Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
BUNCEK U SNIJEGU
+10
Fratt
krtica
jratko30
Strider
Mraz
damjan
Mrki Medo
antun
NAVIGATOR
LUKSA
14 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: LUKSIN KUTAK
Stranica 1 / 1.
BUNCEK U SNIJEGU
Pozdrav svima, već dugo nisam ništa napravio , ali to ne znaći da sam mirovao.
Ime za reportažu mi je došlo onako spontano, dok smo kuhali grah i koristili vodu u drugom agregatnom stanju.
Evo i slikice!
Buncek je dio noge od svinje, između nožice i šunke ili plećke ,naravno sušeno i dimljeno !
Dakle ovo je ovo je reportažica izletničko, hedonističkog karaktera sa malom dozom bushcrafta, ali malom!
Ipak je buscraft stari način življenja i sve vezano uz to pa da krenem!
Fotografije su neke i sa prošlotjednog pohoda na Velebit, sa puta i tako, svega po malo, neke po meni zgodne za podijeliti i opisati.
Malo nabujale Mrežnice, doduše pored restorana na cesti za Senj, ali priroda je .
Slikano je pokraj restorana Zeleni kut, i vjerujem da dosta ga dosta ljudi pozna.
Prije 10 ak dana sve rijeke su ponovo zaprijetile naseljima i to je putem bilo itekako vidljivo, posebno u Karlovcu. Ali ovdje je preljepo bilo!
Zatim detalj sa ceste prema Jezeranama, ovom cestom sam se vozio zadnji puta 92. godine.
Zatim prekrasna slika koja mi je na monitoru trenutno, poplavljeno polje , negdje poslje Brinja!
Malo mora! Bilo je prekrasno ,sunčano , ali prohladno i tamo!
Pa još malo bez brodica, uslikano u sv. Jurju. Okrijepa prije kuće na Oltarima.
Unutrašnjost kuće koja je planinarska kuća " oltari " HPD Sisak, te se njom koriste i Petrinjski planinari. Nas dvojca smo došli ranije , kako bi zagrijali kuću!
Nekada je ovo bila krčma i škola.
Pogled na otok Prvić , iza Krk i mjesto Baška.
Sutradan ujutro smo se uputili preko Siće do Zavižana, snjega nije uopće puno bilo.
Pogled na otoke Rab( lijevo ), Goli Otok, sv. Grgur ( sredina ) , Prvić i Krk ( desno )
Slikano ispod kuće na Zavižanu, vidi se da nema puno snjega, pokoji centimetri nanosa , zaleđeni. Nekima idealna prilika da malo isprobaju nositi dereze, ali samo malo! =) Proveli smo dan obilazeći okolne vrhove i prespavali u domu na Zavižanu.
Silka velebitskog izvora, gornji bazen je bio za ljude , a donji za životinje!
Ovakva pojilišta se mogu vidjeti svuda po planinama uz obalni pojas ( Učka, Velebit , Biokovo itd. ) , jer su nekada tu ljudi živjeli i voda im je značila sve , za njih i njihovo blago, odnosno stoku.
A danas je sve mrtvo u tim krajevima.
Prvi dio Velebit i to je gotov, nije bilo nekih posebno zanimljivih detalja za uslikati , osim ovih par slika!
Dalje sljedi ovaj vikend,17. do 19.12.2010. , koji je bio druženje starih frendova , na starom mjestu.
Divlje patke biježe od fotoaparata, detalj sa rijeke Korane.
Pa jedan Jastreb koji je stajao na drvetu, ali čim staneš biježi! Može ih se vidjeti zimi uz ceste, a zašto je to tako stvarno ne znam!
I opet taj isti dok lebdi na hladnom, zimskom vjetru!
I još staotinjak metara do odredišta, šumskim putem, snjega je bilo malo pa sam riskirao i išlo je bez problema!
Evo nas na odredišu. mjesto Ravno, između Viševice i Zagradskog vrha.
Ispod je Novi Vinodolski!
Mjesto je nekima poznato, jer je ovdje održan 1. susret.
Bilo nas je trojca, i taman toliko mjesta ima u kućici za prespavati.
Prvi prioritet je osiguran , a to je sklonište, iz dimnjaka se dimi, osigurana je i vatra, klope smo imali do proljeća dosta!
Prognoza za večer je bila obilan snjeg, te je nakon istovara stvari trebalo staviti lance i parkirati uz cestu koja se čisti.
Snjega nema previše, pogled na ruševine stare kuće, gdje smo uz vatru na 1. susretu provodili najviše vremena.
Saši se zamrznuo lokot na WC, trebalo ga je prepiliti, kranuo je svojim Lathermanom ali ruka se umorila, pa ..
Sam pomogao ja svojim Gerberom i njegovom dijamantnom pilom
Netko je spominjao petrojelku!?
Evo malo testiranja noževa! Mora 711 vs. Mora classic!
Mora 711 bolje reže kobasice i dobro leži u ruci, ali Ocelot je ljepši! I odlično leži!
A moralo se poslje puta nešto i pojesti!
=)
Unutrašnjost kučice, struje nema, vode nema, radio na baterije, sve ostalo za život je tu, što ti više treba!
Malo sam demonstrirao izradu survival narukvica dečkima.
Nakon toga je svatko uzeo dio posla u pripremi večere. Saša reže luk, Marko priprema pogače od brašna! Saši se jako svidjela Mora 711, htio sam mu pokloniti , ali je nio htio uzeti jer je nagrada. :bog: =)
Ja sam pripremao krvavice i gulio lički krumpir! Gemešteki i pivica se pijuckala!
U Woku se dinstalo zelje i luk!
Inače ove pogačice Marko zove po zagorski DUNČEKI, malo brašna i soli, voda i ruke!
Može se peči na kamenu, limu itd. Tako da kruh nismo nosili u većim količinama, samo brašno!
Evo buscrafta!
Navečer je već palo snjega!
Marko i ja smo bili par , tako da smo spavali skupa! Dečko i cura!
Legao je rano i već u 6 ujutro počeo rondati po kućici! Htio sam ga zadaviti!
Turska kava i čaj od ručno ubranih biljaka. Miris je ušao u svaku poru kućice! ,moraš se ustati, hoćeš, nećeš!
Ali kava ima i tjerajući efekt! Saša u sprintu na WC!
Tko je ovaj ninđa? Nisam znao da ispod Plešivice imaju obučni kamp!
Vrijeme je bilo da se nakon obilnog doručka, prošetamo! Krvavice i zelje su bili na reperotoaru! I moram priznati da su ih Marko i njegovi napravili vrhunski!
Vrijeme je za šetnju!
Planirali smo skočiti do Zagradskoh vrha , ali čekalo nas je višesatno kuhanje graha, pa smo se vrlo lako predomislili! Jer bi izgubili najmanje 4- 5 sati na hodanje!
To nam je jako teško palo!
Putem nije nitko prošao osim nas, te smo ga prtili! Nekih 25 cm snjega je palo, očekivali smo više prema prognozi.
Odličnu stvar smo napravili, parkiravši aute blizu ceste, jer nebi se izvukli!
Prošetali smo se lagano, preljepim Gorskim Kotarom , obavijenog snjegom. Pojavilo se i sunce!
U Vagabundovoj kolibi popili kuhano vince, uz pucketanje vatre u kaminu i diskusiji o Edi Popoviću!
U povratku smo se vratili u djetinjstvo! Saša radi anđela!
A jas malo glumio bernardinca! Vau, vau!
Malo zimskuh radosti, čišćenej snjega do ruševine, gdje ćemo kuhati grah.
Evo mali amaterskih pogrešaka, nije se očistilo ovo dno od veš mašine , drva predebela i nema vatre naravno!
Nakon pražnjenja od snjega i lišća, čišćenja snjega do tla, te cijepanja na sitnije, vatra je krenula.
Nije nikako isto ložiti sa suhim drvima ih drvarnice i na snjegu, na - 3, 4 i uz hladan vjetar.
Malo sunca i snjega!
Za one koji neznaju, snjeg nije baš jednostavno otopiti , te treba tri puta veća količina od posude, da bi bila puna vode!
Prošetao sam do skloništa koje smo radili na prvom susretu, stoji još uvijek tamo!
U sklonište je jedva Vuk stao, a sad još teže, tako da se nisam mogao zavući, a da nešto ne potrgam.
Osjeti se jako dobra zaštita od vjetra koji je puhao, posebno sa ovim snjegom kao izolatorom. Miris je po truleži, kao u partizanskim zemunicama!
Malo alata!
Grah se kuha i dodajemo začine i ostalo po strogo zacrtanom redosljedu!
Marko je obećao napraviti žlicu za svoju dragu!
Evo i temperature, nije jako hladno , ali vjetar to dodatno povećava!
Žlica napreduje, Fiskars pili!
Žlica je na krštenju, mm dobar !
Buncek smo izvadili! Evo šta je multifnkcionalnost! ova lavinsaka lopatica čisti snjeg, može se rezati na njoj, i nositi bincek, dakle služi kao tacna!
Izrezali svojim nožićima i vratili natrag! Samo bi rezali!
Marko se prošetao po mojoj zapovjedi do skloništa!
Grah je spreman za konzumaciju!
Žlica za curu! i Odmjeravanje dva laminirana modela! Najeftiniji i najpopularniji!
Kako bi Marko rekao " F jen "
Ujutro smo se digli malo, teže, čak ni vatru nismo održavali! Neznam zašto?
poprilično je hladno bilo jer se grah unutra smrznuo , ali ove McKinley vreće su stvarno OK, Comfort je +5, extreme - 9, ali za nešto manje od 300 kn, je super!
Za doručak smo podgrijali smrznuti grah.
Na bushcraft način oprali suđe!
Spakirali stvari!
I polako svojim domovima!
To bi bilo to ljudi moji!
Dakle kao što sam na početku rekao ovo je bilo druženje prijatelja, uživali smo na svoj način , pa da podijelim sa vama.
PS grah je doma bio za ručak jer ga je ostalo , a Markovi su doma napravili grah! Danas 20.12.
Ime za reportažu mi je došlo onako spontano, dok smo kuhali grah i koristili vodu u drugom agregatnom stanju.
Evo i slikice!
Buncek je dio noge od svinje, između nožice i šunke ili plećke ,naravno sušeno i dimljeno !
Dakle ovo je ovo je reportažica izletničko, hedonističkog karaktera sa malom dozom bushcrafta, ali malom!
Ipak je buscraft stari način življenja i sve vezano uz to pa da krenem!
Fotografije su neke i sa prošlotjednog pohoda na Velebit, sa puta i tako, svega po malo, neke po meni zgodne za podijeliti i opisati.
Malo nabujale Mrežnice, doduše pored restorana na cesti za Senj, ali priroda je .
Slikano je pokraj restorana Zeleni kut, i vjerujem da dosta ga dosta ljudi pozna.
Prije 10 ak dana sve rijeke su ponovo zaprijetile naseljima i to je putem bilo itekako vidljivo, posebno u Karlovcu. Ali ovdje je preljepo bilo!
Zatim detalj sa ceste prema Jezeranama, ovom cestom sam se vozio zadnji puta 92. godine.
Zatim prekrasna slika koja mi je na monitoru trenutno, poplavljeno polje , negdje poslje Brinja!
Malo mora! Bilo je prekrasno ,sunčano , ali prohladno i tamo!
Pa još malo bez brodica, uslikano u sv. Jurju. Okrijepa prije kuće na Oltarima.
Unutrašnjost kuće koja je planinarska kuća " oltari " HPD Sisak, te se njom koriste i Petrinjski planinari. Nas dvojca smo došli ranije , kako bi zagrijali kuću!
Nekada je ovo bila krčma i škola.
Pogled na otok Prvić , iza Krk i mjesto Baška.
Sutradan ujutro smo se uputili preko Siće do Zavižana, snjega nije uopće puno bilo.
Pogled na otoke Rab( lijevo ), Goli Otok, sv. Grgur ( sredina ) , Prvić i Krk ( desno )
Slikano ispod kuće na Zavižanu, vidi se da nema puno snjega, pokoji centimetri nanosa , zaleđeni. Nekima idealna prilika da malo isprobaju nositi dereze, ali samo malo! =) Proveli smo dan obilazeći okolne vrhove i prespavali u domu na Zavižanu.
Silka velebitskog izvora, gornji bazen je bio za ljude , a donji za životinje!
Ovakva pojilišta se mogu vidjeti svuda po planinama uz obalni pojas ( Učka, Velebit , Biokovo itd. ) , jer su nekada tu ljudi živjeli i voda im je značila sve , za njih i njihovo blago, odnosno stoku.
A danas je sve mrtvo u tim krajevima.
Prvi dio Velebit i to je gotov, nije bilo nekih posebno zanimljivih detalja za uslikati , osim ovih par slika!
Dalje sljedi ovaj vikend,17. do 19.12.2010. , koji je bio druženje starih frendova , na starom mjestu.
Divlje patke biježe od fotoaparata, detalj sa rijeke Korane.
Pa jedan Jastreb koji je stajao na drvetu, ali čim staneš biježi! Može ih se vidjeti zimi uz ceste, a zašto je to tako stvarno ne znam!
I opet taj isti dok lebdi na hladnom, zimskom vjetru!
I još staotinjak metara do odredišta, šumskim putem, snjega je bilo malo pa sam riskirao i išlo je bez problema!
Evo nas na odredišu. mjesto Ravno, između Viševice i Zagradskog vrha.
Ispod je Novi Vinodolski!
Mjesto je nekima poznato, jer je ovdje održan 1. susret.
Bilo nas je trojca, i taman toliko mjesta ima u kućici za prespavati.
Prvi prioritet je osiguran , a to je sklonište, iz dimnjaka se dimi, osigurana je i vatra, klope smo imali do proljeća dosta!
Prognoza za večer je bila obilan snjeg, te je nakon istovara stvari trebalo staviti lance i parkirati uz cestu koja se čisti.
Snjega nema previše, pogled na ruševine stare kuće, gdje smo uz vatru na 1. susretu provodili najviše vremena.
Saši se zamrznuo lokot na WC, trebalo ga je prepiliti, kranuo je svojim Lathermanom ali ruka se umorila, pa ..
Sam pomogao ja svojim Gerberom i njegovom dijamantnom pilom
Netko je spominjao petrojelku!?
Evo malo testiranja noževa! Mora 711 vs. Mora classic!
Mora 711 bolje reže kobasice i dobro leži u ruci, ali Ocelot je ljepši! I odlično leži!
A moralo se poslje puta nešto i pojesti!
=)
Unutrašnjost kučice, struje nema, vode nema, radio na baterije, sve ostalo za život je tu, što ti više treba!
Malo sam demonstrirao izradu survival narukvica dečkima.
Nakon toga je svatko uzeo dio posla u pripremi večere. Saša reže luk, Marko priprema pogače od brašna! Saši se jako svidjela Mora 711, htio sam mu pokloniti , ali je nio htio uzeti jer je nagrada. :bog: =)
Ja sam pripremao krvavice i gulio lički krumpir! Gemešteki i pivica se pijuckala!
U Woku se dinstalo zelje i luk!
Inače ove pogačice Marko zove po zagorski DUNČEKI, malo brašna i soli, voda i ruke!
Može se peči na kamenu, limu itd. Tako da kruh nismo nosili u većim količinama, samo brašno!
Evo buscrafta!
Navečer je već palo snjega!
Marko i ja smo bili par , tako da smo spavali skupa! Dečko i cura!
Legao je rano i već u 6 ujutro počeo rondati po kućici! Htio sam ga zadaviti!
Turska kava i čaj od ručno ubranih biljaka. Miris je ušao u svaku poru kućice! ,moraš se ustati, hoćeš, nećeš!
Ali kava ima i tjerajući efekt! Saša u sprintu na WC!
Tko je ovaj ninđa? Nisam znao da ispod Plešivice imaju obučni kamp!
Vrijeme je bilo da se nakon obilnog doručka, prošetamo! Krvavice i zelje su bili na reperotoaru! I moram priznati da su ih Marko i njegovi napravili vrhunski!
Vrijeme je za šetnju!
Planirali smo skočiti do Zagradskoh vrha , ali čekalo nas je višesatno kuhanje graha, pa smo se vrlo lako predomislili! Jer bi izgubili najmanje 4- 5 sati na hodanje!
To nam je jako teško palo!
Putem nije nitko prošao osim nas, te smo ga prtili! Nekih 25 cm snjega je palo, očekivali smo više prema prognozi.
Odličnu stvar smo napravili, parkiravši aute blizu ceste, jer nebi se izvukli!
Prošetali smo se lagano, preljepim Gorskim Kotarom , obavijenog snjegom. Pojavilo se i sunce!
U Vagabundovoj kolibi popili kuhano vince, uz pucketanje vatre u kaminu i diskusiji o Edi Popoviću!
U povratku smo se vratili u djetinjstvo! Saša radi anđela!
A jas malo glumio bernardinca! Vau, vau!
Malo zimskuh radosti, čišćenej snjega do ruševine, gdje ćemo kuhati grah.
Evo mali amaterskih pogrešaka, nije se očistilo ovo dno od veš mašine , drva predebela i nema vatre naravno!
Nakon pražnjenja od snjega i lišća, čišćenja snjega do tla, te cijepanja na sitnije, vatra je krenula.
Nije nikako isto ložiti sa suhim drvima ih drvarnice i na snjegu, na - 3, 4 i uz hladan vjetar.
Malo sunca i snjega!
Za one koji neznaju, snjeg nije baš jednostavno otopiti , te treba tri puta veća količina od posude, da bi bila puna vode!
Prošetao sam do skloništa koje smo radili na prvom susretu, stoji još uvijek tamo!
U sklonište je jedva Vuk stao, a sad još teže, tako da se nisam mogao zavući, a da nešto ne potrgam.
Osjeti se jako dobra zaštita od vjetra koji je puhao, posebno sa ovim snjegom kao izolatorom. Miris je po truleži, kao u partizanskim zemunicama!
Malo alata!
Grah se kuha i dodajemo začine i ostalo po strogo zacrtanom redosljedu!
Marko je obećao napraviti žlicu za svoju dragu!
Evo i temperature, nije jako hladno , ali vjetar to dodatno povećava!
Žlica napreduje, Fiskars pili!
Žlica je na krštenju, mm dobar !
Buncek smo izvadili! Evo šta je multifnkcionalnost! ova lavinsaka lopatica čisti snjeg, može se rezati na njoj, i nositi bincek, dakle služi kao tacna!
Izrezali svojim nožićima i vratili natrag! Samo bi rezali!
Marko se prošetao po mojoj zapovjedi do skloništa!
Grah je spreman za konzumaciju!
Žlica za curu! i Odmjeravanje dva laminirana modela! Najeftiniji i najpopularniji!
Kako bi Marko rekao " F jen "
Ujutro smo se digli malo, teže, čak ni vatru nismo održavali! Neznam zašto?
poprilično je hladno bilo jer se grah unutra smrznuo , ali ove McKinley vreće su stvarno OK, Comfort je +5, extreme - 9, ali za nešto manje od 300 kn, je super!
Za doručak smo podgrijali smrznuti grah.
Na bushcraft način oprali suđe!
Spakirali stvari!
I polako svojim domovima!
To bi bilo to ljudi moji!
Dakle kao što sam na početku rekao ovo je bilo druženje prijatelja, uživali smo na svoj način , pa da podijelim sa vama.
PS grah je doma bio za ručak jer ga je ostalo , a Markovi su doma napravili grah! Danas 20.12.
Zadnja promjena: LUKSA; 20.02.14 18:00; ukupno mijenjano 14 put/a.
Re: BUNCEK U SNIJEGU
baš zimski izlet po mom ukusu, nije samo osvakanje planinskih vrhunaca nego istinsko uživanje u snježnim radostima i guštima i začinima koji taj ugođaj upotpunjuju, tipa buncek. fotke su poslovično dobre i ilustrativne
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
a šta reč
odlično kao i uvijek Luksy
Pa i Markić je tu, dugo ga ne vidjeh, a i malo ste preblizu vas dvojica na krevetiću
Pozdrav
odlično kao i uvijek Luksy
Pa i Markić je tu, dugo ga ne vidjeh, a i malo ste preblizu vas dvojica na krevetiću
Pozdrav
antun- spikač
-
Broj postova : 805
Godine : 83
Datum registracije : 01.05.2009
super luksa prava zimska idila
Mrki Medo- lingua
-
Broj postova : 250
Godine : 35
Datum registracije : 29.05.2010
odlicno ko i uvijek.. za ove pogace samo dosad cuo jedino da ih zovu chapate (izvan hrvatske u vise zemalja ih tako zovu) a sad konacno znam i nas tj. markov naziv
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
Super fotke, šteta što vam se nisam mogao pridružiti barem na porciji graha
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Bravo Luksa! Svaka vam čast! Saša car kao i uvijek, Marka moram upoznat. Predivan krajojik Velebita, što više reć. Sva sreća da je malo snijega palo, još da vam je u vjetar zapuhao, sve se to zaledi a vi nemorete doma
Najbolja kombinacija, Mora i sjekirica (husquarna ili gb, ne vidim grb)
Najbolja kombinacija, Mora i sjekirica (husquarna ili gb, ne vidim grb)
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Super slike!!!
ne mogu vjerovat kako se ogladni od gledanje slika... ode ja večerat
ne mogu vjerovat kako se ogladni od gledanje slika... ode ja večerat
jratko30- lingua
-
Broj postova : 366
Godine : 33
Datum registracije : 22.11.2010
Graha je bilo još i jučer za ručak jer sam ga donio doma!
Mrazomore mi se vidimo drugom prilikom i može ti biti samo krivo, grah je bio odličan.
Strider nebih ti ja dao 500 kn za sjekiru , ovo je Husqvarna i taman sam je kupio prije poskupljenja sa 195 na 230 kn, kao što su i Fiskars poskupili.
Ljudi hvala i nadam se da ste uživali u slikama i da su vam sline curile na dobru klopu!
A Markić i ja se čujemo skoro svaki dan na bilo koji način! :bog: =)
Mrazomore mi se vidimo drugom prilikom i može ti biti samo krivo, grah je bio odličan.
Strider nebih ti ja dao 500 kn za sjekiru , ovo je Husqvarna i taman sam je kupio prije poskupljenja sa 195 na 230 kn, kao što su i Fiskars poskupili.
Ljudi hvala i nadam se da ste uživali u slikama i da su vam sline curile na dobru klopu!
A Markić i ja se čujemo skoro svaki dan na bilo koji način! :bog: =)
Odlična reportaža. Reko bi gurmanaksa. simpatične su mi ove male kučice i sam bi takvu napravio. Čiji je crni ruksak na kojem je lopata. Koje marke ,cijena?
krtica- lingua
-
Broj postova : 230
Godine : 42
Datum registracije : 16.03.2010
Super reportaža,još bolje slike...grah izgleda mljac!
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Nikako ne volim zimu i sneg, ali ovaj kotlić...
Kotlić menja sliku iz osnova!
Kotlić menja sliku iz osnova!
Levi- bomber
-
Broj postova : 152
Godine : 46
Datum registracije : 11.03.2010
ne može, niti jedan susret bez cuge završ`t...ccc
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Mislio sam da se netko zaželio snjega !?
Likota Gox naprimjer, a on prosipa pamet!
Kad ćemo na K2????
Likota Gox naprimjer, a on prosipa pamet!
Kad ćemo na K2????
Haha,male trzavitze u K2 timu!!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
@Fuksa: a, moramo opet ove godine da ga osvojimo! uz obavezni posjet planinarskom domu. mada se nadam da će ove godine tamo neke mažoretkinje imati feštu.
@Maxić: hehe, i malo travitze i sve OK!
@Maxić: hehe, i malo travitze i sve OK!
goxxon- guru
-
@mr. G-spot:pazi da poslije travitze ne dobiješ od Pjera lisitze!!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
@maksonja: mislio sam na rakiju, a ne na one stvari što hipiji pušiju. sad bi tebe zbog takvih misli isto Pjer mogao posjetiti.
goxxon- guru
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: LUKSIN KUTAK
Stranica 1 / 1.