.
A te priče o lovu i klanju nožem veprova i dalje gledaj samo kod amera njima je i onako sve SF.Svako imalo iskusniji u lovu na našim terenima će se samo nasmijati na takve upite.
Premda poznam nekolicinu lovaca koji imaju snimke lova s psima druge pasmine gdje
veprinu dokrajčuje pištoljem ali to je samo demonstracija pres....a ne pravilo i vjerujem
da ako nemaš određene debele veze s glavonjama u lovištu slično ne bi ni mogao izvesti
bez poslijedica.
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Mije je napisao/la: =) ..u skorije vrijeme se nadam nabaviti jednoga od lovnih roditelja pa da ga "lovacki skolujem"...
Oprosti ali pomalo revoltiran,što tvojim godinama,iskustvom,avatarom i sl.
morah ovo napisati tj priupitati te ?
Jesi išta ozbiljnije samostalno ubio u životu?
A s toga dolazi zaključak da ne vjerujem da si ustanju odgojiti išta što ima
žešće nagone pa te molim da se okaneš toga i gledaš život s vedrije strane,
vjerujem da si pristojan dečko pa takav i ostani za svoje dobro.
sorry na off topic
chumaman- mr.spika
-
U Americi žive vjeprovi prosto u divljini na velikim prostranstvima. Ti su više manje odbjegli domači prasci a ne divlje životinje ko ovi naši koji su u skučenim prostorima preživjeli sve nepogode i dobro naučili lekciju o čovjeku ... ja ni sa pištoljem u ruci ne bi prišao prasetu kojeg pas pokušava zadržati pa makar bio kalibar Casull 454 ...
https://www.youtube.com/watch?v=APv0U_XaK_E
https://www.youtube.com/watch?v=APv0U_XaK_E
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
da, možeš ga dovršiti nožem, al prethodno da si ga probušio kroz srce ili kičmu brennekeom, tako da je jedva živ(a ni tad ne bih preporučavao približavanje. vepar zna i sa probijenim srcem bježati do 200 metara, provjereno). a ovi na našim prostorima su dovoljno živčani i zdravi, a ne ranjeni i stjerani u kut. ranjen vepar doslovno ruši sve pred sobom...
biga- lingua
-
Broj postova : 227
Godine : 37
Datum registracije : 15.11.2010
chumaman je napisao/la:Oprosti ali pomalo revoltiran,što tvojim godinama,iskustvom,avatarom i sl.
morah ovo napisati tj priupitati te ?
Jesi išta ozbiljnije samostalno ubio u životu?
A s toga dolazi zaključak da ne vjerujem da si ustanju odgojiti išta što ima
žešće nagone pa te molim da se okaneš toga i gledaš život s vedrije strane,
vjerujem da si pristojan dečko pa takav i ostani za svoje dobro.
sorry na off topic
Vec kad pitas da ti i odgovorim, jer bez obzira na svoje godine mislim da imam dovoljno soli u glavi pa mogu uci u diskusiju sa tobom i sa bilo kime sta se tice lova i svega sto uz to ide!!
Imam 20 godina, od cega sam zadnje dvije aktivan lovac, a u lov sam krenuo vec sa tri godine kada me je pokojni djed vise nosio na ramenu nego sto sam hodao na vlastitim nogama i nema sezone lova koju sam od tada propustio!!
..shodno tome-buduci da sam lovac, nisam nikada nista UBIO, nego ODSTRIJELIO!..a bez sumnje sam u stanju odgojiti nesto sto ima nagone za lovom!!
Iz ljubavi prema lovu upisao sam i studij koji se zove "Lovstvo i zastita prirode".
I za kraj, savjet mene mladjega, tebi starijem je: imaj malo postovanja prema mladjima, ako si stariji ne znaci da si i pametniji!!
Mije- spikač
-
@Mije
Podrska
Podrska
marinko- lingua
-
Broj postova : 252
Godine : 42
Datum registracije : 29.01.2011
Hvala marinko!
Mije- spikač
-
znam ja šta vepar nemože,a šta može...
ima sam više iskustava s njima...
nisam ssamostalno bija u lovu,ali se namjeravam počet bavit...
bio sam sa kolegom koji je lovac i vidija šta vepar radi kad je prestrašen...
pitanje je bilo je li to moguče sa našim veprovima...
dogo sad kod nas košta oko 1000 eura najmanje i šteta bi bila da ga vepar raspara jer DA odma napada a naši veprovi nevole provokacije...
ima sam više iskustava s njima...
nisam ssamostalno bija u lovu,ali se namjeravam počet bavit...
bio sam sa kolegom koji je lovac i vidija šta vepar radi kad je prestrašen...
pitanje je bilo je li to moguče sa našim veprovima...
dogo sad kod nas košta oko 1000 eura najmanje i šteta bi bila da ga vepar raspara jer DA odma napada a naši veprovi nevole provokacije...
rokovd13- bebač
-
Šteta bi bilo i da ne košta 1000 eura
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
istina,malo sam se glupo izrazija...tija sam reći da nije za ovo područje,a neda bi mi bilo ža novacJolender je napisao/la:Šteta bi bilo i da ne košta 1000 eura
rokovd13- bebač
-
Uz hrpu pitova,imao sam i nešto dogo argentina...Uglavnom,koristiti ga kod nas za takve stvari je živa glupost,a i zabranjeno je.Pa sad,ko voli..Dobri psi,hrabri,borbeni,veliki,ali u srazu sa našom divljom svinjom....ne bi išlo.
MIF- bebač
-
Broj postova : 5
Godine : 52
Datum registracije : 02.05.2012
Možda nije dozvoljeno i istina da su kod nas veprovi "malo" veći nego u južnoj americi ali 3 dogoa odrade posao na odraslom vepru bez ikakvog problema. Ja to znam i tvrdim iz prve ruke. I suludo je uopće uspoređivat psa kalibra Dogo Argentino sa lovnim terijerima(svaka čast na borbenosti i odlučnosti), brakovima i bilo kojim lovačkim psima koji se koriste za lov na našim područjima jer mu u tome nisu do koljena. Pogledajte s kojim je ciljem on nastao i u kojim uvjetima i koji su psi korišteni te pogledajte kakav je proizvod toga i planskog uzgoja Dr. Antonio Nores Martinez. Tako da se u uspjeh u lov s njima ne može posumnjat uopće.
Nubilus- bomber
-
Broj postova : 188
Godine : 36
Datum registracije : 23.01.2013
Nubilus je napisao/la:Možda nije dozvoljeno i istina da su kod nas veprovi "malo" veći nego u južnoj americi ali 3 dogoa odrade posao na odraslom vepru bez ikakvog problema. Ja to znam i tvrdim iz prve ruke. I suludo je uopće uspoređivat psa kalibra Dogo Argentino sa lovnim terijerima(svaka čast na borbenosti i odlučnosti), brakovima i bilo kojim lovačkim psima koji se koriste za lov na našim područjima jer mu u tome nisu do koljena. Pogledajte s kojim je ciljem on nastao i u kojim uvjetima i koji su psi korišteni te pogledajte kakav je proizvod toga i planskog uzgoja Dr. Antonio Nores Martinez. Tako da se u uspjeh u lov s njima ne može posumnjat uopće.
jesi to vidio da love divlju svinju na divlje ili si vidio dogose sa svinjama u gateru?
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
Pozdrav od mog prijatelja. Prijatelj je ali nije moje vlasništvo
Vau!
Vau!
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Hombre prekrasan je pas! Koliko je star?
nix1909- bomber
-
Broj postova : 114
Godine : 44
Datum registracije : 25.08.2011
I opet ,spomenuo sam vam prvog Dogo Argentina na ovim prostorima Carlosa,znam da je pas neko vrijeme proveo u Puli i da je poslije vraćen vlasniku kojeg osobno poznam.
Tada kasnih 80.tih kad ja pas nabavljen bio je velika senzacija i novina ne samo na ovim prostorima nego i u Evropi .
http://dogo-argentino.net/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=2
Glede lova ,moje mišljenje je 'Možda' ali u paru ,samo sve je to relativno upitno zbog
toga što taj pas ne izbjegava sukob i baš zato vrlo je upitna njegova primjena u lovu na naše veprove ,opet moje je mišljenje da su puno učinkovitiji manji psi koji se zanaju i mogu čuvati te imaju bolju taktiku napada na vepra.
I dečkići zapamtite nije sve u veličini
Tada kasnih 80.tih kad ja pas nabavljen bio je velika senzacija i novina ne samo na ovim prostorima nego i u Evropi .
http://dogo-argentino.net/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=2
Glede lova ,moje mišljenje je 'Možda' ali u paru ,samo sve je to relativno upitno zbog
toga što taj pas ne izbjegava sukob i baš zato vrlo je upitna njegova primjena u lovu na naše veprove ,opet moje je mišljenje da su puno učinkovitiji manji psi koji se zanaju i mogu čuvati te imaju bolju taktiku napada na vepra.
I dečkići zapamtite nije sve u veličini
chumaman- mr.spika
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: LOV I RIBOLOV
Stranica 1 / 2.