Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Budak Knives - TUAREG
+25
Hombre
poletan
marine317
kladolud
Cave Bear
karlo ban
glock
zb17ghost
scout
marinko
Fratt
Jolender
™pico
NAVIGATOR
gogastiOS
Marko
Strider
oetzi
skyrunner
Šimun
yasko
goxxon
Knife_maniac
Mraz
cutlass
29 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Budak Knives - TUAREG
Pozdrav!!
evo posto je kupanje i ronjenje zavrsilo cemu cekati s novim radovima...
rekao sam si da cu poslje ljeta ozbiljnije krenuti u izradu nozeva, sto se tice preciznosti, materijala ,zavrsne obrade i slicnih stvari na kojima mi svi moramo jos dosta poraditi...
ovako, za ovaj noz sam pripremio vrhunske materijale a inspiracija za dizajn je kao i inace "negdje daleko", tocnije u pustinji i u misticnom plemenu i njegovim pripadnicima TUAREZIMA ...
materijal od kojeg je napravljen noz dobio sam na poklon (hvala najljepsa) uz napomenu-"Evo ti ovaj komad pa probaj nesto izvuci iz njega!!"
pa eto potrudio sam se...
futrola jos nije gotova ali necu dugo cekati... i perlice, naravno
evo i malo o nozu:
materijal - ATS-34
rucka - DEVINA KOST I BIZONOV ROG
pinsi - MESING + SKRIVENI
tvrdoca - 61 HRC - (kaljeno u austriji i izmjereno)
duzina - 220mm
duz.ostr. - 110mm
duz drske - 110mm
deblj.drske - 17mm
debljina ostrice - 4.5mm
tezina 225g
i evo par slicica... pozzz
pripasivanje bolstera, rucke i pinsa...
poslje ovakvog zahvata nema bjezanja s tanga..
tuareg zavrsen ,ociscen ispoliran i naostren...
ATS-34 je prekrasan materijal i da se ispolirati na sjaj ogledala...
preciznost u prijelazima (zahvaljujuci tanjurastoj brusilici)...
ne prevelik a dovoljan...
to bi bio TUAREG,nastavak slijedi kad slozim futrolu...
uzivajte i hladite se mrzlom pivom...
evo posto je kupanje i ronjenje zavrsilo cemu cekati s novim radovima...
rekao sam si da cu poslje ljeta ozbiljnije krenuti u izradu nozeva, sto se tice preciznosti, materijala ,zavrsne obrade i slicnih stvari na kojima mi svi moramo jos dosta poraditi...
ovako, za ovaj noz sam pripremio vrhunske materijale a inspiracija za dizajn je kao i inace "negdje daleko", tocnije u pustinji i u misticnom plemenu i njegovim pripadnicima TUAREZIMA ...
materijal od kojeg je napravljen noz dobio sam na poklon (hvala najljepsa) uz napomenu-"Evo ti ovaj komad pa probaj nesto izvuci iz njega!!"
pa eto potrudio sam se...
futrola jos nije gotova ali necu dugo cekati... i perlice, naravno
evo i malo o nozu:
materijal - ATS-34
rucka - DEVINA KOST I BIZONOV ROG
pinsi - MESING + SKRIVENI
tvrdoca - 61 HRC - (kaljeno u austriji i izmjereno)
duzina - 220mm
duz.ostr. - 110mm
duz drske - 110mm
deblj.drske - 17mm
debljina ostrice - 4.5mm
tezina 225g
i evo par slicica... pozzz
pripasivanje bolstera, rucke i pinsa...
poslje ovakvog zahvata nema bjezanja s tanga..
tuareg zavrsen ,ociscen ispoliran i naostren...
ATS-34 je prekrasan materijal i da se ispolirati na sjaj ogledala...
preciznost u prijelazima (zahvaljujuci tanjurastoj brusilici)...
ne prevelik a dovoljan...
to bi bio TUAREG,nastavak slijedi kad slozim futrolu...
uzivajte i hladite se mrzlom pivom...
Zadnja promjena: cutlass; 16.12.12 20:04; ukupno mijenjano 2 put/a.
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Re: Budak Knives - TUAREG
Ja i dalje ne vjerujem, to ti je tata mogao napraviti!
Enivej, nož izgleda super! Još jedan predivan uradak.
Enivej, nož izgleda super! Još jedan predivan uradak.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Ma to je kupio na moru !
To si susjeda slikao sa nozem ?
To si susjeda slikao sa nozem ?
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
e, vjerujem ti
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
hahaha, ma bas je tu slika radi noza....
nego da se vidi kak sam lijep !!
@mraz - hvala!
a ovi neozbiljnici.....
nego da se vidi kak sam lijep !!
@mraz - hvala!
a ovi neozbiljnici.....
cutlass- guru
-
jel mozes kako isjec sebe sa slike..nekako noz ne izgleda bas dobro na onoj slici zadnjoj hahahah...vjerujemo mi tebi da si ti iskusan..kako bo rekli nožarski majstor hahaha..pozzz
savrsen uradak kao i uvijek..nemoj prenakitit futrolu...hah
savrsen uradak kao i uvijek..nemoj prenakitit futrolu...hah
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011
Slikaj osobnu,rodni list i domovnicu,te šalji Mrazu na provjeru
Šalim se naravno,nož je OSM!! Vrhunski ko i inače,nego gdje si nabavio materijale za dršku?Devina kost? Holly cow!
Šalim se naravno,nož je OSM!! Vrhunski ko i inače,nego gdje si nabavio materijale za dršku?Devina kost? Holly cow!
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
već mi je postalo normalno da na tvoje uratke ostajem bez teksta,samo gledam i slinim i pitam se gdja je kraj tvojim perverzijama.
jedva čekam futrolu.....
jedva čekam futrolu.....
skyrunner- lingua
-
Broj postova : 323
Godine : 45
Datum registracije : 01.01.2011
sad sam zbunjen ,neznam tko je cutlass onaj s prve slike ili onaj na zadnjoj slici?Koji god da je napravio je lijep nož,posebno mi se sviđa onaj precizan spoj kosti i roga
oetzi- spikač
-
Broj postova : 924
Godine : 40
Datum registracije : 25.07.2010
Ma boga ti! Pa što si dosad radio?cutlass je napisao/la:
rekao sam si da cu poslje ljeta ozbiljnije krenuti u izradu nozeva, sto se tice preciznosti, materijala ,zavrsne obrade i slicnih stvari
Prema sjajnom odsjaju s vrha glave, nož je oštar
Sva čas Cutlasse, ovaj mi je jedan od ljepših, ta tanjurasta brusilica stvarno radi čuda...a ovaj čelik vidim prvi put (i čujem naravno).
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
majstore i ziva deva bi ti dala svoju kost samo da završi na ovak necemu, svaka cast
Strider koliko je meni poznato celik je čudo
ovi ih koriste: Rockstead Knives
sorry na off-u
Strider koliko je meni poznato celik je čudo
ovi ih koriste: Rockstead Knives
sorry na off-u
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
prekrasan uradak , svaka cast majtore
gogastiOS- tipko
-
Broj postova : 64
Godine : 57
Datum registracije : 18.08.2010
nekako do sada nisam imao sreću s ATS-55 i ATS-34 ali nož je čista egzotika. savršenstvo izrade. baš me zanima futrola.
imao sam prilike provesti neko vrijeme kao gost nomada iz sahare jedino su im noževi potpuno drugačiji, ali pretpostavljam da je devina kost poveznica i inspiracija za ime.
imao sam prilike provesti neko vrijeme kao gost nomada iz sahare jedino su im noževi potpuno drugačiji, ali pretpostavljam da je devina kost poveznica i inspiracija za ime.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
oko mi se zarosilo ....
™pico- bomber
-
Broj postova : 143
Godine : 42
Datum registracije : 07.05.2011
hvala ljudi svima na pohvalama...
@rus - devu sam nabavio u austriji buffalo na brisi...
@strider - mlad si!! da si u devedesetima skupljao nozeve znao bi za ats-34, vjeruj ..
tada je bilo stvar prestiza imati folder od tog celika... meni je ostao jako drag i imam dobra iskustva s njim.. a i kaliti ga mogu i postizati vrhunske "performanse", tako da cu potraziti jos tog vrhunskog celika...
ako tko zna di ga ima bio bi zahvalan da mi javi..
@marko - kakav off??!! pa ni ja sam neznam nekad kaj hocu reci , tak da nema beda u mojim temama nikad niste u offu
@navi - poveznica je deva, da, ali i te neke boje na njemu, boja pijeska, crni ogrtaci, zlatne dezvice za kavu
htio sam ga nazvati perzijanac, al perzijanca cu radit uskoro...
@rus - devu sam nabavio u austriji buffalo na brisi...
@strider - mlad si!! da si u devedesetima skupljao nozeve znao bi za ats-34, vjeruj ..
tada je bilo stvar prestiza imati folder od tog celika... meni je ostao jako drag i imam dobra iskustva s njim.. a i kaliti ga mogu i postizati vrhunske "performanse", tako da cu potraziti jos tog vrhunskog celika...
ako tko zna di ga ima bio bi zahvalan da mi javi..
@marko - kakav off??!! pa ni ja sam neznam nekad kaj hocu reci , tak da nema beda u mojim temama nikad niste u offu
@navi - poveznica je deva, da, ali i te neke boje na njemu, boja pijeska, crni ogrtaci, zlatne dezvice za kavu
htio sam ga nazvati perzijanac, al perzijanca cu radit uskoro...
cutlass- guru
-
Svaka čast, predivan je.
Nema sumnje da će i futrola očarati.
Stvarno, da nemaš neke vanzemaljce da ti to delaju .
Nema sumnje da će i futrola očarati.
Stvarno, da nemaš neke vanzemaljce da ti to delaju .
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
haha, hvala jole.... nemam nemam al tretalp bi ih uvesti, makar za inspiraciju... i da vidimo njihova sjeciva...
cutlass- guru
-
Odavno već namjeravam pa zaboravim, a to je da te pohvalim za fotografije, znaš svoje uradke i dobro poslikati.
Ja se isto trudim al to je deset puta fotografišem pa dvije valjaju, he he skout ima problem, ima valjda 100 noževa pa bi trebao 500 puta okinut da bi po mome imao uspjeha.
Šalu na stranu mogao bi i mene i njega podučiti.
Ja se isto trudim al to je deset puta fotografišem pa dvije valjaju, he he skout ima problem, ima valjda 100 noževa pa bi trebao 500 puta okinut da bi po mome imao uspjeha.
Šalu na stranu mogao bi i mene i njega podučiti.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
hvala, ma to je jednostavno... mirna ruka i dobro svjetlo... e da i podloga je bitna
sutra mozda zavrsim jedan noz s onim sto sam pitao tebe- bijela micarta...
uh jedva cekam da vidom kako ce ispasti... inace je originalna, dobio sam ju iz austrije kad su mi dosli nozevi s kaljenja...
mislim da mi nemozemo tako upresati materijal kod kuce.. nekako je ko da je iz komada..
to je ona ivory micarta koju fallk stavlja na svoje nozeva... PXL npr.
sutra mozda zavrsim jedan noz s onim sto sam pitao tebe- bijela micarta...
uh jedva cekam da vidom kako ce ispasti... inace je originalna, dobio sam ju iz austrije kad su mi dosli nozevi s kaljenja...
mislim da mi nemozemo tako upresati materijal kod kuce.. nekako je ko da je iz komada..
to je ona ivory micarta koju fallk stavlja na svoje nozeva... PXL npr.
cutlass- guru
-
Ti si Kutlaše vrag u tijelu malog razigranog djeteta... Svaka čast,ovako nešto se može uspoređivati sa izradom bilo kakve druge umjetnine.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
opet uslinio tipkovnicu...
marinko- lingua
-
Broj postova : 252
Godine : 42
Datum registracije : 29.01.2011
@fratt- hvala- je i sam se uhvati da sam malo zaigran... al pusti me to brzo ... i onda sam miran skroz 5-10 min
@marinko- pravac bauhaus, odio boje i lakovi, ladica sa spuzvama
nemam mira ni sad , evo upravo mu namontirao perlice,haha
@marinko- pravac bauhaus, odio boje i lakovi, ladica sa spuzvama
nemam mira ni sad , evo upravo mu namontirao perlice,haha
cutlass- guru
-
..''neznam što je, ali evo ga opet'' ... :migg: ,ni na odmoru nije bio ''na odmoru'' ,ni na miru nije ''na miru'' pa je odlučio ''započet'' s nekim čudnim čelicima ,devama ,bizonima itd i tihe patnje prirediti ''puku forumskom''...eh...no šalu na stranu ...
.. vidljivi ''pins''-i me podsjećaju na sazvježđe koje TUAREG sigurno može vidjeti ..hm..
Prisjetit ću se svog zbrčkanog sastavljanja AE traper damascus ''kit-a '' i svih mogućih problema s buffalo drškom ,velikih kao sam ''buffalo'' ,pa se onda zadiviti spoju dva koštana uzorka i boje u savršenom skladu i perfektnom finišu .Naime ,Tvoja završna obrada prema zamisli me redovito oduševi .Izuzetno ,izuzetno pedantno ,pa usudio bi se reći da je to na ovom primjerku otišlo i dalje .Htijući biti ''pacijent'' pa pogledat povećanjem fotografije ne percipiram nijedan ''nesretni ožiljak'' koji se dogodi i kod malog trzaja u zglobu pri završnoj obradi .''Geometrija '' sječiva ...he he ...e da ,gušti su gušti :migg: !
ats-34 ..da ,pa vjerujem da je većina upoznata s ovom ''tablicom'' ali ...neće škoditi ...
..naravno vrlo rijetko se dolazi do svih postotaka i ''umetaka'' ali okvirno vidljivo je o kakvom se čeliku radi i kakve performanse je moguće s njim postići .
@cutlass ,krasan nož ..ne..ne..još jedan u nizu,svaki je priča za sebe (to ja nekako tako vidim ) ispravi me ako griješim .
.. vidljivi ''pins''-i me podsjećaju na sazvježđe koje TUAREG sigurno može vidjeti ..hm..
Prisjetit ću se svog zbrčkanog sastavljanja AE traper damascus ''kit-a '' i svih mogućih problema s buffalo drškom ,velikih kao sam ''buffalo'' ,pa se onda zadiviti spoju dva koštana uzorka i boje u savršenom skladu i perfektnom finišu .Naime ,Tvoja završna obrada prema zamisli me redovito oduševi .Izuzetno ,izuzetno pedantno ,pa usudio bi se reći da je to na ovom primjerku otišlo i dalje .Htijući biti ''pacijent'' pa pogledat povećanjem fotografije ne percipiram nijedan ''nesretni ožiljak'' koji se dogodi i kod malog trzaja u zglobu pri završnoj obradi .''Geometrija '' sječiva ...he he ...e da ,gušti su gušti :migg: !
ats-34 ..da ,pa vjerujem da je većina upoznata s ovom ''tablicom'' ali ...neće škoditi ...
..naravno vrlo rijetko se dolazi do svih postotaka i ''umetaka'' ali okvirno vidljivo je o kakvom se čeliku radi i kakve performanse je moguće s njim postići .
@cutlass ,krasan nož ..ne..ne..još jedan u nizu,svaki je priča za sebe (to ja nekako tako vidim ) ispravi me ako griješim .
scout- lingua
-
Broj postova : 480
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2010
@Jolender,
..ma sto posto točno ,meni za par nožića treba hard- disc,još ne prave tolike memorijske kartice koliko ja mogu bezveznih fotografija napravit ...užas ,ali treniram ...a ovi @cutlass stvarno što jest jest ...fino on to i ''poslika'' .
..ma sto posto točno ,meni za par nožića treba hard- disc,još ne prave tolike memorijske kartice koliko ja mogu bezveznih fotografija napravit ...užas ,ali treniram ...a ovi @cutlass stvarno što jest jest ...fino on to i ''poslika'' .
scout- lingua
-
kako volim ove scoutove poruke .. u svakoj dotakne i zadnju sitnicu , obrazlozi svoje konstatacije, nauci nas necem novom i naravno odusevi svojim znanjem... (di si samo iscupao ovu tablicu??
NE,svaka cast tebi prijatelju i hvala na komplimentima...
a znas vec sto slijedi sutra.....
NE,svaka cast tebi prijatelju i hvala na komplimentima...
a znas vec sto slijedi sutra.....
cutlass- guru
-
..nikad neću ,do kraja suvislo ,uspjeti objasniti koliko me veseli (u tom ''svijetu'' ) ono što čovjek radi svojim rukama i trudom .Znam i za '' muke po alatima i materijalima'' kod nas ,a znam što je dostupno drugima ,izvan HR .Stoga gdje god mogu i kad god mogu neželim preskočiti i neosvrnuti se na nešto ovakvo .
...sutra ..o da ...znam ..to je već ,dio legende ...svojevrstan poklon dijelu povijesti ''velike knjige o majstorima '' no..da ne ''grdim'' TUAREG temu ..
...sutra ..o da ...znam ..to je već ,dio legende ...svojevrstan poklon dijelu povijesti ''velike knjige o majstorima '' no..da ne ''grdim'' TUAREG temu ..
scout- lingua
-
Još jedan u nizu fantastičnih uradaka. Svaki put me iznenadi nova ideja, iako je stil već poznat i meni se sviđa. Preciznost izrade već graniči s opsesijom
Jako dobro pogođen dizajn i veličina (bar meni kojem nož od 15 cm već spada u velike ) a siguran sam da ležanje u ruci mora biti odlično.
Slika je slika, ali kako sam imao prilike imati nekoliko cutlassovih noževa u ruci, tek uživo se osjeti promišljenost dizajna, ergonomija drške i položaj težišta. A futrole su priča za sebe; osim nesumnjive funkcionalnosti uživo se tek doživi ljepota i preciznost izrade..posebno kad znam da sve ukrase radiš ručno, bez stampova i pattern wheela
Izbor čelika je ovaj puta korak naprijed; iako nemam iskustva s ATS34, 154CM koji je jako sličan je moj favorit.
Znam da ne miruješ ni sekunde, i baš me zanima što je idući projekt..sigurno neka egzotika..možda kris ili takvo što :migg:
Jako dobro pogođen dizajn i veličina (bar meni kojem nož od 15 cm već spada u velike ) a siguran sam da ležanje u ruci mora biti odlično.
Slika je slika, ali kako sam imao prilike imati nekoliko cutlassovih noževa u ruci, tek uživo se osjeti promišljenost dizajna, ergonomija drške i položaj težišta. A futrole su priča za sebe; osim nesumnjive funkcionalnosti uživo se tek doživi ljepota i preciznost izrade..posebno kad znam da sve ukrase radiš ručno, bez stampova i pattern wheela
Izbor čelika je ovaj puta korak naprijed; iako nemam iskustva s ATS34, 154CM koji je jako sličan je moj favorit.
Znam da ne miruješ ni sekunde, i baš me zanima što je idući projekt..sigurno neka egzotika..možda kris ili takvo što :migg:
zb17ghost- lingua
-
Broj postova : 279
Godine : 62
Datum registracije : 06.02.2011
cutlass,jesi sad dok si bio na moru otvorio štand kod Donata u Zadru,sigurno bi bilo prometa i zainteresiranih?Javim ti kad dolazim u Zg da se nađemo,samo da malo ove vrućine popuste.A što se Scouta tiče,pa on je čovjek iz naroda,riječit i milozvučan,svaka mu je na mjestu i s razlogom tamo,samo je sad sigurno zauzet testiranjem novog busse bm.Jesi ulovio kakvog master huntera u carbon v preko ebaya?
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
@zb17ghost - hvala na komplimentima i drago mi je da vam se svida moj rad...
sto se tice celika ats-a , mislim da je skoro indentican 154-vorki...
sto se tice tog projekta , je- egzotika je... mozda i najveca moguca!! LOVELESS
al moja varijanta.. osnazen,povecan, robusan... i luxuzan
@glock - kod Donata sam bio ma sigurno 15 puta i bas sam si gruntal za neki stand...haha
samo se javi kad dolazis, znas da nije u pitanju...
nisam ulovio master huntera al nasel sam jednog medutim nece ga covjek slati van USA..
a 70 $ je.. i nema ni jednu ponudu .. uzas, sa ja nemrem do njega.. iz 90-tih je, a potpuno nov!! al smijesi mi se mozda i jedan u zg, ako mi kolega forumas uspije to zriktati... imas ti kojeg?! ocu 2,3,4 nije problem
ipak je to dropped hunter od lovelessa
sto se tice celika ats-a , mislim da je skoro indentican 154-vorki...
sto se tice tog projekta , je- egzotika je... mozda i najveca moguca!! LOVELESS
al moja varijanta.. osnazen,povecan, robusan... i luxuzan
@glock - kod Donata sam bio ma sigurno 15 puta i bas sam si gruntal za neki stand...haha
samo se javi kad dolazis, znas da nije u pitanju...
nisam ulovio master huntera al nasel sam jednog medutim nece ga covjek slati van USA..
a 70 $ je.. i nema ni jednu ponudu .. uzas, sa ja nemrem do njega.. iz 90-tih je, a potpuno nov!! al smijesi mi se mozda i jedan u zg, ako mi kolega forumas uspije to zriktati... imas ti kojeg?! ocu 2,3,4 nije problem
ipak je to dropped hunter od lovelessa
cutlass- guru
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» BUDAK KNIVES - Big Bob
» BUDAK KNIVES - "1st" - (#58)
» BUDAK KNIVES - H A R L E K I N - BDK - (#66)
» "VUK-ovi" by Budak Knives #129,#130
» BUDAK KNIVES - "Scout's"
» BUDAK KNIVES - "1st" - (#58)
» BUDAK KNIVES - H A R L E K I N - BDK - (#66)
» "VUK-ovi" by Budak Knives #129,#130
» BUDAK KNIVES - "Scout's"
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 2.