Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Tim podrške - pusti otok
+3
bowhunter
Mshai
Stermotich
7 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 1 / 1.
Tim podrške - pusti otok
Popis odgovornih Tim B (support team / podrška)
Prijevoz - ???
Organizacija prijevoza tima A i B do otoka, od otoka i u slučaju hitnosti evakuacije
Zdravstveni savjetnik - Vatrica
Odgovoran radi pružanja prve pomoći, organizacije medicinske pomoći i kontrole zdravstvenog stanja tima A. Direktna veza sa kopnom u slučaju medicinske pomoći.
Komunikacija i veza - Joz@
Odgovoran za vezu i kontakt sa timom A te sa kopnom
Lokacija - Damir
Odabir i poznavanje lokacije
Dokumentacija - Putnik
Odgovoran za režiju i kameru.
Koordinator - Admin / Damir
Napomena:
Support team (tim B / tim podrške) biti će prisutan na otoku tokom cijelog događaja, udaljen od tima A.
---
Potrebno nabaviti:
Mobitel (iste marke kao ostatak tima B radi zamjene baterija) + 1 rezervna baterija
2 CB ili walkie-talkie (min 3 km) + 4 kompleta rezervnih baterija
2 bengala ili slično (crvena boja)
popis telefona (GSS, mjesna Lučka kapetanija...)
Odgovoran radi pružanja prve pomoći, organizacije medicinske pomoći i kontrole zdravstvenog stanja tima A. Direktna veza sa kopnom radi medicinske pomoći.
Potrebno nabaviti:
Štampani uvid u zdravstveno stanje SVIH učesnika
(Proslijediti upit svakom učesniku tima A i B putem PM)
Kompletnu prvu pomoć
Toksikološku enciklopediju (biljke i životinje Jadrana)
Toplomjer
Aparat za mjerenje krvnog tlaka
Vaga za mjerenje osobne težine
Mjerač potkožne masti (Plicometar)
Krojački metar, blok i olovka
Reintegracija soli i minerala u prahu (Rehidromiks-Cedevita ili sl. 20 konfekcija)
Mobitel (iste marke kao ostatak tima B radi zamjene baterija) + 1 rezervna baterija
( popis telefona radi stručnog savjeta)
Dokumentacija - Putnik
Potrebno nabaviti:
Sve neophodno radi snimanja video zapisa u min. trajanju od 5 sati.
Lokacija - Damir
Potrebno nabaviti:
Kartografija 1:25000 (ili manje) otoka
ili sat. snimak min. veličine A3
Prijevoz - ???
Organizacija prijevoza tima A i B do otoka, od otoka i u slučaju hitnosti evakuacije
Potrebno nabaviti:
Cjelokupna organizacija dolaska i odlaska sa otoka iz dva pravca (Rijeka / Zadar).
Organizacija u detalj odlaska i moguće evakuacije sa otoka putem lokalnih mještana na obližnje nastanjen otok sa brodskom vezom
( popis telefona radi prijevoza)
Prijevoz - ???
Odgovoran radi pružanja prve pomoći, organizacije medicinske pomoći i kontrole zdravstvenog stanja tima A. Direktna veza sa kopnom u slučaju medicinske pomoći.
Lokacija - Damir
Dokumentacija - Putnik
Koordinator - Admin / Damir
Napomena:
Support team (tim B / tim podrške) biti će prisutan na otoku tokom cijelog događaja, udaljen od tima A.
---
Potrebno nabaviti:
2 CB ili walkie-talkie (min 3 km) + 4 kompleta rezervnih baterija
2 bengala ili slično (crvena boja)
popis telefona (GSS, mjesna Lučka kapetanija...)
Odgovoran radi pružanja prve pomoći, organizacije medicinske pomoći i kontrole zdravstvenog stanja tima A. Direktna veza sa kopnom radi medicinske pomoći.
Potrebno nabaviti:
Štampani uvid u zdravstveno stanje SVIH učesnika
(Proslijediti upit svakom učesniku tima A i B putem PM)
Kompletnu prvu pomoć
Toksikološku enciklopediju (biljke i životinje Jadrana)
Toplomjer
Aparat za mjerenje krvnog tlaka
Vaga za mjerenje osobne težine
Mjerač potkožne masti (Plicometar)
Krojački metar, blok i olovka
Reintegracija soli i minerala u prahu (Rehidromiks-Cedevita ili sl. 20 konfekcija)
( popis telefona radi stručnog savjeta)
Dokumentacija - Putnik
Potrebno nabaviti:
Sve neophodno radi snimanja video zapisa u min. trajanju od 5 sati.
Lokacija - Damir
Potrebno nabaviti:
Kartografija 1:25000 (ili manje) otoka
ili sat. snimak min. veličine A3
Prijevoz - ???
Potrebno nabaviti:
Cjelokupna organizacija dolaska i odlaska sa otoka iz dva pravca (Rijeka / Zadar).
Organizacija u detalj odlaska i moguće evakuacije sa otoka putem lokalnih mještana na obližnje nastanjen otok sa brodskom vezom
( popis telefona radi prijevoza)
Zadnja promjena: Autor; 31.12.09 8:48; ukupno mijenjano 34 put/a.
Re: Tim podrške - pusti otok
pa za zdravstvenog savjetnika se javljam ja, s tim da cu svakako prije posjetiti kolegicu doktorku da prodemo sve etape problema koje bi vam eventualno mogle zatrebati, da me tocno nauci u kojem momentu i kada treba reagirati i kako, greske su nedopustive!!
i da sve to znate i vi koji budete tamo!
ja sam ipak samo medicinska sestra, ne doktorka i zato zelim da od strucnije osobe cujem sto i kako i u kojim mometima, mislim da je u redu educirati se koliko je god moguce
naravno da se i dalje nadam i tada cu se nadati da ce vam biti ljepo i da vam nece nista trebati....no zlu ne trebalo....!
i da sve to znate i vi koji budete tamo!
ja sam ipak samo medicinska sestra, ne doktorka i zato zelim da od strucnije osobe cujem sto i kako i u kojim mometima, mislim da je u redu educirati se koliko je god moguce
naravno da se i dalje nadam i tada cu se nadati da ce vam biti ljepo i da vam nece nista trebati....no zlu ne trebalo....!
Gost- Gost
Super! Meni je veći prioritet od mobitela nabavka rezervnih baterija za kameru koje ću počet tražiti već danas. 4 baterije će biti dovoljne za 5 dana. Uzet ću i stativ i bolji mikrofon tako da ću pokušat sve odradit što je profesionalnije moguće. I na kraju, naravno, montaža se podrazumijeva.
I voila, prvi filmić za našu arhivu! =) No, o tom po tom.
I voila, prvi filmić za našu arhivu! =) No, o tom po tom.
Mshai- spikač
-
Broj postova : 517
Godine : 39
Datum registracije : 29.01.2009
vatrica na zalost otkazuje svoje sudjelovanje, razlozi poznati adminu
Gost- Gost
ekipa iz tim A a i tima B
nek mi svako na PM javi marku i model mobitela
radi daljnjeg planiranja
(i svaku mozebitnu promjenu doticnog)
radi daljnjeg planiranja
Gost- Gost
imam ja 4 PMR (talkie walkie) uređaj za posuditi dometa do 5km pa mogu i baterije sponzorirati.
bowhunter- lingua
-
Broj postova : 305
Godine : 38
Datum registracije : 24.01.2009
bowhunter je napisao/la:imam ja 4 PMR (talkie walkie) uređaj za posuditi dometa do 5km pa mogu i baterije sponzorirati.
super
kad se vidimo ponesi da se upoznam sa njima =)
Gost- Gost
imam dvije vrste tj. 2+2. budem donio nema problema.
bowhunter- lingua
-
Broj postova : 305
Godine : 38
Datum registracije : 24.01.2009
decki neceg sam se jos vaznog sjetila, imajte na umu da vam vasa medicinska dokumetacija sadrzi podatak o eventualnim alergijskim reakcijama na ljekove, to bi tak i tak svako moral imati prikeljeno uz zdravstvenu iskaznicu, no moram vas podsjetiti da posebno pozornost obratite tome , neka vasa medicinska dokumenatacija ima i podatak o krvnoj grupi
Gost- Gost
Zao mi je sto ne mogu sa vama,ali bar da pomognem vatrici oko medicinske pomoci.
Na ekspedicijama sam bio zaduzen za med pomoc,na jahti sam bio takodje.Imam osposobljenost za to,kao i dosta iskustva.
Moguci problemi su sledeci
SUNCANICA
OPEKOTINE OD SUNCA
DIJAREA I DEHIDRATACIJA
POSEKOTINE
ISCASENJA I PRELOMI
UJED ZMIJE
To je nesto sto sm rangirao upravo po redosledu mogucnosti.
Za prva dva voditi racuna da se aktivnosti na suncu ne odvijaju bez preke potrebe izmedju
10 i 16 casova kada je ono najjace.
Ne ostavljati pripremljenu hranu za kasnije jer je kvarljiva na toplom vremenu.
Biti oprezan pri radu sa secivima.
Biti oprezan pri kretanju terenom.
Sretno.
Na ekspedicijama sam bio zaduzen za med pomoc,na jahti sam bio takodje.Imam osposobljenost za to,kao i dosta iskustva.
Moguci problemi su sledeci
SUNCANICA
OPEKOTINE OD SUNCA
DIJAREA I DEHIDRATACIJA
POSEKOTINE
ISCASENJA I PRELOMI
UJED ZMIJE
To je nesto sto sm rangirao upravo po redosledu mogucnosti.
Za prva dva voditi racuna da se aktivnosti na suncu ne odvijaju bez preke potrebe izmedju
10 i 16 casova kada je ono najjace.
Ne ostavljati pripremljenu hranu za kasnije jer je kvarljiva na toplom vremenu.
Biti oprezan pri radu sa secivima.
Biti oprezan pri kretanju terenom.
Sretno.
bushman- lingua
-
Broj postova : 315
Godine : 56
Datum registracije : 07.05.2009
hvala bushmane, no ja ne idem, iz vise razloga, jedan je taj sto moja doktorka smatra da tamo na licu mjesta mora biti DOKTOR i da je prevelika odgovornost da preuzmem na sebe zdravlje i zivote desetak ljudi, i onih iz tima A, a treba paziti i na tim B, to se podrazumjeva
ja postujem njezino misljenje vise od svega i slazem se sa njom i zelim da nasa ekipa tamo bude i vise nego dobro osigurana medicinskom pomoci
drugo sto ja ne znam kako ce ekipa B biti sa vodom, a ja bez vode krepam odmah, pa bi ekipa A morala voditi brigu o clanu iz ekipe B (meni), a to si ja ne mogu dozvoliti...
moja iskustvo s putim otocima i takvim stvarima je ravno nuli....iako sam s te strane spremna bila upustiti se u to i suociti se i sa zmijama i crnim udovicama i slicno, spavati na obali...(milinaaaaaaaaa), ne smeta me na tijelu slana voda, mogu danima tako, cak mi to i pase, ali.....ovo nije izlet i avantura, ja sam vrlo ozbiljno svatila sve ovo, mozda i preozbiljno......ali po meni...bolje preozbiljno nego da se zbog neozbiljnosti nesto desi nekome
pa ako meni moja doktorka veli da trebaju DOKTORA, ja sasvim sigurno necu reci...da to mogu odraditi i ja...bilo bi to vrlo neozbiljno od mene, ja takva nisam kad je ljudsko zdravlje u pitanju
ja postujem njezino misljenje vise od svega i slazem se sa njom i zelim da nasa ekipa tamo bude i vise nego dobro osigurana medicinskom pomoci
drugo sto ja ne znam kako ce ekipa B biti sa vodom, a ja bez vode krepam odmah, pa bi ekipa A morala voditi brigu o clanu iz ekipe B (meni), a to si ja ne mogu dozvoliti...
moja iskustvo s putim otocima i takvim stvarima je ravno nuli....iako sam s te strane spremna bila upustiti se u to i suociti se i sa zmijama i crnim udovicama i slicno, spavati na obali...(milinaaaaaaaaa), ne smeta me na tijelu slana voda, mogu danima tako, cak mi to i pase, ali.....ovo nije izlet i avantura, ja sam vrlo ozbiljno svatila sve ovo, mozda i preozbiljno......ali po meni...bolje preozbiljno nego da se zbog neozbiljnosti nesto desi nekome
pa ako meni moja doktorka veli da trebaju DOKTORA, ja sasvim sigurno necu reci...da to mogu odraditi i ja...bilo bi to vrlo neozbiljno od mene, ja takva nisam kad je ljudsko zdravlje u pitanju
Gost- Gost
U redu je shvatiti preozbiljno.
Ja uvek polazim od najgore varijante i spremam se za nju.Sve sto prodje bolje od toga,dobro je proslo.
Medjutim,iskreno ne ocekujem da ce biti bilo kakvih problema.Mozda malo sunce i zedj,a zmije sam samo spomenuo kao mogucnost.Ne ocekujem taj problem.
Cijenica je da su momci solidno potkovani znanjem,a nadam se i da su dovoljno stabilni da to znanje i sprovedu.
A ako zelis moje misljenje,nije to toliko preozbiljno da bi se opterecivalo.Paniku oko toga prave uglavnom oni koji u prirodu zalaze onoliko daleko koliko mogu pivo i rostilj doneti autom.Iz njih govori strah,a ne znanje.
Doktori,uz duzno postovanje,misle da su preko potrebni ovom svetu.Pa i danas milioni ljudi na svetu zive godinama bez lekarske pomoci.
Na Kavkazu je covek oboleo i odveli su ga kod lekara.Ovaj mu je dao terapiju i preporucio nedelju dana lezanja.Ja sam mu dao drugu terapiju,i nakon dva tri dana je bez problema popeo dva vrha od 3500m.Taj lekar nije razumeo sta je potrebno organizmu na tim visinama.
Tvoj problem sa vodom je takodje navika.Cesto robujemo navikama,pa pocnemo da verujemo da ne moze drugacije.
Realne potrebe vode su 1l na 1000m nadmorske visine.To znaci do 1000 m 1 l,do 3000 m
3 l, do 8000m 8 l.Naravno,ako ne unosis elektrolite,ne mozes napraviti ravnotezu ni sa 20 l.
To znaci da treba poznavati funkcije organizma i dati mu potrebno,a ovo ti je prilika da se testiras i da naucis prakticno.
Ja uvek polazim od najgore varijante i spremam se za nju.Sve sto prodje bolje od toga,dobro je proslo.
Medjutim,iskreno ne ocekujem da ce biti bilo kakvih problema.Mozda malo sunce i zedj,a zmije sam samo spomenuo kao mogucnost.Ne ocekujem taj problem.
Cijenica je da su momci solidno potkovani znanjem,a nadam se i da su dovoljno stabilni da to znanje i sprovedu.
A ako zelis moje misljenje,nije to toliko preozbiljno da bi se opterecivalo.Paniku oko toga prave uglavnom oni koji u prirodu zalaze onoliko daleko koliko mogu pivo i rostilj doneti autom.Iz njih govori strah,a ne znanje.
Doktori,uz duzno postovanje,misle da su preko potrebni ovom svetu.Pa i danas milioni ljudi na svetu zive godinama bez lekarske pomoci.
Na Kavkazu je covek oboleo i odveli su ga kod lekara.Ovaj mu je dao terapiju i preporucio nedelju dana lezanja.Ja sam mu dao drugu terapiju,i nakon dva tri dana je bez problema popeo dva vrha od 3500m.Taj lekar nije razumeo sta je potrebno organizmu na tim visinama.
Tvoj problem sa vodom je takodje navika.Cesto robujemo navikama,pa pocnemo da verujemo da ne moze drugacije.
Realne potrebe vode su 1l na 1000m nadmorske visine.To znaci do 1000 m 1 l,do 3000 m
3 l, do 8000m 8 l.Naravno,ako ne unosis elektrolite,ne mozes napraviti ravnotezu ni sa 20 l.
To znaci da treba poznavati funkcije organizma i dati mu potrebno,a ovo ti je prilika da se testiras i da naucis prakticno.
bushman- lingua
-
gene...
stvari postavljaš na pravi način..
nitko o sebi ne može znati istinu ako to ne iskusi na vlastitoj koži...
ja sam mnogo puta testirao mogučnosti svoga organizma...
i uvijek dolazio do zaključka da je u svemu zapravo bitna duša čovjeka...
jer u ekstremnim trenucima duša je čovjeku zvijezda vodilja..
vatrice...
teorije , savjeti, doktori zapravo su druga priča...
ti si karakterno jaka osoba...preživjela bi i taj otok kao dio tima...
uzalud čovjeku da je supermen ... ako se ne usuđuje preskočiti potok...
stvari postavljaš na pravi način..
nitko o sebi ne može znati istinu ako to ne iskusi na vlastitoj koži...
ja sam mnogo puta testirao mogučnosti svoga organizma...
i uvijek dolazio do zaključka da je u svemu zapravo bitna duša čovjeka...
jer u ekstremnim trenucima duša je čovjeku zvijezda vodilja..
vatrice...
teorije , savjeti, doktori zapravo su druga priča...
ti si karakterno jaka osoba...preživjela bi i taj otok kao dio tima...
uzalud čovjeku da je supermen ... ako se ne usuđuje preskočiti potok...
Zadnja promjena: dravski vuk; 23.05.09 12:53; ukupno mijenjano 1 put.
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Datum registracije : 15.02.2009
Hvala na lepim recima generacijo.Mislim da ovde niko nije pricao upravo o psiholoskim aspektima,koji su u stvari najvazniji.
Cilj svega ovoga i nije spremiti sebe za takvu situaciju,jer retko ko na ovom podneblju stvarno dodje u tako tesku situaciju.
Stvarna dobrobit ovoga jeste izgradnja stabilne licnosti koja ce hladne glave konstruktivno razmisljati u stresnim situacijama.Adrenalinski sok nesme biti smetnja,vec podsticaj da covek da sve od sebe u teskoj situaciji.Uostalom,adrenalin nam zato i sluzi,da nam da snage i pripremi telo za akciju.
Los uticaj na mozak se sanira treningom.
Kroz ovo treba da postanemo licnosti koje dobiju motiv za borbu onda kada drugi odustaju,padaju.Mi ostajemo uspravni u sred bitke.
Cilj svega ovoga i nije spremiti sebe za takvu situaciju,jer retko ko na ovom podneblju stvarno dodje u tako tesku situaciju.
Stvarna dobrobit ovoga jeste izgradnja stabilne licnosti koja ce hladne glave konstruktivno razmisljati u stresnim situacijama.Adrenalinski sok nesme biti smetnja,vec podsticaj da covek da sve od sebe u teskoj situaciji.Uostalom,adrenalin nam zato i sluzi,da nam da snage i pripremi telo za akciju.
Los uticaj na mozak se sanira treningom.
Kroz ovo treba da postanemo licnosti koje dobiju motiv za borbu onda kada drugi odustaju,padaju.Mi ostajemo uspravni u sred bitke.
bushman- lingua
-
lijepa razmisljanja momci....recimo da se u potpunosti slazem sa vasim mislima.
takoder sam misljenja da ce na otoku sve proci manje vise u redu, no ne slazem se da posao doktora moze zamjeniti med.sestra.....u nekim situacijma mozda i da, ali tada....a bil je slucaj, kad je zd. radnik spasil zivot ali prekoracil ovlastenja..odgovaral za to! apsurd nad apsurdima, ali tako je to, isto kao i cinjenica da x broj doktora ne zna dati obicnu injekciju, da ne govorimo o infuziji!
no ako je meni receno da ekipi treba doktor, onda treba i tu je stvar zavrsena.
drugo:
moj problem vode....apsolutno je to stvar psihe, ja to jako dobro znam, psiha nam je mocno oruzje, moze i ubit i spasit, no kod mene je problem i bolesnih bubrega, koliko bolesnih ...pojma nemam....sa 13 godina su mi dijagnosticirali kronicnu upalu, kao necu ni djecu moci roditi, prije 30-te sam na hemodijalizi ( i bila sam....ali kao zaposlenik ), rodila sam djecu, problema nemam, ali u dokumentaciji mi stoji dijagnoza i to je to.
uz dijagnozu mi stoji da moram piti puno tekucine....tako da moja psiha godinama funkcionira tako da flasicu nosim sa sobom, ako je nemam...padnem u nesvest od frke
no ne bas doslovce, ali ono,....hvata me panika
ja znam da bi prezivjela taj otok, ali ne zbog sebe, prezivjela bi ga zbog utjecaja koji imate na mene, vidjela sam ja to u gorskom kotaru na penjanju, joj kako rado bi ja bila vise otisla prema gramana, ali me sram bilo....mozda bi potrajalo to, pa da drugi ne cekaju, a doma se zbog straha od visine ni na stolac ne popnem....
trece: ja prezivljavanje nikada ali nikada nisam smatrala lakim,i ne zelim pred izazovima ustuknuti, ako ce ikada trebati zelim osjetiti i strah,ako treba i cviliti od straha, ali kada prodem sve i ostanem ziva...tada je meni uspjeh potpun
takoder sam misljenja da ce na otoku sve proci manje vise u redu, no ne slazem se da posao doktora moze zamjeniti med.sestra.....u nekim situacijma mozda i da, ali tada....a bil je slucaj, kad je zd. radnik spasil zivot ali prekoracil ovlastenja..odgovaral za to! apsurd nad apsurdima, ali tako je to, isto kao i cinjenica da x broj doktora ne zna dati obicnu injekciju, da ne govorimo o infuziji!
no ako je meni receno da ekipi treba doktor, onda treba i tu je stvar zavrsena.
drugo:
moj problem vode....apsolutno je to stvar psihe, ja to jako dobro znam, psiha nam je mocno oruzje, moze i ubit i spasit, no kod mene je problem i bolesnih bubrega, koliko bolesnih ...pojma nemam....sa 13 godina su mi dijagnosticirali kronicnu upalu, kao necu ni djecu moci roditi, prije 30-te sam na hemodijalizi ( i bila sam....ali kao zaposlenik ), rodila sam djecu, problema nemam, ali u dokumentaciji mi stoji dijagnoza i to je to.
uz dijagnozu mi stoji da moram piti puno tekucine....tako da moja psiha godinama funkcionira tako da flasicu nosim sa sobom, ako je nemam...padnem u nesvest od frke
no ne bas doslovce, ali ono,....hvata me panika
ja znam da bi prezivjela taj otok, ali ne zbog sebe, prezivjela bi ga zbog utjecaja koji imate na mene, vidjela sam ja to u gorskom kotaru na penjanju, joj kako rado bi ja bila vise otisla prema gramana, ali me sram bilo....mozda bi potrajalo to, pa da drugi ne cekaju, a doma se zbog straha od visine ni na stolac ne popnem....
trece: ja prezivljavanje nikada ali nikada nisam smatrala lakim,i ne zelim pred izazovima ustuknuti, ako ce ikada trebati zelim osjetiti i strah,ako treba i cviliti od straha, ali kada prodem sve i ostanem ziva...tada je meni uspjeh potpun
Gost- Gost
Pa poneses sebi kanister vode,imas opravdanje.A usput bices dobar izgovor i deckima,obilazice te da vide jesi dobro,a usput se ogrebati za vodu.
Vodu inace ponesite u kanisteru da imate ako zagusti.Ne morate je koristiti,ali da imate.
A to vam je inace i dodatno iskusenje,trpite a znate da ima.
Vodu inace ponesite u kanisteru da imate ako zagusti.Ne morate je koristiti,ali da imate.
A to vam je inace i dodatno iskusenje,trpite a znate da ima.
bushman- lingua
-
(hahahahah vidi tvoj avatar, super je, hahahahah)
a tak,...ti bi varal, ahahahahhahaha, ne more to tako!
ma ako se samo nalizu jutarnje rose ili ju skupljaju, pa jos ako na otoku ima neka vockica, da stave da se voda isparava ili prokuhaju je i skupe preko najlona...da probaju iskopati bunar jedu kamnice, love ribu...riba uz kicmu kazu ima nesto pitke vode...
ovako meni nije uspjelo
tri dana je bila vrecica privezana, (toliko me nije bilo u vikendici) po meni jedva 1 dcl
a tak,...ti bi varal, ahahahahhahaha, ne more to tako!
ma ako se samo nalizu jutarnje rose ili ju skupljaju, pa jos ako na otoku ima neka vockica, da stave da se voda isparava ili prokuhaju je i skupe preko najlona...da probaju iskopati bunar jedu kamnice, love ribu...riba uz kicmu kazu ima nesto pitke vode...
ovako meni nije uspjelo
tri dana je bila vrecica privezana, (toliko me nije bilo u vikendici) po meni jedva 1 dcl
Gost- Gost
zapravo mi se svida tvoja ideja da uz sebe imaju karnistar vode ali da je ne trose do gustoga, to im je pametnije nego riskirati pa nedaj boze doktora trebati
a zakaj nejdes ti s njima?
a zakaj nejdes ti s njima?
Gost- Gost
JoZ@ je napisao/la:ekipa iz tim A a i tima B
radi daljnjeg planiranja
mozda neki ovo nisu shvatili kao ozbiljno
al ja sigurno necu cekat zadnji cas da saznam ko kaj ima od moba
Gost- Gost
Imam sada dosta obaveza,inace bih rado isao.
Inace mislim da je pametno da imaju vodu jer ako neko dobije dijareu i dehidrira,moze biti dugo cekanje spasilaca.I rizicno.
Sto se tice laganja,licno mislim da je sramota lagati,posebno da bi ispao vazan.To prilici deci,a nikoga ovde ne smatram detetom.
Uostalom,decki idu da sebe ispitaju,a ne da drugima pricaju bajke.
Inace mislim da je pametno da imaju vodu jer ako neko dobije dijareu i dehidrira,moze biti dugo cekanje spasilaca.I rizicno.
Sto se tice laganja,licno mislim da je sramota lagati,posebno da bi ispao vazan.To prilici deci,a nikoga ovde ne smatram detetom.
Uostalom,decki idu da sebe ispitaju,a ne da drugima pricaju bajke.
bushman- lingua
-
Jos jedan savet.
Oci zivih stvorenja imaju dosta vode,ali i kvalitetnih proteina,te ih treba jesti sirove.
Znaci,hvataj ribu i jedi prvo oci,a zatim peci!
Oci zivih stvorenja imaju dosta vode,ali i kvalitetnih proteina,te ih treba jesti sirove.
bushman- lingua
-
Imam sada dosta obaveza,inace bih rado isao.
pa to je tek pocetkom 9 mjeseca! cijelo ljeto je pred tobom!!
Inace mislim da je pametno da imaju vodu jer ako neko dobije dijareu i dehidrira,moze biti dugo cekanje spasilaca.I rizicno
eto konacno smo dosli na zelenu granu zasto kazem da je meni prevelika odgovornost voditi brigu o desetak ljudi
i jos je receno da samo kamerman ima kontakta s njima
kaj se varanja tice...vidi kako sam se bila nasmijala, nisam mislila ozbiljno
Gost- Gost
bushman je napisao/la:Jos jedan savet.
je i tako ce nenaviknuti na sirovu hranu, najlakse zaraditi zelucano-crijevne probleme!
ali bi dala sveeeeeeeeeee svoje sloneke iz kolekcije da vidim kako jedu oci
Gost- Gost
Na stranu voda, ali što se tiče sirovog, tu je uvijek dvojba-eventualni paraziti i bolest ili proteini, naime naš organizam još uvijek, unatoč tankoj kori civilizacije bolje apsorbira proteine iz sirovog mesa.
Kako je moj mob pred uginućem, nema smisla da mu išta šaljem za sada.
Kako je moj mob pred uginućem, nema smisla da mu išta šaljem za sada.
e pa tak mu recite, da covjek zna ...
ma bit ce ludo gledati slike ako cete jesti sirovo meso, hahahahha, ja to ne bi, ja bi radije iskuhavala morsku vodu? sta fali tome?
ma bit ce ludo gledati slike ako cete jesti sirovo meso, hahahahha, ja to ne bi, ja bi radije iskuhavala morsku vodu? sta fali tome?
Gost- Gost
Ispadne ti preslano vatrice... doda se oko 20- 30% morske u slatku da ti bude taman... recimo kao juha.
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 1 / 1.