| Nalet na divlju životinju automobilom | |
|
+6kengur32 Olimp Šimun Mornar Mraz oetzi 10 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
oetzi spikač

Broj postova : 991 Godine : 37 Lokacija : koprivnica Datum registracije : 25.07.2010
 | Naslov: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 0:25 | |
| ne znam dali pišem u pravu rubriku ali.......
Kakva su vaša iskustva,šta kaže zakon,kako postupiti u slučaju kada je napravljena materijalna šteta,volio bih čuti kako je to u praksi? | |
|
 | |
Mraz master

Broj postova : 6866 Godine : 36 Lokacija : Delnice Datum registracije : 26.02.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 0:37 | |
| Situacija je loša za onoga tko je vozio ako je prometnim znakom označen prijelaz životinja/divljač, odštete nema a još platiš poveču kaznu.
Bacit u gepek i doma napraviti kobasice je jedino kaj moreš napraviti. | |
|
 | |
Mornar lingua

Broj postova : 400 Godine : 36 Lokacija : Grižane-Pula Datum registracije : 02.10.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 0:40 | |
| al prije joj proc nozem ispod vrata da nebi zivina dosla na sebe u bunkeru pa napravila kaos. ja sam cuo nesto kao Mraz da ako je oznaceno onda sipak a ako nije onda navodno lovacko drustvo isplacuje odstetu ili tako nesto-nisam siguran | |
|
 | |
Šimun guru

Broj postova : 2976 Godine : 27 Lokacija : Šibenik Datum registracije : 26.06.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 14:48 | |
| | |
|
 | |
oetzi spikač

Broj postova : 991 Godine : 37 Lokacija : koprivnica Datum registracije : 25.07.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 15:16 | |
| ma nije problem u gepeku nego u šteti od 1000kn ,koju ču platiti da si popravim auto, a osiguranje i zakon baš nemaju sluha za takve stvari,jer ako je postavljen znak automatski su oni zaštičeni,mene zanima kojom brzinom bih ja trebao voziti da ide meni u prilog ako se desi sudar sa životinjom jer tu ulaze i psi mačke zečevi....... | |
|
 | |
Mraz master

Broj postova : 6866 Godine : 36 Lokacija : Delnice Datum registracije : 26.02.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 15:37 | |
| Mislim da nema te brzine koja ti ide u prilog, čak i ako cesta nije označena a ti naletiš na divljač opet možeš ti biti kriv ako procjene da nisi brzinu prilagodio uvjetima, a brzinu ti osim po tragovima procjenjuju i po šteti izazvanoj prilikom udara po formuli: veča šteta-veča brzina-kriv si, mala šteta-mala brzina- nisi kriv ali ti se ne isplati tražiti odštetu za "sitnice".
Nadam se da sam u krivu, ali takva sam iskustva čuo na više strana. | |
|
 | |
Šimun guru

Broj postova : 2976 Godine : 27 Lokacija : Šibenik Datum registracije : 26.06.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 17:46 | |
| Bolje tisuća u kunama tak,nego da ti se promjeni valuta u €... | |
|
 | |
oetzi spikač

| Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 20:59 | |
| najbolje bi bilo živa srna, auto u komadu,i da se sranje nikome ne desi,jer ako se desi,jedan život manje,vozač prođe bolje ,dobiva samo po džepu,ali nije sve tako crno dučani sa autodijelovima bar imaju posla | |
|
 | |
Olimp mr.spika

Broj postova : 1414 Godine : 62 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 19.01.2011
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 17.05.11 21:38 | |
| Famozna rečenica "Prilagodi vožnju uvjetima na cesti" toliko toga je išla u prilog osiguravateljima da ti je jednostavnije (ako nemaš kasko) da gutneš knedlu, izvadiš novčanik i ostade ti nezgoda u ružnoj uspomeni. | |
|
 | |
kengur32 MODERATOR

Broj postova : 3152 Godine : 48 Lokacija : Sisak Datum registracije : 06.08.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 18.05.11 2:12 | |
| Nema tu prilagođavanja uvjetima na cesti, voziš propisanom brzinom i ako se dogodi nesreća moraš samo dokazati da si vozio u okviru ograničenja brzine! ako zgaziš psa, mačku ganjaš vlasnika , ako ga nema ganjaš općinu/grad...  “You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.” | |
|
 | |
jratko30 lingua

Broj postova : 389 Godine : 31 Lokacija : lika Datum registracije : 23.11.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 22.05.11 10:10 | |
| jbg, kud baš srna... sada nije ni meso za iskoristit... ugl ne zvat policiju... ili... do prvog znaka i odšarafit ga | |
|
 | |
Fratt MODERATOR

Broj postova : 4750 Godine : 43 Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ... Datum registracije : 30.09.2010
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 09.06.12 15:43 | |
| Baš čitam pa si mislim...onaj tko strpa pregaženu srnu u gepek riskira bit kažnjen debelo,kako objasniti policajcu sa razbijenim prednjim farom srnu u gepeku a nemaš potvrdu o porijeklu divljači...za to se gube oružni listovi,lovačke iskaznice,oružje i plaćaju masne kazne. Radije je ostavite u grabi i prijavite ako imate kasko na osiguranju da je pobjegla,ako nemate kasko onda pregrizite.  Popijem maksimalno 5 piva godišnje. - titanijum je napisao/la:
Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
| |
|
 | |
yasko mr.spika

Broj postova : 1466 Godine : 32 Lokacija : zagreb Datum registracije : 24.05.2011
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 09.06.12 17:40 | |
| ma nema ti veze ogranicenje ni brzina.... meni se prijatelju jelen zabio u bok automobila dok je isao 40 ...porazbijo mu citavu desnu stranu ... pa ti vozi po ogranicenju ... | |
|
 | |
trolshein spikač

Broj postova : 561 Godine : 41 Lokacija : Varaždin Datum registracije : 26.11.2011
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom 09.06.12 21:06 | |
| Pravila su jednostavna, ako je znakom označena divljač na cesti kriv si, osim ako dokažeš da je divljač bježala od lovaca pa si ti misli. Naravno i to samo u slučaju da se vozi prilagođenom brzinom. | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Nalet na divlju životinju automobilom  | |
| |
|
 | |
| Nalet na divlju životinju automobilom | |
|