Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
NOVI FOTO/VIDEO NATJEČAJ "ZIMA"
+13
damjan
Fratt
Cave Bear
Nero Rii
hankok
Marko
lonewolf
Igsy
Mraz
divlji grab
Knele.bl
girdeaux
NAVIGATOR
17 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: NAJ NAJ REPORTAŽA
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Glasaj za naj naj foto i video reportaža s motivima zime
NOVI FOTO/VIDEO NATJEČAJ "ZIMA"
Dragi forumaši
U prvom krugu naj naj reportaže s motivima jeseni bilo je nekih grešaka i propusta ali nema veze i mi smo nešto iz toga naučili.
Danas kreće drugi krug naj naj foto i video reportaže s zimskim motivima a pravila su gotovo identična onima za jesenski priću
Ne bi li potakli sve korisnike ovog foruma na još kvalitetniju suradnju, pokrenut je ovaj pod-forum namijenjen natjecanjima, a otvorenim je svim registriranim Forumašima.
Trenutno je organiziran izbor za naj foto i video reportažu vezanu za zimsku tematiku outdoora i survivala.
U ovom natjecanju vrednovati će se na vašim uradcima slijedeće: ljepota ambijenta, kvaliteta (zanimljivost) fotografija, rakurs snimanja, akcija u kadru te motivi zime.
Moj savjet svima je da svaka vaša foto i/ili video reportaža treba imati određen broj širokih panoramskih kadrova, dovoljan broj krupnih kadrova sa zanimljivim detaljima, opisne fotografije bushcrafta i boravka u prirodi poput pripreme hrane, izrade prenoćišta(po mogućnosti uz upotrebu snijega kao građevnog materjala) i pomagala(npr. krplji), slučajnih susreta sa životinjama(životinjski tragovi u snijegu) a uz to važne su i akcijske fotografije kretanja kroz krajolik poput hodanja, skijanja, veslanja, bicikliranja, penjanja i drugo.
Svaka kvalitetna reportaža trebala bi imati što više od navedenih elemenata (ovo su samo moje smjernice), a vi iskoristite svoju skrivenu kreativnost i maštu - to i jest cilj ovoga projekta.
I još jedan savjet: nemojte koristiti previše kadriranja iz visine očiju (jer takvu svakodnevicu svi gledamo pa i nije tako atraktivna apstraktna, ni posebno zanimljiva) nego se potrudite malo oko kadriranja i rakursa fotkanja ili snimanja (npr. žablja i ptičja perspektiva).
Ravnopravno će biti vrednovani oni koji objave fotografije i oni koji rade kamerom, tj. film. Iako se rad fotičem čini jednostavnijim, on to zapravo nije, jer za foto reportažu treba napisati dobar, zanimljiv i vjerodostojan tekst, a i teže je akciju dočarati kroz nepokretnu sliku nego kroz oko kamere.
Za forumaše koji se uhvate kamere također vrijede ista pravila, jedino što oni ne trebaju smišljati tekst, ali se zato moraju potruditi oko montaže materijala te logične izmjene i slijeda kadrova (sekvence).
Prva tri najbolja rada biti će nagrađena vrijednim nagradama a pobjedniku će biti istaknuta plaketa uz avatar na svakom postu.
Ja ću biti voditelj žirija koji je sastavljen od cijelog upravnog TEAM-a, odabir najboljih radova biti će otvoren putem slobodnog glasanja svim Forumašima.
U izbor ulaze sve teme objavljene u ovom pod frumu od danas do 21.3.2011. do 22.00 sata(službeno prvi dan proljeća)
Svaki natjecatelj može prijaviti neograničen broj foto i video reportaža, a u konkurenciju će mu ući samo jedna priča i to ona koja je dobila najveći broj glasova.
Nemoguče je prijaviti za natjecanje već objavljene reportaže.
Dakle budući Lupini, Hoyke i Spielbergi - fotiče i kamere u ruke i u snježnu avanturu!!!
VAŠ NAVIGATOR / VAŠ TEAM
Napomena:
Svaku reportažu objaviti pod novom temom u pod forumu NAJ NAJ REPORTAZA SA MOTIVIMA ZIME. Glasanje na reportaže za sve forumaše biti će pokrenuto nakon završetka roka objave. U nastavku slobodno upiti i komentari.
U prvom krugu naj naj reportaže s motivima jeseni bilo je nekih grešaka i propusta ali nema veze i mi smo nešto iz toga naučili.
Danas kreće drugi krug naj naj foto i video reportaže s zimskim motivima a pravila su gotovo identična onima za jesenski priću
Ne bi li potakli sve korisnike ovog foruma na još kvalitetniju suradnju, pokrenut je ovaj pod-forum namijenjen natjecanjima, a otvorenim je svim registriranim Forumašima.
Trenutno je organiziran izbor za naj foto i video reportažu vezanu za zimsku tematiku outdoora i survivala.
U ovom natjecanju vrednovati će se na vašim uradcima slijedeće: ljepota ambijenta, kvaliteta (zanimljivost) fotografija, rakurs snimanja, akcija u kadru te motivi zime.
Moj savjet svima je da svaka vaša foto i/ili video reportaža treba imati određen broj širokih panoramskih kadrova, dovoljan broj krupnih kadrova sa zanimljivim detaljima, opisne fotografije bushcrafta i boravka u prirodi poput pripreme hrane, izrade prenoćišta(po mogućnosti uz upotrebu snijega kao građevnog materjala) i pomagala(npr. krplji), slučajnih susreta sa životinjama(životinjski tragovi u snijegu) a uz to važne su i akcijske fotografije kretanja kroz krajolik poput hodanja, skijanja, veslanja, bicikliranja, penjanja i drugo.
Svaka kvalitetna reportaža trebala bi imati što više od navedenih elemenata (ovo su samo moje smjernice), a vi iskoristite svoju skrivenu kreativnost i maštu - to i jest cilj ovoga projekta.
I još jedan savjet: nemojte koristiti previše kadriranja iz visine očiju (jer takvu svakodnevicu svi gledamo pa i nije tako atraktivna apstraktna, ni posebno zanimljiva) nego se potrudite malo oko kadriranja i rakursa fotkanja ili snimanja (npr. žablja i ptičja perspektiva).
Ravnopravno će biti vrednovani oni koji objave fotografije i oni koji rade kamerom, tj. film. Iako se rad fotičem čini jednostavnijim, on to zapravo nije, jer za foto reportažu treba napisati dobar, zanimljiv i vjerodostojan tekst, a i teže je akciju dočarati kroz nepokretnu sliku nego kroz oko kamere.
Za forumaše koji se uhvate kamere također vrijede ista pravila, jedino što oni ne trebaju smišljati tekst, ali se zato moraju potruditi oko montaže materijala te logične izmjene i slijeda kadrova (sekvence).
Prva tri najbolja rada biti će nagrađena vrijednim nagradama a pobjedniku će biti istaknuta plaketa uz avatar na svakom postu.
Ja ću biti voditelj žirija koji je sastavljen od cijelog upravnog TEAM-a, odabir najboljih radova biti će otvoren putem slobodnog glasanja svim Forumašima.
U izbor ulaze sve teme objavljene u ovom pod frumu od danas do 21.3.2011. do 22.00 sata(službeno prvi dan proljeća)
Svaki natjecatelj može prijaviti neograničen broj foto i video reportaža, a u konkurenciju će mu ući samo jedna priča i to ona koja je dobila najveći broj glasova.
Nemoguče je prijaviti za natjecanje već objavljene reportaže.
Dakle budući Lupini, Hoyke i Spielbergi - fotiče i kamere u ruke i u snježnu avanturu!!!
VAŠ NAVIGATOR / VAŠ TEAM
Napomena:
Svaku reportažu objaviti pod novom temom u pod forumu NAJ NAJ REPORTAZA SA MOTIVIMA ZIME. Glasanje na reportaže za sve forumaše biti će pokrenuto nakon završetka roka objave. U nastavku slobodno upiti i komentari.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Re: NOVI FOTO/VIDEO NATJEČAJ "ZIMA"
Kako ću napraviti zimsku reportažu kad je kod mene doma 13 stupnjeva....
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
ja juce hod'o u majici kratkih rukava...
snijega nema ni u priči
snijega nema ni u priči
Knele.bl- zelembara
-
Broj postova : 43
Godine : 28
Datum registracije : 10.07.2010
Kod mene 18 stupnjeva Celzijusovih, ali foto je spreman pa čim se ukaže prilika idemo!
Dalmatinci, treba ić na Kamešnicu, sniga koliko hoćeš!
Dalmatinci, treba ić na Kamešnicu, sniga koliko hoćeš!
divlji grab- lingua
-
Broj postova : 286
Datum registracije : 02.01.2011
Mislim da ću se ja na papuk zaletit...ali sumnjam da i tamo ima šta...
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
ma nije uvijet snijeg, samo vjerovatno če priče sa snijegom pobrati bolje kritike. ima još vremena biti će još snijega do grla. fotkajte sad bez snijega pa kad padne onda nova prića a ako i ne padne opet ste i onako u igri
NAVIGATOR- master
-
KOje li su nagrade?!
divlji grab- lingua
-
Broj postova : 286
Datum registracije : 02.01.2011
Sve u svoje vrijeme
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Hhh.. možda i ja ubacim nešto u nagradni fond .
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
ma biti će nekih nožića, torbica, i slićno.
NAVIGATOR- master
-
smiju li reportaže biti izmišljene , odnosno kombinacija realnih fotografija i izmišljene priče napr. " Današnji izlet na Nangu Parbat", ili npr . fantazgmorične, tako da odražavaju vječnu borbu dobra i zla , npr "Kako smo ja i Lara Croft preživjeli napad snježnog T-RExa "..?
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
lonewolf je napisao/la:smiju li reportaže biti izmišljene , odnosno kombinacija realnih fotografija i izmišljene priče napr. " Današnji izlet na Nangu Parbat", ili npr . fantazgmorične, tako da odražavaju vječnu borbu dobra i zla , npr "Kako smo ja i Lara Croft preživjeli napad snježnog T-RExa "..?
umireeem
ugl. veselim se reportažama i nadam se da ce odaziv biti veci nego za jesen
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
nadam se da neče biti opet prepirki,svađa i baniranja,sve obavit u sportskom ferpley duhu
hankok- lingua
-
Broj postova : 452
Datum registracije : 12.12.2010
nadam se i ja, ali mislim da smo se svi skupa opametili pa da se neće ljudi zainatiti oko par nožića. cilj ovoga je dobiti od svih vas što kvalitetnije uradke a nagrade su tu tek kao mala motivacija. dakle nadam se da će sve proteči u sportsko vitečkom duhu i neka najmirnija ruka i najbistrije oko pobjede
NAVIGATOR- master
-
lonewolf je napisao/la:smiju li reportaže biti izmišljene , odnosno kombinacija realnih fotografija i izmišljene priče napr. " Današnji izlet na Nangu Parbat", ili npr . fantazgmorične, tako da odražavaju vječnu borbu dobra i zla , npr "Kako smo ja i Lara Croft preživjeli napad snježnog T-RExa "..?
ti imas 41 god?
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
to ti je lonewulfov smisao za humorSAS je napisao/la:lonewolf je napisao/la:smiju li reportaže biti izmišljene , odnosno kombinacija realnih fotografija i izmišljene priče napr. " Današnji izlet na Nangu Parbat", ili npr . fantazgmorične, tako da odražavaju vječnu borbu dobra i zla , npr "Kako smo ja i Lara Croft preživjeli napad snježnog T-RExa "..?
ti imas 41 god?
i ja se nadam da ce sve proci u ferplej duhu bez svadje!
Cave Bear- spikač
-
Broj postova : 700
Godine : 26
Datum registracije : 31.05.2010
smisao za humor je jedna osobina po kojoj na prvu možeš ocijeniti inteligenciju osobe s kojom komuniciraš, iako držim da su ljudi na forumu vrlo inteligentni ipak ovaj kontest vapi za istinitim pričama koje ste proživjeli, ali to ne znači da one moraju biti lišene istinitog humora
NAVIGATOR- master
-
SAS je napisao/la:lonewolf je napisao/la:smiju li reportaže biti izmišljene , odnosno kombinacija realnih fotografija i izmišljene priče napr. " Današnji izlet na Nangu Parbat", ili npr . fantazgmorične, tako da odražavaju vječnu borbu dobra i zla , npr "Kako smo ja i Lara Croft preživjeli napad snježnog T-RExa "..?
ti imas 41 god?
Jesi siguran da ti nemaš? :migg:
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
to kaj je vani za kratke rukave neka vas ne obeshrabri za fotkanje i snimanje priča. nije snjeg jedini motiv zime.
NAVIGATOR- master
-
Ali snježni T-Rex će izostati sa slika, pa se i ne isplati ić radit reportažu...
Igsy- honoris
-
cuo sam se sa snjeznim t-rexom neki dan i rekao je da bi trebao svratiti u nase krajeve sutra preksutra.. toplo se obucite i u potragu, ali oprezno da ne ostanete bez kamere
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
...kad već dolazi, mislim da je obavezan dio svake reportaže mora biti i potraga za snježnim T-rexom ( Tyronosaurus hiemsis ). Njegov trag koji podsijeća na trag purice
( Meleagris gallopavo ), njegov izmet, .....ma obavezan dio svake snježne pustolovine...
I šta je najbolje, njegov dolazak nas ne košta 17 mil. kuna iz proračuna....
( Meleagris gallopavo ), njegov izmet, .....ma obavezan dio svake snježne pustolovine...
I šta je najbolje, njegov dolazak nas ne košta 17 mil. kuna iz proračuna....
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
Kalendarski zima se bliži kraju :-( A kada će odpočeti glasovanje za naj naj reportažu??
Fugitive- bomber
-
Broj postova : 114
Godine : 39
Datum registracije : 14.01.2011
Fugitive je napisao/la:Kalendarski zima se bliži kraju :-( A kada će odpočeti glasovanje za naj naj reportažu??
nakon 21.3.2011. u 22.00 h
Igsy- honoris
-
Hahahaha kakav kraj zime, budite pametni. Kod mene je 31.6.2007 palo 70ak cm snijega, tako da do 6. mjeseca ne zatvaramo natječaj
Mraz- master
-
a glasuje se dok Luksa ne bude prvi na listi :bog:
Igsy- honoris
-
...Luksa ili koga već trenutni TEAM favorizira
Šala naravno, sve po PS-u.
Šala naravno, sve po PS-u.
Mraz- master
-
Igsy je napisao/la:a glasuje se dok Luksa ne bude prvi na listi :bog:
Netko je spominjao ime božije?
Sunce vam vaše ja nemam vremena za napraviti reportažu, a 2 lokacije čekaju!
I kak ću sad pobjediti na natječaju!
NP, pa već se zna da će početi glasovanje tek kad ti staviš svoju reportažu... može i jedna slika nebitno, pobjeda ti je već sređena
Igsy- honoris
-
Igsy je napisao/la:NP, pa već se zna da će početi glasovanje tek kad ti staviš svoju reportažu... može i jedna slika nebitno, pobjeda ti je već sređena
Stvarno?
E super! evo samo malo pa postavim sliku da budem u igri!
Bitno da sam ju ja napravio, odnosno potpisao!
Hvala na informaciji Igsy!
Već sam se uplašio da nisam u igri!
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: NAJ NAJ REPORTAŽA
Stranica 1 / 2.