Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Tračna brusilica i stubna bušilica-glodalica
+37
BorkoKnives
franciscus
goxxon
zoki208
GAGY
gorky
siga
Luftwaffe
anubija
Zile
brdski
gibo
Šimun
PJER
DoomsdayST
puls
ivo
striderSMF
Mornar
nenad800
negro
ante5555
elf z7
sttomost
Ivn
Mraz
marinko
damjan
LEGION66
zlatko1
ben-66
Igsy
Knife_maniac
minehunter
Fratt
cutlass
Jolender
41 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 2 / 5.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Tračna brusilica i stubna bušilica-glodalica
i dodje pedes kuna !
a imas tamo i onoga starog on ti kuje nehrdjajuce nozeve pa kupi od njega !
i sta ce ti kog vraga taj celik, de idi se drogiraj ko i svi normalni ljudi
da mozemo kupiti sve sto nam treba pod nosom nebi bilo ovako zabavno
a imas tamo i onoga starog on ti kuje nehrdjajuce nozeve pa kupi od njega !
i sta ce ti kog vraga taj celik, de idi se drogiraj ko i svi normalni ljudi
da mozemo kupiti sve sto nam treba pod nosom nebi bilo ovako zabavno
Knife_maniac- mr.spika
- Broj postova : 1193
Datum registracije : 12.05.2009
prvo da vas pozdravim :
Sigurno da je bolje da sam poslušao ben-a pa pravio KMG varijantu ali bi to koštalo a i zanimljivije mi je praviti od "ničega" i iz glave.
Probleme sam uspješno riješio i uz pomoć vas, hvala.
Prvi problem sa vibracijama sam riješio tako što sam sve zavario na teg od veš mašine od koje je ionako većina dijelova. Malo sam još ojačao konstrukciju što je vidljivo ako usporedite sa prototipom sa početka ove teme
Drugi problem sa spadanjem trake sam riješio sa baglamom na gornjem valjku, prije nisam ni znao da to treba.
Igranje šmirgl trake sa samoljeplivom trakom namotanom na pogonski valjak.
Za sada je dobro a možda ću se odlučiti za izradu drugih (bačvastih).
Motor od cirkulara mi je bio poslab 850 w, sam zamijenio sa bijaksom od 1800w.
Ponosan sam na prenos koji sam uradio sa vijcima i cjevastim ključem kokj kompezira blage oscilacije.
Trebam još napraviti postolje za traku, ono iza kada se gura komad da se traka ne moža španovati kao i veći donji vijak možda od skutera točak može stati promjera 20 cm.
Nabavio sam papira, pored 80, 180 i 240 kao i 400. Home made ljpljeni se odlično ponaša, drži mada nije mala sila opruge koja španuje.
Foto:
i ne zaboravite pogledati video kako stroj radi. (link je na kraju ispod slika)
V I D E O !
https://s1218.photobucket.com/albums/dd414/jolender/?action=view¤t=22102011083.mp4
Sigurno da je bolje da sam poslušao ben-a pa pravio KMG varijantu ali bi to koštalo a i zanimljivije mi je praviti od "ničega" i iz glave.
Probleme sam uspješno riješio i uz pomoć vas, hvala.
Prvi problem sa vibracijama sam riješio tako što sam sve zavario na teg od veš mašine od koje je ionako većina dijelova. Malo sam još ojačao konstrukciju što je vidljivo ako usporedite sa prototipom sa početka ove teme
Drugi problem sa spadanjem trake sam riješio sa baglamom na gornjem valjku, prije nisam ni znao da to treba.
Igranje šmirgl trake sa samoljeplivom trakom namotanom na pogonski valjak.
Za sada je dobro a možda ću se odlučiti za izradu drugih (bačvastih).
Motor od cirkulara mi je bio poslab 850 w, sam zamijenio sa bijaksom od 1800w.
Ponosan sam na prenos koji sam uradio sa vijcima i cjevastim ključem kokj kompezira blage oscilacije.
Trebam još napraviti postolje za traku, ono iza kada se gura komad da se traka ne moža španovati kao i veći donji vijak možda od skutera točak može stati promjera 20 cm.
Nabavio sam papira, pored 80, 180 i 240 kao i 400. Home made ljpljeni se odlično ponaša, drži mada nije mala sila opruge koja španuje.
Foto:
i ne zaboravite pogledati video kako stroj radi. (link je na kraju ispod slika)
V I D E O !
https://s1218.photobucket.com/albums/dd414/jolender/?action=view¤t=22102011083.mp4
Zadnja promjena: Jolender; 22.10.11 17:39; ukupno mijenjano 1 put.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Jesi sredio problem sa setanjem trake ??
Ovo bi trebao postaviti u temu kako "jednostavnu" stvar maximalno zakomplicirati
Bitno je da radi....a sada i ti radi pa da ti saljemo nove materijale
Ovo bi trebao postaviti u temu kako "jednostavnu" stvar maximalno zakomplicirati
Bitno je da radi....a sada i ti radi pa da ti saljemo nove materijale
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Nema šetanja trake, to sam riješio samoljepljivom trakom na pogonskom valjku.
Bitno je da je idealno ravno namotana ako se imalo švera prilikom ljepljenja kasnije će se to odraziti na brusnu traku, (provjereno).
Nemam ni jedan bačvasti vijak ali ću to ispraviti kada budem uhvatio tokara raspoloženog.
Ma jeste, izgleda komplikovano ali treba imati u vidu da sam ovu konstrukciju radio prije deset godina kao sto za grnčariju, samo je bila vertikalno.
Pošto to supruzi nije bilo više baš zanimljivo uzeo sam stvar koja je stajala i prepravljao je.
Kao što sam napisao prije rukovodio sam se minimalnim troškovima a bome i rješavanjem zagonetki prilikom izrade, tj. guštanjem.
Bitno je da je idealno ravno namotana ako se imalo švera prilikom ljepljenja kasnije će se to odraziti na brusnu traku, (provjereno).
Nemam ni jedan bačvasti vijak ali ću to ispraviti kada budem uhvatio tokara raspoloženog.
Ma jeste, izgleda komplikovano ali treba imati u vidu da sam ovu konstrukciju radio prije deset godina kao sto za grnčariju, samo je bila vertikalno.
Pošto to supruzi nije bilo više baš zanimljivo uzeo sam stvar koja je stajala i prepravljao je.
Kao što sam napisao prije rukovodio sam se minimalnim troškovima a bome i rješavanjem zagonetki prilikom izrade, tj. guštanjem.
Jolender- spikač
-
najbolji detalj su mi one zavarene matice.. vidi se da je grunf u pitanju,hahaha
nego jel mislis na jedan dio montirati ispod trake nesto na cemu ces raditi, ovako na "zraku" nece ici...
moje je misljene da ovaj stroj ima dobru perspektivu, samo nabavi jaki motor i fixiraj sve da na stvara vibracije..
ja bi ga slozio tako da se zakrece, posto vec tako stoji.. znasi na jedan dio napravi ispod trake iste sirine komad celika ili zeljeza i napravi to da se moze zakretati da stoji i okomito i vodoravno.. vec si time puuuno rijesio...
nego jel mislis na jedan dio montirati ispod trake nesto na cemu ces raditi, ovako na "zraku" nece ici...
moje je misljene da ovaj stroj ima dobru perspektivu, samo nabavi jaki motor i fixiraj sve da na stvara vibracije..
ja bi ga slozio tako da se zakrece, posto vec tako stoji.. znasi na jedan dio napravi ispod trake iste sirine komad celika ili zeljeza i napravi to da se moze zakretati da stoji i okomito i vodoravno.. vec si time puuuno rijesio...
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Jolender je napisao/la:
Pa to mi je dalje u planu a bit će na pomjeranje, jedva čekam da nastavim jer uživam, odrežem, malo zavarim pa malo guštam.
Tako je sa nama što nismo normalni, što ne idemo u kladionice, ne opijamo se i tako.
Ma to sa maticama je ispalo super, uopće ne baca prenos niti ima vibracija, zato sam stavio na videu vodu na njega da se to vidi.
Ne planiram nikakav drugi motor, ova fleksa je super, snažna a brzina taman.
I onako je nisam ni zašta koristio, mala fleksa je zakon.
Uglavnom sve je u stilu sa mojim novim avatarom.
Ovo mi nije jasno zašto bi trebalo i vodoravno?cutlass je napisao/la: napravi to da se moze zakretati da stoji i okomito i vodoravno..
Jolender- spikač
-
nakon prve slike grunfa znao sam da je pitanje trena kad ce osvanuti ko avatar..
sto se tice onog vodoravno -okomito.. dobro je iz vise razloga, evo bas mi je danas opet trebala tracna, ona stara, mala koja stoji vodoravno..
a ako to napravis na ovom svomstroju ubio si 2 muhe iz jednog šusa...
npr ovo
ili ovo, ovo je jeda od najboljih grindera koje sam vidio, ja sam ga htio radit, al nisam tad imao veliki kotac pa sam isao na KMG.. i nisam pozalio hehe
obrati paznju na okomiti i vodoravni brusni dio,kotac i praznu traku, sve je na jednom stroju i fixno.. savrseno...
samo taj stroj mpora imati vrtnju u 2 smjera da mozes koristiti sve funkcije..
na moj ovaj tjedan dolazi sklopka za vrtnju u 2 smjera!
sto se tice onog vodoravno -okomito.. dobro je iz vise razloga, evo bas mi je danas opet trebala tracna, ona stara, mala koja stoji vodoravno..
a ako to napravis na ovom svomstroju ubio si 2 muhe iz jednog šusa...
npr ovo
ili ovo, ovo je jeda od najboljih grindera koje sam vidio, ja sam ga htio radit, al nisam tad imao veliki kotac pa sam isao na KMG.. i nisam pozalio hehe
obrati paznju na okomiti i vodoravni brusni dio,kotac i praznu traku, sve je na jednom stroju i fixno.. savrseno...
samo taj stroj mpora imati vrtnju u 2 smjera da mozes koristiti sve funkcije..
na moj ovaj tjedan dolazi sklopka za vrtnju u 2 smjera!
cutlass- guru
-
Cutlass ne kuzim prednost ovog horizontalnog brusenja.
Ovo je vise stolarska brusilica.
Koja bi po tebi bila prednost ovih naspram KMG-a ?
Ovo je vise stolarska brusilica.
Koja bi po tebi bila prednost ovih naspram KMG-a ?
Knife_maniac- mr.spika
-
pa prednost je kod nekih stvari kad mozes vidjeti sto i kako brusis, jer kad to radis na okomitoj nemas uvid u to..
ne govorim iskljucivo o ostricama...
drske, futrole ... a recimo evo leda noza...
polegnes ga i sa strana gladas kako ide traka i dal leda prate liniju...
to je i na okomitom izvedivo al puno je losiji polozaj...
ne govorim iskljucivo o ostricama...
drske, futrole ... a recimo evo leda noza...
polegnes ga i sa strana gladas kako ide traka i dal leda prate liniju...
to je i na okomitom izvedivo al puno je losiji polozaj...
cutlass- guru
-
Promaklo mi ovu Jolenderova masinu da vidim.I mogu reci da je ispala stvarno dobro.Meni izgleda da si od skoro nicega napravio nesto.A to se meni mnogo svidja,ali i puno je teze.To dokazuje ,da se sve moze ako se samo hoce.Ima jedna zanimljiva masina koju sam video na nekom drugom forumu,a koja je stvarno vrlo lepo uradjena.Probacu da nadjem slike,ideja uvek nije mnogo.Za kraj,svaka cast.
zlatko1- spikač
-
Broj postova : 827
Godine : 43
Datum registracije : 28.10.2010
Evo,nadjoh slike.
Meni je ona najvise zanimljiva zbog materijala koji je koriscen za izradu.Ima svacega,drveta,a i lageri su bas iskorisceni.
Meni je ona najvise zanimljiva zbog materijala koji je koriscen za izradu.Ima svacega,drveta,a i lageri su bas iskorisceni.
zlatko1- spikač
-
Ovo je isto zanimljivo rješenje kojeg se nisam sjetio.
Ne treba praviti valjke nego četri ležaja u seriji i rješeno.
I ova je od nekog Grunfa kojem je Sir Oliver kod Binga (-kako brat) nabavio pozamašnu zalihu ležajeva koje nije štedio. (španer remena čak tri kom.)
Ne treba praviti valjke nego četri ležaja u seriji i rješeno.
I ova je od nekog Grunfa kojem je Sir Oliver kod Binga (-kako brat) nabavio pozamašnu zalihu ležajeva koje nije štedio. (španer remena čak tri kom.)
Jolender- spikač
-
Da bas lepo resenje.Meni licno je palo napamet da se tockovi naprave od drveta,u njih bi se ubacili lageri i zalili epoksil lepkom.To bi dodatno ojacalo i sam tocak i osiguralo da se ne rasklima.Al opet treba obrada na strugu.Ovaj sam nasao na forumu "sam svoj majstor ".Ima dosta zanimljivih stvari.Cesto ga posecujem.Kako se sve ljudi snalaze za pravo je divljenje.
zlatko1- spikač
-
Evo napravio sam ovaj odstojnik.
Može se pomijerati u svim smjerovima tako da će pasati ukoliko budem mijenjao valjke kao i njihov obim.
Planirao sam da može i kada stavim donji kotač od 20 cm prečnika.
Još kada uhvatim vremena planiram ovu ploču ugraditi ispred kojoj bi se mogao mijenjati kut od 5 - 90 stepeni.
Može se pomijerati u svim smjerovima tako da će pasati ukoliko budem mijenjao valjke kao i njihov obim.
Planirao sam da može i kada stavim donji kotač od 20 cm prečnika.
Još kada uhvatim vremena planiram ovu ploču ugraditi ispred kojoj bi se mogao mijenjati kut od 5 - 90 stepeni.
Jolender- spikač
-
Bravo Jolender,svakim danom sve je bolja i bolja.Idu mi zazubice kada pogledam ovaj tvoj ,a i druge masinice.Samo jos malo i ja cu da se bacim na moju tracnu,pa moram,a i jos nesto,malo neobicno,al ako bude kako sam zamisljao bice to strasan duo,spreman da odoli svim izazovima.Sto volim ovo iskoriscavanje otpadnih resursa,i kad to nesto jos dobro radi,pa milina jedna.Pozdrav majstore i da te bas dugo,dugo sluzi masina.
zlatko1- spikač
-
Jole ,volim kad me netko razuvjeri u nesto u vezi cega sam skeptican a mislim da ces ti to uspjeti u sa ovom brusilicom .Vidim da je svaki dan sve vise doradujes i zelim ti stvarno da uspijes .Znas sta bih ti jedino preporucio ,mada i ne treba ali bi moglo pomoci ,da na pogonski tocak namotas jos malom trake i na to navuces komad unutrasnje gume od skutera .Tako bi dobio valjak sa konusom ali i sa povrsinom na koju bolje prijanja traka .
ben-66- lingua
-
Broj postova : 491
Datum registracije : 16.07.2009
Zlatko, hvala na podršci.
@Ben
Hvala, dobar savjet koji ću pokušati realizirati mada mislim da od skutera neće ići radi malog obima i prevelikog radijusa. Imam od kros motora unutrašnju 21 col.
Ma bit će to prava pila, neprestano podložna tunningu
Pravit ću i ovakav štitnik za gornji valjak da brušene čestice koje uspiju napraviti puni krug ne udaraju u lice.
@Ben
Hvala, dobar savjet koji ću pokušati realizirati mada mislim da od skutera neće ići radi malog obima i prevelikog radijusa. Imam od kros motora unutrašnju 21 col.
Ma bit će to prava pila, neprestano podložna tunningu
Pravit ću i ovakav štitnik za gornji valjak da brušene čestice koje uspiju napraviti puni krug ne udaraju u lice.
Jolender- spikač
-
Evo je, konačno gotova "Grunf" home made tračna brusilica.
Izuzetno sam zadovoljan funkcionalnošću kao i uživanjem u izradi (rješavanjem problema) a bome i finansijskim izdacima koji su zanemarivi jer je pravljena od nekorištenih odloženih ("trebat će nekad") materijala.
Mogu reći da sam ponosan na nju.
Jedina mana je buka transmisije flekse ali se to da riješiti starim antifonima za IPSC.
Fotografije gotove:
Obratite pozornost na "blatobran" na gornjem valjku
Bilo je i vrijeme da se ovdje napravi jedan nož, već mjesecima RWL čeka da mu se udahne novi oblik.
Još ću napraviti ovaj alat da čuvam prstiće, učinio mi se zgodan jer će se kut brušenja raditi automatski.
Ako netko zna kako se ovo zove na engleskom ili neki link možda druge još bolje verzije sa slikama.
Izuzetno sam zadovoljan funkcionalnošću kao i uživanjem u izradi (rješavanjem problema) a bome i finansijskim izdacima koji su zanemarivi jer je pravljena od nekorištenih odloženih ("trebat će nekad") materijala.
Mogu reći da sam ponosan na nju.
Jedina mana je buka transmisije flekse ali se to da riješiti starim antifonima za IPSC.
Fotografije gotove:
Obratite pozornost na "blatobran" na gornjem valjku
Bilo je i vrijeme da se ovdje napravi jedan nož, već mjesecima RWL čeka da mu se udahne novi oblik.
Još ću napraviti ovaj alat da čuvam prstiće, učinio mi se zgodan jer će se kut brušenja raditi automatski.
Ako netko zna kako se ovo zove na engleskom ili neki link možda druge još bolje verzije sa slikama.
Jolender- spikač
-
Auuu,bas prava masina.Stvarno,svaka cast. Ne znam sta reci sto vec nisam.Milo mi je da cujem da sve funkcionise kako treba.Bravo Jolender
zlatko1- spikač
-
Ajde sada do navecer i neki blank izbrusi da ju krstis
Neka te dugo sluzi !
Neka te dugo sluzi !
Knife_maniac- mr.spika
-
Jolender je napisao/la:
knife blade jig
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
Oli grinder jig.
Ovdje ih ima nekoliko + google.
Ima odlicnih ideja !
http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?35912-Blade-Grinding-(My-way)-lot%92s-of-Pic%92s
Ma da je meni free hand zakon !
Ovdje ih ima nekoliko + google.
Ima odlicnih ideja !
http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?35912-Blade-Grinding-(My-way)-lot%92s-of-Pic%92s
Ma da je meni free hand zakon !
Knife_maniac- mr.spika
-
a na panku pelin mali... ili lavov? da majstora okrjepi kad mu je dosta svega
svaka cast na masini!!
svaka cast na masini!!
marinko- lingua
-
Broj postova : 252
Godine : 42
Datum registracije : 29.01.2011
Badel Pelinkovac, doping
Hvala za odgovore i link.
Imao sam od prije ovaj -futer pa ću jednom odnijeti glavnu osovinu kod tokara da mi ureže navoj i namontira ovo čudo.
Bit će dobro za montirati polirku a i kao zamajac nek se vrti (poteško je) .
Tunning belt grinder:
Hvala za odgovore i link.
Imao sam od prije ovaj -futer pa ću jednom odnijeti glavnu osovinu kod tokara da mi ureže navoj i namontira ovo čudo.
Bit će dobro za montirati polirku a i kao zamajac nek se vrti (poteško je) .
Tunning belt grinder:
Jolender- spikač
-
Može li neko od moderatora naslov teme promjeniti u " Tračna brusilica i stubna bušilica-glodalica - izrada" da ne otvaram novu temu
Hvala.
U izradi sam novog "Grunf" projekta pa da ovdje predstavim.
Ubijajući vrijeme pravljenjem noževa problem mi pravi prosijecanje kanala na bolsteru kao i precizno bušenje rupa na rukohvatu što ručno često ode u krivo.
opet materijal sa tavana (neka se nađe).
Kupovao sam samo vijke kao i pogon.
Iskrinu bušilicu 1050w. Ako bude i pola kvalitetna kao prijeratne bit ću zadovoljan.
Završio sam do sada stubnu bušilicu, (treba je samo ofarbati) dosta je robusno i jako kućište u mojoj izvedbi što bi trebalo zadovoljiti i kao glodalica za manje komade.
Najveći je problem to sve bilo dovesti u precizne kutove ("vintlo") jer varovi uvijek malo povuku.
Sada je u planu dole praviti platformu na kojoj će se pomijerati ova stega da bi profunkcioniralo kao glodalica.
Foto:
Hvala.
U izradi sam novog "Grunf" projekta pa da ovdje predstavim.
Ubijajući vrijeme pravljenjem noževa problem mi pravi prosijecanje kanala na bolsteru kao i precizno bušenje rupa na rukohvatu što ručno često ode u krivo.
opet materijal sa tavana (neka se nađe).
Kupovao sam samo vijke kao i pogon.
Iskrinu bušilicu 1050w. Ako bude i pola kvalitetna kao prijeratne bit ću zadovoljan.
Završio sam do sada stubnu bušilicu, (treba je samo ofarbati) dosta je robusno i jako kućište u mojoj izvedbi što bi trebalo zadovoljiti i kao glodalica za manje komade.
Najveći je problem to sve bilo dovesti u precizne kutove ("vintlo") jer varovi uvijek malo povuku.
Sada je u planu dole praviti platformu na kojoj će se pomijerati ova stega da bi profunkcioniralo kao glodalica.
Foto:
Jolender- spikač
-
Predug je naslov pa sam morao izbaciti "izrada".
Super izrada, baš "no-nonsence" stil.
Super izrada, baš "no-nonsence" stil.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
jole, pa ti si inovativniji od cijele nase udruge izumitelja..
svaka cast
svaka cast
cutlass- guru
-
Bome ona tracna sada izgleda ko iz trgovine !
Svaka ti cast !
A sada daj izbrusi neki bowie
A ovo sa stupnom busilicom kapa dolje !
Imao sam slican stalak (LUX) za tu malu rucnu ali je bio katastrofa.
pa sam kupio stupnu koja sada zadovoljavajuce sluzi,
Mora da si se napatio dok si sve ustimao jel ?
Svaka ti cast !
A sada daj izbrusi neki bowie
A ovo sa stupnom busilicom kapa dolje !
Imao sam slican stalak (LUX) za tu malu rucnu ali je bio katastrofa.
pa sam kupio stupnu koja sada zadovoljavajuce sluzi,
Mora da si se napatio dok si sve ustimao jel ?
Knife_maniac- mr.spika
-
E "napatio", to je riječ koja je za mene prošlo svršeno vrijeme.
Patio sam se kada sam radio u prošlosti za novce ljudima neke stvari pa kada ne ide, a ono sto ljudi sto ćudi.
Sada sam "uživao" jedan cijeli dan dotjerujući precizno kut od ove šipke na futeru i cijevi nosača bušilice jer svaki var grijanjem promjeni kut a može se mjeriti tek kada se ohladi. Sada je dobro i čvrsto pa ću kada uhvatim vremena raditi dole pokretni sto za ovu stegu.
Patio sam se kada sam radio u prošlosti za novce ljudima neke stvari pa kada ne ide, a ono sto ljudi sto ćudi.
Sada sam "uživao" jedan cijeli dan dotjerujući precizno kut od ove šipke na futeru i cijevi nosača bušilice jer svaki var grijanjem promjeni kut a može se mjeriti tek kada se ohladi. Sada je dobro i čvrsto pa ću kada uhvatim vremena raditi dole pokretni sto za ovu stegu.
Jolender- spikač
-
Evo našao sam vremena da zgotovim ovu primitivnu glodalicu ali mogu reći da je ekstra funkcionalna za ono za šta ću je koristiti, prosijecanje bolstera. Nema lufta nigdje nimalo a lijepo klizi a sve je jako i utegnuto.
Po običaju reciklaža materijala. Linearno vođenjene sam napravio od od starih amortizera od auta.
Foto:
Po običaju reciklaža materijala. Linearno vođenjene sam napravio od od starih amortizera od auta.
Foto:
Jolender- spikač
-
Pa ovo je predobro.Prosto nemogu da verujem.Kako dobre ideje i kombinacija svakojakog materijala.Jolender,neverovatan si.Svaka cast
zlatko1- spikač
-
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 2 / 5.