Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
vreca za spavanje
+8
Login
kengur32
Viking
Mraz
skyrunner
Fratt
Mornar
Luftwaffe
12 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
vreca za spavanje
pozz...ovako:
postio mi se ovo poprilicno svidja a novi sam u svemu ovome odlucio sam malo po malo kupovati opremu za kampiranje,buscraft ili kako god vi to nazivate....prvo sam odlucio kupiti vrecu za spavanje...malo sam njuskao po njuskalu...kako bi kupio rabljenu vrecu...nezelim davati 700kn za novu kada mogu za 150 dobiti rabljenu a skroz cijela...e sada..ja sam sebi narucio vojnu vrecu iz Domovinskoga rata...vreca je cijela i za male novce sam je dobio(barem ja tako mislim ) evo link pa malo pogledajte...
http://www.njuskalo.hr/kamp-oprema/vreca-spavanje-oglas-1815977
mene zanima sto vi mislite o takvoj vreci..jesam li pametno ulozio novce ili sam bezveze pljunuo 150kn?
ps:ako je izbor dobar....covijek prodaje 2 vrce...ja sam kupio samo jednu... :migg:
postio mi se ovo poprilicno svidja a novi sam u svemu ovome odlucio sam malo po malo kupovati opremu za kampiranje,buscraft ili kako god vi to nazivate....prvo sam odlucio kupiti vrecu za spavanje...malo sam njuskao po njuskalu...kako bi kupio rabljenu vrecu...nezelim davati 700kn za novu kada mogu za 150 dobiti rabljenu a skroz cijela...e sada..ja sam sebi narucio vojnu vrecu iz Domovinskoga rata...vreca je cijela i za male novce sam je dobio(barem ja tako mislim ) evo link pa malo pogledajte...
http://www.njuskalo.hr/kamp-oprema/vreca-spavanje-oglas-1815977
mene zanima sto vi mislite o takvoj vreci..jesam li pametno ulozio novce ili sam bezveze pljunuo 150kn?
ps:ako je izbor dobar....covijek prodaje 2 vrce...ja sam kupio samo jednu... :migg:
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Re: vreca za spavanje
tesko da ju je koristio u ratu,jedino u dnevnom ako je kampirao...
ja sam par puta spavao u vojnoj al satoru(nazovimo ga tako) u podnozju ucke i nije bas bilo toplo. pocekaj nekog iskusnijeg sa vrecama ko je probao i ovu i "marku" pa da da malo vise podataka
ja sam par puta spavao u vojnoj al satoru(nazovimo ga tako) u podnozju ucke i nije bas bilo toplo. pocekaj nekog iskusnijeg sa vrecama ko je probao i ovu i "marku" pa da da malo vise podataka
Mornar- lingua
-
Broj postova : 342
Godine : 39
Datum registracije : 02.10.2010
Ako ćeš je koristiti onda nisi pogriješio,ovo je klasični primjerak vreće za spavanje sa svim svojim prednostima i manama.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
kako mislis da je primjerak sa svim prednostima i manama...mislim..koje su to mane a koje prednosti?
Luftwaffe- spikač
-
ja imam takvu i nije loša(za toplije vrijeme).sad je koristim kao podlogu a može poslužiti i kao pokrivač,jer sam nabavio bolju koja je dobra i za po zimi.ukratko služit će te al ne čekaj zimu sa njom
skyrunner- lingua
-
Broj postova : 323
Datum registracije : 01.01.2011
Prednosti ima manje,bolje da ti ne kvarim entuzijazam.
Mane-na slikama ne vidim dali ima najlonsko dno i gabariti su joj dosta veliki.
Ujedno ju je teško složiti nakon upotrebe natrag u prijašnje stanje.
Težina.
Prednost-grije relativno dobro prema drugim,tanjim vrečama.
Mane-na slikama ne vidim dali ima najlonsko dno i gabariti su joj dosta veliki.
Ujedno ju je teško složiti nakon upotrebe natrag u prijašnje stanje.
Težina.
Prednost-grije relativno dobro prema drugim,tanjim vrečama.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
ok...hval svima...da kazu i drugi da je bolje maknuti to najlonsko dno pa staviti novo...hvala jos jednom svima
Luftwaffe- spikač
-
Ja istu imam zadnjih 15ak godina, prakticki sam odrasao u njoj i još uvijek ide samnom ako mi to težina napusti. Čvrsta je pa služi kao vreća, kao "madrac", prostirka za piknike a smotana i kao stolica... daleko od toga da je najbolja, ali ako nekome ne smeta težina i gabariti sigurno će dugo služiti.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Kod nas na sjeveru vojska koristi vrece koje su mogu koristiti do -20 , cak je i to slabo za nasu klimu..,, nego nalozi ti sebi vatru pokraj ako je hladno ,samo pazi da se ne zapalis dok spavas...
Dobra je ta vreca ipak bolje je i to nego nista
Dobra je ta vreca ipak bolje je i to nego nista
Viking- bomber
-
Broj postova : 159
Datum registracije : 25.12.2010
hahahaha...da da se ne zapalim
vreca mi je dosla prije nekih tjedan dana...cini mi se da ona nije vidjela svijetlo dana a kamoli da je prosla rat...nova novcata
posto idem sa starim u utorak na jedno kampiranje od 2-3 dana moci cu je testirati pa vam javim svoje procijene
vreca mi je dosla prije nekih tjedan dana...cini mi se da ona nije vidjela svijetlo dana a kamoli da je prosla rat...nova novcata
posto idem sa starim u utorak na jedno kampiranje od 2-3 dana moci cu je testirati pa vam javim svoje procijene
Luftwaffe- spikač
-
Imam je istu takvu.... nije losa, mada nije ni bajna! u ovo doba ti nece biti hladno ali moras staviti nesto pod nju.
malo mi je kratka pa sam je dao cuckima
malo mi je kratka pa sam je dao cuckima
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
e...da to sam vas htio pitati...gdje ima i kolko kostaju ti "podmetaci" za vrece
Luftwaffe- spikač
-
Ljudi u JYSK-u ima priličanr izbor vreća za spavanje, od ispod 100kn pa do par stotina.. ovisno o namjeni i kvaliteti. Bila je jedna zelena koja je sa 200 snižena na 100 na akciji ta mi bila zapela za oko.
Inače i ja sam koristio ovu vojnu HV, sasvim odradi svoju zadaću u toplije vrijeme (sad pa do sredine jeseni). Zimi nikako se nemojte zezati sa vrećama koje nisu baš namjenjene za hladne uvjete.
Ja trenutno imam dvije vreće, jedna je zimska predviđena za temperature do -9, večih je gabarita pa joj je to mana, ali grije ko peč. A za ovakvo malo toplije vrijeme imam jednu laganiju jeftiniju vreću nešto malo sitnija od ove HV.
Inače i ja sam koristio ovu vojnu HV, sasvim odradi svoju zadaću u toplije vrijeme (sad pa do sredine jeseni). Zimi nikako se nemojte zezati sa vrećama koje nisu baš namjenjene za hladne uvjete.
Ja trenutno imam dvije vreće, jedna je zimska predviđena za temperature do -9, večih je gabarita pa joj je to mana, ali grije ko peč. A za ovakvo malo toplije vrijeme imam jednu laganiju jeftiniju vreću nešto malo sitnija od ove HV.
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
s obzirom da druge nisam koristil neznam kakva je u odnosu na druge, al zadovoljavajuca je kaj se mene i mog iskustva s njom tice. jedino kaj Fratt kaže teško ju je složiti, bar meni
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Luftwaffe,
vreća je dobra, iako ima svojih ograničenja (kao i sve druge, i puuno skuplje). Spavao sam u njoj na temperaturama debelo ispod nule, i bilo mi je hladno dok nisam naučio kako da si pomognem. No isto tako, spavao sam sam u istim uvjetima i bez vreće, pod Velebitom, dok je bura nosila snjeg s Velebita. Spavao sam zamotan u JNA šatorsko krilo, s jednom PVC vrećom navučenom preko glave i drugom navučenom preko nogu, potpuno obučen i samo sam se strovalio u grm.
Svi smo mi podložni konzumerizmu; kupujemo najbolje i najskuplje ovo-i-ono koliko si možemo priuštiti, no u stvarnoj situaciji snađemo se s onim što imamo. I to je ono što čini buschraft.
Uživaj u vreći koju imaš, nauči kako si pomoći ako treba, a sa stečenim iskustvom znat ćeš što ti treba ili ne.
vreća je dobra, iako ima svojih ograničenja (kao i sve druge, i puuno skuplje). Spavao sam u njoj na temperaturama debelo ispod nule, i bilo mi je hladno dok nisam naučio kako da si pomognem. No isto tako, spavao sam sam u istim uvjetima i bez vreće, pod Velebitom, dok je bura nosila snjeg s Velebita. Spavao sam zamotan u JNA šatorsko krilo, s jednom PVC vrećom navučenom preko glave i drugom navučenom preko nogu, potpuno obučen i samo sam se strovalio u grm.
Svi smo mi podložni konzumerizmu; kupujemo najbolje i najskuplje ovo-i-ono koliko si možemo priuštiti, no u stvarnoj situaciji snađemo se s onim što imamo. I to je ono što čini buschraft.
Uživaj u vreći koju imaš, nauči kako si pomoći ako treba, a sa stečenim iskustvom znat ćeš što ti treba ili ne.
zb17ghost- lingua
-
Broj postova : 279
Godine : 62
Datum registracije : 06.02.2011
Podmetace (karimat) imas za uzeti u manje vise svakoj trgovini sportske opreme...
ak je hladnije pomognem si sa shemaghom,,,,,,
i kak je moj sugrađan zb17.... napisao, koristi sta imas i pomalo kombiniraj sta dodati a sta oduzeti. u ovo doba se sigurno neces smrznuti!
ak je hladnije pomognem si sa shemaghom,,,,,,
i kak je moj sugrađan zb17.... napisao, koristi sta imas i pomalo kombiniraj sta dodati a sta oduzeti. u ovo doba se sigurno neces smrznuti!
kengur32- MODERATOR
-
zb17ghost je napisao/la:Luftwaffe,
dobar komentar,, pogotovo se slazem sa zadnjim recenicama
Viking- bomber
-
Broj postova : 159
Datum registracije : 25.12.2010
radosna vijest...
kaze stari da ima neku navlaku jos iz rata koju je dobio od jednog marinca...kaze da se vreca stavi u tu navlaku...i da ima rukave...kaze da to grije ko ludo...
iako ne planiram(zasad)kampirati preko zime i u hladnije vrijeme...svejedno imam to "rjesenje"....za ono sto ce me ni koristiti ja mislim da je solidna...jos niasm nikakav "profesionlac" pa da idem na planine itd...nego ovako za mala kampiranja
zb17ghost...imas pravo...hvala puno...ja osobno ne vejrujem u ono..sto skuplje to boje...u par puta sam se ujerio da to i nije bas tako....
kaze stari da ima neku navlaku jos iz rata koju je dobio od jednog marinca...kaze da se vreca stavi u tu navlaku...i da ima rukave...kaze da to grije ko ludo...
iako ne planiram(zasad)kampirati preko zime i u hladnije vrijeme...svejedno imam to "rjesenje"....za ono sto ce me ni koristiti ja mislim da je solidna...jos niasm nikakav "profesionlac" pa da idem na planine itd...nego ovako za mala kampiranja
zb17ghost...imas pravo...hvala puno...ja osobno ne vejrujem u ono..sto skuplje to boje...u par puta sam se ujerio da to i nije bas tako....
Luftwaffe- spikač
-
luftwaffe,sry na offtopic
@Login,znači prodaju i vreće za spavanje oni?
@Login,znači prodaju i vreće za spavanje oni?
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Imam i ja isto 2 hv vreće za spavanje.
Planiram ih koristit ovo ljeto pa me zanima do koje minimalne temperature može ona ić otprilike.
Planiram ih koristit ovo ljeto pa me zanima do koje minimalne temperature može ona ić otprilike.
brdo- lingua
-
Broj postova : 223
Godine : 28
Datum registracije : 01.04.2011
Kada ti bude hladno to je granica....
Prek ljeta ti sigurno nece biti hladno
Prek ljeta ti sigurno nece biti hladno
kengur32- MODERATOR
-
Hvala. Samo sam pitao da se nesmrznem ko budala ove zime u brdima.
brdo- lingua
-
nemoj s tom vrečom na zimu u brda....
kengur32- MODERATOR
-
ok provat ću nabavit nešto bolje
brdo- lingua
-
prije 10 dana spavo sam u toj vreci i smrzo se ko dre.,
sinoc sam spavo u vreci marke kilimadjaro iz Hervisa (100 i nes sitno kn) na istom mjestu, bilo mi je vruce toliko da sam skinuo i hlace i majcu... znaci spavo sam samo u gacama!
ne kažem da uzmeš tu vreću! ni ta ne bi bila ok za zimu, samo zelim skrenut pažnju da ta vojna bas nije za nis....
sinoc sam spavo u vreci marke kilimadjaro iz Hervisa (100 i nes sitno kn) na istom mjestu, bilo mi je vruce toliko da sam skinuo i hlace i majcu... znaci spavo sam samo u gacama!
ne kažem da uzmeš tu vreću! ni ta ne bi bila ok za zimu, samo zelim skrenut pažnju da ta vojna bas nije za nis....
kengur32- MODERATOR
-
Ima znaci u hervisa uzet vreća,od koje do koje cijene otprilike?
Šimun- guru
-
100- 250kn tak nes, ali pokušaj naći neš bolje.... meni je bila hića a nisam imao više love
kengur32- MODERATOR
-
jesu kakve kvalitete,mislim,nemam ja još para za nešto skupo..Ukratko,jesi zadovoljan?
Šimun- guru
-
A gle.... bilo mi je vruće spavat iako je puhalo i palo je nes kiše (spavo sam u gaćama) ali bilo je i vatrice onak poštene.... deklarirana je do -7 al to je glupost, vanjski matrijal je prenježan i vjerujem da če do kraja ljeta biti za bacit. Sve u svemu za prvu ruku ok al nije nes trajno, na jesen (ako ne i prije) moram nabavit nes bolje. ak ti je Hervis na ruku odi vidjeti, uezo sam CANYON 200
kengur32- MODERATOR
-
da zaboravih,
ja sam vani prilićno često... tjedno barem 2-3 noći, ne znam koliko češ je ti koristiti
ja sam vani prilićno često... tjedno barem 2-3 noći, ne znam koliko češ je ti koristiti
kengur32- MODERATOR
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.