Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Survival sat
+50
maxina
puls
ivo
zeljkoxt
echelon
mnbvcxy
Lawman
jimkukri
Odin
Born_Survivor
goxxon
Okibex
glock
Hombre
narednik
SmitoBona
gorky
cutlass
laredo
Keltan
franciscus
Ikarus
vladomado10
pirat
markonvs
Fratt
marine317
vens
Igsy
vibor
krtica
damjan
Franco G
Frenky
2,9,29
urbana_gorila
Mraz
trolshein
zenomorf
PJER
NAVIGATOR
Vikingson
čagalj
stefan.j
LUKSA
Mije
mahapirot
Branimir76
Stribog
Login
54 posters
Stranica 7 / 8.
Stranica 7 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Survival sat
Nema ih toliko ni u kruni kraljice Elizabete.
Hombre- guru
- Broj postova : 2624
Datum registracije : 05.06.2011
Ruka na slitzi jest moja, ali je vuritza ipak iz osobne kolektzije mitski poznatog chucherskog sajdžije i juvelira, gospodina Katlesa .cutlass je napisao/la:zadnji put na "radnoj akciji" pri "kleti" (ne moram ni reci da smo bili prisiljavani na mnogosta mimo nase volje) , kod stasito vremesnog gospodina Ivota , primjetio sam na ruci sat koji mi je otvorio oci .. nakon tog trenutka mnogo je jasnije zasto na Ivo svo slobodno vrijeme provodi uz TV i mili glasic modnog macka , i onog čubatog viseg gospodina koji se odjeva u djecvojacke uniforme ..
iako se G.Ivota zaklinjao u "prezivljavacki" karakter njegova sata , nekako nam je vrijeme postajalo sporedna stvar , bilo je bitnije izvuci se "neokrznut" iz ralja to naizgled dobrocudnog gospodina i šarmera ...
nisam mogao odoljeti a ne zguglati svu ljepotu na zglobu gore spomenutog ..
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Ja vjerujem Katlesu,Ivo je more gay then a truck of dicks.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Vi vjerujete Katlesu koliko i Angela Merkel gosn Tziprasu .Fratt je napisao/la:Ja vjerujem Katlesu,Ivo je more gay then a truck of dicks.
ivo- guru
-
U svijetu watchmejkera nastupila je panika kada je swatch grupa koja pod sobom ima većinu bitnih švicarskih brandova satova obznanila da će prestati isporučivati ETA pouzdane i cijenjene satne mehanizme bilo kome izvan swatch grupe.
Večina watchmejkera se već desetljećima snabdjevala tim mehanizmima.
Enbargo na ETA-e upravo počinje a ti mehanizmi na sekundarnom tržištu već sada postižu vrtoglave cijene.
Ja sam svoju Certinu AD DS, koja je swatchev brand, platio okvirno po novom tečaju negdje oko 600-700 dolara. Samo originalni Etin švicarski mehanizam sada košta oko 300 dolara. A di je još i kučište, kristal, ciferplac kazaljke, remen itd.
Čak i zamjenski kineski mehanizmi dostižu cijene do nevjerovatnih 200 dolara. Dakle kineske kopije.
Definitivno za survival i outdoor situacije ću nadalje ostati pri svom seiku a certina za po ljetu na čamcu i za kazalište.
Večina watchmejkera se već desetljećima snabdjevala tim mehanizmima.
Enbargo na ETA-e upravo počinje a ti mehanizmi na sekundarnom tržištu već sada postižu vrtoglave cijene.
Ja sam svoju Certinu AD DS, koja je swatchev brand, platio okvirno po novom tečaju negdje oko 600-700 dolara. Samo originalni Etin švicarski mehanizam sada košta oko 300 dolara. A di je još i kučište, kristal, ciferplac kazaljke, remen itd.
Čak i zamjenski kineski mehanizmi dostižu cijene do nevjerovatnih 200 dolara. Dakle kineske kopije.
Definitivno za survival i outdoor situacije ću nadalje ostati pri svom seiku a certina za po ljetu na čamcu i za kazalište.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Krivo ste informirani, Swatch je to pokušao ima 4 godine, NEMA potpune, ni nagle obustave ETA i Valjeux mehanizama jer im je švicarska komisija za kontrolu tržišnog natjecanja zabranila obustavljanje isporuke ETA mehanizama, za sada smanjuju proizvodnju samo te će tako bit minimalno narednih 5 godina, panike nema, a svi se okreću in-house mehanizmina (što je više nego dobro). Ovdje piše da je isporuka ove godine trebala pasti za 20%, što je neistina jer će ići godišnjom stopom od 5%-7.5%, što daje 10-15 godina da se watchmakeri prilagode. Swatch je kartel i ponaša se tako, ako hoćeš ETU kupit ćeš naš brand, ETA će i dalje bit najpovoljnija, jer će time imat monopol na automatike niže klase, time će natjerati većinu manjih švicaraca da im se prikljuće ili propadnu
odnosno ulože u novu tehnologiju, što dosta njih i radi. Primjer je Nomos koji je trenutno po meni najbolja mala proizvodna manufaktura u svijetu koji imaju 3 potpuno svoja kalibra, cijene više nego povoljne, dizajn odličan, a nagrade ne nedostaju, upravo im je nagrađen DUW 3001.
Iskreno mislim da Swatch sam sebi kopa jamu, jer će ljudi prestat doživljavat ETU kao tipično švicarski, u tipično Swatchev mehanizam, a ljudi ne kupuju Swatch da bi imali švicarca, uglavnom ovo samo može bit dobro na dulje staze za švicarsku industriju satova, vrijeme ulaganja je počelo i u naredno vrijeme ćemo vidjeti uzbudljive nove mehanizme.
In 2005 the Swiss Competition Commission concluded its investigation and ordered ETA to continue delivering ébauches and parts at the then current levels until 2008, after which ETA was allowed to gradually reduce deliveries until 2010. The Commission had found that for ébauches in the price range up to US$250, there were no real alternatives and ETA's decision to stop deliveries was a breach of Swiss law pertaining to cartels.
Although the 2005 decision has spurred some watchmakers to invest in the personnel and equipment necessary to produce movements in-house, heavy reliance on ETA continues to the present day The original finding has been extended, with the Swiss Competition Commission ordering in July 2012 that based on 2010 supply levels, ETA may reduce the level of supplied movements by 20 percent in 2014-2015, 50 percent in 2016-2017 and by 70 percent by 2018-2019. The number of Nivarox products that must be offered will be reduced gradually, dropping by 70 percent by the year 2023. ETA hopes to eventually reach a market position where they are allowed to freely choose to supply or not to supply parts and ébauches to competitors based solely on ETA's discretion.
odnosno ulože u novu tehnologiju, što dosta njih i radi. Primjer je Nomos koji je trenutno po meni najbolja mala proizvodna manufaktura u svijetu koji imaju 3 potpuno svoja kalibra, cijene više nego povoljne, dizajn odličan, a nagrade ne nedostaju, upravo im je nagrađen DUW 3001.
Iskreno mislim da Swatch sam sebi kopa jamu, jer će ljudi prestat doživljavat ETU kao tipično švicarski, u tipično Swatchev mehanizam, a ljudi ne kupuju Swatch da bi imali švicarca, uglavnom ovo samo može bit dobro na dulje staze za švicarsku industriju satova, vrijeme ulaganja je počelo i u naredno vrijeme ćemo vidjeti uzbudljive nove mehanizme.
In 2005 the Swiss Competition Commission concluded its investigation and ordered ETA to continue delivering ébauches and parts at the then current levels until 2008, after which ETA was allowed to gradually reduce deliveries until 2010. The Commission had found that for ébauches in the price range up to US$250, there were no real alternatives and ETA's decision to stop deliveries was a breach of Swiss law pertaining to cartels.
Although the 2005 decision has spurred some watchmakers to invest in the personnel and equipment necessary to produce movements in-house, heavy reliance on ETA continues to the present day The original finding has been extended, with the Swiss Competition Commission ordering in July 2012 that based on 2010 supply levels, ETA may reduce the level of supplied movements by 20 percent in 2014-2015, 50 percent in 2016-2017 and by 70 percent by 2018-2019. The number of Nivarox products that must be offered will be reduced gradually, dropping by 70 percent by the year 2023. ETA hopes to eventually reach a market position where they are allowed to freely choose to supply or not to supply parts and ébauches to competitors based solely on ETA's discretion.
vladomado10- lingua
-
Broj postova : 477
Godine : 34
Datum registracije : 12.06.2013
Pa ipak ETA mehanizme je na slobodnom tržištu postalo jako teško nabaviti pa na sekundarnom postižu vrlo visoke cijene. S njima se uzdižu i njihovi kineski i ini kopiranti koji prodaju mehanizme za cijene po kojima su do nedavno bile dostupne i originalne ETA-e. Evo baš sam jutro proveo u društvu sa jednim renomiranim zagrebačkim urarom u raspravi o toj temi.
Osobno sam fan više japanskih mehanizama koji za cijenu daju mnogostruko više. Iako je trend da i njima cijene rastu. Seiku je plan u idućih 5 godina po dominaciji na tržištu prestići swatch konglomerat.
Swatch je najavio totalnu obustavu ETA-e do 2023g do tada svi užurbano nastoje proizvesti što savršenije kopije ETA-e poput Seline ili razviti svoje mehanizme.
Te podatke svatko može isčitati sa stranica interneta i biti pametan ali u praksi to znači da će s vremenom spofaliti i originalnih dijelova za spomenute mehanizme. Iako je spas u ovlaštenim servisima za pojedine brandove ili grupe brandova jedino je pitanje jesu li upravo oni u Hrvatskoj dorasli zadatku servisa naših finomehaničkih ljubimaca.
Uh malo sam krivo zakormilario temom, isprika!
Možda mehanički satovi nisu idealni u survival situacijama ali činjenica je da večinu vojske i policije u svijetu još uvijek pod ugovorima opskrbljuju upravo takvima.
I mi u firmi imamo službene satove ali sam ja svoj čim sam ga dobio odma poklonio "toliko je bio dobar"
No mnogi ih nose već godinama. Baš sam danas bio s jednim na cugi i vveli pouzdano radi.
Osobno sam fan više japanskih mehanizama koji za cijenu daju mnogostruko više. Iako je trend da i njima cijene rastu. Seiku je plan u idućih 5 godina po dominaciji na tržištu prestići swatch konglomerat.
Swatch je najavio totalnu obustavu ETA-e do 2023g do tada svi užurbano nastoje proizvesti što savršenije kopije ETA-e poput Seline ili razviti svoje mehanizme.
Te podatke svatko može isčitati sa stranica interneta i biti pametan ali u praksi to znači da će s vremenom spofaliti i originalnih dijelova za spomenute mehanizme. Iako je spas u ovlaštenim servisima za pojedine brandove ili grupe brandova jedino je pitanje jesu li upravo oni u Hrvatskoj dorasli zadatku servisa naših finomehaničkih ljubimaca.
Uh malo sam krivo zakormilario temom, isprika!
Možda mehanički satovi nisu idealni u survival situacijama ali činjenica je da večinu vojske i policije u svijetu još uvijek pod ugovorima opskrbljuju upravo takvima.
I mi u firmi imamo službene satove ali sam ja svoj čim sam ga dobio odma poklonio "toliko je bio dobar"
No mnogi ih nose već godinama. Baš sam danas bio s jednim na cugi i vveli pouzdano radi.
NAVIGATOR- master
-
Nikad ne reci nikada!
Pa sam tako i ja u mjesec dana nabavio i svoj treći mehanički sat.
Malo sam gledao po njuškalu i nabasao na jedan vrlo lijep Citizenov ronilački automatik.
Zapravo sam prvo uočio jedan drugi primjerak istoga modela po 1500kn. Ovaj koji mi se svidio bio je po 700 kn ali nisam bio siguran radi li se o skroz istom modelu.
Našao sam se s tipom i vidio da je sat stvarno kako je i rekao potpuno nov. Još sam se malo cjenkao i još malo spustio cijenu. Tada nisam ni znao koliko takav identičan model zapravo košta.
Radi se o isključivo azijskom modelu koji je manji brat citizenovog divera koji se prodaje i na našim prostorima. I ja sam prije nekoliko godina imao takav veliki za europsko tržište promjera 42 mm. Ovaj je nešto manji za manje azijske ruke. Ispada da je crna varijanta kakvu sam kupio iz nekog razloga vrlo cijenjena i rijetka jer čim se pojavi na ebayu proda se po vrtoglavoj cijeni od 300-400 dolara iako isti takav samo u manje elegantnoj plavo crvenoj kombinaciji (pepsi) košta od 130-200 dolara.
Dakle o ovome se satu radi.
mislim da sam ga dobio po totalno ludoj cijeni. Radi se o citizenovom ronilačkom automatiku sa miyota 8200 mehanizmom koji se može i navijati ali nije hakiran. Ima rezervu snage u opruzi za 44 sata što je vrlo respektabilno za ovako mali sat. Kučište je pravo ronilačko certificirano za dubinu od 200 metara. Meni je vrlo oku dopadljivog dizajna.
zadnji poklopac je kao i krunica na navoj ali ni jedan ni drugi nisu dekorirani što i nije neobično budući da se radi o jaftinom automatiku. Na poklopcu pišu samo osnovne imformacije.
Što se pouzdanosti tiče trebao bi biti vrlo izdržljiv i prilično precizan jer taj se satni mehanizam nepromijenjen koristi već više od 40 godina.
meni je super što je sat vrlo tanak za ronioca, svega 12 milimetara.
kad sam ga prvi puta u živo vidio pri kupnji učinio mi se jako mali, kao ženski model, ali sada mogu reć da cijenim manje dimenzije i manju težinu jer na ruci se gotovo ni ne osijeti.
Većina rolexa je čak milimetar manja od mog novog citizena. Znaju švicarci kako treba izgledati sat i koja je veličina najpogodnija za ugodno nošenje a opet da je dovoljno upotrebljiv.
evo ga usporedno sa moja ostala dva automatika Certinom action diver (43mm)i seikom explorerom(42mm).
nedavno sam ga nosio na izlet, super sat.
Pa sam tako i ja u mjesec dana nabavio i svoj treći mehanički sat.
Malo sam gledao po njuškalu i nabasao na jedan vrlo lijep Citizenov ronilački automatik.
Zapravo sam prvo uočio jedan drugi primjerak istoga modela po 1500kn. Ovaj koji mi se svidio bio je po 700 kn ali nisam bio siguran radi li se o skroz istom modelu.
Našao sam se s tipom i vidio da je sat stvarno kako je i rekao potpuno nov. Još sam se malo cjenkao i još malo spustio cijenu. Tada nisam ni znao koliko takav identičan model zapravo košta.
Radi se o isključivo azijskom modelu koji je manji brat citizenovog divera koji se prodaje i na našim prostorima. I ja sam prije nekoliko godina imao takav veliki za europsko tržište promjera 42 mm. Ovaj je nešto manji za manje azijske ruke. Ispada da je crna varijanta kakvu sam kupio iz nekog razloga vrlo cijenjena i rijetka jer čim se pojavi na ebayu proda se po vrtoglavoj cijeni od 300-400 dolara iako isti takav samo u manje elegantnoj plavo crvenoj kombinaciji (pepsi) košta od 130-200 dolara.
Dakle o ovome se satu radi.
mislim da sam ga dobio po totalno ludoj cijeni. Radi se o citizenovom ronilačkom automatiku sa miyota 8200 mehanizmom koji se može i navijati ali nije hakiran. Ima rezervu snage u opruzi za 44 sata što je vrlo respektabilno za ovako mali sat. Kučište je pravo ronilačko certificirano za dubinu od 200 metara. Meni je vrlo oku dopadljivog dizajna.
zadnji poklopac je kao i krunica na navoj ali ni jedan ni drugi nisu dekorirani što i nije neobično budući da se radi o jaftinom automatiku. Na poklopcu pišu samo osnovne imformacije.
Što se pouzdanosti tiče trebao bi biti vrlo izdržljiv i prilično precizan jer taj se satni mehanizam nepromijenjen koristi već više od 40 godina.
meni je super što je sat vrlo tanak za ronioca, svega 12 milimetara.
kad sam ga prvi puta u živo vidio pri kupnji učinio mi se jako mali, kao ženski model, ali sada mogu reć da cijenim manje dimenzije i manju težinu jer na ruci se gotovo ni ne osijeti.
Većina rolexa je čak milimetar manja od mog novog citizena. Znaju švicarci kako treba izgledati sat i koja je veličina najpogodnija za ugodno nošenje a opet da je dovoljno upotrebljiv.
evo ga usporedno sa moja ostala dva automatika Certinom action diver (43mm)i seikom explorerom(42mm).
nedavno sam ga nosio na izlet, super sat.
NAVIGATOR- master
-
Kad ruka postane premalena naslagat ćeš ih u vjetrovku
Čestitam na prinovi!
Čestitam na prinovi!
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Od 3 u nizu čak mi je i nekako oku najugodniji.
zeljkoxt- tipko
-
Broj postova : 52
Godine : 40
Datum registracije : 27.08.2014
da satić je perfektan. I meni je srcu sve draži.
Skroz mi je nepoznanica da su takvi crni modeli kakav imam bitno traženiji od pepsi varijante i iako ih se tu i tamo po internet trgovinama nađe za 150-200 dolara da čim se pojave na ebayu da odma odu po 300-400 dolara. ebay je općenito za mene još velika nepoznanica.
Citizen je čak i puno preciznije poštelan od certine i seika. Certina ide oko 10-13 sekundi dnevno naprijed, seiko konstantnih 11 u plus a citizen od -1 do +3
Skroz mi je nepoznanica da su takvi crni modeli kakav imam bitno traženiji od pepsi varijante i iako ih se tu i tamo po internet trgovinama nađe za 150-200 dolara da čim se pojave na ebayu da odma odu po 300-400 dolara. ebay je općenito za mene još velika nepoznanica.
Citizen je čak i puno preciznije poštelan od certine i seika. Certina ide oko 10-13 sekundi dnevno naprijed, seiko konstantnih 11 u plus a citizen od -1 do +3
NAVIGATOR- master
-
Neznam dal je to zbog kuta slikanja ili cega ali na zadnje dvije slike ovaj sat mi izgleda presmjesno na tvojoj ruci (zbog velicine)..ja imam zapesce od 17,5 centimetara i nema teorije da bi nosio sat manji od 42mm (osim nekog finog dres sata pod kosuljicom, ali takvi me jos ne privlace), imam Seiko Monster koji je 42mm i on mi je na granici velicine-po mom ukusu, naravno ima tu vice parametara koji utjecu na dojam (debljina, polozaj lugova...), al za normalno musko zapesce pogotovo sto se ronilackih modela tice moja mjera je 42-45mm.
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
baš sam izmjerio zapešće točno 17 cm. Pa i meni se na prvu sat učinio pre mali ali već za jedan dan sam se skroz priviknuo. Po meni to je najmanji promjer koji bi nosio, tj 39mm. Rolex, seiko, omega i mnogi imaju najcjenjenije a time i najskuplje modele satova upravo u toj veličini.
Seiko 5 je čak još mani mislim 37mm.
Evo za usporedbu sa 3 mm većim bratom najcjenjenijim citizenovim diverom. Imao sam ga prije nekoliko godina pa sam ga prodao. Identičan ima moj frend poznati zagrebački redatelj. Inače nosi i rolexa koji je također manji sat.
Seiko 5 je čak još mani mislim 37mm.
Evo za usporedbu sa 3 mm većim bratom najcjenjenijim citizenovim diverom. Imao sam ga prije nekoliko godina pa sam ga prodao. Identičan ima moj frend poznati zagrebački redatelj. Inače nosi i rolexa koji je također manji sat.
NAVIGATOR- master
-
Hehe, dobri ste vi, kad još možete umjerivat veličinu sata spram zapešća. Kad počnete to raditi spram dioptrije, onda počinju problemi
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
francis
istina baš me iznenadilo koliko neki moji frendovi nose zadnjih godina velike satove 46mm 48 mm i više i to sa ogromnim brojkama tipa TW STEEL.
Mislio sam da prate modu jer zadnjih se godina stvarno nose ogromni satovi kojih nisam ljubitalje.
Veli ekipa ma nije to zbog mode nego smo čoravi!
Na sreću vid me još odlično služi, sva sreća jer cijeli moj život ovisi o vidu. Zarađujem kao montažer, snimatelj, redatelj, novinar i za sve to trebam vrlo oštar vid a glavni hobi mi je streljaštvo!
Ne bi bilo dobro da očoravim!
istina baš me iznenadilo koliko neki moji frendovi nose zadnjih godina velike satove 46mm 48 mm i više i to sa ogromnim brojkama tipa TW STEEL.
Mislio sam da prate modu jer zadnjih se godina stvarno nose ogromni satovi kojih nisam ljubitalje.
Veli ekipa ma nije to zbog mode nego smo čoravi!
Na sreću vid me još odlično služi, sva sreća jer cijeli moj život ovisi o vidu. Zarađujem kao montažer, snimatelj, redatelj, novinar i za sve to trebam vrlo oštar vid a glavni hobi mi je streljaštvo!
Ne bi bilo dobro da očoravim!
NAVIGATOR- master
-
Eh, Navi, k'o i sa drugim stvarima, sa vidom je tako da čovjek nema pojma koliko on znači dok ga polako ne počne gubiti. Tema su satovi, pa evo: moj brat je našoj mami poklonio krasan mali sat za rođendan, znajući koliko ona voli satove - zidne, ručne, svakakve i ima ih ne znam ni ja koliko. Mama ga stavi na ruku, pogleda i ubije se od plača jer ne vidi koliko je sati. I, pod stare dane, time potaknuta, odluči se na prilično zayebanu operaciju koja nije mogla biti izvedena laserskom tehnikom zbog toga što je oko bilo povrijeđeno i ožiljno tkivo je onemogućavalo pristup laseru (tako su nama rekli), nego je to bilo old school rezanje, iskopavanje stare leće i ugradnja nove. To je izvedeno prije neka dva tjedna i sad se oporavlja i niko od nje nije sretniji na ovome svijetu, jer opet vidi koliko je sati i može čitati. Bol i muku operacije je potpuno zaboravila.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Milimetar sim, milimetar tam...ne vidim problem oko toga......više gledam opću sliku....
Meni je također najljepši od ta tri, a ako je koštao manje od 700 kn-mašala!
Meni je također najljepši od ta tri, a ako je koštao manje od 700 kn-mašala!
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
pa i meni se citizen nekako brzo penje na ljestvici sviđanja. Upravo zbog malih dimenzija, jednostavnog dizajna odlične izrade i vrlo povoljne cijene.
Iako mi je moja DS Certina naj, nekako mi se ovaj mali ronilački opasno približio mom osobnom tronu satova.
koštao je vrlo povoljnih 600kn.
Iako mi je moja DS Certina naj, nekako mi se ovaj mali ronilački opasno približio mom osobnom tronu satova.
koštao je vrlo povoljnih 600kn.
NAVIGATOR- master
-
Ma moraš priznati da ti je 3 sata previše...pa tko će se odlučivati svako jutro......
Ako ga odlučiš prodati, tu sam!
Platim još i pivo i ćevape!
puls- guru
-
Znao sam da će vam se dopasti ciferplatz na Citizenu.puls je napisao/la:Ma moraš priznati da ti je 3 sata previše...pa tko će se odlučivati svako jutro......
ivo- guru
-
Je....zbilja je cakani......
puls- guru
-
Još kada bi mi netko objasnio što je "ciferplac" !?
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Kakav ignorant...maxina je napisao/la:Još kada bi mi netko objasnio što je "ciferplac" !?
ivo- guru
-
To je plac na kojem se nalaze cifre. Bukvalno preveden švapski prijevod za cifrarnik, tj. ploču u satu na kojoj se nalaze brojevi i još eventualno nešto drugo. Obzirom da je sam naziv od početaka urarstva udomaćen je i kod naših urara koji je u nedostatku posla sve manje i manje, a i kod ljudi koji su u kontaktu s mehaničkim satovima.
Hombre- guru
-
Ja bez svog sata više ne idem u šumu...jer me uglavnom hvata mrak za nazad i nemam vremena se okretat i tražit točke i točkice..naravno zato jer planinarim s motorom
[img][/img]
[img][/img]
payser- tipko
-
Broj postova : 76
Datum registracije : 17.07.2014
sto mislite o Victorinox inox modelu
ili ako imate neku bolju opciju do 4000 kn
razmisljam da kupim ovog
ili ako imate neku bolju opciju do 4000 kn
razmisljam da kupim ovog
Medo Gradela- spikač
-
Broj postova : 557
Godine : 30
Datum registracije : 16.09.2010
Medo taj ronda quartz vic inox je mislim ok sat ali za 500+ dolara koliko košta možeš dobiti ogromnu lepezu izbora.
Za mene je vic inox puno precteška kvrga željeza na ruci.
Ja bi si za tu lovu radije izabrao nekog ehaničkog hamiltona iz serije khaki ili nekog seikača. Ili čak možda i certinu DS action. Tek je nešto skuplja od ovog vica a po testovima jednako izdržljiva.
Zapravo da si kupujem sad sat uzeo bi seikovog divera 007, u zagrebu je 2300kn a na njuškalu ga zna biti za 1500 kn.
Za mene je vic inox puno precteška kvrga željeza na ruci.
Ja bi si za tu lovu radije izabrao nekog ehaničkog hamiltona iz serije khaki ili nekog seikača. Ili čak možda i certinu DS action. Tek je nešto skuplja od ovog vica a po testovima jednako izdržljiva.
Zapravo da si kupujem sad sat uzeo bi seikovog divera 007, u zagrebu je 2300kn a na njuškalu ga zna biti za 1500 kn.
NAVIGATOR- master
-
Mislim da je bedasto zato što je ovo ekipa koja brije na noževe ograničiti se na nrand satova koji je inače vezan uz noževe.
To je kao da na forumu o automobilima raspravljamo o kupovini jepp biciikala a koji su realno krama.
A ima toliko ostalih odličnih brandova i modela.
To je kao da na forumu o automobilima raspravljamo o kupovini jepp biciikala a koji su realno krama.
A ima toliko ostalih odličnih brandova i modela.
NAVIGATOR- master
-
Ovo što stavljate su pravi satovi,nema sumnje.Ali nekako kad se kaže Survival sat,meni je to recimo ovaj moj ili čak Casio Mudman.To ti je duplo manji cjenovni razred od ovog kojim raspolažeš.Tako da će ti ostati i za jedan šminkerski survival za po gradu
Ja osobno u šumu nosim plastikane Garmin ili Casio,a u ladici imam dve Nautice za grad..
[img][/img]
Ja osobno u šumu nosim plastikane Garmin ili Casio,a u ladici imam dve Nautice za grad..
[img][/img]
payser- tipko
-
Broj postova : 76
Datum registracije : 17.07.2014
Od tri sata koja imam ne nosim ni jedan. Život mi je u takvim okvirima da mi jednostavno ne treba. Znam otprilike doba dana, pogledam na javne satove, ako baš nema ništa imam mobitel, nema ekipe koju bih trebao zadivljavati satovima...
Kad već idem u brdo pa mislim da će mi sat često trebati uvijek je uz mene GPS uređaj koji ima nemjerljivo malu grešku i na kraju, ako mi baš treba uzmem jedan koji nosim oko vrata na vrpci (to sam predložio i Glocku) ali to je baš rijetko.
Kad već idem u brdo pa mislim da će mi sat često trebati uvijek je uz mene GPS uređaj koji ima nemjerljivo malu grešku i na kraju, ako mi baš treba uzmem jedan koji nosim oko vrata na vrpci (to sam predložio i Glocku) ali to je baš rijetko.
Hombre- guru
-
ma govorim o victorinoxu jer sam bas na ovom forumu kupio jedan prije 3-4 godine
i evo na ruci mi je od 0-24
nemam nikakavih primjedbi
i evo na ruci mi je od 0-24
nemam nikakavih primjedbi
Medo Gradela- spikač
-
Broj postova : 557
Godine : 30
Datum registracije : 16.09.2010
Stranica 7 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 7 / 8.