Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
/////////////
+8
Ris
malyfreddie
mali mačak
girdeaux
Ercimir
Fugitive
Mraz
Šimun
12 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Re: /////////////
Excellent!
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Mraz je napisao/la:Excellent!
TY
Šimun- guru
-
Odlična reportaža, izlet ma svaka čast pravi buškraft i prekrasan dan za boravak u prirodi.
Kakvo je bilo meso na mahovini?
Nego vidim da ti kolega na slici kada drži kravlju lubanju drži nož u džepu trenerke pa imam fobiju da mu ne ispadne, posto se to desilo i mom prijatelju pa nije 5 dana spavao dok ga krajnjim naporom nismo pronašli(5 dana potrage po snijegu, svaki dan smo išli a on deprimiran)
Jos jednom sve pohvale
Kakvo je bilo meso na mahovini?
Nego vidim da ti kolega na slici kada drži kravlju lubanju drži nož u džepu trenerke pa imam fobiju da mu ne ispadne, posto se to desilo i mom prijatelju pa nije 5 dana spavao dok ga krajnjim naporom nismo pronašli(5 dana potrage po snijegu, svaki dan smo išli a on deprimiran)
Jos jednom sve pohvale
Fugitive- bomber
-
Broj postova : 114
Godine : 39
Datum registracije : 14.01.2011
dosadni pozeru...
doduse nasmija san se kad se pas okupa ^^
sve u svemu, baza. svida mi se
doduse nasmija san se kad se pas okupa ^^
sve u svemu, baza. svida mi se
Ercimir- tipko
-
Broj postova : 61
Godine : 32
Datum registracije : 26.02.2011
@Fugitive,hvala..
Junetina je meso..
Šta se tiče noža,to mu govorim non stop samo je tvrdoglav,od jutros je počeo nosit pojas..
@Erca,tnx..Pas od pustih algi nije moga izaći,pa san radija akciju spašavanja hahaha
Junetina je meso..
Šta se tiče noža,to mu govorim non stop samo je tvrdoglav,od jutros je počeo nosit pojas..
@Erca,tnx..Pas od pustih algi nije moga izaći,pa san radija akciju spašavanja hahaha
Šimun- guru
-
Pročitah da je junetina pa me zanima kako je bilo za jest, iskreno prvi puta vidim kuhanje u mahovini pa me baš zanima jeli bilo ukusno i dali je povuklo išta miris od mahovine, jer ipak ja kada idem u prirodu jedino sto mi je na pameti što ću si spravit za jest a ovo tvoje je baš po mom ukusu :-)
Uči ga uči, mi imamo internu foru ako neponeseš ili izgubiš nož umrijet ćes hehehhehe
Uči ga uči, mi imamo internu foru ako neponeseš ili izgubiš nož umrijet ćes hehehhehe
Fugitive- bomber
-
Broj postova : 114
Godine : 39
Datum registracije : 14.01.2011
Odlična reportaža, pohvale za kuhanje u mahovini!
Ako se ne varam ono drugo sklonište od prirodnih materijala je iz jedne od tvojih reportaža.
Što se tiče prokuhavanje vode, ne mora kuhati 40 min. Dovoljno je da voda prokuha 5 min i već je čista. A sa plastičnom bocom možeš vodu i pasterizirati samo dulje traje, ali + je što možeš više puta koristiti bocu.
Još jednom, fenomenalna reportaža!
=)
Ako se ne varam ono drugo sklonište od prirodnih materijala je iz jedne od tvojih reportaža.
Što se tiče prokuhavanje vode, ne mora kuhati 40 min. Dovoljno je da voda prokuha 5 min i već je čista. A sa plastičnom bocom možeš vodu i pasterizirati samo dulje traje, ali + je što možeš više puta koristiti bocu.
Još jednom, fenomenalna reportaža!
=)
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
Odlična priča. Mogu ti reći da mi je gušt čitati tvoje reportaže.
Kad sam vidio kako briješ nogu sam se sjetio fillma The Fan, u kojoj R. DeNiro prodaje noževe, brije dlake pri demonstraciji, prvo sa ruku, pa sa nogu i kaže da će uskoro morati početi brijati guzicu jer više nema dlaka za obrijati...
Što se tiče prokuhavanja vode, dobro filtriranu vodu je čisto dovoljno prokuhati toliko da zavrije, jer svi patogeni i paraziti rikavaju na 85C, a na 100C bi sve trebalo biti ok.
Nek me netko ispravi ako griješim...
Kad sam vidio kako briješ nogu sam se sjetio fillma The Fan, u kojoj R. DeNiro prodaje noževe, brije dlake pri demonstraciji, prvo sa ruku, pa sa nogu i kaže da će uskoro morati početi brijati guzicu jer više nema dlaka za obrijati...
Što se tiče prokuhavanja vode, dobro filtriranu vodu je čisto dovoljno prokuhati toliko da zavrije, jer svi patogeni i paraziti rikavaju na 85C, a na 100C bi sve trebalo biti ok.
Nek me netko ispravi ako griješim...
mali mačak- lingua
-
Broj postova : 343
Godine : 46
Datum registracije : 05.11.2009
Super reportaža. Vjerujem, da če se i prijatelj još više zapaliti za bushcraft.
Imam samo jedno pitanje Ruse. Dali je ona boca u kojoj si prekuhavao vodu iz aluminija ili je nehrđajuči čelik?
I sam koristim aluminjastu ali mi je nekoliko starijih majstora bushcrafta (gozdovništva kako se kod nas kaže) "čitalo bukvice" u vezi sa grijanjem vode u njoj. Kažu, da bi se mogao unutrašnji ovoj boce na visokim temperaturama deformirati i "zaraziti" vodu.
Sad neznam koliko je istine u tome jer nisam nigdje pronašao informacije na tu temu, pa možda ti znaš nešto više o tome.
Imam samo jedno pitanje Ruse. Dali je ona boca u kojoj si prekuhavao vodu iz aluminija ili je nehrđajuči čelik?
I sam koristim aluminjastu ali mi je nekoliko starijih majstora bushcrafta (gozdovništva kako se kod nas kaže) "čitalo bukvice" u vezi sa grijanjem vode u njoj. Kažu, da bi se mogao unutrašnji ovoj boce na visokim temperaturama deformirati i "zaraziti" vodu.
Sad neznam koliko je istine u tome jer nisam nigdje pronašao informacije na tu temu, pa možda ti znaš nešto više o tome.
malyfreddie- zelembara
-
Broj postova : 21
Datum registracije : 24.08.2010
@Fugitive..A jesam se prolio..hahaha,savršena je bila..Upila je dosta vode iz mahovine,presavršen je okus,bar meni..Niti soli niti ičega ne treba,stvarno 5..
@girdeaux =) je,sklonište je moje..htio sam vidjet tko će se sjetit,srce si haha.tnx na info oko boce Hvala ti!
@Mali mačak
hahahahahaha,iskreno,ruke sam sredio,noge neće još dugo,guzica (sry na izrazu) je sljedeća,a zatim čekam još da prsa narastu...Valjda ne budem morao priječi na stidne dlake..hahahaha,
Hvala! :bog:
@malyfreddie
Hvala ti =)
Je,aluminijska je...Al gledam na to ako plastika može,igra i ovo..Al za svaki slučaj nabavim čeličnu
@girdeaux =) je,sklonište je moje..htio sam vidjet tko će se sjetit,srce si haha.tnx na info oko boce Hvala ti!
@Mali mačak
hahahahahaha,iskreno,ruke sam sredio,noge neće još dugo,guzica (sry na izrazu) je sljedeća,a zatim čekam još da prsa narastu...Valjda ne budem morao priječi na stidne dlake..hahahaha,
Hvala! :bog:
@malyfreddie
Hvala ti =)
Je,aluminijska je...Al gledam na to ako plastika može,igra i ovo..Al za svaki slučaj nabavim čeličnu
Šimun- guru
-
Isto sam i ja razmišljao o nabavi čelične ali najprije ču "prečešljati" internet i ostale vire informacija, jer se prvo želim uvjeriti u točnost te informacije. Jer ipak je čelična puno skuplja pa mi ju je brezveze kupovati ako imam več 2-3 aluminijaste...
e sad sam več off topic.
Da se vratim na reportažu: ima dosta dobrih fotki (pas u vodi, kuvanje u mahovini, detajli krajolika )
e sad sam več off topic.
Da se vratim na reportažu: ima dosta dobrih fotki (pas u vodi, kuvanje u mahovini, detajli krajolika )
malyfreddie- zelembara
-
Broj postova : 21
Datum registracije : 24.08.2010
lijepa reportaža @Ruse.
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
@malyfreddie Kažu da je ok većina ,Hvala još jednom =)
@Ris,hvala
@Ris,hvala
Šimun- guru
-
ma Ruse, ovo je skroz naskroz loše, neznam zašto si uopće stavljao ovu reportažu, ja bi to sakrio! jedino mi se pas sviđa od svega...
moram te malo zahebavati
moram te malo zahebavati
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Datum registracije : 05.09.2010
bravo!
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
Super reportaza, BRAVO
Ako dopustas mala opaska vezano uz fotkanje.....
Ne znam koji fotic koristis ali mislim da svaki digitalac ima tu opciju;
stavi na sport nacin fotografiranja (snimanje objekata u pokretu), udalji se od objekta kojeg fotkas, zumiraj ga i okini..... tako ces dobiti objekat kojeg snimas istaknut a okolina ce biti lagano zamucena. Ako fotkas panoramu postoji pravilo 1/3.... ako f nebo, onda uzmi 2/3 neba i 1/3 tla, i obrnuto.
Pesonja je AST ili PTB? Koliko je star? Kakav je u sumi, lovni nagon i to ...?
Ako dopustas mala opaska vezano uz fotkanje.....
Ne znam koji fotic koristis ali mislim da svaki digitalac ima tu opciju;
stavi na sport nacin fotografiranja (snimanje objekata u pokretu), udalji se od objekta kojeg fotkas, zumiraj ga i okini..... tako ces dobiti objekat kojeg snimas istaknut a okolina ce biti lagano zamucena. Ako fotkas panoramu postoji pravilo 1/3.... ako f nebo, onda uzmi 2/3 neba i 1/3 tla, i obrnuto.
Pesonja je AST ili PTB? Koliko je star? Kakav je u sumi, lovni nagon i to ...?
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Uff...
Evo, "chat" pobrisan
Evo, "chat" pobrisan
Zadnja promjena: Mraz; 28.03.11 22:39; ukupno mijenjano 2 put/a.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
Mraz je napisao/la:Uff...
Hvala Ti =)
Šimun- guru
-
Da, super reportaža, ima bushcrafta, kobasica s roštilja, prirode...
Što se tiče ovog prokuhavanja u aluminijskoj boci, sve ovisi dali je unutarnji sloj premazan s nečime što se raspada ili otpušta neku kemikaliju na visokoj temperaturi... mislim da nebi trebalo biti problema ako to napravimo jednom uz malo duže prokuhavanje i nakon toga tu vodu bacimo i sljedeći put bi prokuhana voda u tome ako ništa bar malo manje bila kontaminirana. Definitivno znam da kuhanje u limenkama nije OK na duže staze jer industrijske limenke s hranom imau taj premaz koji se na visokim temperaturama raspada i te kancerogene čestice/kemikalije ulaze u vodu ili jelo koje kuhamo. Naravno da nećeš odmah umrijeti, niti ćeš se otrovati... možda ni nakon 100 puta konzumacije iz toga, ali svakako nije dobro za zdravlje ukoliko ćeš si svakodnevno pripremati hranu ili vodu u tome. Također nedavno sam pročitao članak da flaširana voda u tim plastičnim PET bocama ukoliko stoji na suncu par sati bude kontaminirana s nečim iz te plastike. Tako da definitivno ni prokuhavanje vode u takvim bocama nije zdravo. Uostalom ni okus iste vode nije jedank kada se konzumira iz plastične boce ili metalne/staklene. Dakako u survival situaciji je bolje prokuhati vodu u bilo čemu nego piti direkt iz ustajale bare pune bakterija i parazita i riskirati gadno crijevno zatrovanje i proljev koji nastupa u roku pola sata.
Što se tiče ovog prokuhavanja u aluminijskoj boci, sve ovisi dali je unutarnji sloj premazan s nečime što se raspada ili otpušta neku kemikaliju na visokoj temperaturi... mislim da nebi trebalo biti problema ako to napravimo jednom uz malo duže prokuhavanje i nakon toga tu vodu bacimo i sljedeći put bi prokuhana voda u tome ako ništa bar malo manje bila kontaminirana. Definitivno znam da kuhanje u limenkama nije OK na duže staze jer industrijske limenke s hranom imau taj premaz koji se na visokim temperaturama raspada i te kancerogene čestice/kemikalije ulaze u vodu ili jelo koje kuhamo. Naravno da nećeš odmah umrijeti, niti ćeš se otrovati... možda ni nakon 100 puta konzumacije iz toga, ali svakako nije dobro za zdravlje ukoliko ćeš si svakodnevno pripremati hranu ili vodu u tome. Također nedavno sam pročitao članak da flaširana voda u tim plastičnim PET bocama ukoliko stoji na suncu par sati bude kontaminirana s nečim iz te plastike. Tako da definitivno ni prokuhavanje vode u takvim bocama nije zdravo. Uostalom ni okus iste vode nije jedank kada se konzumira iz plastične boce ili metalne/staklene. Dakako u survival situaciji je bolje prokuhati vodu u bilo čemu nego piti direkt iz ustajale bare pune bakterija i parazita i riskirati gadno crijevno zatrovanje i proljev koji nastupa u roku pola sata.
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
@Igsy Hvala i na pohvali i na informacijama
Šimun- guru
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.