Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
No retreat, no surrender! - Mosor again
+16
LUKSA
robert
Mladen
Mraz
Fratt
Optik
redbeard rum
Mačak
Igsy
žohar
Ikarus
bobrok
Ris
Olimp
Šimun
amiklic1
20 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: NAJ NAJ REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
No retreat, no surrender! - Mosor again
U subotu sam s djecom opet malo planinario. Za razliku od ostatka izleta ove zime, ovaj put smo i prenoćili, što znači da je i opterećenje opremom bilo znatno veće nego inače.
Ja sam nosio ILBE napunjen do vrha i težak preko 25 kg, a djeca (7 i 10 godina) znatno manje, tek ruksak, vreću, samonapuhavajuću podlogu za spavanje i torbicu sa survival kitom, ali i oni su imali po 7 kg na leđima.
Evo i nekoliko slika:
Početak puta
Uspon je počeo odmah nakon 50-ak metara :-)
S druge strane, nakon silaska u dolinu, priroda je, iako još uvijek surova, ipak puno pitomija:
Snijeg se topi, pa vode ima u izobilju
Odmah nakon dolaska na određenu lokaciju, pristupili smo skupljanju drva i uređenju ložišta. Husqvarna kida grane ko' luda. Bolje stvarno ne treba. Također, preklopna Fiskars pila (manji model) ispilala je drva za cijelu noć za cca 15 minuta. Impresioniran sam, jer je ovo prvi put da sam malo više radio tim alatima kombinirano ;-)
Noć je donijela vatru, zvijezde, pjev noćnih ptica i pečene kobasice...
Spavanje od 8 do 8 zaista nije često, ali u prirodi nije neobično :-)
Jutro je, pak, unatoč tome stiglo brzo. valjalo se izvući iz šatora...
...umiti se u hladnoj vodi planinskog potočića...
i uputiti se dalje, gdje smo se sastali s ostatkom ekipe (supruga i mala susjeda došle su ujutro, pa smo zajedno produžili do doma U. Girometta).
Predah na dogovorenom mjestu. U prvom planu moj ruksak ;-)
Vremena je, pak, bilo malo, pa je valjalo odmah krenuti dalje, u nove pobjede:
Ja sam nosio ILBE napunjen do vrha i težak preko 25 kg, a djeca (7 i 10 godina) znatno manje, tek ruksak, vreću, samonapuhavajuću podlogu za spavanje i torbicu sa survival kitom, ali i oni su imali po 7 kg na leđima.
Evo i nekoliko slika:
Početak puta
Uspon je počeo odmah nakon 50-ak metara :-)
S druge strane, nakon silaska u dolinu, priroda je, iako još uvijek surova, ipak puno pitomija:
Snijeg se topi, pa vode ima u izobilju
Odmah nakon dolaska na određenu lokaciju, pristupili smo skupljanju drva i uređenju ložišta. Husqvarna kida grane ko' luda. Bolje stvarno ne treba. Također, preklopna Fiskars pila (manji model) ispilala je drva za cijelu noć za cca 15 minuta. Impresioniran sam, jer je ovo prvi put da sam malo više radio tim alatima kombinirano ;-)
Noć je donijela vatru, zvijezde, pjev noćnih ptica i pečene kobasice...
Spavanje od 8 do 8 zaista nije često, ali u prirodi nije neobično :-)
Jutro je, pak, unatoč tome stiglo brzo. valjalo se izvući iz šatora...
...umiti se u hladnoj vodi planinskog potočića...
i uputiti se dalje, gdje smo se sastali s ostatkom ekipe (supruga i mala susjeda došle su ujutro, pa smo zajedno produžili do doma U. Girometta).
Predah na dogovorenom mjestu. U prvom planu moj ruksak ;-)
Vremena je, pak, bilo malo, pa je valjalo odmah krenuti dalje, u nove pobjede:
amiklic1- bomber
-
Broj postova : 173
Godine : 48
Datum registracije : 26.12.2010
Re: No retreat, no surrender! - Mosor again
Vrhunski =) Djeca su ti zlatna,samo tako =) nedaj ih u ove facebook vode..Vrhunski stvarno! =)
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Nemaju računalo (u kući imamo 4, pa po potrebi ili ponekad iz zabave koriste, ali pod nadzorom), nemaju facebook profile, ali imaju svo naše vrijeme... I znaju to cijeniti, koliko god se ljudi danas trudili opravdati da je drukčije...
Inače, ovaj dio foruma je kao za neko natjecanje, ali meni nije ni najmanje namjera to, nego samo približiti svim mladim ljudima nešto drukčiji način razmišljanja i provođenja vremena od svakodnevice koja nas okružuje.
nadam se da ću svaki tjedan imati barem po jednu temu blisku tematskom sadržaju foruma...
Inače, ovaj dio foruma je kao za neko natjecanje, ali meni nije ni najmanje namjera to, nego samo približiti svim mladim ljudima nešto drukčiji način razmišljanja i provođenja vremena od svakodnevice koja nas okružuje.
nadam se da ću svaki tjedan imati barem po jednu temu blisku tematskom sadržaju foruma...
Zadnja promjena: amiklic1; 01.03.11 15:26; ukupno mijenjano 1 put.
amiklic1- bomber
-
To ti je veliki plus,i cijenim te stvarno,a i većina korisnika..stvarno nemam riječi =)
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Čestitam na uspjehu kod djece, da ih povučeš u prirodu, da je zavole, čuvaju i uživaju u svemu šta mogu u prirodi doživjeti. To je uspjeh. Svaka čast, za primjer drugima.
Reportaža je divna. samo naprijed.
Reportaža je divna. samo naprijed.
amiklic1 svaka čast,lijepo je vidjeti kako su ti klinci oduševljeni sa ovakvim provodom u prirodi.i sam znam kako je meni bilo dok sam bio njihovih godina,dok je mene otac vodio na raznorazna kampiranja i ribolov na par dana.....a i sad dok odem nekud u prirodu znam se sjetit tih predivnih trenutako,koje mi ne može niko uzet
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
Moj moto kroz život, što se tiče djece a poučen svojim iskustvom je:
"...i kad se sjetim djetinjstva, kad okrenem pogled prema natrag, iskreno, nemam pojma kad smo jeli blitvu a kad teletinu, kad su roditelji imali, a kad nemali novca, ali sjetim se svih trenutaka koje smo proveli zajedno, svih izleta i svih posjeta u koje su nas vodili...".
Nije to neka filozofija. Malo stege, puno veselja, razgovora, podrške i razumijevanja.
Na koncu, sve se u životu svede na "šaku suza, vriću smija" ;-)
Najviše me boli letanje za novcem, kupovina dječjeg osmjeha, takozvani užurbani ritam života, redovi gdje god stigneš, nervoza...
Druge ne možemo promijeniti, pa trebamo pokušati barem sebe... Širiti pozitivu čak i u ovako sumornim vremenima, da sjaji oko nas. I onda, nakon dugo vremena, pokazat' će se i rezultati.
"...i kad se sjetim djetinjstva, kad okrenem pogled prema natrag, iskreno, nemam pojma kad smo jeli blitvu a kad teletinu, kad su roditelji imali, a kad nemali novca, ali sjetim se svih trenutaka koje smo proveli zajedno, svih izleta i svih posjeta u koje su nas vodili...".
Nije to neka filozofija. Malo stege, puno veselja, razgovora, podrške i razumijevanja.
Na koncu, sve se u životu svede na "šaku suza, vriću smija" ;-)
Najviše me boli letanje za novcem, kupovina dječjeg osmjeha, takozvani užurbani ritam života, redovi gdje god stigneš, nervoza...
Druge ne možemo promijeniti, pa trebamo pokušati barem sebe... Širiti pozitivu čak i u ovako sumornim vremenima, da sjaji oko nas. I onda, nakon dugo vremena, pokazat' će se i rezultati.
amiklic1- bomber
-
"Druge ne možemo promijeniti, pa trebamo pokušati barem sebe... Širiti pozitivu čak i u ovako sumornim vremenima, da sjaji oko nas. I onda, nakon dugo vremena, pokazat' će se i rezultati."
Živa istina,jedino šta današnji tempo ne dozvoljava vrijeme vrijemenu nego sve mora biti odmah i sad,instantno, a zaboravljamo da sutrasnji dan mozda bude a mozda i ne,pa je sva strka frka bezpredmetna,...
bravo amiklic1
Živa istina,jedino šta današnji tempo ne dozvoljava vrijeme vrijemenu nego sve mora biti odmah i sad,instantno, a zaboravljamo da sutrasnji dan mozda bude a mozda i ne,pa je sva strka frka bezpredmetna,...
bravo amiklic1
bobrok- tipko
-
Broj postova : 52
Godine : 47
Datum registracije : 06.07.2010
odličan izlet!
a šta se tiće odgoja kapa dole
a šta se tiće odgoja kapa dole
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Jako mi se svidilo. Kad budem imao svoju djecu nastojat ću im pružati ovakva iskustva i kvalitetno provedeno vrijeme
žohar- tipko
-
Broj postova : 62
Godine : 44
Datum registracije : 21.07.2010
Cool. Vidim krenili ste lijevo od parkinga u S. Gornjem prema Ljubljanu i Lugarnici, pa mi nije baš jasno gdje ste podigli kamp? U onoj šumici prije doma ili?
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Mačak- zelembara
-
Broj postova : 42
Godine : 68
Datum registracije : 08.09.2010
Aha prema žrnovnici.. podno "texasa" :bog:
Igsy- honoris
-
Zapravo, trebali smo u Texasu, ali tamo ima jako malo dobrih mjesta, kamenito je i teško zabit klinove, pa smo se spustili doli...
Za vikend smo na Jahorini, skijanje, a onda ćem,o lagano opet u planine...
amiklic1- bomber
-
prva liga,hvala na fotkama
redbeard rum- spikač
-
Broj postova : 848
Godine : 40
Datum registracije : 06.12.2009
Odlicno !
Steta sto kapa nije stigla i prije pa da klinci odmah isprobaju.
Samo bih dodao jednu sitnicu, s obzirom da imam identicni sator, na rubove satora staviti nesto tesko. To mogu biti kamenja i ovakvim uvjetima ili snijeg u zimskih uvjetima. Bitno je da se dno zatvori i da nema strujanja zraka tuda. Osjetno bude toplije, pogotovo kad vas se unutra nekoliko ubaci.
Pohvale tebi kao tati, a i djeci.
Steta sto kapa nije stigla i prije pa da klinci odmah isprobaju.
Samo bih dodao jednu sitnicu, s obzirom da imam identicni sator, na rubove satora staviti nesto tesko. To mogu biti kamenja i ovakvim uvjetima ili snijeg u zimskih uvjetima. Bitno je da se dno zatvori i da nema strujanja zraka tuda. Osjetno bude toplije, pogotovo kad vas se unutra nekoliko ubaci.
Pohvale tebi kao tati, a i djeci.
Optik- tipko
-
Broj postova : 78
Godine : 33
Datum registracije : 04.06.2010
ma to nisam radio jer nam je ionako bilo vruće. Znam za tu shemu, te spuštene stranice su zakon. Inače, ja ih prvo zatrpam zemljom koju izvadim iz kanala oko šatora (kidam pravokutne busene, da ih mogu vratiti u kanal kad idem), i onda na to kamenje.
Ovdje se radilo o dobroj lokaciji i noći bez vjetra, pa nam je dodatno prozračivanje super leglo.
također, ovo je prvi put da sam koristio ovaj šator, prije sam imao jedan Ferrino, a imam i CampinGaz za 4 osobe, samo taj je 5kg težak i nije za ove light izlete (treba ga rasporediti na 2-3 osobe i noda je super).
Ovdje se radilo o dobroj lokaciji i noći bez vjetra, pa nam je dodatno prozračivanje super leglo.
također, ovo je prvi put da sam koristio ovaj šator, prije sam imao jedan Ferrino, a imam i CampinGaz za 4 osobe, samo taj je 5kg težak i nije za ove light izlete (treba ga rasporediti na 2-3 osobe i noda je super).
amiklic1- bomber
-
Bravo,dečki su ti zakon!
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Super fotke i kapa dolje na odgoju
Najdraže uspomene iz prirode su mi one s ocem dok sam bio djete.
Najdraže uspomene iz prirode su mi one s ocem dok sam bio djete.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Ovakve reportaže su na ponos autoru..nema se puno za pisati ..
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
žohar je napisao/la:Jako mi se svidilo. Kad budem imao svoju djecu nastojat ću im pružati ovakva iskustva i kvalitetno provedeno vrijeme
A pozuri se malo onda , jer godine cine svoje .
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Godine : 39
Datum registracije : 09.12.2010
lijepa reportaža !
dobro je da si zadovoljan svojim alatom i opremom, pazi na Fiskars hoće puknuti pri kraju ( dvije sam uspješno skršio )
I naravno za svaku pohvalu je zajednički odlazak u prirodu sa djecom, takve stvari neće nikada zaboraviti!
Posebno mi se sviđa ona slika gdje je okolina crno - bijela a djeca u boji, kao u Schindlerovoj listi, ona djevojčica! :bog: =)
dobro je da si zadovoljan svojim alatom i opremom, pazi na Fiskars hoće puknuti pri kraju ( dvije sam uspješno skršio )
I naravno za svaku pohvalu je zajednički odlazak u prirodu sa djecom, takve stvari neće nikada zaboraviti!
Posebno mi se sviđa ona slika gdje je okolina crno - bijela a djeca u boji, kao u Schindlerovoj listi, ona djevojčica! :bog: =)
Svaka čast ! Nije originalno, jer koliko vidim pohvale su tu, ali najiskrenije čestitam na očigledno zdravom odnosu unutar obitelji! SJAJNO !
vjeko- zelembara
-
Broj postova : 37
Godine : 53
Datum registracije : 03.01.2011
LUKSA je napisao/la:lijepa reportaža !
Sad si me pogodio u žicu... To mi je najdraži film... I jako sam ponosan što te je to asociralo na scenu iz njega. Nisam tako dobar, trudim se, i velika većina slika su mi potpuno neobrađene... Lovim trenutak, ne namještam se, ne planiram...
amiklic1- bomber
-
Ništa ne vrijedi kao klinci u prirodi,jeli to spavanje prije šumice(zapadno)od doma? :migg:
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
rinos je napisao/la:Ništa ne vrijedi kao klinci u prirodi,jeli to spavanje prije šumice(zapadno)od doma? :migg:
Nije :bog:
Igsy je napisao/la:Cool. Vidim krenili ste lijevo od parkinga u S. Gornjem prema Ljubljanu i Lugarnici, pa mi nije baš jasno gdje ste podigli kamp? U onoj šumici prije doma ili?
Mačak je napisao/la:U Zagrađu
Igsy je napisao/la:Aha prema žrnovnici.. podno "texasa" :bog:
amiklic1 je napisao/la:Zapravo, trebali smo u Texasu, ali tamo ima jako malo dobrih mjesta, kamenito je i teško zabit klinove, pa smo se spustili doli...
Igsy- honoris
-
stvarno odličan izlet
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
super izlet, lijepe fotke, iako bi ih ja rado volio vidjeti i malo više, pogotovo još koji krupnjak
kak si zadovoljan šatorom, ste svi čorili u jednom?
kak si zadovoljan šatorom, ste svi čorili u jednom?
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
šator je super. da, svi u jednom, to je šator za 3 osobe, znači obično dovoljno mjesta za 2 odrasla i nešto opreme, ali ovako kad smo 3 taman stanu podloge jedna do druge, i nije nam tijesno.
Postavljanje super lako, 2,9 kg težak, spuštene stranice do poda... prezadovoljan sam. Inače ga ima pola Velebita ljeti, svaki drugi koji noći je u tome :-)
Postavljanje super lako, 2,9 kg težak, spuštene stranice do poda... prezadovoljan sam. Inače ga ima pola Velebita ljeti, svaki drugi koji noći je u tome :-)
amiklic1- bomber
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: NAJ NAJ REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.