Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Vase misljenje o rancu McKinley Cavanna 70
+3
Mraz
Target
Stevan Feher
7 posters
Stranica 1 / 1.
Vase misljenje o rancu McKinley Cavanna 70
Nedavno sam kupio McKinley Cavanna 70 ranac, pa me interesuju vasa misljenja o njemu. Hvala unapred
Zadnja promjena: Stevan Feher; 27.01.11 16:24; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Cini mi se da je ovakav naslov prikladniji)
Stevan Feher- zelembara
-
Broj postova : 49
Godine : 42
Datum registracije : 18.01.2011
Re: Vase misljenje o rancu McKinley Cavanna 70
sorry, upadam u temu da ne otvaram novu
ima netko iskustva sa ruksakom mckinley kenai 75+10? na netu nema ništa
http://www.sportabteilung.de/McKinley_Touren_Trekkingrucksack_Kenai_75_10_Liter.htm
cijena u intersportu snižena sa 680 na 550kn. slobodno preporučite i neki drugi u rasponu 500-600kn veličine 70-80L
http://www.sportabteilung.de/McKinley_Touren_Trekkingrucksack_Kenai_75_10_Liter.htm
cijena u intersportu snižena sa 680 na 550kn. slobodno preporučite i neki drugi u rasponu 500-600kn veličine 70-80L
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Ferrino Transalp mislim da je oko 500 kn u Igluu, ista cijena je bila za model od 50(55)l i 75l. Ja manji model imam jedno 4 godine i super sam zadovoljan.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
da, sjećam se da si pisao o njemu, al mislim da ga nisam vidio u iglu sportu kad sam uzimao vreću, barem ne u rijeci
zvat ću i pitati. thnx
zvat ću i pitati. thnx
Target- honoris
-
Pa ja sam neki dan bio u Igluu i nisam 100% siguran za veliki model ali manjih je definitli bilo, skroz desno prema konopima =)
Mraz- master
-
pogledat ću sljed. tjedan. jel još vrijedi onih 15% poputa
Target- honoris
-
evo da se iskupim autoru teme, na jednom stranom forumu sam pročitao da je Cavanna 70 dobar omjer uloženo/dobiveno. znači za te novce (neznam koje) je dobar
Target- honoris
-
Nabavio sam nov za 60 evra. Coveku su hitno trebale pare a nije ga uopste koristio od kada ga je kupio. Mislim da se za taj novac vise nego isplati. Interesuje me samo kakve su mu karakteristike tj, da li neko ima iskustva sa ovim modelom i kako se pokazao?
Stevan Feher- zelembara
-
Ako se ne varam taj model ima dodatni odvojivi ruksak?
Mraz- master
-
Da, to je taj :bog:
Stevan Feher- zelembara
-
Imam dosta stravi od Mc´Kinleya ali ne i ruksak... no s ovim kaj imam sam više nego zadovoljan. Ljudi kažu da im je kvaliteta cipela očajna, ostalo da je dobre kvalitete.
Mraz- master
-
Red target je napisao/la:sorry, upadam u temu da ne otvaram novu
Ja imam Kenai 45+10 i prilično sam zadovoljan. Jedino mi smeta što se gurtne otpuštaju čini mi se malo prelako.
Slym- bomber
-
Broj postova : 183
Godine : 114
Datum registracije : 20.04.2010
Hvala na savetima
Stevan Feher- zelembara
-
Mrazomor je napisao/la:Imam dosta stravi od Mc´Kinleya ali ne i ruksak... no s ovim kaj imam sam više nego zadovoljan. Ljudi kažu da im je kvaliteta cipela očajna, ostalo da je dobre kvalitete.
Flis, nekakve lagane planinarske hlace i to je otprilike to sto se "isplati" uzeti od McKinleya. Ostatak stvari je dosta ljudi do sada ostavio na cjedilu a to se posebno odnosi na ruksake koji su se znali doslovno raspadat. Sa takvim stvarima se ipak nebih igrao.
Optik- tipko
-
Broj postova : 78
Godine : 33
Datum registracije : 04.06.2010
Ja imam sasvim dobra iskustva s ovim kaj imam, da nemam nebi kupovao isto
Dvije jakne, jedna za "šumu" jedna za bordanje... obje služe svrsi i nemaju failova za sada.
Šator (neki ultralight) jedno 2 godine, jedina mana mu je "tunelski oblik" pa ne može biti postavljen bez zabijanja klinova. Izrada je ok, nigdje oštečenja i još nisam bio mokar.
Vreču za spavanje (discovery nešto) imam jedno 4 godine i nemam kaj posebno reci o njoj... gije i ne raspada se.
Samonapuhujuca podloga je relativno nova, koristio sam ju 4 ili 5 puta i nema zamjerke.
Imam još neke sitnice tipa ručnici, šilterica bla bla ali to nema smisla posebno opisivati.
Dvije jakne, jedna za "šumu" jedna za bordanje... obje služe svrsi i nemaju failova za sada.
Šator (neki ultralight) jedno 2 godine, jedina mana mu je "tunelski oblik" pa ne može biti postavljen bez zabijanja klinova. Izrada je ok, nigdje oštečenja i još nisam bio mokar.
Vreču za spavanje (discovery nešto) imam jedno 4 godine i nemam kaj posebno reci o njoj... gije i ne raspada se.
Samonapuhujuca podloga je relativno nova, koristio sam ju 4 ili 5 puta i nema zamjerke.
Imam još neke sitnice tipa ručnici, šilterica bla bla ali to nema smisla posebno opisivati.
Mraz- master
-
Naravno da ce jakna sluzit svrsi, Samo takve jakne jednostavno ne disu i onda nastaje sr*njac.
Da, zaboravio sam, koristim podlogu samo obicnu spuzvu za nekakvih 80tak kn i zadovoljan sam za sada.
Mozes se slozit samnom i ne moras ali mislim da na sebi ne treba stediti, pogotovo na opremi koju redovno koristis i o kojoj ovisis. Ne treba veci problem od smrzotina
Da, zaboravio sam, koristim podlogu samo obicnu spuzvu za nekakvih 80tak kn i zadovoljan sam za sada.
Mozes se slozit samnom i ne moras ali mislim da na sebi ne treba stediti, pogotovo na opremi koju redovno koristis i o kojoj ovisis. Ne treba veci problem od smrzotina
Optik- tipko
-
Broj postova : 78
Godine : 33
Datum registracije : 04.06.2010
Paropropusnost ovoga kaj ja imam je 8000g/m2/24h što je sasvim solidno a uz dodane ventove na pravim mjestima nema problema sa "kuhanjem", barem za sada nisam primjetio neke mane u odnosu na druge materijale koje sam koristio kod zimskih sportova.
No naravno, u potpunosti se slažem da na sebi ne treba štedjeti, pogotovo kod odjeće i obuće.
No ovo je sve već debeli off topic pa isprika autoru teme.
No naravno, u potpunosti se slažem da na sebi ne treba štedjeti, pogotovo kod odjeće i obuće.
No ovo je sve već debeli off topic pa isprika autoru teme.
Mraz- master
-
Ma ok je momci, ne ljutim se ja.
Covek uvek sazna nesto novo, samo vi komentarisite
Slazem se i ja sa vama da na sebo ne treba stedeti. Ocekivao sam da je McKinley otprilike neka sredina sto se tice kvaliteta a bogami i cene. Sve u svemu kao sto sam napomenuo platio sam ga 60e novog, tako da za te pare mislim da se isplati. Inace sam bio bacio oko na Huskey Zethos ruksak ali nisam mogao nigde da ga nadjem
Ako vas ne mrzi ovde ga mozete pogledati http://www.huskyeu.eu/backpacks-ultralight-backpacks-ba-66.html
Covek uvek sazna nesto novo, samo vi komentarisite
Slazem se i ja sa vama da na sebo ne treba stedeti. Ocekivao sam da je McKinley otprilike neka sredina sto se tice kvaliteta a bogami i cene. Sve u svemu kao sto sam napomenuo platio sam ga 60e novog, tako da za te pare mislim da se isplati. Inace sam bio bacio oko na Huskey Zethos ruksak ali nisam mogao nigde da ga nadjem
Ako vas ne mrzi ovde ga mozete pogledati http://www.huskyeu.eu/backpacks-ultralight-backpacks-ba-66.html
Stevan Feher- zelembara
-
Stevan Feher je napisao/la:Inace sam bio bacio oko na Huskey Zethos ruksak ali nisam mogao nigde da ga nadjem
Zethos dobro izgleda, a i lagan je s obzirom na volumen.
Probaj ovdje pitati (trgovina u Bg):
http://www.alpoutdoor.rs/
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Godine : 53
Tu su imali ali je brzo otislo i nece vise dobijati, vec sam pitao. Cuo sam da im se zatvara ta radnja
Hvala u svakom slucaju
Da li mozda neko zna da li negde u HR imaju robu ovog proizvodjaca?
Hvala u svakom slucaju
Da li mozda neko zna da li negde u HR imaju robu ovog proizvodjaca?
Stevan Feher- zelembara
-
Imam ovaj ranac (bas ovakav crni) vec neke 2 godine, uzeh ga u intersportu otprilike za iste pare kao i ti, ali je bila neka blowout rasprodaja, 2 kumulativna popusta, pa me ispalo skoro upola cene.
Koristio sam ga ali ne za kampovanje, nego su bila putovanja 'urbanog' tipa. Pretrpavao sam ga, i dobro je izdrzao opterecenje. Udoban je za nosenje, i sistem dozvoljava takvo podesavanje da mozes da prerasporedis tezinu kako ti odgovara.
Ovaj odvojivi ranac je veoma zgodan, iako nije mnogo veliki.
Mane koje bih mu zamerio je mali broj okaca za kacenje drugih stvari (ocito nije planinarski), kao i to da rajsferslus koji drzi mali ranac na velikom se malo otvara sam od sebe. Mislim, krene malo, verujem da ne bi otisao dalje od par cm, ali to se lako da srediti jednom zicicom za pakovanje kablova i pricvrscivanjem rajsferslusa za recimo kopcu ranca.
Takodje sto se McKinley-a tice, na jednom kampovanju drugar ga je imao (samo ne bas ovaj model, ne znam tacno), i ostao je ranac na pljusku, tj sator mu je promocio, a ranac je bio izbacen iz satora (u kom je bila poplava, pljusak je trajao celu noc nesmanjenom zestinom). Ujutro je primetio da se na poklopcu cak formirala barica - a unutra stvari potpuno suve, sto ce reci veoma je nepromociv. Ja nisam bio te srece (tad sam imao neki kineski krs od ranca). Znaci, nepromociv.
Tako da eto, ako ti treba za putovanja i poneko kampovanje, ja mislim da si odlicno prosao.
Verovatno za neko intenzivno planinarenje bi valjao neki koji omogucava kacenje vise dodataka spolja.
Dugotrajnost nisam proverio, ipak mojih par putovanja iako pod punim opterecenjem nisu neko merilo, ali nisam cuo da se ikom McKinley raspao.
Koristio sam ga ali ne za kampovanje, nego su bila putovanja 'urbanog' tipa. Pretrpavao sam ga, i dobro je izdrzao opterecenje. Udoban je za nosenje, i sistem dozvoljava takvo podesavanje da mozes da prerasporedis tezinu kako ti odgovara.
Ovaj odvojivi ranac je veoma zgodan, iako nije mnogo veliki.
Mane koje bih mu zamerio je mali broj okaca za kacenje drugih stvari (ocito nije planinarski), kao i to da rajsferslus koji drzi mali ranac na velikom se malo otvara sam od sebe. Mislim, krene malo, verujem da ne bi otisao dalje od par cm, ali to se lako da srediti jednom zicicom za pakovanje kablova i pricvrscivanjem rajsferslusa za recimo kopcu ranca.
Takodje sto se McKinley-a tice, na jednom kampovanju drugar ga je imao (samo ne bas ovaj model, ne znam tacno), i ostao je ranac na pljusku, tj sator mu je promocio, a ranac je bio izbacen iz satora (u kom je bila poplava, pljusak je trajao celu noc nesmanjenom zestinom). Ujutro je primetio da se na poklopcu cak formirala barica - a unutra stvari potpuno suve, sto ce reci veoma je nepromociv. Ja nisam bio te srece (tad sam imao neki kineski krs od ranca). Znaci, nepromociv.
Tako da eto, ako ti treba za putovanja i poneko kampovanje, ja mislim da si odlicno prosao.
Verovatno za neko intenzivno planinarenje bi valjao neki koji omogucava kacenje vise dodataka spolja.
Dugotrajnost nisam proverio, ipak mojih par putovanja iako pod punim opterecenjem nisu neko merilo, ali nisam cuo da se ikom McKinley raspao.
robert.osswald- bebač
-
Broj postova : 1
Godine : 48
Datum registracije : 11.02.2011
Hvala na savetima
Stevan Feher- zelembara
-