Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Ka-Bar noževi...
+59
gorky
Keltan
jimkukri
goxxon
rajvosa
glock
ivek
jimijumper
lone wolf
franciscus
crkt
woody_
Hombre
Wilddude10
puls
crotwar
kengur32
Drvo
cutlass
DoomsdayST
Guybrush
yasko
Koaksijalac
Migach
scout
Fratt
Mije
Goranns
Strider
willysjeep45
aldinbear
sgt bear
Ikarus
Target
Medo Gradela
orao
girdeaux
greg.es
aurora
windrider
Nino G
Mr.Cabdriver
WILLY
Knife_maniac
enki
Cave Bear
Mladen
lonewolf
Pomorac
Adept
SoLoSaroman
Mraz
Marko
traper
Šimun
NAVIGATOR
Spuzva Bob
UrchinStar47
zippo
63 posters
Stranica 6 / 9.
Stranica 6 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Ka-Bar noževi...
i ja se bojim za taj "klik"..
no bitno je da si si zadovoljan ..
no bitno je da si si zadovoljan ..
cutlass- guru
- Broj postova : 3949
Datum registracije : 16.04.2011
http://www.kabar.com/knives/detail/1
Zna li itko gdje u Hrvatskoj mogu kupiti ovaj nož?
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Godine : 44
Datum registracije : 13.03.2010
Sto ce ti taj pajser?
Vjeruj mi,izgleda dobro ali nije primjeren radu u kampu ili bushcraftu kako god pise da je,predebel je i prekratak za eventualno cijepanje neke grane a o reznim osobinama (kobasica recimo ili guljenje jabuke) uopce ne treba govoriti.
Po meni usprkos duzoj ostrici bolji izbor je Large heavy bowie,nazalost nema manje verzije koja je bila jos bolja osobinama...
P.s. da ne ispadne da pametujem samo,ak ti se svidja tko sam ja da ti govorim bilo sto,pokusaj u Replikartu a ako ne,uvijek postoji Ebay.
Vjeruj mi,izgleda dobro ali nije primjeren radu u kampu ili bushcraftu kako god pise da je,predebel je i prekratak za eventualno cijepanje neke grane a o reznim osobinama (kobasica recimo ili guljenje jabuke) uopce ne treba govoriti.
Po meni usprkos duzoj ostrici bolji izbor je Large heavy bowie,nazalost nema manje verzije koja je bila jos bolja osobinama...
P.s. da ne ispadne da pametujem samo,ak ti se svidja tko sam ja da ti govorim bilo sto,pokusaj u Replikartu a ako ne,uvijek postoji Ebay.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
potpisujem Frattovo iskustvo s tim Ka-barom.
heavy bowie, recon scout ili trailmaster su po meni puno primjenjiviji i bolji noževi.
heavy bowie, recon scout ili trailmaster su po meni puno primjenjiviji i bolji noževi.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
dugo sam zagledao BK5.. bi ga, nebi ga... jel možda ima ko kakva iskustva iz prve ili bar druge ruke?
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Šteta mislio sam da je to dobar nož. Svejedno nadam se da ću ga imati jednom priliku isprobati.Fratt je napisao/la:Sto ce ti taj pajser?
Drvo- mr.spika
-
To su dobri noževi samo što mi se ne sviđa njihov oblik oštrice.Draži mi je oblik na KA-BAR BK2.NAVIGATOR je napisao/la:potpisujem Frattovo iskustvo s tim Ka-barom.
Drvo- mr.spika
-
ok, svakako je bitno što ti se sviđa ali čuo si Frattovo i moje mišljenje o tom pajseru, na tebi je da odlučiš što ti je bitnije.
ja tu i tamo reskiram malo od funkcionalnosti za odličan dizajn naprimjer kod large sebenze bi radije da je malo lakša ali prihvatio sam veću težinu zbog odlične kvalitete čvrstoče i odličnog dizajna.
dali ćeš i ti nositi skoro kilu neupotrebljivog željeza zato što dobro izgleda to samo ti znaš.
radije onda uzmi ovako nešto
iako mi ručka kod njega ne paše, ma da biram kao sam i napisao uzeo bi ili traila ili recon scouta imaju puno ugodnije ručke za raditi ili još bolje ka bar heavy bowie on ima najbolju ručku od svih, barem meni.
ovaj BK2 je kao da držiš demižonku u ruci a ne nož, a oštrica je kako je Fratt i napisao pre debela pre široka pre tupog kuta grinda i pre kratka.
ja tu i tamo reskiram malo od funkcionalnosti za odličan dizajn naprimjer kod large sebenze bi radije da je malo lakša ali prihvatio sam veću težinu zbog odlične kvalitete čvrstoče i odličnog dizajna.
dali ćeš i ti nositi skoro kilu neupotrebljivog željeza zato što dobro izgleda to samo ti znaš.
radije onda uzmi ovako nešto
iako mi ručka kod njega ne paše, ma da biram kao sam i napisao uzeo bi ili traila ili recon scouta imaju puno ugodnije ručke za raditi ili još bolje ka bar heavy bowie on ima najbolju ručku od svih, barem meni.
ovaj BK2 je kao da držiš demižonku u ruci a ne nož, a oštrica je kako je Fratt i napisao pre debela pre široka pre tupog kuta grinda i pre kratka.
NAVIGATOR- master
-
@Navi i Fratt:Hvala na savjetu
Mislim da ću uzeti ovaj
http://www.replikart.com/survival-kamp-nozevi/419-ontario-rat-5.html
ili ovaj
http://www.replikart.com/survival-kamp-nozevi/405-ontario-tak-1.html
Iako već imam ovog ali ova dva imaju ljepše oštrice
http://www.replikart.com/survival-kamp-nozevi/1220-ontario-ranger-rbs-4.html
Ovoga sam uzeo jer me oduševila njegova robusnost i full tang.
Mislim da ću uzeti ovaj
http://www.replikart.com/survival-kamp-nozevi/419-ontario-rat-5.html
ili ovaj
Iako već imam ovog ali ova dva imaju ljepše oštrice
Ovoga sam uzeo jer me oduševila njegova robusnost i full tang.
Drvo- mr.spika
-
Ja san pragmatični utilista...
Taj šta si kupija nije ni toliko ružniji, ni toliko različit materijalima, svojstvima, itd. da bi opravda razliku od +120 kn za mrvicu manju oštricu ili +220 kn malo veću oštricu od njega...
Ali, to sam samo, ja, ne obraćaj pažnju...
Taj šta si kupija nije ni toliko ružniji, ni toliko različit materijalima, svojstvima, itd. da bi opravda razliku od +120 kn za mrvicu manju oštricu ili +220 kn malo veću oštricu od njega...
Ali, to sam samo, ja, ne obraćaj pažnju...
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Datum registracije : 06.01.2012
DoomsdayST je napisao/la:...Ali, to sam samo, ja, ne obraćaj pažnju...
Drvo- mr.spika
-
Istina,ovaj što sam ga kupio je odličan.Brzo ću ga iskušati u težim radovima.Bio sam jučer kod prijatelja na selu te bih ga iskušao ali me spriječila jedna fina gospođa poznatija pod imenom KIŠA.DoomsdayST je napisao/la:...Taj šta si kupija nije ni toliko ružniji, ni toliko različit materijalima, svojstvima, itd. da bi opravda razliku od +120 kn za mrvicu manju oštricu ili +220 kn malo veću oštricu od njega...
Ovaj mi je jako lijep
i nije previše dug,te je drugačije vrste oštrice.Evo polako i ja mijenjam mišljenje.Od zagriženog zagovaratelja nehrđajučih noževa idem prema karboncima.Mislim da izreka STALNA NA TOM SVIJETU SAMO MIJENA JEST je u mom slučaju odlično pogođena.
Ova sjekira
https://survival.aforumfree.com/t2204-husqarna-ili-gransfors
i ovaj moj nož
su jako lijep par.
Naime sjekiru kao što je na prvoj fotografiji imam i ja i samo joj na dršci piše JONSERED.
Drvo- mr.spika
-
Drvo, taj tak-1 po dimenzijama sliči na poneku Moru, nije naročito masivan i ne može baš cijepat drva, a neće sigurno bolje obavljat rezačke poslove od bilo koje More... po meni, nemaš razloga uzimat takav karbonac, totalni kompromis, a bez neke značajnije mase...
Rat-5 opet ipak je mrvu dužii, ali je jednako masivan ka i ovi šta si već kupija, pa za cijepanje i chopping neće bit nešto puno ili uopće bolji... Ok, malo su tak-1 i on lipšeg oblika, ali to ti neće puno značit u uporabi... A kvaliteta je praktički podjednaka... I ovoga već imaš kod sebe...
A znan da imaš i pokoju Moru za back-up... 2=1 - 1=/ (two is one - one is none)...
Rat-5 opet ipak je mrvu dužii, ali je jednako masivan ka i ovi šta si već kupija, pa za cijepanje i chopping neće bit nešto puno ili uopće bolji... Ok, malo su tak-1 i on lipšeg oblika, ali to ti neće puno značit u uporabi... A kvaliteta je praktički podjednaka... I ovoga već imaš kod sebe...
A znan da imaš i pokoju Moru za back-up... 2=1 - 1=/ (two is one - one is none)...
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Datum registracije : 06.01.2012
Onda ostajem samo na ovome kojeg već imam.Hvala na savjetu.DoomsdayST je napisao/la:Drvo, taj tak-1 po dimenzijama sliči na poneku Moru, nije naročito masivan i ne može baš cijepat drva, a neće sigurno bolje obavljat rezačke poslove od bilo koje More... po meni, nemaš razloga uzimat takav karbonac, totalni kompromis, a bez neke značajnije mase...
Drvo- mr.spika
-
DoomsdayST je napisao/la:...A znan da imaš i pokoju Moru za back-up... 2=1 - 1=/ (two is one - one is none)...
Drvo- mr.spika
-
Drvo je napisao/la:http://www.kabar.com/knives/detail/1
znam ja
http://www.hristo.hr/product_info.php?cPath=82_86&products_id=1068&osCsid=6bc3b7c7e49d2159db9e106aba85d256
(nema ga na lageru, al mislim da Hristo može nabavit)
Hristo nabavlja od Replikarta koliko je meni poznato.
Fratt- MODERATOR
-
Hvala na odgovoru. Htio sam ga kupiti ali sam odustao kad sam vidio rupe na dršci.crotwar je napisao/la:
http://www.hristo.hr/product_info.php?cPath=82_86&products_id=1068&osCsid=6bc3b7c7e49d2159db9e106aba85d256
(nema ga na lageru, al mislim da Hristo može nabavit)
http://www.survivalistboards.com/showthread.php?t=201470
Drvo- mr.spika
-
Ne znam puno o ovom nožu, ali....što ti smetaju rupe?
To ti je zapravo plus jer olakšava dršku i pomiče težište naprijed prema oštrici...
To ti je zapravo plus jer olakšava dršku i pomiče težište naprijed prema oštrici...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
meni svi ti bekeri imaju malo preglomazan rukohvat..nezam jel se to cini ovak na slikama, al zgledaju kao da su bajoneta za kalaš...moj 1245 je puno suptilniji
puls je napisao/la:Ne znam puno o ovom nožu, ali....što ti smetaju rupe?
Volim kad se nož reklamira kao FULL TANG da je baš FULL. Šalim se. Rupe mi smetaju, a to je subjektivno, jer imam osjećaj da drška nije dovoljno čvrsta. A FULL TANG drška bez rupa mi izgleda puno čvršće i pouzdanije.
Drvo- mr.spika
-
Uvijek bi radije izabrao dobro skeletoniziranu dršku nego punu... manja težina, bolje težište, jednaka funkcionalnost.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
I meni drška izgleda predimenzionirano, nož mi se baš i ne sviđa.......baš zato smatram da su rupe dobrodošle.....a baš na ovom modelu je ostavljeno više nego dovoljno "mesa"
....još možeš, koliko vidim, nagurati i neke sitnice unutra....baš simpa..............eeee, da mi je ovaj nož bio sa 15 godina...
....još možeš, koliko vidim, nagurati i neke sitnice unutra....baš simpa..............eeee, da mi je ovaj nož bio sa 15 godina...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
eeeee i da mu je oštrica koji centimetar duža.
istina, i za mene su te ručke predimenzionirane, nož mi baš i nije neko ludilo ali se tip baš domišljato sjetio iskoristiti "šuplju" kučku. jedino što trebaš uvijek sa sobom oko vrata nositi i ključ za otvaranje ručke. ja bi u nju smjastio 200-300 eura za survival po lokalnim birtijama ususret novoj godini da se nađe
istina, i za mene su te ručke predimenzionirane, nož mi baš i nije neko ludilo ali se tip baš domišljato sjetio iskoristiti "šuplju" kučku. jedino što trebaš uvijek sa sobom oko vrata nositi i ključ za otvaranje ručke. ja bi u nju smjastio 200-300 eura za survival po lokalnim birtijama ususret novoj godini da se nađe
NAVIGATOR- master
-
NAVIGATOR je napisao/la:eeeee i da mu je oštrica koji centimetar duža.
oprosti Navi , kak si ovo mislio
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
pa ovak!
NAVIGATOR- master
-
U šuplju kučku se da dosta toga nagurati,to je istina...
Fratt- MODERATOR
-
hahaha , a on jos ne kuzi kaj je napisal , hahah
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949