Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Oružje i improvizacije
+27
Simke
gibo
zoran
onikudaki
Franco G
hankok
miles
nordfjord
Lovac23
lololorenzo
mgizdi16
Mad Max
skyrunner
urbana_gorila
Mornar
Šimun
Jolender
Mraz
Elp
Login
Fratt
Luftwaffe
Telcontar
Frnja
Mrki Medo
Fesch
Guru
31 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: URBANO PREŽIVLJAVANJE :: ULIČNO PREŽIVLJAVANJE (Street fight)
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Oružje i improvizacije
Idete naveče sami ili sa curom kroz mračne kvartove i napadne vas ili krene da vas napadne grupa nasilnika. Vidite da imaju palice ili već nešto slično a znate da ne možete pobjeć. U tim situacijama vjerovatno može da znači spas neko oružje.
Većina ljudi koja nosi EDC sa sobom svakodnevno ima neki nož, on može bit sredstvo odbrane ali ga ne treba prvi vadit, osim ako grupa koja napada nema vidno oružje, pa ih pokušat zaplašit, a ako oni nisu izvadili već, mislim da ih sa nožem tek možete isprovocirat.
Da li vi imate neko drugo sredstvo odbrane, tipa neka mini praćka, koja može poslužit ako oko sebe imate kamanje i na nekom ste rastojanju?
Tema me inspirisala jer svakodnevno masu prepješačim, a večeras sam se vraćao iz grada sa dosta fotografske opreme u torbama koje sam nosio i naišao na 3 momka koji su nosili pajsere i sl. usput i dobacivali nešto, zapitao sam se što radit u slučaju tuče ili sl.
Većina ljudi koja nosi EDC sa sobom svakodnevno ima neki nož, on može bit sredstvo odbrane ali ga ne treba prvi vadit, osim ako grupa koja napada nema vidno oružje, pa ih pokušat zaplašit, a ako oni nisu izvadili već, mislim da ih sa nožem tek možete isprovocirat.
Da li vi imate neko drugo sredstvo odbrane, tipa neka mini praćka, koja može poslužit ako oko sebe imate kamanje i na nekom ste rastojanju?
Tema me inspirisala jer svakodnevno masu prepješačim, a večeras sam se vraćao iz grada sa dosta fotografske opreme u torbama koje sam nosio i naišao na 3 momka koji su nosili pajsere i sl. usput i dobacivali nešto, zapitao sam se što radit u slučaju tuče ili sl.
Guru- lingua
-
Broj postova : 425
Godine : 39
Datum registracije : 03.12.2009
Re: Oružje i improvizacije
A sto radit, ako nemos pobjec a njih je vise i naoruzani su, vjerovatno ti ne ginu malo teze batine.
Meni se nekako nabolje cine oni teleskopski stapovi, jos ako su elektricni, odlicno.
Hvala bogu pa meni nije nista od toga potrebno, zivim u vise-manje mirnom gradu.
Meni se nekako nabolje cine oni teleskopski stapovi, jos ako su elektricni, odlicno.
Hvala bogu pa meni nije nista od toga potrebno, zivim u vise-manje mirnom gradu.
Fesch- tipko
-
Broj postova : 81
Godine : 31
Datum registracije : 30.04.2011
ma neznam šta bi bilo najbolje...dosta puta sam naletio na takve grupice ili ekipe,pa dobio večinom dobrih batina...i uvijek mi bilo na pameti da imaju sigurno neki nož ili palicu.ako ih je puno pokušavam pobječi,a ako su 2,3 onda ne...pokušavam nekak savladat situaciju..ali uvijek imam u nož sa sobom
Mrki Medo- lingua
-
Broj postova : 250
Godine : 35
Datum registracije : 29.05.2010
Teleskopska palica je u RH zabranjena.
Citiram sluzbenika MUP-a RH
"Teleskopska palica je prema zakonu o oružju sredstvo namijenjeno nanošenju ozljeda i kao takvo spada u kategoriju "Zabranjenog oružja". OD 01.01.2011. godine sve trgovine koje su to prodavale dobile su zabranu. Oni koji to prodaju to rade na crnjaka i ako ih na primjer prijaviš dobit će brutalnu kaznu.
Za posjedovanje teleskopske palice kazna je od 10.000 do 60.000 kuna ili 60 dana zatvora."
Suzavac nije loš izbor , ima lijep domet i da ti koju sekundu vise da pobjegnes ili da ga lupiš dok si trlja oči.Ili ako nosiš remen s nekom metalnom kopčom možeš njega probat samo pazi da ti nepadnu hlače .
Ali prvo pokusat smirit situaciju ako neide onda bjezi ako ni to onda jbg napdani najveceg i najjaceg a sredstvo i mjesta gdje ces ga lupit nebiraj , genitalije ,oči,grkljan bla bla bla .
ali kod nas je jako zeznuta situacija tebe neko napadne ti ga u obrani ozljedis pa mu jos ljecenje moras platit .
Citiram sluzbenika MUP-a RH
"Teleskopska palica je prema zakonu o oružju sredstvo namijenjeno nanošenju ozljeda i kao takvo spada u kategoriju "Zabranjenog oružja". OD 01.01.2011. godine sve trgovine koje su to prodavale dobile su zabranu. Oni koji to prodaju to rade na crnjaka i ako ih na primjer prijaviš dobit će brutalnu kaznu.
Za posjedovanje teleskopske palice kazna je od 10.000 do 60.000 kuna ili 60 dana zatvora."
Suzavac nije loš izbor , ima lijep domet i da ti koju sekundu vise da pobjegnes ili da ga lupiš dok si trlja oči.Ili ako nosiš remen s nekom metalnom kopčom možeš njega probat samo pazi da ti nepadnu hlače .
Ali prvo pokusat smirit situaciju ako neide onda bjezi ako ni to onda jbg napdani najveceg i najjaceg a sredstvo i mjesta gdje ces ga lupit nebiraj , genitalije ,oči,grkljan bla bla bla .
ali kod nas je jako zeznuta situacija tebe neko napadne ti ga u obrani ozljedis pa mu jos ljecenje moras platit .
Frnja- tipko
-
Broj postova : 66
Godine : 34
Datum registracije : 18.03.2010
Nemojte fantazirati s kojekakvim palicama i noževima ako ne znate njima baratati. Ako drugi zna, vjerojatno će vam izbiti oružje i još vas prebiti njime. Dakle, koliko god pussy to bilo, suzavac all the way protiv napadača naoružanog hladnim oružjem
Telcontar- zelembara
-
Broj postova : 24
Godine : 33
Datum registracije : 19.04.2011
postoje i elektrosokeri....nisu zabranjeni ali jako efikasni...a nije ni cijena nesto prevelika...ja mislim da je to najbolji izbor....naravno...treba znati raditi i sa time
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Koliko vidim vi se u par zadnjih postova dogovarate kako i s čim prebiti Boga u nekome...radije probajte dokučiti kako se NE DOVESTI u takvu situaciju gdje moraš vaditi palicu,suzavac,motorku,maljutku or whatnot...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
trazi zastitu skol marica....skupo ali efikasno
Luftwaffe- spikač
-
Kondicija!
Suzavac mi se čini nekako najbolja stvar al ga je za*ebano za nosit ,smeta.. ovakav bi se dao nositi stalno.. mali. Imala ga je moja cura ali mu je prošao rok trajanja.
http://ec5.images-amazon.com/images/I/31Ozgox%2BZuL._SS400_.jpg
Suzavac mi se čini nekako najbolja stvar al ga je za*ebano za nosit ,smeta.. ovakav bi se dao nositi stalno.. mali. Imala ga je moja cura ali mu je prošao rok trajanja.
http://ec5.images-amazon.com/images/I/31Ozgox%2BZuL._SS400_.jpg
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
šta ju nisi probao napast da ga iskoristi , da ga nebaciš bzvz.
Frnja- tipko
-
Broj postova : 66
Godine : 34
Datum registracije : 18.03.2010
Mene su naprskali istim takvim "prosao rok"... Vjeruj mi da to nema nikakve veze. Krajnji rezultat je bio Homer Simpson, 'em zut od muke, 'em oci zamalo da iskoce
Elp- lingua
-
Broj postova : 491
Datum registracije : 25.02.2011
Potpis! Rok trajanja istekao dosta prije nego sam ja to isprobao, i dalje je odradilo svoj posao.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
Šta si se ti sam naprskao???
Elp- lingua
-
Broj postova : 491
Datum registracije : 25.02.2011
Erm... nebi o tome
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
Ha ha , tužit će te netko zato što je istekao rok trajanja, pokvarila se paprika unutra
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Rok trajanja vjerovatno nesmanjuje učinak, več eventualno može biti štetan za onog na kome se koristi zbog kvarljivosti sastojaka unutra, pa na temelju toga te tužiti i sl.
@Frnja - toliko sam ju naoružao da se bojim napasti
@Frnja - toliko sam ju naoružao da se bojim napasti
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Datum registracije : 17.07.2010
Fratt je napisao/la:Koliko vidim vi se u par zadnjih postova dogovarate kako i s čim prebiti Boga u nekome...radije probajte dokučiti kako se NE DOVESTI u takvu situaciju gdje moraš vaditi palicu,suzavac,motorku,maljutku or whatnot...
Totalno Jesenas sam se našao u takvoj situaciji kad sam se oko 23-24 h vraćao kući od prijatelja iz doma na Savi. Cca. 150 m od moje zgrade zaustavi me neki lik i traži sitnog, ja kažem da nemam (stvarno sam imao samo krupne novčanice), on veli: "Daj nam onda kupi pivu", ja gledam koji su to "mi", kad dođe njegova cura, oboje mi liče kao da su na nečemu i da za pivo ne mole. Napušeni ili pijani nisu bili, ali na nečem žešćem sigurno jesu, ja reko: "Je*eš 25 kn, bolje to nego da mi nožem pročačka bubrege kad se okrenem", otišao na kiosk, kupio dvije limenke, oni se zahvalili i zdravo doviđenja.
Lika sam bio u stanju savladati, ali što znam ima li kakvo oružje on ili njegova ženska pa da me još poprskaju suzavcem i uzmu novac, dokumente i mobitel ili da on izvuče nož pa mi isječe ruke dok mu ga izbijem (ako bih izbio).
My two cents za idealno oružje za samoobranu je:
1. suzavac
2. neka borilačka vještina, kickbox, tajlandski boks ili, vjerojatno najbolje, ninjutsu (ninpo)
3. šoker (ali se ne isplati na više ljudi ako je napadnuti prespor ili smotan),
ali prije svega korištenje mozga, miran temperament i brze noge
Telcontar- zelembara
-
Broj postova : 24
Godine : 33
Datum registracije : 19.04.2011
da...najbolje je ostati hladne glave...ako e obuzmu strah i panika...to sto ce ti uzeti pare ti je najmanji roblem
Luftwaffe- spikač
-
Dragi moji manite se gluposti i takvih kvartova..Meni je stvar što rijetko izlazim na takva mjesta,a curi je strogo zabranjeno s prijateljicama ić po takvim kvartovima bez prisustva nekog muškog (otac joj,ja itd.)
Elektrošoker nije pogodan za to,on je više za klubove gdje će ti doć' netko prijetit il sl na blizinu..
Vjerujte mi na riječ da ne se*em,većina tih ''opasnih'' tipova s bokserima itd su zapravo obične pi*ke..Imal sam situaciju gdje smo ja i kum bili u gradu i došlo je njih 5 iz čistog mira zaheb da im vadimo sve iz džepova..Kako ja nisam baš ''hladne'' glave,jedan je završio na podu,i još sam ga s gojzom po glavi odalamio,ova dvojica su samo mrtvo hladno gledali i nakon 10ak sec skočili do njega i ispitivali jeli dobro itd..Ja naravno bio taj koji je trebao bit problema,hvala Bogu znam se izvući te sam izasrao socijalne radnike,jer je jedan od tih tipova silovao curu s posebnim potrebama (samo to je dokaz da je pi*ka),svakodnevno isprebija nekog do teških ozlijeda i slobodno se šeće okolo.. Tako sam izblatio te iz socijalnog da su na kraju rekli:''Ne radi više pi*darije i dobro je..
Ako ih je 30,bježi gdje te noge nose,ja sam dosad 3 od 4 puta utekao,taj jedan put je bio i prvi,dobro su me izbeketali...Ako ne,kupite Glocka (Ipak je jedan od jeftinijih na tržištu )
Elektrošoker nije pogodan za to,on je više za klubove gdje će ti doć' netko prijetit il sl na blizinu..
Vjerujte mi na riječ da ne se*em,većina tih ''opasnih'' tipova s bokserima itd su zapravo obične pi*ke..Imal sam situaciju gdje smo ja i kum bili u gradu i došlo je njih 5 iz čistog mira zaheb da im vadimo sve iz džepova..Kako ja nisam baš ''hladne'' glave,jedan je završio na podu,i još sam ga s gojzom po glavi odalamio,ova dvojica su samo mrtvo hladno gledali i nakon 10ak sec skočili do njega i ispitivali jeli dobro itd..Ja naravno bio taj koji je trebao bit problema,hvala Bogu znam se izvući te sam izasrao socijalne radnike,jer je jedan od tih tipova silovao curu s posebnim potrebama (samo to je dokaz da je pi*ka),svakodnevno isprebija nekog do teških ozlijeda i slobodno se šeće okolo.. Tako sam izblatio te iz socijalnog da su na kraju rekli:''Ne radi više pi*darije i dobro je..
Ako ih je 30,bježi gdje te noge nose,ja sam dosad 3 od 4 puta utekao,taj jedan put je bio i prvi,dobro su me izbeketali...Ako ne,kupite Glocka (Ipak je jedan od jeftinijih na tržištu )
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
moze bit koliki oce i znat sta oce al ni jedan nije brzi od metka
Mornar- lingua
-
Broj postova : 342
Godine : 39
Datum registracije : 02.10.2010
Tako je
Šimun- guru
-
"Najveca pobjeda je ona dobivena bez borbe"
Sun Tzu
Naravno da je uvijek najbolje izbjeci ili pobjeci od nevolja, ali ako bas nema bjezanja slazem se sa Ludim Rusom: Treba navalit na najveceg i najaceg i to sa svom snagom i brutalnoscu koju mozes iz sebe iscupat. I treba se derat sto je vise moguce, po mogucnosti neki bojni poklic i gomila prijetnji i psovanja.
Ima vrlo demoralizirajuci ucinak na ostatak grupe.
vise puta me je to spasilo.
Sun Tzu
Naravno da je uvijek najbolje izbjeci ili pobjeci od nevolja, ali ako bas nema bjezanja slazem se sa Ludim Rusom: Treba navalit na najveceg i najaceg i to sa svom snagom i brutalnoscu koju mozes iz sebe iscupat. I treba se derat sto je vise moguce, po mogucnosti neki bojni poklic i gomila prijetnji i psovanja.
Ima vrlo demoralizirajuci ucinak na ostatak grupe.
vise puta me je to spasilo.
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
@urbana_gorila-Istina to s vikom,palilo mi je!
Šimun- guru
-
Ludi Rus je napisao/la:@urbana_gorila-Istina to s vikom,palilo mi je!
i životinje urliču i pali kod njih....priznajem da mi nebi bilo svejedno da se lik urlajuću zaleti na mene i prći mi sve po spisku
skyrunner- lingua
-
Broj postova : 323
Godine : 45
Datum registracije : 01.01.2011
Tako je!
Ne zaboravite da osvim fizicke borbe mozete voditi i psiholosku koja se sastoji, izmedju ostaloga, i od zastrasivanja protivnika. Ne mora to nuzno biti samo vika i deranje, moze biti dosta i jedan hladan pogled i neustrasiv i cvrsti stav, ne uzmicanje, ne pokazivanje straha, itd...
Dozivio sam u tramvaju nakon neke utakmice da je grupica navijaca zahebavala sve oko sebe, tj. jedan glavni je maltretirao ljude a ostali su navijali za njega. Dosao je i do mene i poceo mi se unositi u lice i vrijedjati kako sam obucen na sto sam mu uzvratio samo jednim mirnim, hladnim, probojnim pogledom. Direktno u oci, i zamisljajuci u glavi najgadnije moguce stvari koje bi mu napravio. "staring contest" je trajao nekoliko sekundi u tisini nakon cega se "faca" pokupila i zajedno sa svojim coporom bez rijeci izasao na iducoj stanici.
A kad se vec zivotinje uzimaju za primjer, sjetite se da ima zivotinja koje svojim jarkim bojama imitiraju otrovnije im sunarodnjake i time zavaraju grabezljivce da misle da nisu jestivi.
Poanta je da uvijek postoji vise nacina za dobit borbu osvim saketanjem.
Ne zaboravite da osvim fizicke borbe mozete voditi i psiholosku koja se sastoji, izmedju ostaloga, i od zastrasivanja protivnika. Ne mora to nuzno biti samo vika i deranje, moze biti dosta i jedan hladan pogled i neustrasiv i cvrsti stav, ne uzmicanje, ne pokazivanje straha, itd...
Dozivio sam u tramvaju nakon neke utakmice da je grupica navijaca zahebavala sve oko sebe, tj. jedan glavni je maltretirao ljude a ostali su navijali za njega. Dosao je i do mene i poceo mi se unositi u lice i vrijedjati kako sam obucen na sto sam mu uzvratio samo jednim mirnim, hladnim, probojnim pogledom. Direktno u oci, i zamisljajuci u glavi najgadnije moguce stvari koje bi mu napravio. "staring contest" je trajao nekoliko sekundi u tisini nakon cega se "faca" pokupila i zajedno sa svojim coporom bez rijeci izasao na iducoj stanici.
A kad se vec zivotinje uzimaju za primjer, sjetite se da ima zivotinja koje svojim jarkim bojama imitiraju otrovnije im sunarodnjake i time zavaraju grabezljivce da misle da nisu jestivi.
Poanta je da uvijek postoji vise nacina za dobit borbu osvim saketanjem.
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
Rade_mne je napisao/la:Idete naveče sami ili sa curom kroz mračne kvartove i napadne vas ili krene da vas napadne grupa nasilnika. Vidite da imaju palice ili već nešto slično a znate da ne možete pobjeć. U tim situacijama vjerovatno može da znači spas neko oružje.
Najjednostavnije ti je izvuči mobitel i odtipkati broj policije - to obeshrabri svakog mogučeg napadača
Najviše puta se mladci samo zezaju i tek kad neko pravzauzme protiv njih stav koji ih potakne na odbranu - tad tek krenu sa agresijom ...
- moj je instruktor matematike bio čovek visok 150 cm ko neki indios i prešao je sve heb kutke naselja i šume u južnoj Ameriki - i još je živ a osim jezika koji zna dobro nikad ne nosi oružja ...
Strah je u stvari naš največi neprijatelj !
Ludi rus ... Kiai
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
1 lik-moš ga sam sredit ako nije neka mrcina
2 lika-prvog opališ nogon u jaja ili šakon u drob te ga tako odmah onemogućiš,a s drugin se malo pozabaviš
3 lika-ako nemaš neko oružje crno ti se piše
4 i više likova-ako nisi Bruce Lee moš samo bižat i nadat se da nitko od njih nije sprinter na 100 metara.
U svakon slučaju kad vidiš neke sumnjive likove na ulici,zaobiđi ih u širokom luku jer bolje spriječit nego liječit.
2 lika-prvog opališ nogon u jaja ili šakon u drob te ga tako odmah onemogućiš,a s drugin se malo pozabaviš
3 lika-ako nemaš neko oružje crno ti se piše
4 i više likova-ako nisi Bruce Lee moš samo bižat i nadat se da nitko od njih nije sprinter na 100 metara.
U svakon slučaju kad vidiš neke sumnjive likove na ulici,zaobiđi ih u širokom luku jer bolje spriječit nego liječit.
mgizdi16- zelembara
-
Broj postova : 38
Datum registracije : 07.02.2012
CS Bowie Natchez.Kad to izvadiš od tebe će pobić i neki mrcina od 2,30 m.
Mala zezancija.Oprostite na off topicu
Mala zezancija.Oprostite na off topicu
lololorenzo- mr.spika
-
Broj postova : 1027
Godine : 27
Datum registracije : 23.01.2012
Pa situacija je takva ,kada mozes izbjegavaj sva mjesta na kojima te nesto moze zateci . Jer vjeruj te mi itekako je plus kad znas neki borilacki sport ili ako si fizicki spreman ....u fizickom obracunu nije bitno ko je jaci,spremniji...bitno je ko je bolji taj trenutak ... Zato svima kad vidite da ne mozete izbjeci ili pobjeci ... UDRI PRVI ...jos ako imas flasu od piva...mobilni ....brani se .... Ja sam u par situacija naebao...sreca ne puno . Ali zamalo...da nije stigla "konjica" bio bih donji
I da svi mi kad nas neko napadne i vice,psuje i prijeti zablokiramo na sec-dva tako da ...vjezbajte sa nekim
1.Prevencija
2.Bjezanija
3.Egzistencija
Zlatna 3 pravila svake samoodbrane
I da svi mi kad nas neko napadne i vice,psuje i prijeti zablokiramo na sec-dva tako da ...vjezbajte sa nekim
1.Prevencija
2.Bjezanija
3.Egzistencija
Zlatna 3 pravila svake samoodbrane
Lovac23- lingua
-
Broj postova : 211
Godine : 36
Datum registracije : 04.12.2011
Važno je također ići osvjetljenim ulicama,gdje ima auta,ljudi;a ne ići ulićicama di je naviše tih divljaka
lololorenzo- mr.spika
-
Broj postova : 1027
Godine : 27
Datum registracije : 23.01.2012
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: URBANO PREŽIVLJAVANJE :: ULIČNO PREŽIVLJAVANJE (Street fight)
Stranica 1 / 2.