Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Gumeni metci
5 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: URBANO PREŽIVLJAVANJE :: ULIČNO PREŽIVLJAVANJE (Street fight)
Stranica 1 / 1.
Gumeni metci
Zanima me kako zakon gleda na koristenje gumenih metaka.
Policija ih koristi kao nesmrtonosno streljivo za obuzdavanje masa, ali sto je sa civilnom uporabom.
Da imam dozvolu za drzanje i nosenje pistolja, bih li mogao u samoobrani pucati gumenim metcima u nekoga??
Policija ih koristi kao nesmrtonosno streljivo za obuzdavanje masa, ali sto je sa civilnom uporabom.
Da imam dozvolu za drzanje i nosenje pistolja, bih li mogao u samoobrani pucati gumenim metcima u nekoga??
Fesch- tipko
-
Broj postova : 81
Godine : 31
Datum registracije : 30.04.2011
Re: Gumeni metci
Gumeni metci koje koristi policija uglavnom se ispalju iz specijalnog oružja,znači ne radi se o klasičnom vatrenom oružju već o metcima posebnog kalibra a moraju biti ispunjeni i posebni uvjeti za korištenje kao i još niz toga......dakle zaboravi na to.Imaš internet i bogu hvala možeš vidjeti kada su ispunjeni uvjeti za uporabu vatrenog oružja i šta je nužna obrana kao i krajnja nužda.Moj savjet mani se bilo kakvog oružja.Pa i policija vrlo rijetko koristi oružje pa mislim da bi ti i to već samo po sebi trebalo nešto reći...
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
policija u RH ima (mislim da još nisu koristili) patrone slabijeg punjenja u cal 12 a umjesto klasične olovne ili čelične sačme punjene su gumenom sačmom. ispaljuju se iz tzv. pumperica, imaju dvije vrste: "tri u red" što znači tri x tri reda kuglica, i samo jednu kuglu. patrone nisu ni malo bezazlene, što više su i opasnije od običnih. kod konstruiranja tih patrona išlo se s pretpostavkom da će oni u koje se bude pucalo, biti prilično dobro obučeni, tako da prilikom udarca gumene kugle ili nekoliko kuglica, u tijelo ne dolazi do probijanja odjeće već se kuglica odbija u nekom pravcu i pritom zahvaća još po koju metu pa jednim opaljenjem ozljeđuje više osoba odjednom.
kao što kaže PJER pročitaj zakon o oružju, jer da na bilo koji način koristiš bilo što od oružja ili streljiva, na tebi je da opravdaš korištenje istog, a što je najgore, nikako ne možeš dokazati da nije bilo druge mogučnosti već da koristiš oružje.
kao što kaže PJER pročitaj zakon o oružju, jer da na bilo koji način koristiš bilo što od oružja ili streljiva, na tebi je da opravdaš korištenje istog, a što je najgore, nikako ne možeš dokazati da nije bilo druge mogučnosti već da koristiš oružje.
palac- bomber
-
Broj postova : 103
Godine : 66
Datum registracije : 08.08.2010
Ma nemam ja nikakvo vatreno oruzje, samo me zanimalo, jer da je kojim slucajem dozvoljeno, svakako bolje to nego suzavac
Fesch- tipko
-
nije bolje u ni kojem slučaju, bio sam svjedok ubojstva kad se ubijeni branio revolverom sa plinskim streljivom, kad je ubojica "skužio" da mu se ništa nije dogodilo iako je u njega ispucano šest puta, uz desetinu svjedoka ispalo je da se "on samo branio", stoga opet ponavljam; treba dobro razmisliti imati li oružje ili ne, a kad ga već imaš; heb ga u datom slučaju ili ne, vjeruj, imam oružje od svoje osamnaeste godine, posjedujem pištolj na dozvolu za držanje i nošenje od kad nam je ove države, imao sam i u prošloj državi iako onda nije bilo za DiN već jedna za sve potrebe, posjedujem na drugoj dozvoli za DiN ali lovačkog pištolja, koji služi samo prilikom odlaska u lov, ne nosim ni jednog ni drugog osim kad odem na streljanu.
palac- bomber
-
Policija uglavnom koristi šermuli puške i pištolje iz kojih se može ispaljivati suzavac ili gumeni metci koji mogu biti dvodijelni i trodijelni.S njima se gađa u podlogu-asfalt ili beton nakon čega udolazi do rasprskavanja metaka na više dijelova jel bi bilo preopasno ciljati u ljude.Na internetu možete pronaći kako izgleda narečeno oružje i municija a ako baš ima znatiželjnika snimim pa ćemo staviti na forum.
PJER- mr.spika
-
Gumeni metci nisu namjenjeni za upotrebu građana već su namjenjeni za specijalne uvjete i posebne jedinice policije.
Namjena im je da budu humaniji od metalnih metaka, ali to ne znači i da nisu opasni ili ubojiti. Naprotiv.
To što su od gume polugarancija je da su puno sigurniji (čitaj bezopasniji) od klasičnih. Do njih ne možeš doći legalnim putem.
Ispaljuju se iz klasičnog ili iz posebno konstruiranog oružja za njih a namjena je da spriječe daljnje napredovanje ljudi (masa) i onesposobljavaju ih sa što je moguće manje zdravstvenih posljedica. Napominjem da nisu bezopasni.
Upotrebljavaju se u krajnjoj nuždi da bi se uspostavila kontrola nad situacijom koja izmiče kontroli.
Općenito, mani se baruta, mirisa baruta i projektila koje on potiskuje. Normalno i naprava koje se koriste za te namjene.
To ne znači da nije poželjno poznavanje svega toga.
Mnoge ti informacije (ne samo tebi) mogu dati na PP
Namjena im je da budu humaniji od metalnih metaka, ali to ne znači i da nisu opasni ili ubojiti. Naprotiv.
To što su od gume polugarancija je da su puno sigurniji (čitaj bezopasniji) od klasičnih. Do njih ne možeš doći legalnim putem.
Ispaljuju se iz klasičnog ili iz posebno konstruiranog oružja za njih a namjena je da spriječe daljnje napredovanje ljudi (masa) i onesposobljavaju ih sa što je moguće manje zdravstvenih posljedica. Napominjem da nisu bezopasni.
Upotrebljavaju se u krajnjoj nuždi da bi se uspostavila kontrola nad situacijom koja izmiče kontroli.
Općenito, mani se baruta, mirisa baruta i projektila koje on potiskuje. Normalno i naprava koje se koriste za te namjene.
To ne znači da nije poželjno poznavanje svega toga.
Mnoge ti informacije (ne samo tebi) mogu dati na PP
ovo je iz kolekcije koja je na lageru naše policije
na kuglama se vidi rub kalupa u kojem su lijevani
patrone su pod nazivom alarm-upozoravajuće, proizvođač NIKE (nitrokemija)
u nekim državama EU nisu zabranjeni, mogu ih kupovati lovci a služe za istjerivanje visoke divljači iz usjeva
palac- bomber
-
Hvala vam svima na informacijama, svjestan sam odavno da gumeni meci nisu bezazleni te da pogodak u nezgodno mjesto moze ubiti covjeka.
Palac, hvala na slikama, nikad nisam imao prilike vidjeti gumeni metak, pa eto, sad jesam
Znaci gumeni meci su ilegalni za kupiti i za koristiti od strane civila?
Jos jedno pitanje, jeste li ikada culi ili vidjeli pistolj/pusku koja ispaljuje OC pepper kuglice
Puske navodno izgledaju kao puske za paintball i imaju veci domet nego OC sprejevi.
Palac, hvala na slikama, nikad nisam imao prilike vidjeti gumeni metak, pa eto, sad jesam
Znaci gumeni meci su ilegalni za kupiti i za koristiti od strane civila?
Jos jedno pitanje, jeste li ikada culi ili vidjeli pistolj/pusku koja ispaljuje OC pepper kuglice
Puske navodno izgledaju kao puske za paintball i imaju veci domet nego OC sprejevi.
Fesch- tipko
-
https://www.youtube.com/watch?v=Z0iOth78e5o
jesi na ovo mislio
https://www.youtube.com/watch?v=fIhAKYdq-0k&feature=related
jesi na ovo mislio
stefan.j- tipko
-
Broj postova : 68
Godine : 29
Datum registracije : 02.07.2011
Znatiželja je ubila mačku.Ne smije se ništa koristititi u samoobrani šta nije zakonom propisano i na način na koji je regulirano.Pusti internet ,snimke i druge pizdarije jel ćeš prije ili poslije naje.... Kod nas su zakoni kakvi jesu i mani se gluposti.Reci šta ti nije jasno da ti se objasni?Sve je lijepo dok ne završiš na sudu jer si upotrijebio nešto što je zakonom zabranjeno.Odvjetnik plus sudac jednako je nagrabusio si.Neupućenost te ne isključuje od odgovornosti.Bilo bi bolje da nađeš nekog od zemljaka s foruma i vi fino u prirodu pa nas nagradi s jednom lijepom reportažom.
PJER- mr.spika
-
stefan.j je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=Z0iOth78e5o
jesi na ovo mislio
E, ovo prvo, to je to
@PJER
Tko pita ne skita
Ja ne nosim oruzje, jer su mi moje dvije ruke i noge sasvim dosta, ali svejedno, ne skodi da znam neke stvari
Fesch- tipko
-
Te patrone nećeš vidjeti nigdje na osiguranju narušavanja JRiM ili nekakvog skupa i tome sl.Kao ni oružje iz kojeg se ispaljuje.Talačka da ali nigdje drugdje ne
PJER- mr.spika
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: URBANO PREŽIVLJAVANJE :: ULIČNO PREŽIVLJAVANJE (Street fight)
Stranica 1 / 1.