Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Belečka kulinarska praskozorja...
+4
Mraz
Mladen
NAVIGATOR
Fratt
8 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Belečka kulinarska praskozorja...
Kako je ova subota obećavala da bude slobodna od ikakvih zaduženja i poslova prijatelj i moja malenkost smo odlučili da se uputimo put okolnih brda/gora kako bi spojili ugodno s korisnim te uz lagani hiking nešto prezalogajili u prirodi...
Odluka je jednoglasno donešena da idemo negdje u blizinu pošto nam vremenska satnica nije dopuštala drugačije.
"Napadamo" Ivanšćicu sa zagorske,točnije sa belečke strane.
Nakon 20-ak minuta hoda od mjesta parkiranja dolazimo do podnožja samih ruševina dvorca Belecgrad.
Dolazimo do potoka koji je djelomično zaleđen i tu punimo svoje čuture vodom.
Preko vode do slobode...
Samim usponom nalazimo nekakve bombone koji su na okus slični onima iz otvorenih vrečica koje su nam podvaljivali u djetinjstvu sumnjivi likovi iz viših razreda...
Jedna u zadnje vrijeme trendovska fotka...
Veličanstveni Belecgrad,suvereno stoji na istom mjestu još od kraja 13. stoljeća.
Uspinjemo se na sami vrh,sušimo odjeću i uz malo špeka i sira uživamo u prekrasnom pogledu na zlatarski kraj...
Nakon okrijepe u samom dvorcu,nastavljamo put još jednim dijelom planinarske staze a nakon toga skrećemo u samu "divljinu"...nakon pola sata hoda pronalazimo dobar proplanak za postavljanje kampa.
Ušli smo u pretežito bukovu šumu i nakon više minuta potrage za kamenjem uspijevamo napraviti kakvo-takvo ložište za logorsku vatru.
Naravno,u duhu ovog foruma pokušao sam fajer-stilom zapaliti suhu materiju ali mi to ne uspijeva iz očiglednih razloga...
Dobar stari BIC upaljač i "mam se druga slika kaže"...
Iskustvom glavnog arhitekte i statičara u mom selu,konstruiram ovu hi-tech klupicu za dvoje ljudi,ne uzimajući u obzir smjer vjetra metodom "mokri prst podignut u zrak"...kako je vjetar usmjeravao dim za ognjišta direktno na tih metar i pola prostora došli smo do zaključka da je bolje stajati s druge strane,znalački komentirati kako dobro izgleda mada nema korisnu funkciju...
Želudac je tražio svoje i otputio sam se u kuhinju da pripremim objed...
"Špek na šćapu",iznimno komplicirano jelo gdje bi i Stephan Macchi možda pao na ispitu...
LUKsa strane... :bog:
Pogled na cigansku nastambu...
Špek se priprema dok se kraj njega grije voda za popodnevni čaj...
Gdje ima špeka ima i hrenovki (stara egipatska izreka)...
Finalni produkt...
Onda je došao neki čiča i pitao "jel ima 'ko jači"...nakon odmjeravanja snage je popio malo rakije i otišao dalje...
Pozdrav Suncu...
Kako pobijediti gravitaciju ekstremiteta kod popodnevnog počinka nakon ručka...
Jedna se rađa svake sekunde (budala)...
It's tea time...
Dok kolega gleda unutarnju stranu kapka,ja slikam alat...
...i izrađujem primitivno pomagalo za lov...
Znakovi nam govore da smo u nečijoj šumi pa se spremamo za polazak...
Gasimo preostali žar i radimo "šumski red"...
Odlazak nam je teško pao ali moramo doma...
I to je to,izlet za 5,nadisali smo se friškog zraka za cijeli sljedeći tjedan a na povratku prema planinarskom domu "Belecgrad" nabasali na planinare koji su tamo stali da riješe neka tekuća pitanja.
Kako sam putem skupljao na štap smeće pobacano po šumi,da bi mi kompenzirali moj trud ponudili su nas sa domačim vinom i kobasicama...što reći nego da smo na kraju dobrano zakasnili doma.
Lijepi pozdrav,drugi put napadamo Ivanšćicu sa neke druge strane jer je stvarno "zagorska kraljica".
Disclamer:u ovom pothvatu stradalo je 8 komada lijeskovih pruta i 3 tanje grane bukve.Dvije pive.
40 deka špeka.
Kila kruha i 5 hrenovki.
Odluka je jednoglasno donešena da idemo negdje u blizinu pošto nam vremenska satnica nije dopuštala drugačije.
"Napadamo" Ivanšćicu sa zagorske,točnije sa belečke strane.
Nakon 20-ak minuta hoda od mjesta parkiranja dolazimo do podnožja samih ruševina dvorca Belecgrad.
Dolazimo do potoka koji je djelomično zaleđen i tu punimo svoje čuture vodom.
Preko vode do slobode...
Samim usponom nalazimo nekakve bombone koji su na okus slični onima iz otvorenih vrečica koje su nam podvaljivali u djetinjstvu sumnjivi likovi iz viših razreda...
Jedna u zadnje vrijeme trendovska fotka...
Veličanstveni Belecgrad,suvereno stoji na istom mjestu još od kraja 13. stoljeća.
Uspinjemo se na sami vrh,sušimo odjeću i uz malo špeka i sira uživamo u prekrasnom pogledu na zlatarski kraj...
Nakon okrijepe u samom dvorcu,nastavljamo put još jednim dijelom planinarske staze a nakon toga skrećemo u samu "divljinu"...nakon pola sata hoda pronalazimo dobar proplanak za postavljanje kampa.
Ušli smo u pretežito bukovu šumu i nakon više minuta potrage za kamenjem uspijevamo napraviti kakvo-takvo ložište za logorsku vatru.
Naravno,u duhu ovog foruma pokušao sam fajer-stilom zapaliti suhu materiju ali mi to ne uspijeva iz očiglednih razloga...
Dobar stari BIC upaljač i "mam se druga slika kaže"...
Iskustvom glavnog arhitekte i statičara u mom selu,konstruiram ovu hi-tech klupicu za dvoje ljudi,ne uzimajući u obzir smjer vjetra metodom "mokri prst podignut u zrak"...kako je vjetar usmjeravao dim za ognjišta direktno na tih metar i pola prostora došli smo do zaključka da je bolje stajati s druge strane,znalački komentirati kako dobro izgleda mada nema korisnu funkciju...
Želudac je tražio svoje i otputio sam se u kuhinju da pripremim objed...
"Špek na šćapu",iznimno komplicirano jelo gdje bi i Stephan Macchi možda pao na ispitu...
LUKsa strane... :bog:
Pogled na cigansku nastambu...
Špek se priprema dok se kraj njega grije voda za popodnevni čaj...
Gdje ima špeka ima i hrenovki (stara egipatska izreka)...
Finalni produkt...
Onda je došao neki čiča i pitao "jel ima 'ko jači"...nakon odmjeravanja snage je popio malo rakije i otišao dalje...
Pozdrav Suncu...
Kako pobijediti gravitaciju ekstremiteta kod popodnevnog počinka nakon ručka...
Jedna se rađa svake sekunde (budala)...
It's tea time...
Dok kolega gleda unutarnju stranu kapka,ja slikam alat...
...i izrađujem primitivno pomagalo za lov...
Znakovi nam govore da smo u nečijoj šumi pa se spremamo za polazak...
Gasimo preostali žar i radimo "šumski red"...
Odlazak nam je teško pao ali moramo doma...
I to je to,izlet za 5,nadisali smo se friškog zraka za cijeli sljedeći tjedan a na povratku prema planinarskom domu "Belecgrad" nabasali na planinare koji su tamo stali da riješe neka tekuća pitanja.
Kako sam putem skupljao na štap smeće pobacano po šumi,da bi mi kompenzirali moj trud ponudili su nas sa domačim vinom i kobasicama...što reći nego da smo na kraju dobrano zakasnili doma.
Lijepi pozdrav,drugi put napadamo Ivanšćicu sa neke druge strane jer je stvarno "zagorska kraljica".
Disclamer:u ovom pothvatu stradalo je 8 komada lijeskovih pruta i 3 tanje grane bukve.Dvije pive.
40 deka špeka.
Kila kruha i 5 hrenovki.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Re: Belečka kulinarska praskozorja...
dobar izlet još bolje i maštovitije ispričan. fotke bi bile solidne, ali te vidim poprilično zezao white balance, zato je sve plavo. od čaja meni uz ovakve zimske plodove(špek luk, kobase) više paše hladna piva. dobra pračka solidan alat(pogotovo kukri) mada spartan nije baš po mom čefu. sve u svemu na početku radnog tjedna tvoj je izlet meni svakako dan za poželjeti
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Veselo , veselo Zagorci ...a ko bi drugi..
Inače one bombončeke ostavio vam je bambi..
Sve u svemu pohvalno ..
Za ovaj put i naravno za želju da se ubuduće ponavlja...
Inače one bombončeke ostavio vam je bambi..
Sve u svemu pohvalno ..
Za ovaj put i naravno za želju da se ubuduće ponavlja...
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Hehehe super, maštovita i nadasve zabavna reportaža
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Super reportaža...šteta za flint...
Mogli ste snimit novi nastavak Vještice iz Blaira... Čujem da su oni prvi likovi pobrali masnu lovu!
Mogli ste snimit novi nastavak Vještice iz Blaira... Čujem da su oni prvi likovi pobrali masnu lovu!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
"u ovom pothvatu stradalo je 8 komada lijeskovih pruta i 3 tanje grane bukve.Dvije pive.
40 deka špeka.
Kila kruha i 5 hrenovki. "
Slaba se to bitka vodila uz tako malenu koleteralnu štetu. Ostalo sve OK.
40 deka špeka.
Kila kruha i 5 hrenovki. "
Slaba se to bitka vodila uz tako malenu koleteralnu štetu. Ostalo sve OK.
valjda su dečki na djeti, pa su žrtve u mesu zanemarive. ja sam mislio da zagorci ozbiljno jedu.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
A tek piju. 2 pive. Ovo nisu Zagorci,ili ih je zahvatila Egipatska revolucija
Hvala momci na pohvalama... @Navi-slikao sam na žalost sa SE C902 mobitelom jer mi se nije dalo tegliti Fujifilm Finepix a idiotu je riknula baterija.
Sljedeći put sigurno nosim bolje pomagalo pa će biti makro fotki Gavrliovićevog mesnog.
Špek je bio nuklearno slan nakon pečenja,srećom smo imali te hrenovke koje su bile jestive...istina je jedna,sljedeći put se nejde u prirodu bez 5 litara gemišta,nikad neznaš kad ti mogu pasti elektroliti.
Sve smo na sreću nadoknadili dolaskom na PD,od kobasica od divljači,crvene nohe do bijeloga gemišta...
Sljedeći put sigurno nosim bolje pomagalo pa će biti makro fotki Gavrliovićevog mesnog.
Špek je bio nuklearno slan nakon pečenja,srećom smo imali te hrenovke koje su bile jestive...istina je jedna,sljedeći put se nejde u prirodu bez 5 litara gemišta,nikad neznaš kad ti mogu pasti elektroliti.
Sve smo na sreću nadoknadili dolaskom na PD,od kobasica od divljači,crvene nohe do bijeloga gemišta...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
Lijepa reportaza i prekrasno mjesto.., lijepa ti stoji zelena uniforma..
Viking- bomber
-
Broj postova : 159
Datum registracije : 25.12.2010
Lijepa reportaža.
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Godine : 44
Datum registracije : 13.03.2010
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.