Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Ideja za 4. Susret foruma
+21
Dravman
Elp
Fratt
bobrok
Mad Max
Aries
zb17ghost
TomislavOS
Olimp
Luftwaffe
antun
Target
mariobab
Mraz
LUKSA
sgt bear
NAVIGATOR
Ercimir
kengur32
Marko
Mladen
25 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 3 / 4.
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Ideja za 4. Susret foruma
Zasto? Imas neki razlog ili je to onak?
ne zamjeri sta pitam. posto ce nas biti vise od 20 mora se prijaviti skup i posto je susret u pogranicnom podrucju ( a u Hr je situacija takva kakva je -Hag) mislim da je to sasvim normalno.
ne zamjeri sta pitam. posto ce nas biti vise od 20 mora se prijaviti skup i posto je susret u pogranicnom podrucju ( a u Hr je situacija takva kakva je -Hag) mislim da je to sasvim normalno.
kengur32- MODERATOR
- Broj postova : 2825
Datum registracije : 06.08.2010
Ništa ne skrivam, nisam kažnjavan, imam razloge koje ne želim iznositi.
antun- spikač
-
Broj postova : 805
Godine : 83
Datum registracije : 01.05.2009
to je pravo svakog forumaša. ja te podatke policiji MORAM dati, oni koji ne daju neće moći sudjelovati
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Ja podatke ne dam čisto da živciram Targeta
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
Ja nemam podatke.
Tata kaže da me zamjenio za motor od Končareve vešmašine.
Tata kaže da me zamjenio za motor od Končareve vešmašine.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Prije svega, jako mi je žao što neću moći prisustvovati susretu. Ono što mogu učiniti za sve vas koji dolazite u Hrvatsku iz susjednih zemalja je da vam dam informaciju vezano za prijavu boravka. Pretpostavljam da je to isto kao i za BiH. Prilikom ulaska u državu, u roku od 48 sati dužni ste se prijaviti na kratkoročni boravak (bijeli karton) u nadležnoj policijskoj postavi, odnosno u Sarajevu bi to bilo Služba za poslove sa strancima - terenski centar. Svaki boravak u državi preko dva dana mora biti evidentiran u službenim evidencijama, u protivnom rizikujete probleme na granici prilikom izlaska. Čisto informacije radi - kazna od 300KM i protjerivanje sa teritorije BiH je jedan od mogućih scenarija.
Adminima savjet: Raspitajte se o tačnom mjestu prijave za goste, kao i za dokumentaciju koji je eventualno potrebno dostaviti. Mislim da ulasci ovog tipa (druženja na otvorenom), spadaju u posebnu kategoriju boravka. Bilo bi šteta da vam administracija pokvari druženje...
Lijep pozdrav i dobar provod želim...
Adminima savjet: Raspitajte se o tačnom mjestu prijave za goste, kao i za dokumentaciju koji je eventualno potrebno dostaviti. Mislim da ulasci ovog tipa (druženja na otvorenom), spadaju u posebnu kategoriju boravka. Bilo bi šteta da vam administracija pokvari druženje...
Lijep pozdrav i dobar provod želim...
Elp- lingua
-
Broj postova : 491
Datum registracije : 25.02.2011
Target je napisao/la:to je pravo svakog forumaša. ja te podatke policiji MORAM dati, oni koji ne daju neće moći sudjelovati
Nema toga administratora, moderatora, niti člana bilo kojeg tima koji mi može zabraniti dolazak u bilo koji dio RH. Prošle godine smo bili nas desetak na Kupi 3 dana i sjedili na graničnom kamenu i sve je bilo OK. Ali to je bilo privatno druženje. A kada se krene u organizaciju nečega službeno i od neformalnog druženja se čini događaj, tu nastaje problem prijava i popisa. Podatke ne mislim ikome davati, vidimo se na Dravi.
jesam ja negdje napisao da osobno zabranjujem nekome dolazak? s obzirom da sam ja u kontaktu s ovlaštenim tijelima moja guzica može heb zbog toga.
problem je što u tom kraju zbog šverca ljudi preko imaju česte ophodnje granice, cijeli život se vrtim tim krajem (kao mulac sam stalno prelazio u slo preko Kupe čisto iz dosade). u redu, možemo mi i ne prijaviti susret i onda svatko ide na svoju odgovornost, moja je namjera bila čisto da izbjegnemo bilo kakve probleme, ne sviđa se to ni meni
problem je što u tom kraju zbog šverca ljudi preko imaju česte ophodnje granice, cijeli život se vrtim tim krajem (kao mulac sam stalno prelazio u slo preko Kupe čisto iz dosade). u redu, možemo mi i ne prijaviti susret i onda svatko ide na svoju odgovornost, moja je namjera bila čisto da izbjegnemo bilo kakve probleme, ne sviđa se to ni meni
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Datum registracije : 05.09.2010
da...ja mislim da target nije htio nista lose...samo je mislio unaprjed...svi bi imali problema ako dodje kakva "patrola" i vidi da nas je preko 20...a nigdje papira ni nicega za okupljanje...a davanje podataka mislim da je dovoljno samo ime i prezime te adresa...ja ne vidim problem u tome....sve na kraju ide u sam MUP....ja cu ako treba svoje podatke dati...ali ne ovako javo na forum...srdit ce mo vec nesto..... za ljudove preko granice neznam kako to funkcionira....a zar ne bi bilo moguce da se ti podaci predaju savko u svoju najblizu MUP stanicu?
samom pitam...nemam pojma kako to funkcionira...
samom pitam...nemam pojma kako to funkcionira...
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Svako okupljanje na javnim površinama ukoliko nisu to lokacije za koncerte i slične potrebe se moraju prijaviti.
Možda ne treba davati podatke o svakoj osobi ali neke regulative se MORAJU ispoštovati.
Pošto se radi o susretu koji se odvija uz sami granični pojas sa drugom državom,vjerovatno su i tu regulative strože.
Da ja ne trkeljam bezveze,evo pa slušajte...
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1999_11_128_2020.html
http://www.mojauprava.hr/portal/dp.nsf//mojaUprava?OpenForm&r=|http://www.mojauprava.hr/portal/dp.nsf/wDok/AAD6ED33D24229CBC125744A0046C94D?OpenDocument&p=Gradjani
Možda ne treba davati podatke o svakoj osobi ali neke regulative se MORAJU ispoštovati.
Pošto se radi o susretu koji se odvija uz sami granični pojas sa drugom državom,vjerovatno su i tu regulative strože.
Da ja ne trkeljam bezveze,evo pa slušajte...
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1999_11_128_2020.html
http://www.mojauprava.hr/portal/dp.nsf//mojaUprava?OpenForm&r=|http://www.mojauprava.hr/portal/dp.nsf/wDok/AAD6ED33D24229CBC125744A0046C94D?OpenDocument&p=Gradjani
Fratt- MODERATOR
-
ova moja izjava je moje osobno mišljenje a ne stav uprave foruma. mislim da nije neophodno da baš svatko od nas mora biti prijavljen, večina bi trebala ali ne znaju baš svi da li će iči na taj susret ili ne odnosno neki se odluče možda zadnji čas. nema zakona u RH koji ti brani da u 27, 28 i 29 budeš na toj lokaciji a niti postoji zakon koji obavezuje da se baš svi podaci moraju unaprijed znati od osoba koje će doći. na terenu to može značiti da kad nas gospoda policajci na terenu posjete da svi moraju imati valjane dokumente. ja ću osobno svoje podatke poslati ranije čisto da mi bude jednostavnije. često boravim u sličnim pograničnim područjima često tamo i bivakiram a bome me često posjeti i policija i nikada nikakvih problema. iako je to sve u papirologiji živi doktorat za izorganizirat na terenu bude dosta jednostavnije.
pišem ovo zbog onih koji se u zadnji čas predomisle i odluče doči a dvoje zbog toga što se nisu unaprijed prijavili, a ne zbog onih koji imaju problema sa zakonom, za njih je svejedno jel če nas plavci sigurno posjetiti i legitimirati.
pišem ovo zbog onih koji se u zadnji čas predomisle i odluče doči a dvoje zbog toga što se nisu unaprijed prijavili, a ne zbog onih koji imaju problema sa zakonom, za njih je svejedno jel če nas plavci sigurno posjetiti i legitimirati.
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 22.04.11 15:48; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Ovo za pogranična područja nisam proučavao..
malo nas je to sve skupa spustilo na zemlju .. uvijek postoje rupe u zakonu
ali mišljenja sam da ih u ovakvoj situaciji netreba tražiti .
Svaka organizacija nosi sa sobom probleme ..zato je poslije kad se sve dobro odigra ..vrhunski doživljaj
U zakonu se sve vrti oko granice 20 ljudi ..za drugi susret bilo je prijavljeno 17 osoba ..
nismo dali dopis na policiju ali smo usmeno obavjestili policiju da smo na dravi ..
čak je i sudjelovala u pratnji nekih od forumaša koji se nisu snašli ..na kraju se broj ljudi u kampu popeo čak na oko pedesetak ...sve je bilo ok..ljudi koji su bili o tome svjedoće ..ovo je nešto drugo ..ali još uvijek mislim da je najvažnija stvar dogovora i nas forumaša i ljudi koji u bilo kojem vidu službe kontroliraju to područje ...
malo nas je to sve skupa spustilo na zemlju .. uvijek postoje rupe u zakonu
ali mišljenja sam da ih u ovakvoj situaciji netreba tražiti .
Svaka organizacija nosi sa sobom probleme ..zato je poslije kad se sve dobro odigra ..vrhunski doživljaj
U zakonu se sve vrti oko granice 20 ljudi ..za drugi susret bilo je prijavljeno 17 osoba ..
nismo dali dopis na policiju ali smo usmeno obavjestili policiju da smo na dravi ..
čak je i sudjelovala u pratnji nekih od forumaša koji se nisu snašli ..na kraju se broj ljudi u kampu popeo čak na oko pedesetak ...sve je bilo ok..ljudi koji su bili o tome svjedoće ..ovo je nešto drugo ..ali još uvijek mislim da je najvažnija stvar dogovora i nas forumaša i ljudi koji u bilo kojem vidu službe kontroliraju to područje ...
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
pa da, takvo je slično i moje iskustvo vuče
NAVIGATOR- master
-
NAVIGATOR je napisao/la:...a niti postoji zakon koji obavezuje da se baš svi podaci moraju unaprijed znati od osoba koje će doći. na terenu to može značiti da kad nas gospoda policajci na terenu posjete da svi moraju imati valjane dokumente.
Upravo tako, i na to se odnosio moj post. Kako je ovo preraslo "druge oblike okupljanja" i postalo nešto veće, organizator je dužan prijaviti, ostaviti svoje podatke i svašta drugo, a moja je obaveza imati valjane dokumente.
Nesporazum je u tome.
antun je napisao/la:Nikome, osim policijskom djelatniku, koji dođe i ako dođe na lokaciju, ne želim dati svoje osobne podatke.
Mora da imaš status posebno štićene osobe, pa je tajna sve što i nije tajna
Toplo!!Olimp je napisao/la:antun je napisao/la:Nikome, osim policijskom djelatniku, koji dođe i ako dođe na lokaciju, ne želim dati svoje osobne podatke.
Mora da imaš status posebno štićene osobe, pa je tajna sve što i nije tajna
antun- spikač
-
Ipak je granica granica, pa tko voli neka izvoli po pravilima kretanja u pograničnom pojasu, ostali koji ta pravila ne žele poštivati mogu pričekati iduće druženje, što je korisnije nego da svima zgorče druženje zbog nekih administrativnih problema.
Podatke, ako treba, dostaviti ćemo privatnom porukom onome tko preuzima brigu da sve bude kako kralj zapovijeda, a bog verificira
Podatke, ako treba, dostaviti ćemo privatnom porukom onome tko preuzima brigu da sve bude kako kralj zapovijeda, a bog verificira
To vjerojatno pišeš u svoje ime.
Ako misliš da će ti netko zagorčati druženje, ti nemoj dozvoliti jednostavno ostani kod kuće
Ako misliš da će ti netko zagorčati druženje, ti nemoj dozvoliti jednostavno ostani kod kuće
antun- spikač
-
Tko ide,ide,tko nejde šteta ali nemojte se molim Vas prepucavati oko toga...peace out!
Fratt- MODERATOR
-
Sorry!!!
antun- spikač
-
antun je napisao/la:To vjerojatno pišeš u svoje ime.
Pišem u ime svih koji dobronamjerno i po "pravilima igre" dolaze na druženje. Nekakve nevolje radi administracije nam ne trebaju, a oni koji misle da se ne treba ponašati kako pozitivni propisi nalažu neka se spuste na zemlju, jer na njoj žive.
Meni neće nitko ništa zgorčiti jer sam se susretao sa svakakvim ljudima. Liše sam potisnuo u zaborav, a o dobrima ćete još puno puta čitati na ovome forumu u podforumu u kojim pišem.
Nemoraš se naći prozvanim ali druženje je dobrovoljno, družiti će se ljudi dobre volje i pozitivne energije i nikakve bezvezne zapreke nam ne trebaju kao mrlje na druženju.
Kome ne odgovara neka ide svojim putem ...
Ni ja nisam odusevljan davanjem podataka, samo iz razloga sto mrzim kontorlu drzavnog aparata..... no međutim, ta sitnica mi sigurno nece biti prepreka da se druzim s ljudinama s ovog foruma!
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Olimpe! Niti sam tražio tvoje mišljenje, niti ćeš ti odlučivati dal ću ja doči i nije te briga dal sam pozvan, ako se plašiš mog prisustva ili te živcira moja osobnost, postavit ću sklonište kraj tvojeg i možemo cijelu noć čavrljati o tome...
Zadnja promjena: antun; 22.04.11 19:54; ukupno mijenjano 1 put.
antun- spikač
-
Ajde ljudi smirite malo strasti, znam da ste svi uzbuđeni ali nemojte da vam to zavrti glavom
Pravila su kakva jesu, tko ih želi poštivati OK, tko ne želi isti OK... nitko od prijavljenih neće imati problema zbog nekog tko nije prijavljen.
Jedini tko može imati neugodnosti je Target jer je prakticki jedini organizator, ali taj je svakaj prošao pa mu pendrek samo škaklja leđa
Pravila su kakva jesu, tko ih želi poštivati OK, tko ne želi isti OK... nitko od prijavljenih neće imati problema zbog nekog tko nije prijavljen.
Jedini tko može imati neugodnosti je Target jer je prakticki jedini organizator, ali taj je svakaj prošao pa mu pendrek samo škaklja leđa
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
antun je napisao/la:Olimpe! Niti sam tražio tvoje mišljenje, niti ćeš ti odlučivati dal ću ja doči i nije te briga dal sam pozvan, ako se plašiš mog prisustva ili te živcira moja osobnost, postavit ću sklonište kraj tvojeg i možemo cijelu noć čavrljati o tome...
Tebe nigdje nisam prozivao, a ako se nalaziš u mojim komentarima to je tvoj problem. Pogotovo nikakvu selekciju nisam radio,a što se tiče tvojega prisustva nemam razloga biti zaplašen ili iživčiran, Pa niti te ne poznajem.
Ovime prekidam komentare po pitanju davanja podataka u svrhu pravne regulacije boravka u pograničnom pojasu.š to se mora, mora se
2 stranice nadmudrivanja,nadam se da je gotovo.
Dalje nastavite preko PM-a.
Ostavljam sve napisano ali vas molim da se vratite OT.
Dalje nastavite preko PM-a.
Ostavljam sve napisano ali vas molim da se vratite OT.
Fratt- MODERATOR
-
Mraz je napisao/la:
NAVIGATOR- master
-
mislim da je Target u pravu oko prijave sudionika
imam nekih iskustva s kretanjem u pograničnom zonama na Dravi pogotovo po noći, kad sam na ribolovu, manje više uvijek mi dolazi policija u kontrolu i oni tvrde da se ne smije po noći zadržavati u tim zonama, a par puta su mi i pretresli auto i stvari
nisam proučaval kaj veli zakon u pograničnim zonama, ali moja iskustva su takva
kaj se tiče slovenci dva put su me uhitili na svom terenu, kazna je oko 400 eura za ileglni prelaz granice, nikad im nisam platil
kad idem na spust po Dravi nema stajanja osim ak se najde jedan malo hrabriji pa se okupa u vodi-onda bi si znali sve naplatiti
imam nekih iskustva s kretanjem u pograničnom zonama na Dravi pogotovo po noći, kad sam na ribolovu, manje više uvijek mi dolazi policija u kontrolu i oni tvrde da se ne smije po noći zadržavati u tim zonama, a par puta su mi i pretresli auto i stvari
nisam proučaval kaj veli zakon u pograničnim zonama, ali moja iskustva su takva
kaj se tiče slovenci dva put su me uhitili na svom terenu, kazna je oko 400 eura za ileglni prelaz granice, nikad im nisam platil
kad idem na spust po Dravi nema stajanja osim ak se najde jedan malo hrabriji pa se okupa u vodi-onda bi si znali sve naplatiti
Dravman- lingua
-
Broj postova : 416
Godine : 53
Datum registracije : 19.01.2011
Prema zakonu dužni smo najaviti boravak na terenu uz granicu. Najava se šalje nadležnoj policijskoj upravi na čijem terenu će se boraviti a sadrži vrijeme, mjesto i osobne podatke osobe ili osoba koje će boraviti u pograničnom području.
Može se informacija telefonski provjeriti u PP Delnice jer su one donedavno bile nadležne za rijeku Kupu. Mraz bi to mogao provjeriti. Samo tražiš osobu koja je nadležna za granicu na Kupi i ta će ti osoba sve informacije dati.
Može se informacija telefonski provjeriti u PP Delnice jer su one donedavno bile nadležne za rijeku Kupu. Mraz bi to mogao provjeriti. Samo tražiš osobu koja je nadležna za granicu na Kupi i ta će ti osoba sve informacije dati.
Da li je potrebno,budući da je to javno okupljanje,imati redare?
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Godine : 44
Datum registracije : 13.03.2010
ja mislim da nije...posto je to "izlet"...pa na sto bi licili kada bi 10 ljudi jos sa nama isli i pratili nam svaki korak
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 3 / 4.