Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
"DAN MLADOSTI" - minsko eksplozivna
+9
Šimun
Zee
bearfaerie
Jolender
PJER
kengur32
Strider
girdeaux
LUKSA
13 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: LUKSIN KUTAK
Stranica 1 / 1.
"DAN MLADOSTI" - minsko eksplozivna
Pozdrav forumašima!
Evo jedne neuobičajene reportaže za ovaj forum , a opet sa druge strane dio naše svakodnevice i života.
Radi se o razminiravanju minski sumnjivih područja.
Teren je okolica Petrinje, kod kuće mog prijatelja, kamo navraćam često.
Došlo je vrijeme da se razminira i očisti i to područje, pa mi se učinilo zgodnim to slikati i sa vama podijeliti, jer svatko od vas koji kao i ja luta prirodom može zallutati u minsko polje, kojih još ima jako puno na ovim našim prostorima.
Razmioniravanje je skuup, mukotrpan i dugotrajan posao a vidi se po tome da je prošlo već 15 godina od zadnjih ratnih operacija u Hrvatskoj.
A zašto dan mladosti ?
Otkriti ćete na kraju!
Pa da krenem!
Opis mojih slika je ispod slike!
Evo za početak, da se zna o čemu je riječ!
Došao sam poslikati poslje 6 sati navečer, kada su se pirotehničari i ostali povukli, kako bi u miru mogao slikati!
Evo slike, jedna od njih kako izgleda kada stroj za razminiravanje prođe preko gustiša koji se godinama nije čistio.
Još jedna . nisam uspio uslikati stroj, ali za one koji neznaju radi se o gusjeničarima ili vozilima na kotačima koja imaju naprijed valjke sa lancima i na kraju lanaca utege koji rotacijom jednostavno prefrezaju raslinje i zemlju.
Međutim osim stroja i ljudi rade, tako da se na ovoj slici može vidjeti kako je svaki djelić tla prekopan lopaticom.
Ovdje se još jasnije to vidi.
O čemu se radi, oni sa detektorima metala skeniraju teren i svaki komad metala moraju iskopati, kao i ovu limenku.
I ovaj hrđavi komad gavrilovićeve paštete, još ćete vidjeti dalje o čemu se radi i samo se zamisliti kao i ja , kakav je to posao.
Mislio sam ne komentirati ali ove ploče su od lima, mislim aluminijskog , nisam sto posto siguran i Cigani ih skidaju i time ugrožavaju sigurnost ostalih.
Slika šikare , bivše naravno , koja je poptpuno " potanjurana "!
Detalj sa prilaznog puta do vikendice, o kojoj ću dalje nešto više reći. A u biti radi se o području vikendica i položaja neprijateljske strane.
Prvi zanimljivi detalji i skrenuo sam desno.
Ovo crveno ograđeno su neeksplodirana sredstva.
Evo što mi je to desno zapelo za oko!
Ostatci mina, čahure, metci i hrpetina baterija za detektore koje , potroše, ima ih još putem i svuda okolo ali ovdje je bilo najviše.
Malo dalje ima zanimljivih stvarčica....
Dakle radi se o raketama za RPG 7 , bombama i streljivu u crvenoj vrečici, dakle sve to moraju pronači , osigurati, ukloniti i uništiti.
Malo krupnijeg plana
Par metara od odlagališta sakupljenog materijala su prve mine, u daljini se može vidjeti još sa crvenom trakom ograđenih mina.
Ovdje je riječ o popularnim " paštetama "
Dakle PMA 2 - protupješačka antimagnetna mina 2, samo što je spaljena zvijezda, na koju nagazite i time aktivirate minu, dali je još upotrebljiva, stvarno neznam i ne želim probati!
Malo dalje je mjesto gdje su pale rakete iz RPG 7, što i piše na samom štapu, koji stoji pored svakog ubojitog sredstva , kada se detektira.
Dakle to je to o čemu sam prije govorio.
U blizini, na 10 metara je vikendica i vinograd, potpuno okružen minama, ali to nije sve!
ovo ispred što vidite su mjesta no koja je tip stavljao kukuruz i sol , kako bi privukao divljač.
Evo tu je malo jasnije o čemu se radi, dakle hrpa panjeva sa soli i kukuruzom, ali nije to najzanimljivije!
Ova je najbolja! PROM ( protupješačka, rasprskavajuča odskočna mina ) najopasnija i najubojitija mima, koja radi najviše p**** i ljudi često ginu upravo od nje!
Na ni metar od mjesta gdje je vabio divljač!
Svugdje okolo mine!
Evo kako izgleda red pašteta, minsko polje možete skužiti kako ide po ovim plavim štapovima!
Tu se vide 4 reda pašteta , te idi kako bi se reklo " cik- cak " ili dijegonalno
Još malo detalja!
Pa još malo, moram priznati da je ovo snimati bilo onako adrenalinski, uzbudljivo, razmišlja se što se radi ali srce vuče!
Evo i ovdje su zvjezde na paštetama spaljene, dakle ljudi su spaljivanjem pokušali riješiti problem mina, možda kod paštete to funkcionira, ali PROM je neuništiva na taj način spaljivanjem , jer ima metalni okidalč ili upaljač kako da ga nazovem.
Svugdje ima ostataka prisutnosti vojske, sanduk od streljiva i čuturica
Rep od minobacačke mine i konzerva, opet sastavnio dio rata!
ostatci peči i ostalog lima, što mislite koliko su detektori metala zvonili!
Zatim sam se spustio sa područja vikendice niže, i evo kako izgleda malo veća površina , " pretanjurana " strojem!
Ovo je svinjac od mog prijatelja, na rubu vegetacije se vidi tabla!
Ovo je put kojim je išao po drva u šumu, mada je minski sumnjivo ali se pokazalo čistim!
Sa svega nekoliko neeksplodiranih minobacačkih mina.
Da nije sve tako crno, evo i malo osvježenja!
Postavio je on i stupove za ogradu, budućeg pašnjaka za ovce ali...
nije mu bilo svejedno kada je shvatio da na samo 10 ak metara ide red pašteta i red PROMovki ( ovo plavo )
Na samom rubu možete vidjeti plave štapove, tamo su PROM ovke
tu na ovoj slici isto tako
područje očišćeno in pročešljano iza svinjca!
Prije par dana tu je bila šikara i poprilična šumica, sada je golo, nazire se i vrt!
Evo vrt je bio na očišćenom dijelu gustiša a sada na otvorenom, odavde i sa još par vrtova uvijek dobijem domaćeg povrća! Koje si, naravno moram sam pobrati.
Evo za nožomane sa foruma, kutija od alata koji pirotehničari koriste, dosta od njih je bivših vojnika. Zapelo mi za oko!
Pa sam se spustio do prijatelja i on mi je natuknuo da pored vikendice od čovjeka koji je umro prije par godina ima " nešto " a to nešto znači od oružja, mi smo se nadali kakvom pištoljčiću ali...
ova sllika prikazuje što se sve nađe
ispod hrpe trulih drva i lima, pazeći da nema zmija, tražili smo skriveno blago i kad brat od frenda zavuče ruku u rupu, na betonskom podiju, na kojem je navodno čovijek pekao rakiju
I kad ono Izvadi gipsanu bistu Tita! iz ove rupe u zidiću
Bilo je tu jedna Kragujevka i šest kinderica ili za one koji neznaju ofenzivna ova zelena ručna bomba i defanzivna crna ili popularno zvana kinder jaje!
Sve smo lijepo označili, nismo ništa uzeli , jer oružje ne trebam u privatnom životu, kako bi dečki mogli to uništiti!
I za kraj, evo odgovora zašto dan mladosti!
Naime bio je 25.5. a na taj dan je bio Titov rođendan,( za nas njegove pionire i omladince a možda i kojeg partijca ) sigurno se sjećate štafeta prije rođendana i sletova na stadionu u Beogradu.
A ja 25. 5. 2011. nađem bistu druga Tita, pa da čovjek ne povjeruje!
I oprao sam ja lijepo Titu i stavio ga na policu kao Izet Fazlinović!
Zaslužio je!
Moja desničarsko srce je popustilo i morao sam , šta ću!
To je to uživajte! =) :bog:
Evo jedne neuobičajene reportaže za ovaj forum , a opet sa druge strane dio naše svakodnevice i života.
Radi se o razminiravanju minski sumnjivih područja.
Teren je okolica Petrinje, kod kuće mog prijatelja, kamo navraćam često.
Došlo je vrijeme da se razminira i očisti i to područje, pa mi se učinilo zgodnim to slikati i sa vama podijeliti, jer svatko od vas koji kao i ja luta prirodom može zallutati u minsko polje, kojih još ima jako puno na ovim našim prostorima.
Razmioniravanje je skuup, mukotrpan i dugotrajan posao a vidi se po tome da je prošlo već 15 godina od zadnjih ratnih operacija u Hrvatskoj.
A zašto dan mladosti ?
Otkriti ćete na kraju!
Pa da krenem!
Opis mojih slika je ispod slike!
Evo za početak, da se zna o čemu je riječ!
Došao sam poslikati poslje 6 sati navečer, kada su se pirotehničari i ostali povukli, kako bi u miru mogao slikati!
Evo slike, jedna od njih kako izgleda kada stroj za razminiravanje prođe preko gustiša koji se godinama nije čistio.
Još jedna . nisam uspio uslikati stroj, ali za one koji neznaju radi se o gusjeničarima ili vozilima na kotačima koja imaju naprijed valjke sa lancima i na kraju lanaca utege koji rotacijom jednostavno prefrezaju raslinje i zemlju.
Međutim osim stroja i ljudi rade, tako da se na ovoj slici može vidjeti kako je svaki djelić tla prekopan lopaticom.
Ovdje se još jasnije to vidi.
O čemu se radi, oni sa detektorima metala skeniraju teren i svaki komad metala moraju iskopati, kao i ovu limenku.
I ovaj hrđavi komad gavrilovićeve paštete, još ćete vidjeti dalje o čemu se radi i samo se zamisliti kao i ja , kakav je to posao.
Mislio sam ne komentirati ali ove ploče su od lima, mislim aluminijskog , nisam sto posto siguran i Cigani ih skidaju i time ugrožavaju sigurnost ostalih.
Slika šikare , bivše naravno , koja je poptpuno " potanjurana "!
Detalj sa prilaznog puta do vikendice, o kojoj ću dalje nešto više reći. A u biti radi se o području vikendica i položaja neprijateljske strane.
Prvi zanimljivi detalji i skrenuo sam desno.
Ovo crveno ograđeno su neeksplodirana sredstva.
Evo što mi je to desno zapelo za oko!
Ostatci mina, čahure, metci i hrpetina baterija za detektore koje , potroše, ima ih još putem i svuda okolo ali ovdje je bilo najviše.
Malo dalje ima zanimljivih stvarčica....
Dakle radi se o raketama za RPG 7 , bombama i streljivu u crvenoj vrečici, dakle sve to moraju pronači , osigurati, ukloniti i uništiti.
Malo krupnijeg plana
Par metara od odlagališta sakupljenog materijala su prve mine, u daljini se može vidjeti još sa crvenom trakom ograđenih mina.
Ovdje je riječ o popularnim " paštetama "
Dakle PMA 2 - protupješačka antimagnetna mina 2, samo što je spaljena zvijezda, na koju nagazite i time aktivirate minu, dali je još upotrebljiva, stvarno neznam i ne želim probati!
Malo dalje je mjesto gdje su pale rakete iz RPG 7, što i piše na samom štapu, koji stoji pored svakog ubojitog sredstva , kada se detektira.
Dakle to je to o čemu sam prije govorio.
U blizini, na 10 metara je vikendica i vinograd, potpuno okružen minama, ali to nije sve!
ovo ispred što vidite su mjesta no koja je tip stavljao kukuruz i sol , kako bi privukao divljač.
Evo tu je malo jasnije o čemu se radi, dakle hrpa panjeva sa soli i kukuruzom, ali nije to najzanimljivije!
Ova je najbolja! PROM ( protupješačka, rasprskavajuča odskočna mina ) najopasnija i najubojitija mima, koja radi najviše p**** i ljudi često ginu upravo od nje!
Na ni metar od mjesta gdje je vabio divljač!
Svugdje okolo mine!
Evo kako izgleda red pašteta, minsko polje možete skužiti kako ide po ovim plavim štapovima!
Tu se vide 4 reda pašteta , te idi kako bi se reklo " cik- cak " ili dijegonalno
Još malo detalja!
Pa još malo, moram priznati da je ovo snimati bilo onako adrenalinski, uzbudljivo, razmišlja se što se radi ali srce vuče!
Evo i ovdje su zvjezde na paštetama spaljene, dakle ljudi su spaljivanjem pokušali riješiti problem mina, možda kod paštete to funkcionira, ali PROM je neuništiva na taj način spaljivanjem , jer ima metalni okidalč ili upaljač kako da ga nazovem.
Svugdje ima ostataka prisutnosti vojske, sanduk od streljiva i čuturica
Rep od minobacačke mine i konzerva, opet sastavnio dio rata!
ostatci peči i ostalog lima, što mislite koliko su detektori metala zvonili!
Zatim sam se spustio sa područja vikendice niže, i evo kako izgleda malo veća površina , " pretanjurana " strojem!
Ovo je svinjac od mog prijatelja, na rubu vegetacije se vidi tabla!
Ovo je put kojim je išao po drva u šumu, mada je minski sumnjivo ali se pokazalo čistim!
Sa svega nekoliko neeksplodiranih minobacačkih mina.
Da nije sve tako crno, evo i malo osvježenja!
Postavio je on i stupove za ogradu, budućeg pašnjaka za ovce ali...
nije mu bilo svejedno kada je shvatio da na samo 10 ak metara ide red pašteta i red PROMovki ( ovo plavo )
Na samom rubu možete vidjeti plave štapove, tamo su PROM ovke
tu na ovoj slici isto tako
područje očišćeno in pročešljano iza svinjca!
Prije par dana tu je bila šikara i poprilična šumica, sada je golo, nazire se i vrt!
Evo vrt je bio na očišćenom dijelu gustiša a sada na otvorenom, odavde i sa još par vrtova uvijek dobijem domaćeg povrća! Koje si, naravno moram sam pobrati.
Evo za nožomane sa foruma, kutija od alata koji pirotehničari koriste, dosta od njih je bivših vojnika. Zapelo mi za oko!
Pa sam se spustio do prijatelja i on mi je natuknuo da pored vikendice od čovjeka koji je umro prije par godina ima " nešto " a to nešto znači od oružja, mi smo se nadali kakvom pištoljčiću ali...
ova sllika prikazuje što se sve nađe
ispod hrpe trulih drva i lima, pazeći da nema zmija, tražili smo skriveno blago i kad brat od frenda zavuče ruku u rupu, na betonskom podiju, na kojem je navodno čovijek pekao rakiju
I kad ono Izvadi gipsanu bistu Tita! iz ove rupe u zidiću
Bilo je tu jedna Kragujevka i šest kinderica ili za one koji neznaju ofenzivna ova zelena ručna bomba i defanzivna crna ili popularno zvana kinder jaje!
Sve smo lijepo označili, nismo ništa uzeli , jer oružje ne trebam u privatnom životu, kako bi dečki mogli to uništiti!
I za kraj, evo odgovora zašto dan mladosti!
Naime bio je 25.5. a na taj dan je bio Titov rođendan,( za nas njegove pionire i omladince a možda i kojeg partijca ) sigurno se sjećate štafeta prije rođendana i sletova na stadionu u Beogradu.
A ja 25. 5. 2011. nađem bistu druga Tita, pa da čovjek ne povjeruje!
I oprao sam ja lijepo Titu i stavio ga na policu kao Izet Fazlinović!
Zaslužio je!
Moja desničarsko srce je popustilo i morao sam , šta ću!
To je to uživajte! =) :bog:
Zadnja promjena: LUKSA; 25.10.14 13:10; ukupno mijenjano 4 put/a.
Re: "DAN MLADOSTI" - minsko eksplozivna
Stvarno zanimljiva reportaža. Čestitam na hrabrosti, trebalo je sve to obići. Žalosno je kolika je to količina eksplozivnih sredstava na tako malom mjestu. U mom ih je kraju puno manje ali opet valja biti oprezan.
Čuo od kolega koji rade na tim poslovima da je tim tzv. paštetama prošao rok i da rjetko koja može zapravo i eksplodirati ako se nagazi, ali uvijek postoji ali! Nebih volio sam isprobati.
Prije je čak i divljač znala naletit na pokoju minu, pa su se čule eksplozije tokom noći.
Sve u svemu super reportaža da se malo podigne pozornost. I još i Titina bista!! Super suvenir! Izet bi bio ponosan!
Čuo od kolega koji rade na tim poslovima da je tim tzv. paštetama prošao rok i da rjetko koja može zapravo i eksplodirati ako se nagazi, ali uvijek postoji ali! Nebih volio sam isprobati.
Prije je čak i divljač znala naletit na pokoju minu, pa su se čule eksplozije tokom noći.
Sve u svemu super reportaža da se malo podigne pozornost. I još i Titina bista!! Super suvenir! Izet bi bio ponosan!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
O ti rit kolko toga Vidim imaš muda od volframkarbida Ja bi što dalje od tih PROMovki, previše puta sam gledao Ničiju zemlju.
Nego...znaš kako ih oni deaktiviraju? Jel stigao Dragon's breath u RH?
Nego...znaš kako ih oni deaktiviraju? Jel stigao Dragon's breath u RH?
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Imam ja nekoliko fotki nekoliko modela strojeva,,,,, ubacim ih ako nekoga zanimaju.
nekoliko puta smo prali strojeve...... tako jednom prilikom premo stroj, rukama izvlaćimo iz gusjenica spetljane grane sa blatom a pirotehničari nam prićaju kako se u smjesi zna naći i poneka mina!
nekoliko puta smo prali strojeve...... tako jednom prilikom premo stroj, rukama izvlaćimo iz gusjenica spetljane grane sa blatom a pirotehničari nam prićaju kako se u smjesi zna naći i poneka mina!
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Hrabro ali moj dobronamjerni savjet da to ne činiš i ne hodaš po tome.Ako je i prođeno od strane pirotehničara, stroja i sl. ne znaći i da je čisto.Rade se obično po završetku posla probni uzorci na djelovima minskog polja gje su bile najveće koncentracije MES-a i UBS-a te se pregledava još jednom dobar dio površina.Svi metal detektori nisu jednake kvalitete i isprobano u praksi jer sam jedan dio života radio i to dogodi se da ne registriraju minu.Tzv paštete ostati će još dugo vremena aktivne i pusti priče kako im je istekao rok trajanja.Svi vitalni dijelovi su u plastici i imaju gumice.Zato bolje drži se provjerenih lokacija.
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
Metal detektori su na većini područja gdje su bila intenzivna ratna dejstva od male pomoći radi velike zagađenosti metalom , zamislite samo na koliko se dijelova rasprsne samo jedna granata a negdje ih je palo stotiniu da ne spominjem trenutne mine sa kuglicama, pored toliko metala naći upaljač od anti magnetne mine (PMA2, PMA3 tzv.paštete, PMA1 ,klackalica, i većinu protivtenkovskih mina) je sizifov i mukotrpan posao. Tu su dobro obučeni psi zakon.
Najopasnija i najsmrtonosnija mina je PROM1, za nju je detektor efikasan jer posjeduje
veliku količinu metala kao i protivtenkovsku TMRP 6 minu (tzv. šestica) .
One što su iznad zemlje su najmanje rizične PMR 2A (izgleda kao kukuruz) i MRUD (kao portabl televizor) jer su okom vidljive.
Najopasnija i najsmrtonosnija mina je PROM1, za nju je detektor efikasan jer posjeduje
veliku količinu metala kao i protivtenkovsku TMRP 6 minu (tzv. šestica) .
One što su iznad zemlje su najmanje rizične PMR 2A (izgleda kao kukuruz) i MRUD (kao portabl televizor) jer su okom vidljive.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
zanimljiva reportaža..pogotovo dio sa titom
a..
..dobro obučeni psi jesu zakon, ali zato i njihova obuka jako dugo traje, a i takva velika područja zahtjevaju puno pretraživanja i puno rada..a mi na žalost u rvackoj nemamo toliko ljudstvo, a ni pse koji bi mogli obaviti taj posao..
žalosno..al je tak..
a..
..dobro obučeni psi jesu zakon, ali zato i njihova obuka jako dugo traje, a i takva velika područja zahtjevaju puno pretraživanja i puno rada..a mi na žalost u rvackoj nemamo toliko ljudstvo, a ni pse koji bi mogli obaviti taj posao..
žalosno..al je tak..
bearfaerie- lingua
-
Broj postova : 219
Godine : 42
Datum registracije : 05.06.2011
dobro je došlo ono osvježenje s jagodama
Zee- bebač
-
Broj postova : 19
Godine : 39
Datum registracije : 18.01.2010
nisam mislo ovom reportažom ispasti njuška, već sa samo snimio nešto za vas ono sa čime se ne susrečete svaki dan, a to je planirano minsko polje!
Ovo je prva linija bila i samo sam htio podijeliti sa vama!
Za mene se ne brinite!
Pretpostavljao sam da će biti konstruktivnih komentara!
Na ovom frumu sam od početka i samo želim razbiti monotoniju noževa!
bajdvej! 20 godina sam vojnik!
Živili! :bog:
Ovo je prva linija bila i samo sam htio podijeliti sa vama!
Za mene se ne brinite!
Pretpostavljao sam da će biti konstruktivnih komentara!
Na ovom frumu sam od početka i samo želim razbiti monotoniju noževa!
bajdvej! 20 godina sam vojnik!
Živili! :bog:
Bravo Luksa,slikali bi i oni da su imali priliku,pusti to...Ja ti se divim,i čestitam na 20 godina
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Drago mi je da se Luksa vratio pa da imam razloga posjetiti forum. Svaka čast. Ipak si ispao faca bez obzira što to nisi htio. I istina ovo je dobar predah od silnih noževa na ovom forumu i jako poučno za nas koji svaki dan živimo s minama u blizini.
Neću da te hvalim na svakoj reportaži, postaje monotono. Ipak si me ugodno iznenadio na kraju kada si opisao gdje je završila statua. U to doba nisam bio ni u planu, ali eto, u dnevnoj sobi imam sliku i dan-danas. Rad sa minsko-eksplozivnim sredstvima mi je "zabranjena zona" iako sam ih se nagledao. Posebice me strah PROMa. Izgubio sam blisku osobu (bio je deminer) upravo zbog nje, a čitao sam da pri eksploziji u krugu 80 metara ništa ne ostaje. Ako mogu dati savjet mlađim forumašima, ne približavajte se, nazovite policiju i da to deaktiviraju stručnjaci. Luksa ipak ima iskustvo sa tim stvarima, pa se može "igrati". Izvinjavam se na offtopicu još jednom. Živio!
Elp- lingua
-
Broj postova : 491
Godine : 38
Datum registracije : 25.02.2011
Čestitke, vrlo edukativna reportaža. Već odavno nisam vidio takve na forumima.
elp...ja nevidim tu OT
a luksa...svaka cast...imas iskustva sa ovime i znas kako se ponasati u blizini toga....to je dobtro iskustvo...pogotovo ako je to u blizini tamo kuda se kreces...
heheheh...i onda me zovete na kestenjadu kod vas...pa sto sam vam se tako zamjerio
a luksa...svaka cast...imas iskustva sa ovime i znas kako se ponasati u blizini toga....to je dobtro iskustvo...pogotovo ako je to u blizini tamo kuda se kreces...
heheheh...i onda me zovete na kestenjadu kod vas...pa sto sam vam se tako zamjerio
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Lufti ti ideš prvi u izviđanje terena.... :bog:
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: LUKSIN KUTAK
Stranica 1 / 1.