Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Skloništa-Shelters
+15
Winterwolf
daca car
nordfjord
kiklopdodo
Mraz
Marko
aldinbear
skyrunner
Ito Ogami
djomla
Ris
amiklic1
orao
Zokac
Šimun
19 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ŽIVOT U DIVLJINI
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Skloništa-Shelters
A mišić je mali, što će, 11 godina, nemojte mu strogo sudit. Točno Daco, bolje išta nego ništa, samo daj malo o vlastitim dojmovima i spoznajama pri ulasku u čarobni svijet prirode ,možeš ti to, nemoj se sramit. Lijepo je to što te ove teme privlače, makar zasad kroz igru. Samo naprijed, ravno u šumu (ali ne predaleko!), ničeg se ne boj, dobro naćuli svoje radoznale oči i uši, povedi kakvog psića sa sobom i upijaj, sad si ko spužva, svako otkriće iz te dobi ostat će zapamćeno. Pa nam piši kako je bilo. I nisu ti ovi čike (kaže li se tako kod vas ?) loši, naprotiv, samo su pokatkad malo grintavi (e, jebi ga, ovo ne znam prevest).
ivo- guru
- Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
ivo je napisao/la:A mišić je mali, što će, 11 godina, nemojte mu strogo sudit. Točno Daco, bolje išta nego ništa, samo daj malo o vlastitim dojmovima i spoznajama pri ulasku u čarobni svijet prirode ,možeš ti to, nemoj se sramit. Lijepo je to što te ove teme privlače, makar zasad kroz igru. Samo naprijed, ravno u šumu (ali ne predaleko!), ničeg se ne boj, dobro naćuli svoje radoznale oči i uši, povedi kakvog psića sa sobom i upijaj, sad si ko spužva, svako otkriće iz te dobi ostat će zapamćeno. Pa nam piši kako je bilo. I nisu ti ovi čike (kaže li se tako kod vas ?) loši, naprotiv, samo su pokatkad malo grintavi (e, jebi ga, ovo ne znam prevest).
pa ja idem 6 razred i nisam neki mali klinac umem da se staram o sebi nego ocu samo da znam vise o prezivljavanju
( i ako nosis psa onda to nije prezivljavanje)
daca car- bebač
-
Broj postova : 16
Godine : 24
Datum registracije : 17.12.2011
Onda povedi vuka.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Fratt je napisao/la:Onda povedi vuka.
hahhahahaha
daca car- bebač
-
Broj postova : 16
Godine : 24
Datum registracije : 17.12.2011
Fratt je napisao/la:Onda povedi vuka.
Ima čovjek obaveza i bez toga, vidiš da je rijetko na forumu
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Imaš youtube,imaš forum imaš pdf knjige (ako znaš eng) imaš sve.Istražuj i najvažnije prakticiraj,ne za googleom nego na terenu!
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
pa ja idem 6 razred i nisam neki mali klinac umem da se staram o sebi nego ocu samo da znam vise o prezivljavanju
Daco, nisam ja tebi ovdje s visine došao solit pamet, jednostavno, jako volim djecu, pogotovo djecu u prirodi ( namjerno sam ovako formulirao da bi dežurni zajebanti na čelu s kolegom Fratt-om mogli navalit na mene), pa sam ti mislio malo pomoći. Ne mislim ni da pamet dolazi s godinama (tko je glup s 11, još je gluplji s 51), ali određeno iskustvo da. Ne vjerujem ni u poslovicu da "pametan uči na tuđim greškama", odnosno, po tome sam ja najveća budala na svijetu. Pa sam se tako, među ostalim dječjim ludorijama, s 11 godina odlučio popeti na Sveto brdo. Naravno, izgubio sam se, Velebit je dosta divlja planina, a iz nevolje me izvukla moja vjerna vršnjakinja Fida, ljuta Balkanka, sva isparana iz druženja s veprima, uz koju sam doslovno prohodao, držeći je za uši. A nikom nije dala k sebi, čak je i pokojnu babu ugrizla. Dovela me tako Fida kući, a did Mate se vratio iz potrage puno kasnije, u predinfarktnom stanju. Hoću reć, pas ti u preživljavanju može pomoći više od mnogih propagiranih alata i pomagala. Ali doslovno. Samo ga nemoj nosit, vodi ga, ili nek on tebe vodi, manje je tereta. Uostalom, oko avatara ti piše nešto o lovu, pa sam mislio da voliš pse. Ja sam uz njih oduvijek izrazito vezan. Nisam te htio uvrijedit s onim "mišić", to je bilo od milja, da ne citiram početak posta. Biti klinac je, po meni, najljepši osjećaj , budi klinac dokle god možeš, to je status vrijedan velikog respekta, da samo znaš koliko velikog... (sad će opet Fratt).
Ode tema o skloništima k vragu, ja se razlaprdo, banirajte me.
Daco, nisam ja tebi ovdje s visine došao solit pamet, jednostavno, jako volim djecu, pogotovo djecu u prirodi ( namjerno sam ovako formulirao da bi dežurni zajebanti na čelu s kolegom Fratt-om mogli navalit na mene), pa sam ti mislio malo pomoći. Ne mislim ni da pamet dolazi s godinama (tko je glup s 11, još je gluplji s 51), ali određeno iskustvo da. Ne vjerujem ni u poslovicu da "pametan uči na tuđim greškama", odnosno, po tome sam ja najveća budala na svijetu. Pa sam se tako, među ostalim dječjim ludorijama, s 11 godina odlučio popeti na Sveto brdo. Naravno, izgubio sam se, Velebit je dosta divlja planina, a iz nevolje me izvukla moja vjerna vršnjakinja Fida, ljuta Balkanka, sva isparana iz druženja s veprima, uz koju sam doslovno prohodao, držeći je za uši. A nikom nije dala k sebi, čak je i pokojnu babu ugrizla. Dovela me tako Fida kući, a did Mate se vratio iz potrage puno kasnije, u predinfarktnom stanju. Hoću reć, pas ti u preživljavanju može pomoći više od mnogih propagiranih alata i pomagala. Ali doslovno. Samo ga nemoj nosit, vodi ga, ili nek on tebe vodi, manje je tereta. Uostalom, oko avatara ti piše nešto o lovu, pa sam mislio da voliš pse. Ja sam uz njih oduvijek izrazito vezan. Nisam te htio uvrijedit s onim "mišić", to je bilo od milja, da ne citiram početak posta. Biti klinac je, po meni, najljepši osjećaj , budi klinac dokle god možeš, to je status vrijedan velikog respekta, da samo znaš koliko velikog... (sad će opet Fratt).
Ode tema o skloništima k vragu, ja se razlaprdo, banirajte me.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Malo bih oživio temu i možda rasčistio neke svoje dileme koje me pate pred nadolazeću avanturu...
Koji je tip skloništa po vama najpogodniji za trenutne vremenske uvjete (0-15stupnjeva, kiša oće-neće).
Trenutno se dvojim izmeću klasičnog kosog skloništa sa vatrom i reflektorom ispred (ono iz orlovog posta na 1. stranici) i potpuno zatvorenog skloništa "ljesa" (poput onog iz dacinog posta sa 2.stranice).
Ovo koso sklonište sa vatrom bi mi provjereno osiguralo toplinu od vatre, ali bi zahtjevalo cijelu noć loženje i u sklučaju kiše bi bilo napeto. Dok zatvoreno sklonište nebi zahtjevalo vatru, mogao bi spavati, ali se brinemo koliko bi to bilo pametno na ovim temperaturama bez vatre. Probao sam prvi tip skloišta i super je ali nema baš odmora ako misliš vatru držati, dok drugo nisam probao pa bih volio prije svega čuti mišljenja onih koji su oba tipa isprobali, ali i razmišljanja ostalih koji nemaju iskustva ali imaju ideje. Ili neki drugi tip osim ova dva preporučate. Odlučio bih se za koso, ali ipak se radi o 3 noći i mogučoj kiši, pa nebih volio svakih par minuta se buditi radi vatre.
Koji je tip skloništa po vama najpogodniji za trenutne vremenske uvjete (0-15stupnjeva, kiša oće-neće).
Trenutno se dvojim izmeću klasičnog kosog skloništa sa vatrom i reflektorom ispred (ono iz orlovog posta na 1. stranici) i potpuno zatvorenog skloništa "ljesa" (poput onog iz dacinog posta sa 2.stranice).
Ovo koso sklonište sa vatrom bi mi provjereno osiguralo toplinu od vatre, ali bi zahtjevalo cijelu noć loženje i u sklučaju kiše bi bilo napeto. Dok zatvoreno sklonište nebi zahtjevalo vatru, mogao bi spavati, ali se brinemo koliko bi to bilo pametno na ovim temperaturama bez vatre. Probao sam prvi tip skloišta i super je ali nema baš odmora ako misliš vatru držati, dok drugo nisam probao pa bih volio prije svega čuti mišljenja onih koji su oba tipa isprobali, ali i razmišljanja ostalih koji nemaju iskustva ali imaju ideje. Ili neki drugi tip osim ova dva preporučate. Odlučio bih se za koso, ali ipak se radi o 3 noći i mogučoj kiši, pa nebih volio svakih par minuta se buditi radi vatre.
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Ivo , nigdje bez psa
Lupus3395- tipko
-
Broj postova : 72
Godine : 25
Datum registracije : 26.08.2013
Stranica 2 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ŽIVOT U DIVLJINI
Stranica 2 / 2.