Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Na obali potopljenog sela (Borovik)
+16
Zokac
krtica
Fratt
Mraz
NAVIGATOR
Fugitive
Olimp
girdeaux
Strider
gogastiOS
TomislavOS
Tihach
djomla
Šimun
Odin
Login
20 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Na obali potopljenog sela (Borovik)
Frnja, dicban ,kuhar i ja odlučili smo ipak nabrzinu ubaciti kratki jednodnevni izlet sa nocenjem u gust ljetni raspored i obići jezero Borovik kraj Đakova, više smo se orijentirali na kamp i aktivnosti oko kampa nego savladavanje ruta ovaj puta, te malo razonode kroz koju dobru kapljicu i kuhanje paprikaša od fazana.
Alati
Prije svega malo slanine za snagu.
Pala nam je ideja da napravimo luk, vidjeli smo neke video klipove oko izrade i obrade oblika luka, ali nismo baš informirani oko vrste drveta, procesa nakon obrade oblika i sl. Ipak smo odlučili pokušati..
Nakon par sati obrade i nekoliko svježih žuljeva pri stavljanju sajle naravno pogađajte.. luk je pukao. Kako sam popi*dio. Ali ajde šta ćeš.. definitivno prije izrade pogledati da li ima kakav god na drvetu, on nas je koštao svega.
Pošto nismo baš nekakvi majstori za lukove, primili smo se onoga što nam bolje ide od ruke...
U međuvremenu dok se paprikaš od fazana kuhao, ispekli smo i bezkvasnu lepinju.
Pošto smo strijelu napravili prije luka da nam nepropadne pala nam je ideja da ju iskoristimo uz praćku, što se pokazao kao pun pogodak.. isprobavanjem i testiranjem polako smo prilagođavali praćku za korištenje sa strijelom ,dodali smo joj prsten za strijelu,te zategli gumu za više snage. Ovo je bilo efektivno sigurno na nekih 10ak metara, sa preciznim dometom preko 25-30m. definitivno bi se moglo koristiti za lov na ribu u plićaku ili sitnu divljač. Strijelu smo radili za luk pa je bila mozda malo kratka za praćku. No svejedno ispalo je odlično i definitivno ću se posvetiti izradi primjerene praćke i strijele ovoj kombinaciji koja će imati vjerujem još bolji učinak. Strijela je napravljena tako da smo je ravnali brzim sušenjem kraj vatre, perca smo napravili od ductape-a a metalni vrh smo napravili od poklopca konzerve njegovim omotavanjem oko drvenog vrha, potom smo ga stukli i izravnali te naoštrili turpijom sa multitoola. Ništa nije bilo planirano več čista improvizacija od viška vremena..
Pogled iz kampa na jezero. Inače lokacija je vrlo zanimljiva i lijepa iako je jezero umjetno stvoreno 1978. Napravljena je brana na toku rijeke Vuke pokraj nekadašnjeg sela Borovik. Selo je potopljeno a jezero je dobilo ime po selu koje se nalazi na njegovom dnu. Za vrijeme nižeg vodostaja može se vidjeti još uvjek križ sa tornja seoske crkve na površini jezera, pošto je duboko u svom najdubljem dijelu svega 15m. Na jezeru je kampiranje besplatno, ribolov se plaća 60kn, dolazak asfaltiranom cestom iz smjera Đakova preko Drenja i Mandićevca. Istočna strana jezera dostupna je šljunčanim putem pješke ili autom, a jug i zapad nema puta pa je prilaz čamcem u dogovoru sa čuvarom ili pješke preko brda i šume.
Nakon ukusne večere, pripremili smo ležajeve, naložili vatricu i počeli sa degustacijom graševine i domaće rakijce od kolege.
Alati
Prije svega malo slanine za snagu.
Pala nam je ideja da napravimo luk, vidjeli smo neke video klipove oko izrade i obrade oblika luka, ali nismo baš informirani oko vrste drveta, procesa nakon obrade oblika i sl. Ipak smo odlučili pokušati..
Nakon par sati obrade i nekoliko svježih žuljeva pri stavljanju sajle naravno pogađajte.. luk je pukao. Kako sam popi*dio. Ali ajde šta ćeš.. definitivno prije izrade pogledati da li ima kakav god na drvetu, on nas je koštao svega.
Pošto nismo baš nekakvi majstori za lukove, primili smo se onoga što nam bolje ide od ruke...
U međuvremenu dok se paprikaš od fazana kuhao, ispekli smo i bezkvasnu lepinju.
Pošto smo strijelu napravili prije luka da nam nepropadne pala nam je ideja da ju iskoristimo uz praćku, što se pokazao kao pun pogodak.. isprobavanjem i testiranjem polako smo prilagođavali praćku za korištenje sa strijelom ,dodali smo joj prsten za strijelu,te zategli gumu za više snage. Ovo je bilo efektivno sigurno na nekih 10ak metara, sa preciznim dometom preko 25-30m. definitivno bi se moglo koristiti za lov na ribu u plićaku ili sitnu divljač. Strijelu smo radili za luk pa je bila mozda malo kratka za praćku. No svejedno ispalo je odlično i definitivno ću se posvetiti izradi primjerene praćke i strijele ovoj kombinaciji koja će imati vjerujem još bolji učinak. Strijela je napravljena tako da smo je ravnali brzim sušenjem kraj vatre, perca smo napravili od ductape-a a metalni vrh smo napravili od poklopca konzerve njegovim omotavanjem oko drvenog vrha, potom smo ga stukli i izravnali te naoštrili turpijom sa multitoola. Ništa nije bilo planirano več čista improvizacija od viška vremena..
Pogled iz kampa na jezero. Inače lokacija je vrlo zanimljiva i lijepa iako je jezero umjetno stvoreno 1978. Napravljena je brana na toku rijeke Vuke pokraj nekadašnjeg sela Borovik. Selo je potopljeno a jezero je dobilo ime po selu koje se nalazi na njegovom dnu. Za vrijeme nižeg vodostaja može se vidjeti još uvjek križ sa tornja seoske crkve na površini jezera, pošto je duboko u svom najdubljem dijelu svega 15m. Na jezeru je kampiranje besplatno, ribolov se plaća 60kn, dolazak asfaltiranom cestom iz smjera Đakova preko Drenja i Mandićevca. Istočna strana jezera dostupna je šljunčanim putem pješke ili autom, a jug i zapad nema puta pa je prilaz čamcem u dogovoru sa čuvarom ili pješke preko brda i šume.
Nakon ukusne večere, pripremili smo ležajeve, naložili vatricu i počeli sa degustacijom graševine i domaće rakijce od kolege.
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Re: Na obali potopljenog sela (Borovik)
Odlično druže Logine,obožavam ovakva šumska druženja...pozdravi ostatak bande!
Odin- spikač
-
Broj postova : 573
Godine : 42
Datum registracije : 09.07.2011
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
lijepa reportaža Login
saveršeno
saveršeno
Tihach- zelembara
-
Broj postova : 25
Datum registracije : 09.08.2011
Svaka čast, nego bilo bi dobro da staviti sliku sa googlemaps-a i oznakom gdje ste bili pa da se skupi neka arhiva mjesta dobrih lokacija za kampove...čist ono kao ideja...
TomislavOS- tipko
-
Broj postova : 93
Godine : 47
Datum registracije : 13.06.2010
super reportaza
gogastiOS- tipko
-
Broj postova : 64
Godine : 57
Datum registracije : 18.08.2010
Naravno nije problem.. evo karte sa informacijama:
Login- mr.spika
-
pa ovo ni CIA ne bi bolje napravila, još jednom dečki svaka čast na ovakvim kampiranjima..
TomislavOS- tipko
-
Broj postova : 93
Godine : 47
Datum registracije : 13.06.2010
Lijepo jezerce...za duh i tijelo. Samo...reci jeste izumili neko novo piće? Lero sok u prahu i vino?
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Svaka čast dečki, jako lijepa i zanimljiva reportaža... =)
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
Drago mi je da vam se svidjela reportaža..
Hehe.. sa lerovitom je kolega rakijcu ljutu sjekao ,kaze da od toga glava neboli ujutro hahaha LOL
Strider je napisao/la:Samo...reci jeste izumili neko novo piće? Lero sok u prahu i vino?
Hehe.. sa lerovitom je kolega rakijcu ljutu sjekao ,kaze da od toga glava neboli ujutro hahaha LOL
Login- mr.spika
-
odlično, ma ovo je život, svaka čast dečki kapa do poda...
Fugitive- bomber
-
Broj postova : 114
Godine : 39
Datum registracije : 14.01.2011
baš izlet za uživanciju, jedino ste za moj ukus špek malo pre debelo narezali, pogotovo kad vidim kakvi alati po vama vise, karlova oštrica i more. s tim se alatima da malo više izvući iz špeka.
mmmmmm da mi je okusiti malo gulaša. jedva čekam kada će fotke u budućnosti bilježiti i okuse i mirise.
mmmmmm da mi je okusiti malo gulaša. jedva čekam kada će fotke u budućnosti bilježiti i okuse i mirise.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Super fotke i super mjesto.... uvijek navratim do Borovika kada sam u Đakovu, predivno je iako je obična bara
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
Predobro,cure mi sline na lokaciju,bushcraft,gemište i na kraju paprikaš...vidi se da vam je bilo ugodno.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Buš si zel jen gemištek?
Login- mr.spika
-
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Jako dobra reportaža. Zanima me vidim da imate dobre satove: Kakvi su to?
krtica- lingua
-
Broj postova : 230
Datum registracije : 16.03.2010
Odlićno =)
Zokac- bomber
-
Broj postova : 159
Datum registracije : 12.05.2010
krtica je napisao/la:Jako dobra reportaža. Zanima me vidim da imate dobre satove: Kakvi su to?
Kod mene mozes vidjeti crni sat (ja sam u zelenoj majici) ,nista posebno cca 150kn tek toliko da imam neki za prirodu da nemislim hocu ga ogrebati i sl. Ostali decki iskreno neznam sta imaju..
Login- mr.spika
-
Ja mislio Luminox.
krtica- lingua
-
Broj postova : 230
Datum registracije : 16.03.2010
Ma kakvi.. iako imam u planu uzeti si nekakav sat malo bolji za outdoor ali nepretjerano skup, dakle neka srednja klasa po cijeni i "dobivenom" u rangu g-shocka ,ali jednostavno sam konzevativan i nevolim digitalne satove, hoću da bude na kazaljke.. prava vekerica što bi se reklo
Login- mr.spika
-
jako dobra reportaža ,a i nije važno koje je marke sat nego da je točan
gomar- bomber
-
Broj postova : 146
Datum registracije : 11.05.2011
pohvale Loginu i ostalima.priroda,prijatelji dobra klopa.pa dok se ima još sa čime zalijati,ma di češ bolje
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
odlicno pravi odmor za dusu i napor za zeludac al slatki
gangsta- bebač
-
Broj postova : 9
Godine : 36
Datum registracije : 23.12.2010
koje su to gojze ne adidas vec one druge i svidja mi se onaj noz i reportaza ti je super
SasaP- tipko
-
Broj postova : 61
Godine : 32
Datum registracije : 09.02.2013
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.