Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Alkohol u prirodi
+18
Leonius
svart|berg
Utvara
bearfaerie
Target
biga
puls
Fratt
kengur32
Mladen
Migach
Luftwaffe
Mraz
tonka
Igsy
LUKSA
mama jele
UČKAMAN
22 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ISHRANA
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Alkohol u prirodi
Pozdrav svima,
zanima me dali imate naviku uzimati alkohol sa sobom u prirodu?
Naime u zadnje vrijeme uzmem si manju količinu nekog žestokog pića ( rakija, pelinkovac, jeger ...) oko 250ml, i paše mi navečer uz varu lagano pijuckati tu legalnu drogu .
Što vi nosite sa sobom i imate li kakvu preporuku?
Naravno uvijek umjereno sa alkoholom !
zanima me dali imate naviku uzimati alkohol sa sobom u prirodu?
Naime u zadnje vrijeme uzmem si manju količinu nekog žestokog pića ( rakija, pelinkovac, jeger ...) oko 250ml, i paše mi navečer uz varu lagano pijuckati tu legalnu drogu .
Što vi nosite sa sobom i imate li kakvu preporuku?
Naravno uvijek umjereno sa alkoholom !
UČKAMAN- zelembara
-
Broj postova : 39
Godine : 44
Datum registracije : 19.10.2011
Re: Alkohol u prirodi
ako i ne uzmem u prirodu,u Domu cugnem,obično sam u prirodi na stijenama,tako da poslije paše dok se odmaramo..malo cugnut i analizirat smjeri..
mama jele- tipko
-
Broj postova : 84
Datum registracije : 12.10.2011
A što prporučaš?
UČKAMAN- zelembara
-
Dobro zvuči!
UČKAMAN- zelembara
-
ja ću ti većinom preporučiti rakiju..pogotovo u domovima..medica fina domaća gusta..jedino ak baš kažu da imaju neko super domaće vino,onda može i to.pivo inače već desetak godina ne pijem,tak da sam ti ja uvijek na nekoj žestici (rakija,amaro,pelin) ili vinu..po ljetu gin tonic al to je za terasu a ne za stijenu,šumu..UČKAMAN je napisao/la:A što prporučaš?
mama jele- tipko
-
može možeLUKSA je napisao/la:iSRISH COFFE! kava iz termosice, malo čokolade i nešto! nuklearna bomba! :bog:
samo da to "nešto" nije absinth
mama jele- tipko
-
Pivo... i to hladno po mogućnosti da se hladilo u potoku dok se vatra ne rasplamsa... od žestica samo dobra medica i đek
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Inaće sam po struci enolog pa mi je vino malo dosadilo
UČKAMAN- zelembara
-
ja ne pijem ništa, u zadnje vrijeme se pokušavam priviknuti na čašu bevande ili gemišta za ručak..koji mi u prirodi uopće ne bi falili....
al recimo na otočkoj turneji kao i u vudelju mi je falio capuccino kojeg također pijem od nedavno..kavu nikad ne pijem...
ovdje svi piju "bisku" istarsku rakiju od puno ljekovih trava, možda ne bi bilo loše imati sa sobom pelinkovac, orahovaču ili takve ljekovite travarice, to sad prevrćem film šta mi je sve falilo u ruksaku kad sam bila na otočkoj turneji...puno razmišljam kako uopće nisam imala survival kit
( shame on me) u vudelju sam probala noju, meni je bila kao i svako drugo bijelo vino, kad ne pijem pa ne znam..u na dravi smo imali vina, nisam ga opće pila...al sjećam se i tu mi je falio capuccino 3 u 1.
al recimo na otočkoj turneji kao i u vudelju mi je falio capuccino kojeg također pijem od nedavno..kavu nikad ne pijem...
ovdje svi piju "bisku" istarsku rakiju od puno ljekovih trava, možda ne bi bilo loše imati sa sobom pelinkovac, orahovaču ili takve ljekovite travarice, to sad prevrćem film šta mi je sve falilo u ruksaku kad sam bila na otočkoj turneji...puno razmišljam kako uopće nisam imala survival kit
( shame on me) u vudelju sam probala noju, meni je bila kao i svako drugo bijelo vino, kad ne pijem pa ne znam..u na dravi smo imali vina, nisam ga opće pila...al sjećam se i tu mi je falio capuccino 3 u 1.
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
Pivica poslje ručka i prije spavanja i to je to.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
onda se drži žestice =)UČKAMAN je napisao/la:Inaće sam po struci enolog pa mi je vino malo dosadilo
mama jele- tipko
-
pijem ono sto ima...ako nema nista onda da se prezivi posluzit ce i voda...
nisam punoljetan ali sto je tu je...najvise mi pase pivica uz vatru(dobra je i ona ohladjena u vodi,pojedinci znaju o cemu pricam ) ali jedino ako je ekipa uzmene...inace nista
zestice odnedavno drzim podalje jer si vise nismo na "ti"..ovo lakse mi je bolje
i...naravno...nema pretjerivanja :bog:
EDIT:
ps: tata ako ovo citas...nisam ja
nisam punoljetan ali sto je tu je...najvise mi pase pivica uz vatru(dobra je i ona ohladjena u vodi,pojedinci znaju o cemu pricam ) ali jedino ako je ekipa uzmene...inace nista
zestice odnedavno drzim podalje jer si vise nismo na "ti"..ovo lakse mi je bolje
EDIT:
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Ne preferiram neke pretjerano konzumiranje alkohola baš u prirodi, ali za ugrijati sad po zimi paše meni najbolje kupinovo vino, domaća rakija i pelinkovac, a neizostavno je i noja, a tu i tam koja dobra piva
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
e sad ..da se vratim na vudelje ..dečki koji su bili znaju ..nakon dugih niza godina bez alkohola ..okusio sam malo kupinovog vina i totalno mi se poremetio ritam ..mislio sam čak da uvodno predavanje jednostavno prekinem..nije alkohol za sve ljude jednakog učinka ..čast svakome ali osobno meni dodatni teret ne treba u prirodi ...
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Luftwaffe je napisao/la:pijem ono sto ima...ako nema nista onda da se prezivi posluzit ce i voda...
EDIT:
@Lufti...... ma šalim se
nije alkohol za svakoga, treba znati koliko čovjek može uzeti a da nebi napravio neke poteze koji će utjecati na sam boravak vani!
ja osobno volim popiti koju rakijicu ili pivo ali u granicama koje mogu podnesti bez poteškoća!
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
hahaha...ma znam ja da se svi vi slaite
don't wory...nista ne uzimam srcu
don't wory...nista ne uzimam srcu
Luftwaffe- spikač
-
Ja pijem gemište.
Gdje god.
Kad god.
Gdje god.
Kad god.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Fratt je napisao/la:Ja pijem gemište.
Gdje god.
Kad god.
stvarno?
Migach- ADMIN
-
Pa skoro da da.
Fratt- MODERATOR
-
Ja većinom ponesem malo rakije 1-2 dcl,uglavnom kruške od starog.
Dobra je svaka domaća ak znamo porijeklo i da se nije "kemijalo";
bitno da se ne pretjera,a dobro dođe gutljaj(recimo da poboljša apetit-pogotovo ak jedemo nešto "bez okusa imirisa")
Još nešto:uvijek je zanimljivo vidjeti reakciju ekipe(pozitivnu uglavnim) kad negdje u čuki izvučeš mini bočicu ili pljoskicu.
Većinom se automatski diže raspoloženje,padaju šale,diže se moral,noge su "lakše"
Dobra je svaka domaća ak znamo porijeklo i da se nije "kemijalo";
bitno da se ne pretjera,a dobro dođe gutljaj(recimo da poboljša apetit-pogotovo ak jedemo nešto "bez okusa imirisa")
Još nešto:uvijek je zanimljivo vidjeti reakciju ekipe(pozitivnu uglavnim) kad negdje u čuki izvučeš mini bočicu ili pljoskicu.
Većinom se automatski diže raspoloženje,padaju šale,diže se moral,noge su "lakše"
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
sad znam ko mi je inoxicu spraznil.. al dosta OT-a..vratimo se na temu
Migach- ADMIN
-
ne volim piti u prirodi, čisto iz razloga što sam 75% vremena u prirodi u lovu, a i kad idem sa curom, ona uvjek inzistira da ponesem pušku(za koju naravno imam dozvolu itd itd) zbog kako ona kaže da je vukovi ne napadnu. džaba njoj objašnjavati da je opasnije divlja svinja od vuka, al se boji vuka, a na DS i ne misli...
tako da sam jako oprezan sa oružjem jer mi se događalo da budem zasut sačmom a i ja sam jednom brata zasuo(dobro bio je oko 100 metara dalje, al ipak nije lijep osjećaj) i od tada sve na puški provjerim 10 puta, da ne pričam koliko mi je lovine pobjeglo što nisam znao raspored 'lovaca' koji konstantno šetaju van dogovorenih putanja.
oružje i alkohol= niks good...
ali kad idem sa društvom bez oružja, da mi se popiti koja loza, travarica, jeger(ipak je ljekovit, 56 ljekovitih trava. čudo da ga doktori ne propisuju umjesto čaja... hehe)...
tako da sam jako oprezan sa oružjem jer mi se događalo da budem zasut sačmom a i ja sam jednom brata zasuo(dobro bio je oko 100 metara dalje, al ipak nije lijep osjećaj) i od tada sve na puški provjerim 10 puta, da ne pričam koliko mi je lovine pobjeglo što nisam znao raspored 'lovaca' koji konstantno šetaju van dogovorenih putanja.
oružje i alkohol= niks good...
ali kad idem sa društvom bez oružja, da mi se popiti koja loza, travarica, jeger(ipak je ljekovit, 56 ljekovitih trava. čudo da ga doktori ne propisuju umjesto čaja... hehe)...
biga- lingua
-
Broj postova : 227
Godine : 37
Datum registracije : 15.11.2010
Pardon,ti nosiš pušku na kampiranje sa djevojkom ili ona ide sa tobom u lov?
Očigledno da su zakoni o držanju i nošenju oružja vrlo različiti u RH i BiH.
Očigledno da su zakoni o držanju i nošenju oružja vrlo različiti u RH i BiH.
Fratt- MODERATOR
-
ma gle, zakon ne zakon... ja sam doživio da djete od 11 godina ide s ocem u lov. tako da sve dok sa oružjem rukuje osoba koja to zna, sve je u redu.
lovačku pušku često nosim jer ne idem na klasične izlete. sve je to miks.. dok jedni peku, onaj s puškom i psima ode dalje(nastavi hodati) s tim naravno da se oni što ostanu ne smiju kretati gdje im se ne kaže itd.
zakoni se ne razlikuju, vrlo su slični. BiH većinu zakona samo kopira od Hrvatske. nego je stvar u tome što se zakon ne poštuje.
tako dobijemo da prošle lovne sezone nekoliko ljudi iz Metkovića koji su bili uzgred rečeno u krivolovu su se poranjavali međusobno, dok domaći lovci znaju gdje tko bude i to se ne mjenja.
onda uzmemo da se liska lovi na ćukanje, da uvedu glisere i iz njih pucaju 6 dana u tjednu, da strujom izlovljavaju ribu i za to nitko ništa ne kažnjava.
ove godine je strogi lovostaj u brdu, tako da ja neću ići. ali to ne sprečava ljude koji u mjesec dana ubili 7 divljih svinja, 3 srne i izranjavali mnogo druge divljači.
tako da sam rekao tko sankcionira te prekršitelje, ja više nikad metka ispaliti neću. odosmo u oftopic, možemo ako želiš nastaviti preko chata ili PP, ali zanima me konkretno na koji si članak zakona o nošenju oružja mislio?
i da, djevojka ide ponekad i u lov samnom..
edit: Ne potičem nikakvo kršenje zakona.
lovačku pušku često nosim jer ne idem na klasične izlete. sve je to miks.. dok jedni peku, onaj s puškom i psima ode dalje(nastavi hodati) s tim naravno da se oni što ostanu ne smiju kretati gdje im se ne kaže itd.
zakoni se ne razlikuju, vrlo su slični. BiH većinu zakona samo kopira od Hrvatske. nego je stvar u tome što se zakon ne poštuje.
tako dobijemo da prošle lovne sezone nekoliko ljudi iz Metkovića koji su bili uzgred rečeno u krivolovu su se poranjavali međusobno, dok domaći lovci znaju gdje tko bude i to se ne mjenja.
onda uzmemo da se liska lovi na ćukanje, da uvedu glisere i iz njih pucaju 6 dana u tjednu, da strujom izlovljavaju ribu i za to nitko ništa ne kažnjava.
ove godine je strogi lovostaj u brdu, tako da ja neću ići. ali to ne sprečava ljude koji u mjesec dana ubili 7 divljih svinja, 3 srne i izranjavali mnogo druge divljači.
tako da sam rekao tko sankcionira te prekršitelje, ja više nikad metka ispaliti neću. odosmo u oftopic, možemo ako želiš nastaviti preko chata ili PP, ali zanima me konkretno na koji si članak zakona o nošenju oružja mislio?
i da, djevojka ide ponekad i u lov samnom..
edit: Ne potičem nikakvo kršenje zakona.
biga- lingua
-
mislim da je konkretno mislio na to da na kampiranje i izlete nevezanu uz lov nosis pusku :bog:
a ko zna...mozda grijesim...nije rijetkost
a ko zna...mozda grijesim...nije rijetkost
Luftwaffe- spikač
-
ja volim ponesti bombu žuje
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
kengur32 - lajk
Luftwaffe- spikač
-
ili još bolje od medicinske opreme, za svaki slučaj:
biga- lingua
-
haaaahahahahhahahahh...kako zakon slika...ahhah...ovu ti kradem xD
Luftwaffe- spikač
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ISHRANA
Stranica 1 / 2.