Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Tako blizu a tako daleko
+6
Olimp
NAVIGATOR
ursus arctos
Strider
Šimun
Ercimir
10 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: NAJ NAJ REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Tako blizu a tako daleko
Ponekad je ljudima potrebno da se otrijezne; pored sve silne urbanizacije i tehnologije covjek vrlo cesto zna zapasti u ogorcenje, ocaj i ne znam sto vec i u bezbroj situacija pronade sam sebe kako proklinje ovaj svijet. Medutim, to nije tocno, ovaj svijet je predivno mjesto na kojem ima toliko predivnih stvari... na svakom koraku. Potrebno je samo nauciti gledati ih takvim ocima... i cijeniti ih. Znam da svi koji se nalazite na ovom forumu i potencijalno citate ovo, slazete s ovih nekoliko mojih misli (jer da nije tako ne bi ni bili takvi kakvi jeste), ali imao sam snazan poriv da ih napisem... takoder i iz razloga da objasnim sitnu metaforu u naslovu.
Kakogod, da ne filozofiram previse, da vam pokazem svoj subotnji 'bushcraft izlet' na kojem su mi drustvo pravila jos tri prijatelja.
Krenuli smo oko osam sati, nakon sto smo se nasli u parku na kraju grada....
Jedan pogled na Šibenik...
Malo smo putovali...
Nekoliko detalja...
Nas hladan celik, odnosno nozevi i kosir koje smo ponijeli sa sobom...
Provlacenje kroz sumu...
Evo i jedan video...
Pronasli smo na jednom mjestu i perje na tlu...
I jos nekoliko zanimljivosti...
Metak, 14-ica (vjerujem, ne sjecam se tocno)...
Nekoliko tragova od vepra (naime buduci da je suma velika, u jednom podrucju ljudi pustaju veprove preko noci pa ih iduceg dana love... tako bar cujem a i sumnjam da su prirodno nastanjeni na tom podrucju)...
Bunja, odlicno mjesto za skroviste, ukoliko imas srecu da naides na jednu...
Nekoliko zivotinjskih skrovista...
...i ja koji se pokusavam uvuc u jedno...
Kakogod bilo, dan je prolazio sasvim solidno i dok si rekao keks stiglo je vec podne. Sunce je udaralo no usprkos njemu svejedno je puhala bura koja nas je u intervalima znala zestoko potresti (srecom, bili su rijetki buduci da su nam sama stabla bili zidovi koji su nam cinili zaklon).
Konacno smo pronasli mjesto gdje cemo ukampirati...
Nakon cega je uslijedio rad... doduse ne mukotrpan vec ispunjen smijehom i zezancijom (i nekoliko lijenih ispada ali oni su zaboravljani)...
Na kraju smo imali skloniste i kamin na kojem smo napravili rucak...
]
Naravno, nigdje bez survival kita i malog vodica u kojem smo dok smo odmarali svak za sebe pronasli nekoliko novih zanimljivosti... ili bar onoliko njih koliko nam se dalo u tom trenutku citati...
A potom je uslijedila i zabava... od cistog poziranja, do macevanja, vjezbanja gadanja nozeva, te borbe s istima...
Video za primjer...
A potom smo stigli i do meni najdrazeg dijela dana, vjezbanja i pravljenja zamki... ovdje sam ja kako je namjestam...
I video kao demonstracija naseg uratka (zanemarite naslov)...
Na kraju kad je popodne vec dobrano odmaklo bilo je vrijeme da krenemo kuci i naravno prije toga poredimo sve da izgleda kao da tu nikada nismo ni bili... (bila je jedna slika na kojoj se puno bolje vidi kako smo sve ostavili ali nazalost imao sam problema s uplodanjem pa ce te mi oprostit)...
Potom smo stavili ruksake na ramena i put nam je bio pod nogama...
Nisam mogao ne primjetiti kako se osjetno primjecuje razlika, kako zima zavrsava a proljece pocinje...
5-6 kilometara poslije a i nakon citavog dana vec smo bili umorni (kao i nase noge)...
Ali kako god okrenes, dan je prosao savrseno i drago mi je da sam ga proveo na takav nacin. Uz to sto je korisno, ovakve stvari opustaju duh i um a tijelo radi i krece se u zdravijem okruzenju.
Kako god bilo, na kraju smo se vratili kucama...
Kakogod, da ne filozofiram previse, da vam pokazem svoj subotnji 'bushcraft izlet' na kojem su mi drustvo pravila jos tri prijatelja.
Krenuli smo oko osam sati, nakon sto smo se nasli u parku na kraju grada....
Jedan pogled na Šibenik...
Malo smo putovali...
Nekoliko detalja...
Nas hladan celik, odnosno nozevi i kosir koje smo ponijeli sa sobom...
Provlacenje kroz sumu...
Evo i jedan video...
Pronasli smo na jednom mjestu i perje na tlu...
I jos nekoliko zanimljivosti...
Metak, 14-ica (vjerujem, ne sjecam se tocno)...
Nekoliko tragova od vepra (naime buduci da je suma velika, u jednom podrucju ljudi pustaju veprove preko noci pa ih iduceg dana love... tako bar cujem a i sumnjam da su prirodno nastanjeni na tom podrucju)...
Bunja, odlicno mjesto za skroviste, ukoliko imas srecu da naides na jednu...
Nekoliko zivotinjskih skrovista...
...i ja koji se pokusavam uvuc u jedno...
Kakogod bilo, dan je prolazio sasvim solidno i dok si rekao keks stiglo je vec podne. Sunce je udaralo no usprkos njemu svejedno je puhala bura koja nas je u intervalima znala zestoko potresti (srecom, bili su rijetki buduci da su nam sama stabla bili zidovi koji su nam cinili zaklon).
Konacno smo pronasli mjesto gdje cemo ukampirati...
Nakon cega je uslijedio rad... doduse ne mukotrpan vec ispunjen smijehom i zezancijom (i nekoliko lijenih ispada ali oni su zaboravljani)...
Na kraju smo imali skloniste i kamin na kojem smo napravili rucak...
]
Naravno, nigdje bez survival kita i malog vodica u kojem smo dok smo odmarali svak za sebe pronasli nekoliko novih zanimljivosti... ili bar onoliko njih koliko nam se dalo u tom trenutku citati...
A potom je uslijedila i zabava... od cistog poziranja, do macevanja, vjezbanja gadanja nozeva, te borbe s istima...
Video za primjer...
A potom smo stigli i do meni najdrazeg dijela dana, vjezbanja i pravljenja zamki... ovdje sam ja kako je namjestam...
I video kao demonstracija naseg uratka (zanemarite naslov)...
Na kraju kad je popodne vec dobrano odmaklo bilo je vrijeme da krenemo kuci i naravno prije toga poredimo sve da izgleda kao da tu nikada nismo ni bili... (bila je jedna slika na kojoj se puno bolje vidi kako smo sve ostavili ali nazalost imao sam problema s uplodanjem pa ce te mi oprostit)...
Potom smo stavili ruksake na ramena i put nam je bio pod nogama...
Nisam mogao ne primjetiti kako se osjetno primjecuje razlika, kako zima zavrsava a proljece pocinje...
5-6 kilometara poslije a i nakon citavog dana vec smo bili umorni (kao i nase noge)...
Ali kako god okrenes, dan je prosao savrseno i drago mi je da sam ga proveo na takav nacin. Uz to sto je korisno, ovakve stvari opustaju duh i um a tijelo radi i krece se u zdravijem okruzenju.
Kako god bilo, na kraju smo se vratili kucama...
Zadnja promjena: Ercimir; 14.03.11 13:21; ukupno mijenjano 1 put.
Ercimir- tipko
-
Broj postova : 61
Godine : 32
Datum registracije : 26.02.2011
Re: Tako blizu a tako daleko
Sta mi noge slikaješ majko moja ,opet će me Mrazomor proglasit bipsićem Šalu na stranu,
je,bolje su ti neke slike nego moje..a bu..moj fotić gori..Ugl,dobro si posložija =)
Živija!
je,bolje su ti neke slike nego moje..a bu..moj fotić gori..Ugl,dobro si posložija =)
Živija!
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
živija i ti dok se ne vidimo, ludžače
Ercimir- tipko
-
Dobra reportaža, sviđa mi se borova šuma...I zakon mi je da imate filmice. Samo...ovo s noževima mi je nepotrebno na forumu , čisto ono...da vas netko ne prozove koljačima ^^
Btw Krav maga ftw!
Btw Krav maga ftw!
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
hvala strideru. ma to je cisto bila zafrkancija izmedu nas pa rekoh ajde da to podjelim i s vama. inace, mirne smo mi dusice i nitko od nas nema pretjerano ceste izljeve bijesa... ^^
Ercimir- tipko
-
pa da, sav bijes koji imamo ionako na treninzima skoro svaki dan izbacujemo, a uvijek se treba znati braniti iako bi najbolje bilo da nam to nikad ne zatreba =)
ursus arctos- bebač
-
Broj postova : 18
Godine : 31
Datum registracije : 14.02.2011
Strider je napisao/la:
Btw Krav maga ftw!
Šimun- guru
-
ursus, ante, jesi primjetija kako knjizevno pricamo na ovakvim forumima?
Ercimir- tipko
-
Šimun- guru
-
krasan izlet! zgodno sklonište, fina puretina, jedino ni meni tu ne paše ona borba s noževima i fotka sa noževima jedan drugome pod vratom, ima na forumu rubrika o borbama i borilačkim vještinama, nekako mi to nejde pod "naj, naj foto i video s motivima zime". iako nož cijeli život koristim kao oruđe i alat slažem se da je on tu uvijek i kao potencialno sredstvo samoobrane i s time nemam problema, jedino što taj aspekt noževa ne spada pod ovu rubriku, draže mi je ono sa špekom i slično
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
hvala navigatore... uglavnom da se nadovezem na prosle komentare gdje sam i objasnio situaciju (kao sto i pise gore iznad slike), radi se o zezanciji i o onom sto smo radili u meduvremenu dok smo bili u kampu. a ovo s nozevima pod vratom je bilo malo poziranja da ispadnemo face (nista vise)
Ercimir- tipko
-
sve pohvale za priču i izlet i stvarno ima atraktivnih akcijskih fotki skakanja, provlačenja, klopanja jedino ta jedna sitnica malo kvari opći ugođaj, ali ok, sve si fino objasnio i istina ispali ste face i ja pozivam druge pošto je sve objašnjeno da te više ne masiraju za taj aspekt priče, ali je istina i ta da bi prigovora bilo manje kad bi tu jednu fotku zamjenio jednom iz mnoštva odličnih kojima ostatak priče obiluje.
NAVIGATOR- master
-
haha, moram se nasmijati. hvala ti navigatore na podrsci i buduci da si tako otvoren evo, slika je maknuta (a i zelim da se zna da nisam, kako se kaze, tvrdoglava guzica pa da ne mogu prihvatit savjet)
Ercimir- tipko
-
Zgodan prikaz boravka u prirodi, jedino što manje mlataranja sa noževima.
Ercimir je napisao/la:haha, moram se nasmijati. hvala ti navigatore na podrsci i buduci da si tako otvoren evo, slika je maknuta (a i zelim da se zna da nisam, kako se kaze, tvrdoglava guzica pa da ne mogu prihvatit savjet)
NAVIGATOR- master
-
Olimp je napisao/la:Zgodan prikaz boravka u prirodi, jedino što manje mlataranja sa noževima.
joj, olimpe, ne i ti! xD haha, vec su me izgrdili dovoljno zbog tih nozeva a i zar ne vidis da su na slikama nozevi u koricama?
jao meni... haha
Ercimir- tipko
-
Istina,dajte ljudi malo!
Ne volim ni ja gledat express lonce u reportažama,i pustu opremu pa je opet gledam svaki put i ne pregovaram previše!
Ne volim ni ja gledat express lonce u reportažama,i pustu opremu pa je opet gledam svaki put i ne pregovaram previše!
Šimun- guru
-
nisam imao pristup netu tjedan dana pa da dam komentar
zabavna reportaža, slike su izvrsne a što se tiče "mlataranja noževima"...
Naziv foruma je "Forum PREŽIVLJAVANJA, bushcrafta, pustolovine i prirode"
a ne "Klub ljubitelja maćuhica i poljskog cvijeća"
zabavna reportaža, slike su izvrsne a što se tiče "mlataranja noževima"...
Naziv foruma je "Forum PREŽIVLJAVANJA, bushcrafta, pustolovine i prirode"
a ne "Klub ljubitelja maćuhica i poljskog cvijeća"
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Bitno da ste se vi zabavili, a meni ne bi smetalo sto vi masete nozevima, ja bi sa strane mahao špekom. samo me zanima zasto niste prenocili? To je meni najveci gust, noc daje taj neki ugodaj, sjedenje oko vatrice, pricanje lovackih... uglavnom, kao sto sam reko na pocetku, bitno da je vama bilo super
sinke- spikač
-
Broj postova : 616
Godine : 45
Datum registracije : 09.02.2011
sinke, da, bilo bi super da smo prenocili ali nazalost ovog dana nismo bili u prilici za tako nesto jer su neki drugi nazalost imali obaveze. drugi put, naravno, budemo ali za to cete ionako i sami saznat buduci da ce slike biti tu
Ercimir- tipko
-
I da,neko je napisao:''Ovo je forum preživljavanja''-
Zapravo borba s noževima i spada pod survival,nama poznat street ili urban survival..Da dođe do katastrofe,i da ljudi nemaju što jest,napadali bi jedni druge radi hrane,i trebalo bi se znat pripremit..Sve je to survival dragi moji!
BTT!
Zapravo borba s noževima i spada pod survival,nama poznat street ili urban survival..Da dođe do katastrofe,i da ljudi nemaju što jest,napadali bi jedni druge radi hrane,i trebalo bi se znat pripremit..Sve je to survival dragi moji!
BTT!
Šimun- guru
-
Ercimir je napisao/la:... drugi put, naravno, budemo ali za to cete ionako i sami saznat buduci da ce slike biti tu
sam nemojte stavljat fotke špeka, danas nakon što sam pogledo fotke odma sam pol table doma krknuo
sinke- spikač
-
Broj postova : 616
Godine : 45
Datum registracije : 09.02.2011
Šimun- guru
-
Rus, imaš iste patike ko' ja ^^
zenexf- zelembara
-
Broj postova : 36
Godine : 27
Datum registracije : 29.06.2011
Ne nosim više te,sad su gojze u điru =)
Al služe me čudo..
Al služe me čudo..
Šimun- guru
-
Olimp je napisao/la:Za preživljavanje moraš trenirati bosonogo kretanje.
Da,svi smo mi cody
Moj pokojni djed je 17ak godina bos hodao,tabani ko pancirka..
Šimun- guru
-
slažem se u potpunosti s ovim tvojim uvodnim 'govorom' :bog:
birdwatcher- tipko
-
Broj postova : 55
Datum registracije : 09.02.2012
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: NAJ NAJ REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.