Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
cold,chris,sog,bench,fallk i drustvo..
+10
aurora
glock
rinos
elvin
scout
Ikarus
Franco G
Marko
Medo Gradela
cutlass
14 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
cold,chris,sog,bench,fallk i drustvo..
vec sam neke predstavio,al eto prvi dan mi je na forumu i volim nozeve a i slikat ih, pa oprostite kaj sam dosadan...
to su neki komadi iz moje skupine ostrica..
moje prerade i tekuce izrade..
i za kraj, najdrazi...
to je to ,ukratko... pozdrav
to su neki komadi iz moje skupine ostrica..
moje prerade i tekuce izrade..
i za kraj, najdrazi...
to je to ,ukratko... pozdrav
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Re: cold,chris,sog,bench,fallk i drustvo..
zanimljivo....
samo previše zuba za moj ukus
samo previše zuba za moj ukus
Medo Gradela- spikač
-
Broj postova : 557
Godine : 30
Datum registracije : 16.09.2010
Moram pohvaliti fotografije, stvarno su super ispale. CR je i meni najljepši.
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Jeli to velika ili mala Sebenza?
S30V ili BG-42?
Meni je isto small BG-42 Sebenza najdraži folder iako sam Spyderco fan (niže uz Extrema Ratio):
S30V ili BG-42?
Meni je isto small BG-42 Sebenza najdraži folder iako sam Spyderco fan (niže uz Extrema Ratio):
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
Slike su odlične! vidi se sa imaš oko...
Jedno pitanje, na čemu je Sebanza slikana (zadnja slika)? neki krokodil ili umjetno?
Jedno pitanje, na čemu je Sebanza slikana (zadnja slika)? neki krokodil ili umjetno?
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
..neka im ne bude ''dosadno'' ,evo i moja kod društva .
Zadnja promjena: scout; 17.04.11 3:19; ukupno mijenjano 1 put.
scout- lingua
-
Broj postova : 480
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2010
Sebenza je mrak kao cijena što joj je mrak ali 'ko ima da sebi priušti i još u tome uživa onda je to najjači spoj.
Slike su dobre i samo nastavi nisi uopće dosadan.
Slike su dobre i samo nastavi nisi uopće dosadan.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
Odlična koliekcija,za odlikaše :migg:
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Datum registracije : 28.09.2009
sebenza mala
slikana na umjetnom gusteru od prave koze..
neki teleci boks sa printom gustera..
slikana na umjetnom gusteru od prave koze..
neki teleci boks sa printom gustera..
cutlass- guru
-
scout je napisao/la:
..neka im ne bude ''dosadno'' ,evo i moja kod društva .
A Scout predivna je. Inace mi je od CR-a favorit onaj Umnumzm ili kako se vec pise, ali ova Sebenza je predobra.
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
stvarno je dobra,da. svi su mu folderi dobri! al nikak nemrem provarit one fixn od komada radene,imal sam dva i nisam bil sretan bas...ostica ok,al drska koma,bjezi sklize se ,stalno nekam odlazi iz ruke
cutlass- guru
-
cutlass,jel to srk bez vrha,kaj mu se otpajsal,na drugoj slici je u novom ruhu.Jel mu to ožiljak ostavljaš ili mu slijedi sređivanje špice.sorry,sad mi se čini da je to falki,heh,prekrt,još me začudilo baš za srk,jake špice imaju.A,čuj,dobra ekipa,ne znam za ukus ali fali ti malo teške artiljerije,chopera.Inače,dobar ručni rad na reconu,i suuper futrola.Za jednodjelne si u pravu,mislil sam nabavit jareboam ali mi je frend dao na probu shadow i project,ma,banana,nekomforno,a i loše je prošel na knifetestu kod nossa.Funkcionalnost prije svega.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
@Marko ,
hvala lijepa ..to je elegantan i kvalitetan ''folder '' ,pedantno urađen i neka vrsta ''legende'' među folderima .Mada ću se svakako složiti da je cijena ekstremna.Stvarno ekstremna .
@cutlass ,
moja isprika na ''upadu'' u temu ,ali da se vratim ..,složio bi se s mišljenjem da je kod
''jedan komad'' rađenih CR , drška ''neudobna'' ,i samim oblikom prilično nekomforna za rukovanje . Na primjer CR Mountainner ...nikako da ''legne'' ,možda bi duže korištenje stvorilo naviku ,ali ... Green Beret ima puno komforniju dršku..pitanje je koliko bi uporabno bio efikasniji prema oštricama koje si prezentirao . Bez obzira na ime ,mislim -nimalo .
Usput ,
jako fina zbirka ,i vrlo obećavajuće popravke na finim primjercima ,a dodati malo ''teže artilljerije'' to u svakom slučaju .
hvala lijepa ..to je elegantan i kvalitetan ''folder '' ,pedantno urađen i neka vrsta ''legende'' među folderima .Mada ću se svakako složiti da je cijena ekstremna.Stvarno ekstremna .
@cutlass ,
moja isprika na ''upadu'' u temu ,ali da se vratim ..,složio bi se s mišljenjem da je kod
''jedan komad'' rađenih CR , drška ''neudobna'' ,i samim oblikom prilično nekomforna za rukovanje . Na primjer CR Mountainner ...nikako da ''legne'' ,možda bi duže korištenje stvorilo naviku ,ali ... Green Beret ima puno komforniju dršku..pitanje je koliko bi uporabno bio efikasniji prema oštricama koje si prezentirao . Bez obzira na ime ,mislim -nimalo .
Usput ,
jako fina zbirka ,i vrlo obećavajuće popravke na finim primjercima ,a dodati malo ''teže artilljerije'' to u svakom slučaju .
scout- lingua
-
he he,scout,na istoj smo frekvenciji sto se teškaša tiče.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
..glock ,totalno istoj naravno ,
..možda i @cutlass-a nagovorimo na ''haubice'' he he ..,malo šale dobro dođe ,
najte zamjeriti .
..možda i @cutlass-a nagovorimo na ''haubice'' he he ..,malo šale dobro dođe ,
najte zamjeriti .
scout- lingua
-
Tsunami je dobar nož.
aurora- bomber
-
Broj postova : 102
Godine : 53
Datum registracije : 05.01.2011
@scout & glock - teskasa obavezno nabavljam,al nemrem se odlucit...savjetujte...
@aurora- svaka cast za komentar za tsunami, malo ljudi zna taj noz i koliko je kvalitetan. star je oko 14-15g,bio je crne drske,al nakon raznih tretmana koje je prosao ostalo mu je puno oziljaka pa sam ga odlucio malo srediti... inace dosta rijedak noz
@aurora- svaka cast za komentar za tsunami, malo ljudi zna taj noz i koliko je kvalitetan. star je oko 14-15g,bio je crne drske,al nakon raznih tretmana koje je prosao ostalo mu je puno oziljaka pa sam ga odlucio malo srediti... inace dosta rijedak noz
cutlass- guru
-
@cutlass,
...dati neki savjet je prilično nezahvalno ..,ono što se meni sviđa i odgovara za nekog drugog može biti -promašaj .Naravno ,svi smo različiti ,s različitim afinitetima i koristimo ili ne koristimo ''alat'' na razne načine ,različite svrhe ,ili nam se jednostavno'' sviđa ''.
U osnovi svega je uvjek isto pitanje : za što konkretno neki nož ili bilo koji komad bilo čega ima služiti .Izbor je ogroman ,cijene su (za tvorniči rađene) noževe ,od relativno povoljnih do ''bolesno'' skupih .Stvar osobnog izbora .
Svakako bi prije bilo koje ''egzibicije'' razmislio o našim domaćim majstorima i kontaktirao ih .Imaju volju ,znanje ,i njihovi radovi su u svakom pogledu impresivni .U stanju su prilagoditi i u čelik prenijeti bilo koju potrebu koju kod tvorničkih noževa nemožeš u detalje definirati ,a ni tražiti .
Ako se pak radi o izboru nekog određenog prizvođača ,ili ''artiljeriji'' u prevodu ,masivnim i teškim oštricama ..i za to bi trebao više podataka za bilo kakvo mišljenje .Preporučio nebi nijednog ,a osobno mišljenje to da ,dapače .
...dati neki savjet je prilično nezahvalno ..,ono što se meni sviđa i odgovara za nekog drugog može biti -promašaj .Naravno ,svi smo različiti ,s različitim afinitetima i koristimo ili ne koristimo ''alat'' na razne načine ,različite svrhe ,ili nam se jednostavno'' sviđa ''.
U osnovi svega je uvjek isto pitanje : za što konkretno neki nož ili bilo koji komad bilo čega ima služiti .Izbor je ogroman ,cijene su (za tvorniči rađene) noževe ,od relativno povoljnih do ''bolesno'' skupih .Stvar osobnog izbora .
Svakako bi prije bilo koje ''egzibicije'' razmislio o našim domaćim majstorima i kontaktirao ih .Imaju volju ,znanje ,i njihovi radovi su u svakom pogledu impresivni .U stanju su prilagoditi i u čelik prenijeti bilo koju potrebu koju kod tvorničkih noževa nemožeš u detalje definirati ,a ni tražiti .
Ako se pak radi o izboru nekog određenog prizvođača ,ili ''artiljeriji'' u prevodu ,masivnim i teškim oštricama ..i za to bi trebao više podataka za bilo kakvo mišljenje .Preporučio nebi nijednog ,a osobno mišljenje to da ,dapače .
scout- lingua
-
Ja bih preporučio model "Štilko"...renomiranom hrvatskog proizvođača.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
@cutlass ,
..no ako već dvojiš oko nekih određenih ,slobodno napiši u čemu je dilema u odluci .
Vjerujem da će dosta prijatelja reći svoje mišljenje .
Nekad pomaže ,pogotovo kad se desi da su neki određeni '' tip'' .., ljudi imali prilke koristiti .
@Fratt,
..doooobar model :migg:
..no ako već dvojiš oko nekih određenih ,slobodno napiši u čemu je dilema u odluci .
Vjerujem da će dosta prijatelja reći svoje mišljenje .
Nekad pomaže ,pogotovo kad se desi da su neki određeni '' tip'' .., ljudi imali prilke koristiti .
@Fratt,
..doooobar model :migg:
scout- lingua
-
Kolekcija je odlična....ali zašto si išao bacati Falka u drvo! Dođe mi da se rasplačem. Pa zar nisi mogao naći nešto jeftinije!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
Ili nešto kvalitetnije čemu vrh neće puknuti?
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
@scout- mislim se izmedu nekog bowiea,Tops-a,il nekaj tak malo bolje,kad vec uzimam top nek i bude top.....
a kaj se tice bacanja falka,mogu reci samo jedno,bacam nozeve od malena i to je definitivni jedan od top 3!! preporucam ga svakome,sve mozes s njim ,balans, kvaliteta, trajnost,drzanje ostrice,ma sve je mrak... i jos je za bacanje odlican, i sad ti trazi vise od komada celika..
pa da je zenskog roda ozenil bi ga..
a kaj se tice bacanja falka,mogu reci samo jedno,bacam nozeve od malena i to je definitivni jedan od top 3!! preporucam ga svakome,sve mozes s njim ,balans, kvaliteta, trajnost,drzanje ostrice,ma sve je mrak... i jos je za bacanje odlican, i sad ti trazi vise od komada celika..
pa da je zenskog roda ozenil bi ga..
cutlass- guru
-
Mraz je napisao/la:Ili nešto kvalitetnije čemu vrh neće puknuti?
Ovo je bogohulje!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
kod bacanja nozeva najcesce ljudi koji znaju bacati grijese kod vadjenja noza iz tvrdog drveta. treba paziti u kojem se smjeru noz mice lijevo desno ili gore dolje a da se pri tome vrh ne savija jel nakon odredjenog broja savijanja ma koliko got celik bio zilav na kraju ipak pukne.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
navi ,znam to,nije frka u tome.. pa bacao sam ga od kad ga imam i nikad nistta nije bilo.. noz se vadi tako da se cima gore dole na rezni brid i leda ,nebitno na godove drva i polozaj noza u drvu. radio sam ko demonstrator za as-tim, (danas maestral) na sajmovima i skupovima, al eto ovome je valjda dojadilo i puko...
cutlass- guru
-
da slzem se sa tvojim objasnjenjem nacina vadjenja noza samo nisam ga napisao jer mislim da to onome tko ne baca ne bi bas bilo dovoljno, trebalo bi snimit filmic i stavit na tube. ako te interesira koja je moja tehnika, takodjer to radim cijeli zivot, imas temu bacanje nozeva
https://survival.aforumfree.com/t2000-bacanje-nozeva
meni su pukla i dva CSa i to modeli bas za bacanje, od carbon V celika, oba su pukla na nacin da je ostrica ostala zapiknuta u drvo a rucke su odletjele u travu. u AS timu, danasnjem maestralpromu su mi ih zamjenili za identicne ali od nekog drugog ugljicnog celika, vise se nije radilo o carbonu V. svaki noz za bacanje mi nakon godina koristenja pukne. od vibracija s vremenom spuca kristalna resetka i neizbjezno noz pukne.
https://survival.aforumfree.com/t2000-bacanje-nozeva
meni su pukla i dva CSa i to modeli bas za bacanje, od carbon V celika, oba su pukla na nacin da je ostrica ostala zapiknuta u drvo a rucke su odletjele u travu. u AS timu, danasnjem maestralpromu su mi ih zamjenili za identicne ali od nekog drugog ugljicnog celika, vise se nije radilo o carbonu V. svaki noz za bacanje mi nakon godina koristenja pukne. od vibracija s vremenom spuca kristalna resetka i neizbjezno noz pukne.
NAVIGATOR- master
-
vidio sam. mogu ti reci da je nam je tehnika skoro identicna.. hvat kod izbacaja na ostrici je u principu uvijek isti, stvar je samo u udaljenostk mete koju gadas i duzine ispustana tj. klizanja ostrice kroz ruku... i naravno sto je meta dalja hvat je sve dublji prema drski.. drago mi je da imam s kim oko ovoga.. malo ljudi zapravo razumije o cemu se radi.. al dode to s godinama =)
cutlass- guru
-
kad smo vec kod bacanja kojecega,ovo je dio bacackog asortimana....
inace znam o cemu pricas st se tice CS-a, ja sam ih potrgao sigurno 10ak,imaju tu manu da lako pucaju,bar oni stari zelenkasto sivi, kaj su bili po 250kn nekad.. a nije bio problem nikad s tim jer sam uvijek dobio od as tima drugi noz kad bi jedan puko da mogu trenirati,al sam ih s vremenom prestao koristiti..
inace jako sam zadovoljan hibbenovim nozem za bacanje kaj stef seagal hiti onom luzezu u vrat u opsadi.. mrak noz,i jnega dugo imam i sluzi odlicno jos uvijem (midium velicina)..
inace znam o cemu pricas st se tice CS-a, ja sam ih potrgao sigurno 10ak,imaju tu manu da lako pucaju,bar oni stari zelenkasto sivi, kaj su bili po 250kn nekad.. a nije bio problem nikad s tim jer sam uvijek dobio od as tima drugi noz kad bi jedan puko da mogu trenirati,al sam ih s vremenom prestao koristiti..
inace jako sam zadovoljan hibbenovim nozem za bacanje kaj stef seagal hiti onom luzezu u vrat u opsadi.. mrak noz,i jnega dugo imam i sluzi odlicno jos uvijem (midium velicina)..
cutlass- guru
-
vis da, taj noz iz opsade sam dugo gledao, ima u maestralpromu zgodan komplet od tri noza u setu u istoj futroli, meni su ovi CSovi bili uvijek naj. i SRK mi je odlican za bacanje, ma bacam sve, vrlo cesto i serafncigere uglavnom u vrata od radione. no da ti ne spamam temu lijepu kolekciju imas
NAVIGATOR- master
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.