Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
"pravi test" nekoliko poznatih noževa
+8
Mr.Cabdriver
WILLY
Mladen
Jolender
LUKSA
Igsy
Shark
Mraz
12 posters
Stranica 1 / 1.
"pravi test" nekoliko poznatih noževa
Naletio sam na one linkove pa da podjelim s vama. Radi se o seriji videa o noževima korištenim pri obradi divljači te dojmovima o istim, kao i o čeliku noževa.
FILMOVI MOGU BITI PREVIŠE ONIMA OSJETLJIVIMA NA KRV pa ako ste slabog želudca jednostavno zaobiđite ovu temu!
Kershaw Echo i Becker Necker
Fallkniven F1 i Fallkniven TK2
Bark River Recluse i Bark River Gunny
Enzo Trapper, BlackJack model 125, Helle Fejellbekk i Mora Bushcraft Force
Zaključak:
FILMOVI MOGU BITI PREVIŠE ONIMA OSJETLJIVIMA NA KRV pa ako ste slabog želudca jednostavno zaobiđite ovu temu!
Kershaw Echo i Becker Necker
Fallkniven F1 i Fallkniven TK2
Bark River Recluse i Bark River Gunny
Enzo Trapper, BlackJack model 125, Helle Fejellbekk i Mora Bushcraft Force
Zaključak:
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Re: "pravi test" nekoliko poznatih noževa
kako mrzim kada ljudi nemaju postovanja prema zivotinjama ... u prvom videu umjesto da ubije jelena do kraja od ga snima kako pati ... jaoo odmah se iznerviram ... da se razumijemo nisam protivnik lova dapače ali ... ovo je previše..
Shark- zelembara
-
Broj postova : 23
Godine : 34
Datum registracije : 18.09.2010
E to su pravi testovi noževa na određenim konkretnim poslovima u lovu.
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
nekada ovakvih stvari nije smjelo biti na ovome forumu!
Bilo bi gadnih problema ako se takav sadržaj objavi !
Mislio sam da tipovi vade samo leđni mišić, ali ajde i butne mišiće je trančirao na zadnjem videu. Tako da ne smatram da je iživljavanje!
To je Japanac koliko mi se čini i oni su malo drugačiji od nas, znaju što je dobro i odvajaju samo najkvalitetnije meso, dok naši režu sve.
Majstor zna šta radi!
I to je pravi test!
Bilo bi gadnih problema ako se takav sadržaj objavi !
Mislio sam da tipovi vade samo leđni mišić, ali ajde i butne mišiće je trančirao na zadnjem videu. Tako da ne smatram da je iživljavanje!
To je Japanac koliko mi se čini i oni su malo drugačiji od nas, znaju što je dobro i odvajaju samo najkvalitetnije meso, dok naši režu sve.
Majstor zna šta radi!
I to je pravi test!
Ubijanje iz zabave = primitivizam
Nebi rekao da ovi nemaju za kilo mesa kupiti.
Neznam šta bi rekli ovi lovci kada bi neko na njima testirao noževe.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Forum ulazi u pravi bit tematike ..u prvome postu stoji upozorenje da video isječci sadrže krvave scene..tako da ljudi kojima to smeta ne gledaju ..to su testovi noževa a noževi služe i za takve poslove ...ni Bear nije ništa blaži a gledamo..
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Jolender je napisao/la:Ubijanje iz zabave = primitivizam
Zašto bi kupili kilo mesa kad su već kupili pušku, a po japanu imaju dozvolu za odstrel X jelana i idu testirat probijanje krzna s noževima... Meni je ovaj test bilo zanimljivo i korisno gledati, a i pomoći će mi kod nabavke nekih noževa. Najbolje da je uzeo sve te noževe i išo gulit kestene, bacat ih u stablo i sl. OK i to bi bio koristan test za ljude koji vole gulit kestene i bacat noževe koji inače nisu za bacanje, ali mislim da lovaca ima daleko više od takvih
Igsy- honoris
-
Jolender je napisao/la:
Sigurno bi rekli da je lud i pozvali policiju ili dotičnog dobro natamburali da se nauči što se smije, a što ne kada ga već mama nije naučila.
Igsy- honoris
-
Daklem, upozorenje postoji tako da se nemate kaj žaliti.
Po meni je ovo daleko realniji test noževa od bacanja u drvo i/ili rezanja špeka. Em daje dosta objektivan dojam o noževima, drškama i samom čeliku em daje jedan jako dobar savijet za brušenje noževa a to je da je micro-convex žica puno izdržljivija od flat žice koja je i kod kvalitetnih noževa dobila oštečenja pri dodiru s kostima, što nama pri korištenju noževa u bushcraft svrhe može biti jako koristan info.
U tematiku ubijanja i iskorištavanja životinjskog mesa ne ulazim jer to nije razlog ove teme tako da je moje osobno mišljenje o ovoj vrsti lova nebitno.
EDIT: Gospodin s videa pod nikom Virtuovice ima svoju youtube stranicu na kojoj stavlja popriličan broj videa o noževima, među kojima ima i dobrih savijeta pa preporulujem svima da pogledaju i njegove uratke. Nisu toliko "showmanski" kao od Nutnfancya ali su dosta zanimljivi. [nemam ništa portiv Nutnfancya, i sam pratim njegove uradke uz još nekoliko ostalih autora]
Po meni je ovo daleko realniji test noževa od bacanja u drvo i/ili rezanja špeka. Em daje dosta objektivan dojam o noževima, drškama i samom čeliku em daje jedan jako dobar savijet za brušenje noževa a to je da je micro-convex žica puno izdržljivija od flat žice koja je i kod kvalitetnih noževa dobila oštečenja pri dodiru s kostima, što nama pri korištenju noževa u bushcraft svrhe može biti jako koristan info.
U tematiku ubijanja i iskorištavanja životinjskog mesa ne ulazim jer to nije razlog ove teme tako da je moje osobno mišljenje o ovoj vrsti lova nebitno.
EDIT: Gospodin s videa pod nikom Virtuovice ima svoju youtube stranicu na kojoj stavlja popriličan broj videa o noževima, među kojima ima i dobrih savijeta pa preporulujem svima da pogledaju i njegove uratke. Nisu toliko "showmanski" kao od Nutnfancya ali su dosta zanimljivi. [nemam ništa portiv Nutnfancya, i sam pratim njegove uradke uz još nekoliko ostalih autora]
Zadnja promjena: Mrazomor; 28.10.10 21:29; ukupno mijenjano 1 put.
Mraz- master
-
ovo je ok,a japanci su inače stari perveznjaci pa vole mučit živinu.video je poučan što se tiče noževa,ali pravi lovci se ne ponašaju onako prema ranjenoj životinji.
i ovaj na zadnjem videu je punim ozbiljan kao da prezentira atomsku bombu,uživija se punim
i ovaj na zadnjem videu je punim ozbiljan kao da prezentira atomsku bombu,uživija se punim
WILLY- lingua
-
Broj postova : 468
Godine : 49
Datum registracije : 13.12.2009
bravo willy upravo sam to ja ihtio reci ali sam se malo krivo izrazio... nisam ja nikakav zadrti vegetarijanac... radio sam cak sve to ali to se odradi humano i sa postovanjem prema zivotinji koju smo ili cemo ubiti ...
Shark- zelembara
-
Broj postova : 23
Datum registracije : 18.09.2010
Licemjerje, bezobrazluk i neznanje. To su opisni pridjevi koje se može pridjeliti mnogim članovima ovdje na forumu, a pogotovo na ovom postu. Mrazomor, odličan pet! Ovo je topic koji savršeno odgovara ovom forumu!
Licemjerje:
O, nemaju za kupit kilu mesa? A kako vi mislite da meso dolazi na naše stolove? Naraste na stablu? Iskopaju ga s krompirom već pečeno iz zemlje?
Pričamo o nekoj humanosti pri ubijanju, a nema humanosti u toj radnji. Da se feministice nisu ubacile u zakonodavstvo, humanost bi bila puno uži pojam, a i one žderu meso koje je netko prethodno ubio! Da li se kolje svinju za kobasice ili se upuca jelena za testirat noževe i onda pobrat iz njega šnicle, svodi se na isto.
Daj bože da vam se desi da vam život ovisi o lovu na hranu ili nečijoj krmači koju morate zaklat, a nemate ni noža ni puške pa ću vas pitati o humanosti. Lako je biti human pored dobro opskrbljene mesnice i punog novčanika, ali nikad ne zaboravite koliko ste licemjerni. Sama riječ Humanost je toliko dvolična i odvratna da mi se povraća!
Bezobrazluk:
Lijepo je rečeno da će biti krvi, a opet neki idu gledat samo da bi mogli spamat temu i provocirati sa nekim religijskim uvjerenjima. Što kaže neka pjesma, da sam JA netko, odmah bi išao ban bez upozorenja i pardona!
Neznanje:
Očito nikad niste bili u klaonici i nikada niste vidjeli uživo te "humane metode" ubijanja "bez patnje". Ja jesam i nema ništa humano u tome svemu. Pištolji za omamljivanje i elektrošokeri izgledaju fino i divno, ali pitanje koliko doprinose bezbolnosti uboda noža po životinju koji slijedi poslije, a koliko da se one feministice iz prvog paragrafa osjećaju superiorno. Vidio sam klanja i na balkanski i na "humani" način i reakcije životinje na ubod i poslije uboda nisu puno različite. Vjerujte, osjeti ona taj ubod i kad je "omamljena" i kad nije. Tako da umjesto što tu prosipate neku humanost, navalite na sve klaonice i protestirajte pa onda nitko neće imati mesa i misija će biti postignuta!
A o temi "pravih lovaca" da ne govorim, tu bi imao šta reći i o njihovoj "časti" i tradicijama i kodeksima pa bolje da stanem jer bi bilo prostačenja!
Licemjerje:
O, nemaju za kupit kilu mesa? A kako vi mislite da meso dolazi na naše stolove? Naraste na stablu? Iskopaju ga s krompirom već pečeno iz zemlje?
Pričamo o nekoj humanosti pri ubijanju, a nema humanosti u toj radnji. Da se feministice nisu ubacile u zakonodavstvo, humanost bi bila puno uži pojam, a i one žderu meso koje je netko prethodno ubio! Da li se kolje svinju za kobasice ili se upuca jelena za testirat noževe i onda pobrat iz njega šnicle, svodi se na isto.
Daj bože da vam se desi da vam život ovisi o lovu na hranu ili nečijoj krmači koju morate zaklat, a nemate ni noža ni puške pa ću vas pitati o humanosti. Lako je biti human pored dobro opskrbljene mesnice i punog novčanika, ali nikad ne zaboravite koliko ste licemjerni. Sama riječ Humanost je toliko dvolična i odvratna da mi se povraća!
Bezobrazluk:
Lijepo je rečeno da će biti krvi, a opet neki idu gledat samo da bi mogli spamat temu i provocirati sa nekim religijskim uvjerenjima. Što kaže neka pjesma, da sam JA netko, odmah bi išao ban bez upozorenja i pardona!
Neznanje:
Očito nikad niste bili u klaonici i nikada niste vidjeli uživo te "humane metode" ubijanja "bez patnje". Ja jesam i nema ništa humano u tome svemu. Pištolji za omamljivanje i elektrošokeri izgledaju fino i divno, ali pitanje koliko doprinose bezbolnosti uboda noža po životinju koji slijedi poslije, a koliko da se one feministice iz prvog paragrafa osjećaju superiorno. Vidio sam klanja i na balkanski i na "humani" način i reakcije životinje na ubod i poslije uboda nisu puno različite. Vjerujte, osjeti ona taj ubod i kad je "omamljena" i kad nije. Tako da umjesto što tu prosipate neku humanost, navalite na sve klaonice i protestirajte pa onda nitko neće imati mesa i misija će biti postignuta!
A o temi "pravih lovaca" da ne govorim, tu bi imao šta reći i o njihovoj "časti" i tradicijama i kodeksima pa bolje da stanem jer bi bilo prostačenja!
Mr.Cabdriver mudro zboriš! Podržavam svaku tvoju riječ!
Mrazomor je uredno upozorio da filmići mogu biti uznemirivi nekim gledateljima.
Ja sam slavonac, meni je ovo sve normalno i ne vidim razlog zbog kojeg se diže ovakva rasprava . Životinje nisu mučene.
Kakvih sam se kolinja nagledao, bolje da vam ne govorim, a otkad sam vidio filmić kako lik sa Stihlovkom reže svinčetu glavu - sve mi je postalo ravno. Svi mi volimo špek i kobasice ali kad treba nešto zaklat onda svi skviče to nije humano, ovi u mesopreradama to rade na human način. Očito nikad niste bili u mesopreradi!!
Test noževa je jako dobro odrađen i smatram ga veoma poučnim. Noževi nisu uništavani ioi bacani..nego su iskorišteni u situaciji za koju su prvobitno i namjenjeni....a to se zove pravi test noža...
Mrazomor je uredno upozorio da filmići mogu biti uznemirivi nekim gledateljima.
Ja sam slavonac, meni je ovo sve normalno i ne vidim razlog zbog kojeg se diže ovakva rasprava . Životinje nisu mučene.
Kakvih sam se kolinja nagledao, bolje da vam ne govorim, a otkad sam vidio filmić kako lik sa Stihlovkom reže svinčetu glavu - sve mi je postalo ravno. Svi mi volimo špek i kobasice ali kad treba nešto zaklat onda svi skviče to nije humano, ovi u mesopreradama to rade na human način. Očito nikad niste bili u mesopreradi!!
Test noževa je jako dobro odrađen i smatram ga veoma poučnim. Noževi nisu uništavani ioi bacani..nego su iskorišteni u situaciji za koju su prvobitno i namjenjeni....a to se zove pravi test noža...
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
slazem se sa girdeaux-om u potpunosti...
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Datum registracije : 01.11.2010
Mr.Cabdriver je napisao/la:Licemjerje, bezobrazluk i neznanje.
Hvala na komplimentima gsp. magistar , dokdor docent za noževe.
Moje je pravo da gledam šta hoću a i da komentiram šta hoću.
Po meni nije najbolje da se divlje životineje ubijaju iz gušta.
Za to nema potrebe, osim zadovoljavanja niske strasti ubijanja.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Divnoga li mesa, meni sline cure kad ovo vidim
rtiduti- bomber
-
Broj postova : 140
Godine : 54
Datum registracije : 08.05.2010
Tema nije o načinu ubijanja lovine, no i da jest, kako itko može suditi o nekome o kome apsolutno ništa ne zna? Ne znate ništa o osobi s videa, njegovim razlozima lova kao ni o mentalitetu lovaca njegove sredine (Japan).
Da ste se minimalno potrudili pa kliknuli na njegov kanal i pročitali osnovni info vidjeli bi da lovom zarađuje tokom zime, ne radi to iz sporta. Ima masu video uradaka o noževima, po meni i zanimljivijih od "Nutnfancy-a" jer ipak sam održava, oštri i dorađuje noževe.
Njegov Youtube kanal:
https://www.youtube.com/user/virtuovice
Prije nego se tema pretvori u sapunicu: Svi komentari nevezani za samu temu biti će tretirani kao spam i brisani. Bez iznimke. Bez pardona.
Da ste se minimalno potrudili pa kliknuli na njegov kanal i pročitali osnovni info vidjeli bi da lovom zarađuje tokom zime, ne radi to iz sporta. Ima masu video uradaka o noževima, po meni i zanimljivijih od "Nutnfancy-a" jer ipak sam održava, oštri i dorađuje noževe.
Njegov Youtube kanal:
https://www.youtube.com/user/virtuovice
Prije nego se tema pretvori u sapunicu: Svi komentari nevezani za samu temu biti će tretirani kao spam i brisani. Bez iznimke. Bez pardona.
Zadnja promjena: Mrazomor; 15.11.10 20:34; ukupno mijenjano 1 put.
Mraz- master
-
svi smo mi lovci u genima a ne sakupljači
WILLY- lingua
-
Broj postova : 468
Godine : 49
Datum registracije : 13.12.2009
Ja se takodje,ne neslazem,nego nemirim sa ubijanjem.Ali moram da priznam svidelo mi se to ili ne,da je to ipak,nazalost, neizbeznost.I treba se pomiriti sa tim.Sto pre tim bolje.Pa prema tome i ja cu reci da je ovo pravi test nozeva.Ipak,sve u svemu,noz je za to i stvoren.Dakle,pravi.
zlatko1- spikač
-
Broj postova : 827
Godine : 43
Datum registracije : 28.10.2010
Stranica 1 / 1.