Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
2. SUSRET - 07.08.2009
+11
D@nijel@
Nono01
Damir
( . Y . )
Psychotic
Mshai
mariobab
LUKSA
antun
Mladen
Stermotich
15 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: 2. SUSRET - 07.08.2009
da bude dosta pčitke vode donjet ču mjehove vojne koje možemo objesiti,i omotati sa mokrim rućnicima,svakak bumo morali u pon.počistiti smeče i sve vratiti u ono stanje prije našeg dolaska!
Gost- Gost
svakak bumo morali u pon.počistiti smeče i sve vratiti u ono stanje prije našeg dolaska!
oko toga opce nema dileme, to je samo po sebi razumljivo :bog:
Gost- Gost
ja dojdem... u subotu ujutro prije nemrem. gdje se najdu upute za dolazak do mjesta(o varaždinu pojma nemam)
zora- bomber
-
Broj postova : 180
Godine : 42
Datum registracije : 11.06.2009
ako imate zgotovljen program susreta to bi trebalo ovdje staviti...ili čim prije bude gotov...sve već od četvrtka pa sve do nedjelje
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
Predavači su sramežljivi.Svatko je pozvan prijaviti neko predavanje o temi u kojoj misli da ima što reći, a vezano je nekim djelom uz močvare i vodotoke-znači ne izrada iglua morževom kljovom-da uklanjanje pijavica.Npr.
zora je napisao/la:ja dojdem... u subotu ujutro prije nemrem. gdje se najdu upute za dolazak do mjesta(o varaždinu pojma nemam)
zoro
ovdje pogledaj na link
KARTA VARAZDINA
Gost- Gost
za pijavice se zna,najbolje ju je sa upaljačem paliti da se otpusti,to ju ne ubije pa može poslužiti kao mamac za ribe.
ali nikako ju nemojte kao ja jednom baciti u wc-školjku,i još nisam pustio vodu...
navečer je baka u zahodu vrištala kao da ju neko kolje,uhvatila ju je pijavica za guzicu,majka pošla sa upaljačem pomoči,a do jutra je smdjelo po spaljenim dlakama...
ali nikako ju nemojte kao ja jednom baciti u wc-školjku,i još nisam pustio vodu...
navečer je baka u zahodu vrištala kao da ju neko kolje,uhvatila ju je pijavica za guzicu,majka pošla sa upaljačem pomoči,a do jutra je smdjelo po spaljenim dlakama...
Gost- Gost
dučani ribolovnom opremom ih prodaju kao mamac za ribu
čime su zaštičene
čime su zaštičene
antun- spikač
-
Broj postova : 805
Godine : 83
Datum registracije : 01.05.2009
da bas sam ja isto htjela reci da sam ja pijavice kupovala u ducanima, kad sam se spremala somcinu upecati....(nisam nikad, samo onog patuljastog)
Gost- Gost
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva
I. Potpuno zaštićene vrste
PIJAVICE (Hirudinea)
- medicinska pijavica (Hirudo medicinalis)
- konjska pijavica (Haemopis sanguisuga)
http://www.mzopu.hr/default.aspx?id=4058
p.s. neznam dal su dravske neka posebna vrsta
pa ih se prema tome smije lovit
I. Potpuno zaštićene vrste
PIJAVICE (Hirudinea)
- medicinska pijavica (Hirudo medicinalis)
- konjska pijavica (Haemopis sanguisuga)
http://www.mzopu.hr/default.aspx?id=4058
p.s. neznam dal su dravske neka posebna vrsta
pa ih se prema tome smije lovit
Gost- Gost
Eto i ja da se malo javim ako ikako budem mogao iskemijat,dolazimo ja i ljepša dopolovica. Ma ja sam e baš taj novak tu među vama,i da znate BAŠ BAŠ mi je drago da sam u vašem a nadam se i mojem e tom forumu. pozdrav svima. ajk......'
Gost- Gost
napetosti sa foruma polako su za nama ..
planirani 2 . susret produžio nam se ..
pravi datum susreta je četvrtak 6. 08 .
i trajat če do nedelje 9. 08. ..
ekipa koja če se okupljati u četvrtak ..
imat če največe zadače ...
svi koji su spremni da več četvrtkom dođu ...
bez šale bit če radna ekipa...
več sam spomenuo da če baklje..
biti jedan od važnijih predmeta na susretu...
ja sam postao sliku svoje probne baklje...
ali ja ih nemogu izraditi za svakoga...
znači ipak bi trebali tu surađivati ...
baklje budu i zaštita od komaraca...
i rasvjeta..
i naravno jedno iznenađenje..
koje vas čeka na licu mjesta...
dalje ..planirano je napraviti pečenje mesa u blatu ...
oko toga isto treba dogovor..
dali da se kupe fazani ili zajci...
naravno salate ima po okolnoj šumi ...
voda...dogovaramo vojne mjehove sa izvorskom vodom...
s time da budemo na licu mjesta pokrenuli što veči broj načina ..
dobivanja vode iz biljaka ..zemlje..rose...
probala se bude filtracija dravske vode..
ja ču ju lično isprobati...
neki hrabriji od vas probat če jestive životinje sa lica mjesta..
susret je zamišljeni kao škola preživljavanja ..
od plana neče se odstupati ni milimetar...
ako neko misli da mu neče biti ugodno nek slobodno napiše.
da nebi bilo zabune..
glavni organizator je Boris...
ja imam samo ulogu domačina..
planirani 2 . susret produžio nam se ..
pravi datum susreta je četvrtak 6. 08 .
i trajat če do nedelje 9. 08. ..
ekipa koja če se okupljati u četvrtak ..
imat če največe zadače ...
svi koji su spremni da več četvrtkom dođu ...
bez šale bit če radna ekipa...
več sam spomenuo da če baklje..
biti jedan od važnijih predmeta na susretu...
ja sam postao sliku svoje probne baklje...
ali ja ih nemogu izraditi za svakoga...
znači ipak bi trebali tu surađivati ...
baklje budu i zaštita od komaraca...
i rasvjeta..
i naravno jedno iznenađenje..
koje vas čeka na licu mjesta...
dalje ..planirano je napraviti pečenje mesa u blatu ...
oko toga isto treba dogovor..
dali da se kupe fazani ili zajci...
naravno salate ima po okolnoj šumi ...
voda...dogovaramo vojne mjehove sa izvorskom vodom...
s time da budemo na licu mjesta pokrenuli što veči broj načina ..
dobivanja vode iz biljaka ..zemlje..rose...
probala se bude filtracija dravske vode..
ja ču ju lično isprobati...
neki hrabriji od vas probat če jestive životinje sa lica mjesta..
susret je zamišljeni kao škola preživljavanja ..
od plana neče se odstupati ni milimetar...
ako neko misli da mu neče biti ugodno nek slobodno napiše.
da nebi bilo zabune..
glavni organizator je Boris...
ja imam samo ulogu domačina..
Zadnja promjena: dravski vuk; 24.07.09 22:09; ukupno mijenjano 1 put.
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
ima tu jedan način dobivanja vode koji nije provjeren,neznam koliko je bezopasan.
meni nije bilo ništa,da se tko ne otruje...pa ga je bolje prije susreta provjeriti-upitati nekog stručnog...
kada se u ovo doba,najbolje sjekirom sruši vrba ili topola na visini pojasa,iz panja štrcaju sokovi kao da je krv,nekoliko litara se može prikupiti!čudnog je okusa,ali je pitko...
pa bih volio znati neka netko ako zna kaže dali je taj sok preporučljiv,ja sam ga probao samo gutljaj,jer se bojao grčeva u želucu,a to nije ugodno ak si kilometrima od prve ceste u dravskoj prašumi...
kao osvježenje predlažem da na susretu donesem nekoliko kg cvijetova ruja,koji sadrže vinjsku kiselinu pa da ih utopimo u vodu da bude i topla osvježavajuča.
ako manjka parafin za baklje možemo pročešljati lokalne opčine i uz njihov "blagoslov"pokupiti sve bačene sviječe sa groblja-unutra ima voska koliko ti srce poželi!
mogu donjeti i algora-limenke pa ih žicom zakačimo za viseči most da bude noću osvjetljen pa ga ne treba zbog sigurnosti rastavljat-odnosno spuštati...
meni nije bilo ništa,da se tko ne otruje...pa ga je bolje prije susreta provjeriti-upitati nekog stručnog...
kada se u ovo doba,najbolje sjekirom sruši vrba ili topola na visini pojasa,iz panja štrcaju sokovi kao da je krv,nekoliko litara se može prikupiti!čudnog je okusa,ali je pitko...
pa bih volio znati neka netko ako zna kaže dali je taj sok preporučljiv,ja sam ga probao samo gutljaj,jer se bojao grčeva u želucu,a to nije ugodno ak si kilometrima od prve ceste u dravskoj prašumi...
kao osvježenje predlažem da na susretu donesem nekoliko kg cvijetova ruja,koji sadrže vinjsku kiselinu pa da ih utopimo u vodu da bude i topla osvježavajuča.
ako manjka parafin za baklje možemo pročešljati lokalne opčine i uz njihov "blagoslov"pokupiti sve bačene sviječe sa groblja-unutra ima voska koliko ti srce poželi!
mogu donjeti i algora-limenke pa ih žicom zakačimo za viseči most da bude noću osvjetljen pa ga ne treba zbog sigurnosti rastavljat-odnosno spuštati...
Gost- Gost
LJUDI POČELE SU KIŠE !!
to znači da bi mogli šprudovi-mjesto susreta biti uskoro pod vodom!
ako bude frke nudim svoj ranč kao bazisni logor,na šljunčari ima dosta mjesta,buduči da je to naše privatno zemljište možemo postavljati zamke i loviti u ribnjaku mrežama,vršama,ostvima i zamkama ribe!možemo i do Drave po jestive školjke i noču tamo loviti račiće.aute možemo ostaviti van ograde ranća na vidiku i na sigurnome!
moj otac je to dopustio kako bi mu se pomoglo uloviti divljač koje je pustio,za uzvrat možemo manje ribe,i one koje smetaju uzeti i sebi pripremiti,a on če biti svojim mrežama na usluzi i instruktor.
vodu možemo donjeti sa izvora,kupati se možemo u ribnjaku,400m je do dabrove rijeke-Plitvice,a 2km do Dravske prašume.možemo i loviti poljske hrčke,koji se smatraju štetočinama,a dobre su pečenke,i ekipe se raštrkati po terenu ako imaju čamce ili žele u prašumu.
evo to je moja ponuda ako treba alternative jer šprudovi budu možda pod pod vodom ili če prijetiti opasnost da nas voda zarobi na otoku.
jučer smo zajedno vidjeli situaciju,put je loš i pun rupa,lako je oštetiti auto,300m se do mjesta ne može proči,ako i uspijemo u 1 dan granama pokriti labavi šljunak,-to je javno mjesto i drugi če nam zapuniti mjesta.uz to si tamo stalno nekome na vidiku i nemoguče bude loviti bilošto a da te netko ne prijavi ili preko noči ukrade udice ili opremu.
po putu može voziti samo jedan auto,ako i čujemo sirenu sa brane,neče svi za pola sata uspjeti pobječi od vode!
ono što ostane cigani smatraju ničjim-dakle svojim,cigana je tamo mnogo jer je tu naselje roma,trebat če straže kod auta i u campu.
buduči da se nitko zbog mogučih problema ne osudi prijaviti skup policiji,bude li kod mene na ranču bi ga ja prijavio uredno u pp Ludbreg,več sam organizirao sajmove militarije i uvjek su mi dečki izašli u susret...
eto tak da znate,ako u zadnji tren trebate teren možete računati na mene i ne treba ga odgoditi ako ljudi več dođu!
to znači da bi mogli šprudovi-mjesto susreta biti uskoro pod vodom!
ako bude frke nudim svoj ranč kao bazisni logor,na šljunčari ima dosta mjesta,buduči da je to naše privatno zemljište možemo postavljati zamke i loviti u ribnjaku mrežama,vršama,ostvima i zamkama ribe!možemo i do Drave po jestive školjke i noču tamo loviti račiće.aute možemo ostaviti van ograde ranća na vidiku i na sigurnome!
moj otac je to dopustio kako bi mu se pomoglo uloviti divljač koje je pustio,za uzvrat možemo manje ribe,i one koje smetaju uzeti i sebi pripremiti,a on če biti svojim mrežama na usluzi i instruktor.
vodu možemo donjeti sa izvora,kupati se možemo u ribnjaku,400m je do dabrove rijeke-Plitvice,a 2km do Dravske prašume.možemo i loviti poljske hrčke,koji se smatraju štetočinama,a dobre su pečenke,i ekipe se raštrkati po terenu ako imaju čamce ili žele u prašumu.
evo to je moja ponuda ako treba alternative jer šprudovi budu možda pod pod vodom ili če prijetiti opasnost da nas voda zarobi na otoku.
jučer smo zajedno vidjeli situaciju,put je loš i pun rupa,lako je oštetiti auto,300m se do mjesta ne može proči,ako i uspijemo u 1 dan granama pokriti labavi šljunak,-to je javno mjesto i drugi če nam zapuniti mjesta.uz to si tamo stalno nekome na vidiku i nemoguče bude loviti bilošto a da te netko ne prijavi ili preko noči ukrade udice ili opremu.
po putu može voziti samo jedan auto,ako i čujemo sirenu sa brane,neče svi za pola sata uspjeti pobječi od vode!
ono što ostane cigani smatraju ničjim-dakle svojim,cigana je tamo mnogo jer je tu naselje roma,trebat če straže kod auta i u campu.
buduči da se nitko zbog mogučih problema ne osudi prijaviti skup policiji,bude li kod mene na ranču bi ga ja prijavio uredno u pp Ludbreg,več sam organizirao sajmove militarije i uvjek su mi dečki izašli u susret...
eto tak da znate,ako u zadnji tren trebate teren možete računati na mene i ne treba ga odgoditi ako ljudi več dođu!
Gost- Gost
ma daj Vuk, pa možemo hodati!
nismo invalidi, i ovo je susret survivora a ne ne.....
budemo se snašli!
bez ljutnje!
nismo invalidi, i ovo je susret survivora a ne ne.....
budemo se snašli!
bez ljutnje!
Pripreme za susret su u punom jeku...
susret se održava na lokaciji koja je predviđena od početka...
danas popodne...luksa, moko, bowhunter, vatrica te ja, đoko i dado...
budemo snimili situaciju u detalje...
tako da možemo več donjeti neke smjernice...
oznaka za prepoznavanje puta je crvena traka upozorenja ...
koja se koristi u elektrifikaciji ...
oznake budu vezane na vidljivo mjesto..
u pravcu kojim treba krenuti...
susret se održava na lokaciji koja je predviđena od početka...
danas popodne...luksa, moko, bowhunter, vatrica te ja, đoko i dado...
budemo snimili situaciju u detalje...
tako da možemo več donjeti neke smjernice...
oznaka za prepoznavanje puta je crvena traka upozorenja ...
koja se koristi u elektrifikaciji ...
oznake budu vezane na vidljivo mjesto..
u pravcu kojim treba krenuti...
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Susret se održava na u naprijed određenoj i potvrđenoj lokaciji od strane odgovornih.
Po načelima naše Škole koja propagira "No trace" politiku, na susretu se neće narušavati životinjski i/ili biljni svijet te će biti zabranjen bilo koji vid lova, ribolova i drugih sličnih aktivnosti. Ako se budu izrađivale zamke to će biti samo radi demonstracije.
Ovaj susret nastao je sa namjerom slobodne razmjene znanja survivala, bushcrafta i prirode, te se mole svi sudionici da se pridržavaju toga.
Trenutno ima 17 službeno prijavljenih sudionika na Susretu, koji su svoju prijavu dolaska potvrdili putem e-maila Školi, te Škola zakonski nije dužna prijaviti odvijanje skupa nadležnim organima.
Sve teme sukladne 2 Susretu (karta lokacije, slike lokacije, radionice itd.) premještene su pod Arhiva.
Vidimo se uskoro, Admin.
Po načelima naše Škole koja propagira "No trace" politiku, na susretu se neće narušavati životinjski i/ili biljni svijet te će biti zabranjen bilo koji vid lova, ribolova i drugih sličnih aktivnosti. Ako se budu izrađivale zamke to će biti samo radi demonstracije.
Ovaj susret nastao je sa namjerom slobodne razmjene znanja survivala, bushcrafta i prirode, te se mole svi sudionici da se pridržavaju toga.
Trenutno ima 17 službeno prijavljenih sudionika na Susretu, koji su svoju prijavu dolaska potvrdili putem e-maila Školi, te Škola zakonski nije dužna prijaviti odvijanje skupa nadležnim organima.
Sve teme sukladne 2 Susretu (karta lokacije, slike lokacije, radionice itd.) premještene su pod Arhiva.
Vidimo se uskoro, Admin.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» 1. SUSRET - 01.05.2009
» Susret - "Ravno" (1-3.5.2009.) - 3
» Susret - "Drava" (7-9.8.2009.) - 2
» Susret - "Drava" (7-9.8.2009.) - 1
» Susret - "Drava" (7-9.8.2009.) - 3
» Susret - "Ravno" (1-3.5.2009.) - 3
» Susret - "Drava" (7-9.8.2009.) - 2
» Susret - "Drava" (7-9.8.2009.) - 1
» Susret - "Drava" (7-9.8.2009.) - 3
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 4 / 4.