FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
kubotan Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
kubotan Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
kubotan Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
kubotan Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
kubotan Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
kubotan Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
kubotan Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
kubotan Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
kubotan Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
kubotan Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
kubotan Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
kubotan Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
kubotan Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
kubotan Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
kubotan Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
kubotan Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
kubotan Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
kubotan Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
kubotan Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
kubotan Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
kubotan Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
kubotan Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
kubotan Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
kubotan Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
kubotan Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
kubotan Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
kubotan Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
kubotan Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
kubotan Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
kubotan Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

kubotan

+14
Lovac23
trolshein
boletus
djomla
urbana_gorila
krtica
girdeaux
robert
PJER
Mornar
Fesch
Mali
UrchinStar47
kiki76
18 posters

Go down

kubotan Empty kubotan

Postaj by kiki76 18.07.11 17:31

Pozdrav,

zanima me kako zakon gleda na nosenje kubotana u Hrvatskoj posto ga se moze kupiti na nekoliko mjesta i prodavac mi je kad sam ga upitao za legalnost rekao da je to tek privjesak...sto je tocno kubotan 448217

Sto opcenito mislite o kubotanima?

kiki76
tipko
tipko

Male
Broj postova : 63
Datum registracije : 14.07.2011

[Vrh] Go down

kubotan Empty Re: kubotan

Postaj by UrchinStar47 18.07.11 22:43

S obzirom da je skoro iskljucivo napadacko oruzje (ostale namjene su zanemarive), trebao bi biti zabranjen, iako upada u sivu zonu jer nije spomenut u zakonu o oruzju. Za policijske pravilnike ne znam, ali pametan policajac bi trebao oduzeti tako nesto.

UrchinStar47
tipko
tipko

Male
Broj postova : 69
Godine : 38
Datum registracije : 27.01.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Mali 18.07.11 22:56

Otac mi je dipl. krim. i on kaže da dok ti tvrdiš da je to "samo" privjesak nitko ti ga neće oduzeti...pa okušaj sreću.
Mali
Mali
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 46
Godine : 36
Datum registracije : 17.07.2011

[Vrh] Go down

Postaj by kiki76 19.07.11 12:22

UrchinStar47, sto znaci skoro iskljucivo napadacko?
kubotan je razvio Takayuki Kubota za samoobranu a sve sto je za samoobranu moze posluziti i za napad tako da to bas i nema nekog smisla.kubotan se prodaje kao nesmrtonosno sredstvo za samoobranu.
mislim da i monitor od 22 incha da ti ga netko baci u glavu moze posluziti kao skoro iskljucivo napadacko zar ne?
ista stvar je i kad netko nosi noz sa sobom pa je to kao napadacko oruzje iako se 90 % ubojstava nozem pocini upravo kuhinjskim nozevima a ne nekim super infi spear point black coated full tang spec ops delta force spetznac nozem.
na ulicama ima kretena i svatko ima pravo da se zastiti jer dok pozoves policiju vec pljujes zube po podu.
Mali, ako mozes napisi nesto vise sto tvoj otac tocno kaze.
okusavati srecu opet bez icega mi takodjer nije neka fora...

kiki76
tipko
tipko

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Fesch 19.07.11 13:36

Lol, budimo realni, pola policajaca nezna ni sta je kubotan, za njih je to privjesak za kljuceve xD xD
Fesch
Fesch
tipko
tipko

Male
Broj postova : 81
Godine : 31
Datum registracije : 30.04.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Mornar 19.07.11 15:54

po meni cista glupost. draze mi je dat i dobit baatine cisto seljacki(rukama i cipelarka) nego da me neko bocka za zeljeznim dildom... makar se danas dosta ljudi pali na nosenje nozeva i ostalih pomagala za radit p****. znaci da skratim draze bi mi bilo batine dobit u selu od 100 kg seljaka sa rukama i cipelom (za par sati pijete zajedno)nego u gradu sa teleskopom(trazit ga kasnije sa drugim pomagalom)
Mornar
Mornar
lingua
lingua

Male
Broj postova : 342
Godine : 39
Datum registracije : 02.10.2010

[Vrh] Go down

Postaj by PJER 19.07.11 16:12

Samo šta se s monitorom ne šećeš po cesti a zaštititi se i samoobrana na sudu ima sasvim drugo značenje kada nastupe posljedice od nečije samoobrane.Pa da vidiš kvalifikaciju svoje obrane!
PJER
PJER
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011

[Vrh] Go down

Postaj by PJER 19.07.11 16:15

PJER je napisao/la:Samo šta se s monitorom ne šećeš po cesti a zaštititi se i samoobrana na sudu ima sasvim drugo značenje kada nastupe posljedice od nečije samoobrane.Pa da vidiš kvalifikaciju svoje obrane!
Nekada dobiješ batine a nekada i podjeliš.Ne dovodi se u sitaciju da se štitiš sredstvom koje će te odvesti na robiju.
PJER
PJER
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011

[Vrh] Go down

Postaj by robert 19.07.11 17:36

Pa i nije ti bas neki zanimljivi privjesak koji bi volio da mi zvecka za pasom .
robert
robert
lingua
lingua

Male
Broj postova : 454
Datum registracije : 09.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by UrchinStar47 20.07.11 21:38

kiki76 je napisao/la:UrchinStar47, sto znaci skoro iskljucivo napadacko?
Da ima jako malo legitimnih namjena u kojima je efektivan, a i one su u sivoj zoni.

kiki76 je napisao/la:kubotan je razvio Takayuki Kubota za samoobranu a sve sto je za samoobranu moze posluziti i za napad tako da to bas i nema nekog smisla.kubotan se prodaje kao nesmrtonosno sredstvo za samoobranu.
Marketing, i nazivi su nebitni za pitanje iskoristivosti necega u neku namjenu. Marketing u pravilu nije za korist kupca, i ne treba mu se vjerovati.

kiki76 je napisao/la:ista stvar je i kad netko nosi noz sa sobom pa je to kao napadacko oruzje iako se 90 % ubojstava nozem pocini upravo kuhinjskim nozevima a ne nekim super infi spear point black coated full tang spec ops delta force spetznac nozem.
Nozevi, osim bodeza specijaliziranih za ubijanje, imaju mnogobrojne legitimne namjene jer su nozevi najsvestraniji komadi alata koje je covjek stvorio. To sto mogu posluziti i za obranu ili napad je samo odraz njihove svestranosti (ako zanemarimo specijalizirane primjerke, iako se oni sekundarno mogu koristiti kao alat, kako se najcesce i koriste). Dakle, nije isto.

kiki76 je napisao/la:na ulicama ima kretena i svatko ima pravo da se zastiti jer dok pozoves policiju vec pljujes zube po podu.
Slazem se, samo sto ti od kubotana tu nema pomoci.

kiki76 je napisao/la:Mali, ako mozes napisi nesto vise sto tvoj otac tocno kaze.
Moj otac nista ne kaze po tome pitanju. Uputio bi te na sljedeci clanak, koji sam vec jednom linkao:
http://www.nononsenseselfdefense.com/strikeenhancers.htm

Mogu osobno jamciti da je dio sa fizikom dovoljno tocan za potrebe rasprave, te da je razlika izmedju dobrog i loseg udarca dovoljno velika da je kubotan ne moze premostiti. Za ostale djelove teksta ne mogu jamciti iz osobnog iskustva, iako se sve slaze sa svime ostalim sto znam. Nisam, i nemam namjeru pokusati koristiti tako nesto.

kiki76 je napisao/la:okusavati srecu opet bez icega mi takodjer nije neka fora...
Dakle, imao si problema na ulici prije?

UrchinStar47
tipko
tipko

Male

[Vrh] Go down

Postaj by UrchinStar47 20.07.11 21:41

Mornar je napisao/la:po meni cista glupost. draze mi je dat i dobit baatine cisto seljacki(rukama i cipelarka) nego da me neko bocka za zeljeznim dildom...
Ako si samo dobio batine, nisi mrtav, sto znaci da si prezivio. Sto je OK...

BTW, vidio sam nedavno Pocket Shark u ducanu, i stvar stvarno i izgleda kao dildo. Valjda se moze iskoristiti tokom menage a trois.
kubotan 69343

UrchinStar47
tipko
tipko

Male

[Vrh] Go down

Postaj by girdeaux 20.07.11 22:57

Ja iskreno smatram da je taj kubotan čisto preseravanje...mislim da jedan suzavac u spreju obavlja posao i više nego dovoljno, bez straha i bojazni da ćeš na robiju. Pogodi nekoga sa ovim čudom na nezgodno mjesto i da vidiš problema!
girdeaux
girdeaux
honoris
honoris

Male
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009

[Vrh] Go down

Postaj by kiki76 21.07.11 15:06

UrchinStar47, hvala na linku...
Pitao sam clana kojemu je nick Mali sto jos kaze njegov otac a ne tebe =)
Kubotan nemam niti ga nosim samo me zanimalo vase misljenje jer mi se cini izuzetno efektan.
Vidio sam rasprave oko spreja međutim za kubotan sam pitao iz razloga sto mnogo ljudi nezna ni sto je ni kako izgleda niti za sto sluzi...barem nezna vecina mojih frendova.
po meni ne izgleda kao nesto opasno, obican komad aluminija, plastike ili drveta ali definitivno ima svoju primjenu u samoobrani.
nisam imao problema na ulici, davno sam imao problem dva koji sam uspjesno rijesio...jedan obranom a drugi na srecu samo razgovorom kubotan 747986

kiki76
tipko
tipko

Male

[Vrh] Go down

Postaj by krtica 19.12.11 19:21

Smatram je ovo jako kvalitetan predmet za samoobranu samo treba savladati tehniku.
krtica
krtica
lingua
lingua

Male
Broj postova : 230
Godine : 42
Datum registracije : 16.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by urbana_gorila 19.12.11 20:21

Fučkaš kubotan, meni je čep od pive brutaljnije oružje s kojim se može nanjeti mnogo više fizičke štete a niti jednoj instituciji to neće biti neko oružje namjenjeno za napad... kubotan 659728
urbana_gorila
urbana_gorila
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by krtica 19.12.11 22:09

To ste vi iz Gradske plinare... Pa sad kao jako poznaze zakone...
krtica
krtica
lingua
lingua

Male
Broj postova : 230
Godine : 42
Datum registracije : 16.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by djomla 20.12.11 0:04

Stvarno ne vidim razlog zašto bi ti netko to oduzeo.. Znači ako netko razvije tehniku samoobrane sa mobitelom, tada bi ih trebalo zabraniti... Tko je idiot i radi sranja tome ne treba nikakav kubotan.. Razuman čovjek bi u današnje vrijeme sasvim opravdano trebao nositi nekakvo diskretno sredstvo za samoobranu, pogotovo u većim gradovima.
djomla
djomla
knjižničar
knjižničar

Male
Broj postova : 977
Datum registracije : 12.04.2010

https://habilisurvival.wordpress.com

[Vrh] Go down

Postaj by boletus 20.12.11 10:22

https://www.youtube.com/watch?v=zlw9Mo4g5Ak&NR=1

nije to baš tako loša stvarčica, a može da posluži i kvalitetnija kemijska olovka.
boletus
boletus
lingua
lingua

Male
Broj postova : 258
Godine : 48
Datum registracije : 22.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by kiki76 12.01.12 23:50

Kemijske olovke su također zgodne, iako ove namjenjene samoobrani preskupe i mnoge od njih su šiljate tako da s njima u nastupu bijesa i straha možete napadaču lako probiti kožu i pustiti mu poprilično krvi dok kubotan lomi a ne bode što mu je po meni prednost.

Radije ponesem 2AA svjetiljku koja posluži kao kubotan uz naravno primarnu svrhu da vidim u mraku jer mi je svjetiljka jedini edc koji nosim bas 24 sata dnevno.
odem van i bez mobitela i bez dokumenata katkad ali bez svjetiljke nigdje.

Moram priznati da ne kužim dio sa čepom od pive i nanošenju ozljeda istim.
Jedino što mi pada napamet je da može srezati sa rubom? kubotan 918564

kiki76
tipko
tipko

Male

[Vrh] Go down

Postaj by trolshein 13.01.12 7:31

Za samoobranu suzavac, za napad sve što dođe pod ruku; nož ( za napad ili samoobranu) nose samo neodgovorne budale, kubotan je bacanje novca
trolshein
trolshein
spikač
spikač

Male
Broj postova : 527
Godine : 43
Datum registracije : 26.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Lovac23 13.01.12 9:29

MAlo sklekova......trbusnjaka,cucnjeva i trcanja ....onda u neki klub kubotan 747986
Stari ako te neko napadne nozem...a zna ga koristiti mozes samo reci Amin ...
Lovac23
Lovac23
lingua
lingua

Male
Broj postova : 211
Datum registracije : 04.12.2011

[Vrh] Go down

Postaj by onikudaki 11.04.12 22:53

Bok.
Par rijeci od mene o kubotanu;
Prvo sto se zakona tice, nije zabranjen kao ni noz,soker,suzavac ili teleskopska palica, jedino za teleskopsku palicu je problem sto si je policija uzela za pravo prekrajati zakon i tumaciti po vlastitoj zelji, te su odlucili da je zabranjena jer je opasna?? Cudno, jer ja osobno jos nikada nisam vidio da je palica istukla nekoga, mozda covjek koji je koristi ali palica....
Drugo, iz moje prakse kubotan je komad smeca koji osobi daje laznu sigurnost, drugo ako je netko super majstor crni pojas 55 dan pa s kubotanom moze pogoditi muhu u letu na 890 metara, a takvome isti nije niti potreban zar ne?
Salu na stranu, moze se s njime zadati udarac, ali on ne stvara cuda, ako je ostar probosce, ako je tup izazvat ce nagnjecenje mesa, nece slomiti kosti, i ako se ne pogodi zivac nece izazvati veliku bol(kao i bilo koja cvrsca olovka,flomaster...), a ako s njime udarite osobu koja je *fighter* i ima srce i znanje za borbu e onda bi vam taj kubotan mogao zavrsiti tamo odozada. kubotan 747986
Efektivnija je boca, ili neko drugo pomagalo, jer budimo realni; kad vas netko napadne makar samo golim rukama vi ne znate hoce li vas ubiti ili ne, i nikako to ne mozete znati, a primjera takvih je milijun gdje je netko napadnut i ubijen sakama bez veze, u slucaju bilo kakvog napada definitivno treba zaboraviti na policiju, na zakon koji je smijesan, odvjetnike, kojekakva prekoracenja nuzne obrane-(to je glupost, lako je sudcu ili policiji pricati o prekoracenju,nije njihov zivot bio u opasnosti,vec u udobnoj fotelji) i braniti svoj zivot, jer sud, policija ili odvjetnici vas nece vratiti iz mrtvih, niti ce vas sacuvati od ozljeda, tu caruje zakon snadji se sam,ako netko napadne osobu koja ne trazi probleme, neka snosi posljedice onoga sto je i trazio.
Najvaznija obrana i jedina koja uvijek funkcionira je hladna glava, smirenost, hrabro srce i brze noge.
A brinuti za alat je nepotrebno, jer moze se iskoristiti bilo sto, neko je gore spomenuo cep od pive, odlicna stvar moze napraviti vecu stetu od kubotana, noz, suzavac, stap, kamen, pistolj, bilo sto sto cuva vlastiti zivot!
A sto se noza tice, ogroman masa raznoraznih strucnjaka i instruktora borilackih (ne)vjestina prodaje razne blokove, hvatove i ine za obranu od noza, od noza ne postoji obrana, treba imati srce i brze noge i malo srece.
Onaj tko zna koristit noz on nece napasti bez razloga, ali onaj tko ga ne zna koristiti je opasniji jer ce napasti i to necete znati jer je noz tih i nevidljiv dok nije prekasno, nesto kao s pistoljima, opasni su oni koji ne znaju sto rade, oni koji znaju su precizni. kubotan 464819
onikudaki
onikudaki
bebač
bebač

Male
Broj postova : 9
Godine : 46
Datum registracije : 11.04.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Usamljeni vuk 25.04.13 23:21

i ovde u Srbiji je zakon po tom pitanju veoma nerazumljiv. ja nosim u edc-u francuski kljuc koji je veoma efikasan i legalan jednom mi je pomogo i ne mozete ni zamisliti koliko je to dobra stvarcica samo ga trebamo staviti negde da bude odmah na dohvat ruke kubotan 747986

Usamljeni vuk
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 36
Datum registracije : 23.04.2013

[Vrh] Go down

Postaj by mamac za pecanje 26.04.13 10:35

Pozdrav svima da se i ja u ključim na ovu temu.Slažem se sa kolegom onikudaki o onome što je napisao.Umoje vrijeme bilo je šaketanje i ostale gluposti nije bilo smrtnih posljedica.Ovi današnji klinci po meni nisu n......i.Ubijaju se međusobno bez razloga.Misleći da su neki frajeri.Te da su se dokazali ali sa čime.Samo sa zlo ničim dobrim.Čemu treba nositi oružje i druge gluposti jednostavno zašto?Ali vjerujem kada bi svakoga od njih stavio u ring a pogotovo njihovoga vođu pred cijelom školom ili kvartom da se pošteno bori.Pod prvim batinama bi počeo biježati i plakati a zašto zato što su kukavice i bijednici.Jaki su samo u grupi i nad slabijima od sebe.Osobno kod koga bi got našao takve stvari policajac trbalo bi ga kazniti,poslati u ring ina dobrotvorni rad od barem dvije godine kamenolom.Oprostite malo sam frustriran tim glupostima.Nažalost nedaj bože nečemo moći ni na ulicu bez oružja ako se nešto ne promijeni u zakonu i u mentalitetu ove dijece.Jako mi je žao njihovih roditelja.Oprostite ako sam sa ovim fulao temu. Hvala.
mamac za pecanje
mamac za pecanje
lingua
lingua

Male
Broj postova : 430
Godine : 63
Datum registracije : 20.03.2013

[Vrh] Go down

Postaj by Usamljeni vuk 26.04.13 10:57

@mamac za pecanje: potpuno si u pravu. danas se klinci od 15,16 godina samo tuku i prave se neke face uvece u gradu a svaki od njih nosi po neko oruzije i ume samo time da se bori a kada dodju ferke na rad 1 na 1 beze ko p...e

Usamljeni vuk
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 36
Datum registracije : 23.04.2013

[Vrh] Go down

Postaj by Otto Rino 04.11.13 23:33

Vidim da je stara tema ali posto je napisano puno gluposti volio bih to ispraviti zbog drugih koji ce citati temu:

1.Kubotan je legalan.
2.Kubotan(onaj zasiljeni) je itekako efektivan i kad se s njim udara u gard i dalje izaziva ogromnu bok u podlakticama.Moze se izvesti bezbroj poluga i zahvata s njim.To je vrlo korisno,a vidim da ga vecina na ovoj temi nikad nije ni drzala u rukama
Otto Rino
Otto Rino
tipko
tipko

Male
Broj postova : 95
Godine : 25
Datum registracije : 03.11.2013

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content