Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
tramontina arizona hunting knife
+4
Login
Target
Mad Max
plazzi
8 posters
Stranica 1 / 1.
tramontina arizona hunting knife
Pozdrav svima,
prije par dana sam našao ovaj nož doma zaboravljen i prašnjav. Mislim da sam ga kupio prije nekih 8-9 godina u nekom polumračnom opskurnom ribomaterijalu socijalističkog tipa koji več odavno više nije tu
Volim noževe, koristim ih, ali nisam baš neki stručnjak pogotovo za materijale sječiva.
Nož mi se jako sviđa, na oko mi djeluje kvalitetno.
Pokušao sam zagooglat ali ništa korisno nisam našao (ručka je navodno polywood?!?) a na forumu ima dosta ljudi koji se odlično razumiju u to pa bih htio pitat ako netko ima neku info o ovom nožu da je podjeli
btw. na oštrici piše chrome-molybdenum, slikao sam detalj da se može vidit točno.
evo slika:
prije par dana sam našao ovaj nož doma zaboravljen i prašnjav. Mislim da sam ga kupio prije nekih 8-9 godina u nekom polumračnom opskurnom ribomaterijalu socijalističkog tipa koji več odavno više nije tu
Volim noževe, koristim ih, ali nisam baš neki stručnjak pogotovo za materijale sječiva.
Nož mi se jako sviđa, na oko mi djeluje kvalitetno.
Pokušao sam zagooglat ali ništa korisno nisam našao (ručka je navodno polywood?!?) a na forumu ima dosta ljudi koji se odlično razumiju u to pa bih htio pitat ako netko ima neku info o ovom nožu da je podjeli
btw. na oštrici piše chrome-molybdenum, slikao sam detalj da se može vidit točno.
evo slika:
plazzi- tipko
-
Broj postova : 63
Godine : 45
Datum registracije : 28.08.2010
Re: tramontina arizona hunting knife
Polywood - ne znam za taj izraz vjerovatno si mislio Plywood - to je vezana ploča - više slojeva različitih furnira ljepljenih skupa ... koristi se za mnoštvo namjena - od brodogradnje, građevinskog materiala do proizvodnje namještaja, ambalaže ... jak je ko material - postoji i otporan na vodu ...
Ovo sam našao na netu :
http://cgi.ebay.com/TRIBAL-MOMENTAL-12-TRAMONTINA-BRAZIL-KNIFE-UNIQUE_W0QQitemZ120596106606QQcategoryZ43321QQcmdZViewItem
i više manje rade kitchenware - pribor za jelo i kuhinju ...
Ovo sam našao na netu :
http://cgi.ebay.com/TRIBAL-MOMENTAL-12-TRAMONTINA-BRAZIL-KNIFE-UNIQUE_W0QQitemZ120596106606QQcategoryZ43321QQcmdZViewItem
i više manje rade kitchenware - pribor za jelo i kuhinju ...
Zadnja promjena: Mad Max; 28.01.11 15:06; ukupno mijenjano 1 put.
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=716246
protpostavljam da si vidio ovu stranicu. ništa drugo nisam našao
simpatično izgleda, full tang,nema nagli prijelaz na dršku. gore kažu da bi trebalo biti oko 55-57 HRC
jesi ga isprobao/oštrio?
protpostavljam da si vidio ovu stranicu. ništa drugo nisam našao
simpatično izgleda, full tang,nema nagli prijelaz na dršku. gore kažu da bi trebalo biti oko 55-57 HRC
jesi ga isprobao/oštrio?
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Mad Max je napisao/la: Polywood - ne znam za taj izraz vjerovatno si mislio Plywood - to je vezana ploča - više slojeva različitih furnira ljepljenih skupa ... koristi se za mnoštvo namjena - od brodogradnje, građevinskog materiala do proizvodnje namještaja, ambalaže ... jak je ko material - postoji i otporan na vodu ...
nije plywood, evo šta sam našao na netu
Poly-Wood®'s lumber is made from high-density polyethylene (HDPE), UV-inhibited pigment systems, foaming compounds, and selected process additives. The HDPE primary raw material is derived from post-consumer bottle waste, such as milk and detergent bottles or other HDPE post industrial material. This material is cleaned by a decontamination process to a high purity level, which removes contaminants such as food residue, paper, and adhesives. It is then compounded into a rigid board stock material; with the resulting finished product containing over 90% recycled plastic by weight.
znači reciklirani polimerni materijal
Target- honoris
-
Red target je napisao/la:Mad Max je napisao/la: Polywood - ne znam za taj izraz vjerovatno si mislio Plywood - to je vezana ploča - više slojeva različitih furnira ljepljenih skupa ... koristi se za mnoštvo namjena - od brodogradnje, građevinskog materiala do proizvodnje namještaja, ambalaže ... jak je ko material - postoji i otporan na vodu ...
nije plywood, evo šta sam našao na netu
Poly-Wood®'s lumber is made from high-density polyethylene (HDPE), UV-inhibited pigment systems, foaming compounds, and selected process additives. The HDPE primary raw material is derived from post-consumer bottle waste, such as milk and detergent bottles or other HDPE post industrial material. This material is cleaned by a decontamination process to a high purity level, which removes contaminants such as food residue, paper, and adhesives. It is then compounded into a rigid board stock material; with the resulting finished product containing over 90% recycled plastic by weight.
znači reciklirani polimerni materijal
Sipam pepelom svoj odgovor ... grešiti je ljudski .
Mad Max- spikač
-
ma i ja sam prvo pomislio da je tipfeler, al onda sam na gornjem linku pročitao da je baš polywood i i onda, google is my best friend
Target- honoris
-
da našao sam to iako ni oni baš neznaju puno i da to je nažalost sve što sam našao.
znači nož mi ima eko-ručku recikliranu
prvi put sam ga sinoć oštrio sa fallkniven DC3.
bila su 2 mala zareza na ostrici sto sam lako izbrusio dijamantnom stranom i finiširao keramičkom i sad je stvarno oštar.
koliko dugo vidit ćemo.
znači nož mi ima eko-ručku recikliranu
prvi put sam ga sinoć oštrio sa fallkniven DC3.
bila su 2 mala zareza na ostrici sto sam lako izbrusio dijamantnom stranom i finiširao keramičkom i sad je stvarno oštar.
koliko dugo vidit ćemo.
plazzi- tipko
-
Broj postova : 63
Godine : 45
Datum registracije : 28.08.2010
Nikad neću prežaliti što sam prodao ovaj nož... kupio sam ga prije 7-8godina isto u jednoj ribolovnoj trgovini za siću.. oko 190kn.. koristio ga par godina po šumama, raznim radovima oko kuće, čak i na čamcu (u doticaju sa morskom vodom), i nikada ni traga nekog ozbiljnijeg korištenja.. Čvrst nož, po meni odlične konstrukcije, u materijale se nekužim previše ,no znam da je dobro radio svoj posao, pogotovo za tu lovu. Nedavno kad sam ga se sjetio otišao sam opet u istu trgovinu i nemaju ga naravno više. Šteta.
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Datum registracije : 17.07.2010
Drška ovog Tramontininog noža nije "polywood" kako je pogrešno navedeno na onom linku Bladeforums-a, već "pakkawood". To je laminat furnira tvrdog drveta lijepljenog sintetičkim smolama (fenolnim, epoksidnim i sl) koji se preša pod visokim temperaturama i čini vrlo trajan i otporan kompozitni materijal za izradu drški noževa i drugih alata.
Inače, po mojem mišljenju je ovo više nego solidan nož (konstrukcijski) s nelošim nehrđajučim čelikom i svakako predstavlja dobar alat, pogotovo u odnosu na nabavnu cijenu.
Inače, po mojem mišljenju je ovo više nego solidan nož (konstrukcijski) s nelošim nehrđajučim čelikom i svakako predstavlja dobar alat, pogotovo u odnosu na nabavnu cijenu.
Nino G- lingua
-
Broj postova : 451
Godine : 54
Datum registracije : 26.09.2009
izgleda super kakav je nadam se da ces napisati =)
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
bio na stranicama Tramontine..model Arizona se sad prozvodi samo ovako kao skinner
a ovakav nož , ja imam, isto tako iz ribomaterijala, još u socijalizmu..piše na njemu spain, ali to je isti brazilski nož, isto sječivo, isti stainless. Inače oštrica je debljine 0,8 - 1mm, a na moru je počeo hvatati hrđu, gdje god je bio trag upotrebe ili brušenja
uglavnom loš nož, ne služi na čast proizvođaču
za brod dakle mora 546,
a ovakav nož , ja imam, isto tako iz ribomaterijala, još u socijalizmu..piše na njemu spain, ali to je isti brazilski nož, isto sječivo, isti stainless. Inače oštrica je debljine 0,8 - 1mm, a na moru je počeo hvatati hrđu, gdje god je bio trag upotrebe ili brušenja
uglavnom loš nož, ne služi na čast proizvođaču
za brod dakle mora 546,
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 54
Datum registracije : 26.04.2010
ovaj crni za zadnje slike sam ja kupovao za 13kn u trgovini "trinajstica" još u 90ima. Imao je gumenu futrolu i nije imao natpis.
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Datum registracije : 17.07.2010
Dobar loš skup jeftin ... nož je kakav - takav uvjek dovoljno dobar za osnovne poslove - svi se nešto kurčimo oko kvaliteta a doma jjedemo sa noževima napravljenima od onbičnog inox lima ... Ako ideš na život i smrt u kamp proživljavanja za 6 mjeseci dobro je odabrati dobar nož a za sve ostale poslove za koje obično trebamo nož mislim da su svi koji postoje dovoljno dobri !
Imam kolega, koji je radio u Kanadi 10 godina kao mesar u velikoj tvrtki za preradu mesa i prodaju na debelo - rekao mi je, da su im noževi bili od mekanog čelika koji si dva tri puta dnevno izbrusio na specijalnom stroju i koji su se i prilično brzo istrošili ...
Šta sve sam ja radio sa kineskim nožem kopijom od Bucka 110 - jedino što mi se desilo je, da je jednom pukao vrh noža kad sam iz kamionske gume pokušao izvaditi carinsku plombu nabijenu u gumu i pukao mi je kod neke vrste batoninga mesingani štift koji drži skupa dršku i sečivo - koji sam zamjenio sa običnim čavlem iste dimenzije ... da ga nisam izgubio još bi mi i danas vrijedno služio ... a čini mi se - da je kinesko sečivo bolje držalo oštricu nego je drži original
Imam kolega, koji je radio u Kanadi 10 godina kao mesar u velikoj tvrtki za preradu mesa i prodaju na debelo - rekao mi je, da su im noževi bili od mekanog čelika koji si dva tri puta dnevno izbrusio na specijalnom stroju i koji su se i prilično brzo istrošili ...
Šta sve sam ja radio sa kineskim nožem kopijom od Bucka 110 - jedino što mi se desilo je, da je jednom pukao vrh noža kad sam iz kamionske gume pokušao izvaditi carinsku plombu nabijenu u gumu i pukao mi je kod neke vrste batoninga mesingani štift koji drži skupa dršku i sečivo - koji sam zamjenio sa običnim čavlem iste dimenzije ... da ga nisam izgubio još bi mi i danas vrijedno služio ... a čini mi se - da je kinesko sečivo bolje držalo oštricu nego je drži original
Mad Max- spikač
-
nije sve dobro što je novo,nego je novo sve što je dobro
GROUND ZERO- tipko
-
Broj postova : 51
Godine : 47
Datum registracije : 17.11.2010