Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Sunčeva superoluja sve bliža ?
+15
Mad Max
Morska_glista
Guru
bushman
Stoney
ficovk
fallenangel385
LUKSA
tonka
mariobab
Mshai
D@nijel@
mimir
bowhunter
Stermotich
19 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Sunčeva superoluja sve bliža ?
index.hr (najnovije vijesti više) / Novi film sa istom tematikom Knowing
Signalizirao Bowhunter
NAJNOVIJE istraživanje pokazalo je kako bi u naredne tri godine Zemlju mogla pogoditi "sunčeva superoluja" koja bi našu civilizaciju vratila u mračno doba.
Nakon najspektakularnije aurore borealis u posljednje 153 godine svjetla će se ugasiti, i to ne ona na nebu nego na Zemlji. Veliki dio Zemlje će do jutra ostati bez struje, a nešto prije ponoći će se ugasiti Internet i svi mobiteli. Već drugoga dana cijela civilizacija bit će u kaosu. Predviđa se i kako će do kraja 2013. godine 100 tisuća Europljana umrijeti od gladi.
Takav scenarij može se ponavljati svakih 11 godina
Predviđanja kažu da će oporavak od te "krize" za koju će ova "ekonomska" izgledati kao "mala beba" trajati dva desetljeća. Ovakav "crni scenarij" za Zemlju donio je magazin New Scientist te se ga on smatra jednim od najvećih prijetnji našoj generaciji. To se događalo i prije, a izračunato je da se može ponavljati svakih 11 godina.
Sunčeve oluje u normalnim slučajevima ne izazivaju toliku zabrinutost. Nabijene subatomske čestice uglavnom ne uznemiruju većinu Zemljana, nego samo astronaute i vlasnike satelita. Ljudi na Zemlji te "napade" ne osjećaju, jer nas štiti Zemljino magnetsko polje. No, svako toliko Sunce izbaci ogromnu količinu topline koja se kreće brzinom od milijuna kilometara na sat te može prouzročiti probleme na Zemlji.
Problem će nastati zbog ovisnosti o električnoj energiji
Zadnji takav "veliki napad" Sunca na Zemljane dogodio se 1. rujna 1859. godine kada je bilo moguće, zbog jačine svjetla odaslanog sa Sunca, u pola noći čitati novine. U Kaliforniji su se radnici u rudniku ranije probudili i krenuli na posao zbog količine svjetla koja ih je "zapljusnula" u noćne sate. No, štetu od tog "električnog šoka" u tim godinama bilo je lako popraviti zbog toga što je civilizacija funkcionirala na temelju "željeza i mišića".
Danas kada civilizacija funkcionira na temelju supermreža temeljenih na električnoj struji i komunikacijama, štete će biti nesagledive. "Svake godine naša ljudska tehnologija postaje sve ranjivija", napisao je u svojem izlaganju Američkoj akademiji znanosti stručnjak za svemir Daniel Baker. Problemi će doći zbog naše ovisnosti o električnoj energiji i načinu na koji se ona prenosi. Takva će solarna superoluja "upumpati" milijarde novih gigavata u sustav. Transformatori koji visokonaponsku struju pretvaraju u kućnu bi se rastopili.
"Treći svijet" prolazi najbolje zbog svoje "zaostalosti"
Možemo samo zamišljati kako bi današnja civilizacija funkcionirala u takvim uvjetima. Znanstvenici su predvidjeli tu oluju za 2012. godinu zato što se ona dogodila 1859. godine i zbog manje oluje koja je prije 20 godina pogodila istočnu Kanadu i ostavila 20 milijuna ljudi bez struje. Trenutno je Sunce u mirovanju, ali se njegova najjača aktivnost predviđa za 2012. godinu i to negdje tijekom ljeta ili jeseni.
Predviđanja su da će najmanje pogođeni dijelovi Zemlje biti baš oni najsiromašniji, jer će se Treći svijet, koji nije u tolikoj ovisnosti o struje, najlakše prigoditi na život bez nje. Spriječiti ovu katastrofu Zemljani mogu tako da pošalju u svemir više satelita koji bi ih na vrijeme upozorili na napad, jer će najjači val biti na početku.
Signalizirao Bowhunter
NAJNOVIJE istraživanje pokazalo je kako bi u naredne tri godine Zemlju mogla pogoditi "sunčeva superoluja" koja bi našu civilizaciju vratila u mračno doba.
Nakon najspektakularnije aurore borealis u posljednje 153 godine svjetla će se ugasiti, i to ne ona na nebu nego na Zemlji. Veliki dio Zemlje će do jutra ostati bez struje, a nešto prije ponoći će se ugasiti Internet i svi mobiteli. Već drugoga dana cijela civilizacija bit će u kaosu. Predviđa se i kako će do kraja 2013. godine 100 tisuća Europljana umrijeti od gladi.
Takav scenarij može se ponavljati svakih 11 godina
Predviđanja kažu da će oporavak od te "krize" za koju će ova "ekonomska" izgledati kao "mala beba" trajati dva desetljeća. Ovakav "crni scenarij" za Zemlju donio je magazin New Scientist te se ga on smatra jednim od najvećih prijetnji našoj generaciji. To se događalo i prije, a izračunato je da se može ponavljati svakih 11 godina.
Sunčeve oluje u normalnim slučajevima ne izazivaju toliku zabrinutost. Nabijene subatomske čestice uglavnom ne uznemiruju većinu Zemljana, nego samo astronaute i vlasnike satelita. Ljudi na Zemlji te "napade" ne osjećaju, jer nas štiti Zemljino magnetsko polje. No, svako toliko Sunce izbaci ogromnu količinu topline koja se kreće brzinom od milijuna kilometara na sat te može prouzročiti probleme na Zemlji.
Problem će nastati zbog ovisnosti o električnoj energiji
Zadnji takav "veliki napad" Sunca na Zemljane dogodio se 1. rujna 1859. godine kada je bilo moguće, zbog jačine svjetla odaslanog sa Sunca, u pola noći čitati novine. U Kaliforniji su se radnici u rudniku ranije probudili i krenuli na posao zbog količine svjetla koja ih je "zapljusnula" u noćne sate. No, štetu od tog "električnog šoka" u tim godinama bilo je lako popraviti zbog toga što je civilizacija funkcionirala na temelju "željeza i mišića".
Danas kada civilizacija funkcionira na temelju supermreža temeljenih na električnoj struji i komunikacijama, štete će biti nesagledive. "Svake godine naša ljudska tehnologija postaje sve ranjivija", napisao je u svojem izlaganju Američkoj akademiji znanosti stručnjak za svemir Daniel Baker. Problemi će doći zbog naše ovisnosti o električnoj energiji i načinu na koji se ona prenosi. Takva će solarna superoluja "upumpati" milijarde novih gigavata u sustav. Transformatori koji visokonaponsku struju pretvaraju u kućnu bi se rastopili.
"Treći svijet" prolazi najbolje zbog svoje "zaostalosti"
Možemo samo zamišljati kako bi današnja civilizacija funkcionirala u takvim uvjetima. Znanstvenici su predvidjeli tu oluju za 2012. godinu zato što se ona dogodila 1859. godine i zbog manje oluje koja je prije 20 godina pogodila istočnu Kanadu i ostavila 20 milijuna ljudi bez struje. Trenutno je Sunce u mirovanju, ali se njegova najjača aktivnost predviđa za 2012. godinu i to negdje tijekom ljeta ili jeseni.
Predviđanja su da će najmanje pogođeni dijelovi Zemlje biti baš oni najsiromašniji, jer će se Treći svijet, koji nije u tolikoj ovisnosti o struje, najlakše prigoditi na život bez nje. Spriječiti ovu katastrofu Zemljani mogu tako da pošalju u svemir više satelita koji bi ih na vrijeme upozorili na napad, jer će najjači val biti na početku.
Re: Sunčeva superoluja sve bliža ?
NEEEEEEEEEEEEEE nedam internet, kak bumo onda razmjenivali iskustva???
Gost- Gost
onda ce biti stvarni survival, zato sada treba stjecati praksu.
bowhunter- lingua
-
Broj postova : 305
Godine : 38
Datum registracije : 24.01.2009
ako bude nek bude....ali nije to to kad necemo moci slikati i stavljati slikice izmjenivati iskustva, cak ni mobitelima e svasta, ludi neki scenarij
Gost- Gost
opaaaaaaaaaaaa mozda ima nesto istine u svemu tome
vidite sljedeci clanak:
NEOBIČNO niska aktivnost Sunca, koja je na najnižoj razini u ovom stoljeću, zabrinula je britanske znanstvenike koji se pitaju dolazi li nam novo "Ledeno doba".
Stručnjaci koji su se okupili na skupu Britanskih astronoma primijetili su kako na Suncu nema pjega te ima vrlo malo solarnih izboja, a i taj "izvor života na Zemlji" je "najtiši" u vrlo dugom razdoblju. Ta promatranja su zabrinula astronome koji su svoje zaključke temeljili na posljednjim fotografijama Sunca snimljenima iz svemira, piše BBC.
"Nema znakova da će se aktivnost Sunca ubrzo povećati"
Sunce uobičajeno prolazi kroz ciklus aktivnosti od 11 godina. Na vrhuncu toga ciklusa izbacuje vruće plinove, a može se dogoditi i "superoluja" koja bi uništila sav elektricitet na Zemlji i vratila nas u doba prije ove civilizacije. Nakon toga dolazi "slabije" razdoblje Sunčeve aktivnosti. Znanstvenici su očekivali da bi prošla godina trebala biti ona u kojoj se Sunce trebalo zagrijati, no umjesto toga ono je dostiglo svoje 50-godišnje dno u pritisku solarnih vjetrova, 55-godišnje dno u zračenju i 100-godišnje najnižu vrijednost u pjegama.
Profesorica Louise Hara s University College u Londonu izjavila je kako je neobjašnjivo zašto se aktivnost ne povećava. Tvrdi da nema znakova da će se to ubrzo dogoditi, ali da neki znanstvenici predviđaju da će Sunce ubrzo ući u normalnu fazu svoje aktivnosti.
Zemlji prijeti novo "Ledeno doba"?
"Drugi kažu da ulazi u još jedno minimalno razdoblje te se oko toga vodi žestoka znanstvena rasprava", zaključila je Hara. Sredinom 17. stoljeća Zemlju je kroz 70 godina "pogodilo" kratko "Ledeno doba", a neki znanstvenici tvrde da bi se to moglo dogoditi i tijekom ove smanjene aktivnosti Sunca.
Neki na predviđanja o ponovljenom "Maunderovom minimumu", kako je nazvano to razdoblje u 17. stoljeću, samo odmahuju rukom te tvrde da je to pojednostavljeno gledanje na stvari. Profesor Mike Lockwood sa sveučilišta iz Southamptona kaže da je sunčeva aktivnost svoj vrh dosegla 1985. godine te je sada u fazi silaznog trenda koji će trajati nekoliko desetljeća.
Ne postoji samo ciklus od 11 godina, nego i oni koji traju više stotina godina
On vjeruje kako uz ciklus od 11 godina, Sunce prolazi i kroz druge cikluse koji traju i stotine godina. Tvrdi da je 1985. godina bila vrh aktivnosti u tom "drugom ciklusu" dok je "Maunderov minimum" označavao njegovo dno. "Ponovno ulazimo u razdoblje srednjih vrijednosti nakon što smo prošli kroz dio u kojem je Sunce bilo u najvišim vrijednostima", rekao je Lockwood te dodao kako se može očekivati da će proći još stotine godina do ponovnog "Maunderovog minimuma".
vidite sljedeci clanak:
NEOBIČNO niska aktivnost Sunca, koja je na najnižoj razini u ovom stoljeću, zabrinula je britanske znanstvenike koji se pitaju dolazi li nam novo "Ledeno doba".
Stručnjaci koji su se okupili na skupu Britanskih astronoma primijetili su kako na Suncu nema pjega te ima vrlo malo solarnih izboja, a i taj "izvor života na Zemlji" je "najtiši" u vrlo dugom razdoblju. Ta promatranja su zabrinula astronome koji su svoje zaključke temeljili na posljednjim fotografijama Sunca snimljenima iz svemira, piše BBC.
"Nema znakova da će se aktivnost Sunca ubrzo povećati"
Sunce uobičajeno prolazi kroz ciklus aktivnosti od 11 godina. Na vrhuncu toga ciklusa izbacuje vruće plinove, a može se dogoditi i "superoluja" koja bi uništila sav elektricitet na Zemlji i vratila nas u doba prije ove civilizacije. Nakon toga dolazi "slabije" razdoblje Sunčeve aktivnosti. Znanstvenici su očekivali da bi prošla godina trebala biti ona u kojoj se Sunce trebalo zagrijati, no umjesto toga ono je dostiglo svoje 50-godišnje dno u pritisku solarnih vjetrova, 55-godišnje dno u zračenju i 100-godišnje najnižu vrijednost u pjegama.
Profesorica Louise Hara s University College u Londonu izjavila je kako je neobjašnjivo zašto se aktivnost ne povećava. Tvrdi da nema znakova da će se to ubrzo dogoditi, ali da neki znanstvenici predviđaju da će Sunce ubrzo ući u normalnu fazu svoje aktivnosti.
Zemlji prijeti novo "Ledeno doba"?
"Drugi kažu da ulazi u još jedno minimalno razdoblje te se oko toga vodi žestoka znanstvena rasprava", zaključila je Hara. Sredinom 17. stoljeća Zemlju je kroz 70 godina "pogodilo" kratko "Ledeno doba", a neki znanstvenici tvrde da bi se to moglo dogoditi i tijekom ove smanjene aktivnosti Sunca.
Neki na predviđanja o ponovljenom "Maunderovom minimumu", kako je nazvano to razdoblje u 17. stoljeću, samo odmahuju rukom te tvrde da je to pojednostavljeno gledanje na stvari. Profesor Mike Lockwood sa sveučilišta iz Southamptona kaže da je sunčeva aktivnost svoj vrh dosegla 1985. godine te je sada u fazi silaznog trenda koji će trajati nekoliko desetljeća.
Ne postoji samo ciklus od 11 godina, nego i oni koji traju više stotina godina
On vjeruje kako uz ciklus od 11 godina, Sunce prolazi i kroz druge cikluse koji traju i stotine godina. Tvrdi da je 1985. godina bila vrh aktivnosti u tom "drugom ciklusu" dok je "Maunderov minimum" označavao njegovo dno. "Ponovno ulazimo u razdoblje srednjih vrijednosti nakon što smo prošli kroz dio u kojem je Sunce bilo u najvišim vrijednostima", rekao je Lockwood te dodao kako se može očekivati da će proći još stotine godina do ponovnog "Maunderovog minimuma".
Gost- Gost
moglo bi biti zanimljivo samo da nebude prezanimljivo
mimir- lingua
-
Broj postova : 259
Godine : 34
Datum registracije : 15.04.2009
Trudim se ne doživljavati ove apokaliptične teme. Za sada.
D@nijel@- lingua
-
Broj postova : 218
Godine : 47
Datum registracije : 12.04.2009
Ajde ajde... gledajte s ljepše strane - barem imamo još pune dvije godine za izoštriti sve potrebne vještine preživljavanja.
Mshai- spikač
-
Broj postova : 517
Godine : 39
Datum registracije : 29.01.2009
Vatrice, mi jesmo u ledenom dobu, u razdoblju Holocenskog interglacijala, toplijem razdoblju zemlje između dva vrhunca zaleđivanja.I to traje već 11000 god, a koliko će još, ne zna se.
Mariobab daj mi malo pojasni to kaj si napisao.
bowhunter- lingua
-
Broj postova : 305
Godine : 38
Datum registracije : 24.01.2009
zivimo izmadu dva ledena doba
bar sam ja tak nekad ucil u skoli
bar sam ja tak nekad ucil u skoli
Gost- Gost
Tj. unutar ledenog doba u toplijem razdoblju između dva velika zaleđivanja. I ja sam učio da smo između, ali to je bilo davno, znanost je od tada revidirala svoje stavove.
tocno tak!
jedno vrijeme su znanstvenici mleli svasta, da cve nas sprziti sunce, ali oni valjda malo iskusniji u toj tematici lijepo su pisali da nas zapravo ceka ledeno doba, dal vec nas ili neku generaciju iza nas....vidjet cemo ili necemo vidjeti
meni se jedino ne svida biti bez struje.... pa prati ves na ruke i iskuhavati ga na sparetu, zapravo ne svida mi se ni ideja da necu moci isfenirati kosu, ali boze moj, kad budu drugi cupavi bum i ja, pa na kaj budemo licili
a vi muskici cete lijepo zaboraviti na aparate za brijanje..zilete budu opet zakon
svida mi se razmisljanje kaj bi bilo ako BUDE tak nekaj za par godina...pa nije lose pripremiti se, makar u mislima, iako i dalje mislim da nebu nist
no ljudi su postali takvi da je to prestrasno, sve se izokrenulo, ali sve kud god se pogleda...
ah da....pricala sam o tome s vukom, kaze vuk: " bilo bi dobro da znamo tocno sto ce biti, pa dignut veliki kredit i putovati svijetom"
banke ce za tri godine biti u kurslusu i fino penezeki ostanu
fantasticno!
isuse kak mi misli lete s teme na temu...umorna sam
jedno vrijeme su znanstvenici mleli svasta, da cve nas sprziti sunce, ali oni valjda malo iskusniji u toj tematici lijepo su pisali da nas zapravo ceka ledeno doba, dal vec nas ili neku generaciju iza nas....vidjet cemo ili necemo vidjeti
meni se jedino ne svida biti bez struje.... pa prati ves na ruke i iskuhavati ga na sparetu, zapravo ne svida mi se ni ideja da necu moci isfenirati kosu, ali boze moj, kad budu drugi cupavi bum i ja, pa na kaj budemo licili
a vi muskici cete lijepo zaboraviti na aparate za brijanje..zilete budu opet zakon
svida mi se razmisljanje kaj bi bilo ako BUDE tak nekaj za par godina...pa nije lose pripremiti se, makar u mislima, iako i dalje mislim da nebu nist
no ljudi su postali takvi da je to prestrasno, sve se izokrenulo, ali sve kud god se pogleda...
ah da....pricala sam o tome s vukom, kaze vuk: " bilo bi dobro da znamo tocno sto ce biti, pa dignut veliki kredit i putovati svijetom"
banke ce za tri godine biti u kurslusu i fino penezeki ostanu
fantasticno!
isuse kak mi misli lete s teme na temu...umorna sam
Gost- Gost
učili su nas iz kozmologije ako sunce ne bu iz bilo kojeg razloga sjalo, neće moći biti nikakve svjetlosti na zemlji, totalni mrak, niti svijeća se neće mći upaliti, niti šibica....
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
boli me dupe , za smak svijeta i 2012 i nosterdamusa i sve te pizdarije!
Uživajte u životu dragi ljudi!
Uživajte u životu dragi ljudi!
ma ni ja se ne brinem, ali zato i jesam donijela neke odluke i pomijenila stil života, baš me briga, ovako mala, beznačajna, mogu puno sebe usmjeriti kako stvarno želim, baš uživat u životu, u prirodi i stvarno mogu mrziti asfalt a da ta mržnja nikog ne vrijeđa.
tonka- mr.spika
-
uff...netko stvarno moze da se nase.. govana i to u izobilju, al to nije ono najcudnije, najcudnije od svega je sto postoje ljudi koji ce to sa velikom slascu pojesti...
mislim da je poanta jasna
mislim da je poanta jasna
Zaboli mene Tuki za 2012tu
ficovk- bomber
-
Broj postova : 130
Godine : 30
Datum registracije : 14.04.2009
Opet ista stvar ko i za docek 2000, 300 datuma prije tog i 50 nakon tog datuma...
Glupo je dat otkaz i preselit se u sumu jer ti ZNAS da ce bit smak svijeta. Nastavi radit jer ako te posao veseli, bolje nemoze, a ako ne, trebao/la si trazit novi posao prije jer svi smo rodjeni sa istom strukom i zanimanjem.
Ako te zivot ne veseli i totalno ga zelis promjenit (kao sta zelis nakon sta pocnes vjerovat u smak svijeta na neki datum) onda pocni vec sad... jer smo i manje od zanemarivog komadica ugljika tako da jedini razlog zasto ne legnem i ne umrem je da se trudim bit sretan i radit stvari koje me vesele pa ako je netko pored mene, zasto i njega/nju ne razveselit.
Mozda sebicno ali meni pali.
Glupo je dat otkaz i preselit se u sumu jer ti ZNAS da ce bit smak svijeta. Nastavi radit jer ako te posao veseli, bolje nemoze, a ako ne, trebao/la si trazit novi posao prije jer svi smo rodjeni sa istom strukom i zanimanjem.
Ako te zivot ne veseli i totalno ga zelis promjenit (kao sta zelis nakon sta pocnes vjerovat u smak svijeta na neki datum) onda pocni vec sad... jer smo i manje od zanemarivog komadica ugljika tako da jedini razlog zasto ne legnem i ne umrem je da se trudim bit sretan i radit stvari koje me vesele pa ako je netko pored mene, zasto i njega/nju ne razveselit.
Mozda sebicno ali meni pali.
Stoney- spikač
-
Broj postova : 630
Godine : 36
Datum registracije : 23.05.2009
mislim da uopće nije nikakav datum bitan, važnije je to što svi uočavaju da se događa nešto i to velikom brzinom posebno na suncu. i nitko na ovoj zemlji nema za to rješenje. ali od malog čovjeka se ni ne očekuje, zato smo slobodniji za izabrati kako provesti ovo vrijeme,... još tko ima djecu shvaća sve ovo još ozbiljnije...ne bojim se ali razmišljam, jer se sve događa velikom brzinom. ja sam isto kao ti Stoney izabrala truditi se biti sretna i radit stvari koje me vesele i razveseliti ljude oko sebe. i nije sebično i pali.
tonka- mr.spika
-
Hrabar covek umire samo jednom,a kukavice hiljadu puta!
Ko od nas zna kada ga ceka kraj?
Smrt je sastavni deo zivota,i jedino sigurno sto znamo da ce nas zadesiti.
Zato covek treba da u svakom trenutku bude spreman na to.
Ziveti dostojanstveno i u sudnjem casu isto tako postupiti.
Samuraji su sebe smatrali mrtvim za zivota,i zahvaljivali bogu za svaki dozivljeni novi dan.
Zato ispunite sebe za zivota,uzivajte u svakom treptaju lista na vetru,toplom zraku sunca,...
I nece vam biti tesko kada vidite kraj.
Ispunjeno srce je neunistiva energija!
Oni koji uludo protrace zivot treba da brinu o tome.
Ko od nas zna kada ga ceka kraj?
Smrt je sastavni deo zivota,i jedino sigurno sto znamo da ce nas zadesiti.
Zato covek treba da u svakom trenutku bude spreman na to.
Ziveti dostojanstveno i u sudnjem casu isto tako postupiti.
Samuraji su sebe smatrali mrtvim za zivota,i zahvaljivali bogu za svaki dozivljeni novi dan.
Zato ispunite sebe za zivota,uzivajte u svakom treptaju lista na vetru,toplom zraku sunca,...
I nece vam biti tesko kada vidite kraj.
Ispunjeno srce je neunistiva energija!
Oni koji uludo protrace zivot treba da brinu o tome.
bushman- lingua
-
Broj postova : 315
Godine : 56
Datum registracije : 07.05.2009
Ne brine me ovo mnogo. Koristim naravno modernu tehnologiju ali nisam toliko zavistan od nje.
Na neki način bi mi bilo i milo jer je cijela planeta otišla u ono...
A isto bi mi bilo zanimljivo gledat neke pune para u odijelima kako "preživljavaju" kad im to ništa ne znači, a vjerujem da bi se skoro svi sa ovoga foruma snašli da se ovaj scenario desi!
Na neki način bi mi bilo i milo jer je cijela planeta otišla u ono...
A isto bi mi bilo zanimljivo gledat neke pune para u odijelima kako "preživljavaju" kad im to ništa ne znači, a vjerujem da bi se skoro svi sa ovoga foruma snašli da se ovaj scenario desi!
Guru- lingua
-
Broj postova : 425
Godine : 39
Datum registracije : 03.12.2009
Ne pa moci cemo mi proizvesti struju
Samo sto ju necemo moci iskoristiti jer ,
ce uredaji na duze vrijeme biti neupotrebljivi (unisteni).
Npr. lagano cemo moci proizvesti jednostavni generator i zaruljicu.
Okretati cemo rucicu i voila.(zaruljica svijetli).
Samo sto ju necemo moci iskoristiti jer ,
ce uredaji na duze vrijeme biti neupotrebljivi (unisteni).
Npr. lagano cemo moci proizvesti jednostavni generator i zaruljicu.
Okretati cemo rucicu i voila.(zaruljica svijetli).
Morska_glista- zelembara
-
Broj postova : 31
Godine : 114
Datum registracije : 05.01.2010
Nije problem toliko u izradi novih tehnologija nego u tome da se ona ne radi rucno. Ajde ti napravi mikroprocesor i lemi sa necim sto je 100 puta tanje od dlake. Znaci trebas potrosit najmanje 2 godine (ako se cijeli svijet ukljuci) samo da mozes proizvodit "jednostavne" predmete kao recimo zarulje masovno posto prvo trebas napravit stroj a nemas nikakve tehnologije - pa ni lemilicu
Samo se vrti u krug...koji stroj prvo napraviti jer rucno nemozes nijedan posto je sve presitno - nemozes samo zalemit komponente posto nepostoji stroj koji moze napraviti te komponente.
Samo se vrti u krug...koji stroj prvo napraviti jer rucno nemozes nijedan posto je sve presitno - nemozes samo zalemit komponente posto nepostoji stroj koji moze napraviti te komponente.
Stoney- spikač
-
istina,u pravu si....
Ali nebi proslo dugo da ne bi ljudi (mi) "dosli na noge".
Ali nebi proslo dugo da ne bi ljudi (mi) "dosli na noge".
Morska_glista- zelembara
-
To da, samo u obliku anarhije -po meni.
Stoney- spikač
-
Istina pogubio bi se red u svijetu.
Po mom misljenju nesto kao u filmu Mad Max...
Po mom misljenju nesto kao u filmu Mad Max...
Morska_glista- zelembara
-
Ma nee ljudi ... neče biti kraj sveta 2012-e jer sam bankom podpisao ugovor o vračanju kredita do 2025-e godine !
Ako oni vragovi na banci ne znaju za to - onda taj kraj sveta 2012-e sigurno ne postoji bwahahaha
Ako oni vragovi na banci ne znaju za to - onda taj kraj sveta 2012-e sigurno ne postoji bwahahaha
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
Mad Max je napisao/la:Ma nee ljudi ... neče biti kraj sveta 2012-e jer sam bankom podpisao ugovor o vračanju kredita do 2025-e godine !
Ako smak svijeta znači da ću zahebati banku onda smak svijeta nije ni tako loša opcija...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Jedino sto bi bilo lose u tom scenariju tj. kad bi se nesto tako stvarno desilo, je to sto bi sasekli i ono malo suma sto je ostalo a onda smo ga stvarno svi ugasili . Tako da mislim da to i nije bas dobro. Jeste da bi nama odgovaralo sto se tice primene svih znanja stecenih ovde, ali nestankom suma nestace i mnoge vrste a samim tim i mi koji smo na vrhu lanca. A sto s eksplatacije vode tice, to ne bih ni da pominjem.
Stevan Feher- zelembara
-
Broj postova : 49
Godine : 42
Datum registracije : 18.01.2011
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.