Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Kantsune Seki - Cista egzotika...
+12
SoLoSaroman
Cave Bear
Spuzva Bob
karlo ban
bushman
Marko
neven
Nino G
Adept
NAVIGATOR
djomla
Mandić
16 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Kantsune Seki - Cista egzotika...
Juce sam postao ponosni vlasnik Kanetsune noza, evo malo o nozu copy/paste sa sajta.
The word "SHUN" means season in Japanese. The blade is made of 15 layers of blue Damascus steel. The Shun is the most basic style among Kanetsune field knives and ideal for backpacking, hunting and other outdoor activities. The knife also includes a Japanese traditional-style wooden scabbard sheath with leather belt loop and metal copper accents. Blue Steel: Called "Aogami" in Japan, is made by adding chromium and tungsten to white steel making it more durable with greater edge retention. These knives make a great collectible piece or an everyday work knife.
The word "SHUN" means season in Japanese. The blade is made of 15 layers of blue Damascus steel. The Shun is the most basic style among Kanetsune field knives and ideal for backpacking, hunting and other outdoor activities. The knife also includes a Japanese traditional-style wooden scabbard sheath with leather belt loop and metal copper accents. Blue Steel: Called "Aogami" in Japan, is made by adding chromium and tungsten to white steel making it more durable with greater edge retention. These knives make a great collectible piece or an everyday work knife.
Mandić- zelembara
-
Broj postova : 33
Godine : 37
Datum registracije : 30.01.2010
Re: Kantsune Seki - Cista egzotika...
Lijep nož, nema šta. Osobno me ove dvije nitne malo bodu u uči, jer ako je već skriven trn trebali su to možda nekako drukčije učvrstiti. Ali to je samo sitni detalj i samo moje mišljenje. Koliko para? Jesi ga naručivao s neta ili si ga nekako drukčije nabavio?
150 e je cena sa popustom, na sajmu lova i ribolova u Novom Sadu od decka koji ih je uvezao iz USA. Bilo je 3 modela ovaj je najveci tj. ima najduze secivo. Secivo je laminirani damaskus celik iz 15 slojeva. Vrlo britko, preostro...
Mandić- zelembara
-
rado bi ga u svojoj kolekciji! baš me zanima koliko je taj laminirani čelik bolji ili lošiji u držanju oštrice i brušenju od recimo ZDP189 ili 3G-a!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Služio te sretno, dugo i u zdravlju!
Jako lijep nož - jako mi se sviđa (liči mi na scandi grind sa sekundarnim bevelom) i rado bih ga imao u šaci ili oko pasa :migg:
Jako lijep nož - jako mi se sviđa (liči mi na scandi grind sa sekundarnim bevelom) i rado bih ga imao u šaci ili oko pasa :migg:
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
NAVIGATOR je napisao/la:rado bi ga u svojoj kolekciji! baš me zanima koliko je taj laminirani čelik bolji ili lošiji u držanju oštrice i brušenju od recimo ZDP189 ili 3G-a!
Stvarno se ne razumem u celike, ako mozete malo mi objasnite o ovom celiku od kog je skovan ovaj noz, kakvog je kvaliteta i koje je klase. To je neki Blue Aogami Steel.
Hvala !
Mandić- zelembara
-
Adept je napisao/la:Služio te sretno, dugo i u zdravlju!
Hvala, nadam se da ce me sluziti dobro
Mandić- zelembara
-
Krasan nožić, i odličan primjer konvergentne evolucije sječiva - primjetite koliko je izgledom sličan tradicionalnim skandinavskim noževima. Minimalizam, praktičnost i ljepota savršenoj simbiozi.
@Navi: Imam jedan kuhinjski santoku nož (wa-bocho) iz kovačnice Shimatanu sa Kyota u laminiranom blue steel-u i mogu ti reći da je čelik bomba. Nemam niti jedan nož u ZDP 189 ni SGPS čeliku da bi ih mogao usporediti, ali mislim da usporedba i nije na mjestu, obzirom da si ti naveo praškaste "superčelike", dok je japanski "blue steel" (aogami) tradicionalni niskolegirani ugljični čelik (C = 1.1 - 1.2%, Si = 0.1 - 0.2%, Mn = 0.2 - 0.3%, Cr = 0.2 - 0.5%, W = 1.0 - 1.5%, P < 0.025%, S < 0.004%).
@Navi: Imam jedan kuhinjski santoku nož (wa-bocho) iz kovačnice Shimatanu sa Kyota u laminiranom blue steel-u i mogu ti reći da je čelik bomba. Nemam niti jedan nož u ZDP 189 ni SGPS čeliku da bi ih mogao usporediti, ali mislim da usporedba i nije na mjestu, obzirom da si ti naveo praškaste "superčelike", dok je japanski "blue steel" (aogami) tradicionalni niskolegirani ugljični čelik (C = 1.1 - 1.2%, Si = 0.1 - 0.2%, Mn = 0.2 - 0.3%, Cr = 0.2 - 0.5%, W = 1.0 - 1.5%, P < 0.025%, S < 0.004%).
Nino G- lingua
-
Broj postova : 451
Godine : 54
Datum registracije : 26.09.2009
Po meni je tu najmjerodavniji Mr.Cabdriver.Mandić je napisao/la:NAVIGATOR je napisao/la:rado bi ga u svojoj kolekciji! baš me zanima koliko je taj laminirani čelik bolji ili lošiji u držanju oštrice i brušenju od recimo ZDP189 ili 3G-a!
Stvarno se ne razumem u celike, ako mozete malo mi objasnite o ovom celiku od kog je skovan ovaj noz, kakvog je kvaliteta i koje je klase. To je neki Blue Aogami Steel.
Hvala !
Ukoliko navrne, ja bih osobno jako rado vidio njegov odgovor (svoje mišljenje - jako dobro mišljenje - o ovome čeliku imam, ali bih ga zadržao za sebe kako nebih rekao nešto što nije istina).
Upravo tako.Nino G je napisao/la:primjetite koliko je izgledom sličan tradicionalnim skandinavskim noževima. Minimalizam, praktičnost i ljepota savršenoj simbiozi.
Adept- mr.spika
-
Adept je napisao/la:Po meni je tu najmjerodavniji Mr.Cabdriver.Mandić je napisao/la:NAVIGATOR je napisao/la:rado bi ga u svojoj kolekciji! baš me zanima koliko je taj laminirani čelik bolji ili lošiji u držanju oštrice i brušenju od recimo ZDP189 ili 3G-a!
Hvala !
Ukoliko navrne, ja bih osobno jako rado vidio njegov odgovor (svoje mišljenje - jako dobro mišljenje - o ovome čeliku imam, ali bih ga zadržao za sebe kako nebih rekao nešto što nije istina).Upravo tako.Nino G je napisao/la:primjetite koliko je izgledom sličan tradicionalnim skandinavskim noževima. Minimalizam, praktičnost i ljepota savršenoj simbiozi.
Definitivno jedan od najljepših noževa koje sam vidio, pazi ga, mazi ga, i neka te
dobro služi.
neven- lingua
-
Broj postova : 396
Godine : 56
Datum registracije : 21.09.2009
Bome krasna igračka, nadam se da će te dugo koristiti =)
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
nisam ni mislio te čelike uspoređivati po izradbenoj vrijednosti, emotivnoj ili bilo kojoj drugoj nego po performansama. zapravo me zanima koliko su hi-tech čelici poodmakli od vrhunca palete tradicionalnih ali također exkluzivnih materjala i da li su uopče odmakli!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Po meni najlepsi njihov model,uporedjenje sa skandinavskim secivima je sasvim na mestu kada je izgled u pitanju.
Tvrdoca ovog celika je 62 rokvela,i ima izuzetna svojstva.Dobro drzi ostricu.
Sto se tice Kanetsune ,apsolutno moj favorit,cestitam!
Na ostale modele imam jedino estetske zamerke,ali to je vec stvar licnog ukusa.
Tvrdoca ovog celika je 62 rokvela,i ima izuzetna svojstva.Dobro drzi ostricu.
Sto se tice Kanetsune ,apsolutno moj favorit,cestitam!
Na ostale modele imam jedino estetske zamerke,ali to je vec stvar licnog ukusa.
bushman- lingua
-
Broj postova : 315
Godine : 56
Datum registracije : 07.05.2009
Meni je se osobno drška ne sviđa, ali je definitivno nož i pol, ne znam kako da opišem, vrlo poseban nož, ima neki steampunk look ( korice posebno ). Thumbs up!!!
Spuzva Bob- bomber
-
Broj postova : 170
Godine : 44
Datum registracije : 13.05.2010
predivan nož sa savršenim skladom linija!dugo te služio!
Cave Bear- spikač
-
Broj postova : 700
Godine : 26
Datum registracije : 31.05.2010
Nemoj se uvrijediti ali ručka mi se nesvidja nikako,preobično i jeftino izgleda,a sječivo je za pohvaliti.
SoLoSaroman- bomber
-
Broj postova : 111
Datum registracije : 20.09.2010
Lijep nož. Japanski noževi su pri vrhu najboljih noževa svijeta. Ali ne sviđa mi se kad nož ima onako hrapavu oštricu, teže se čisti i lakše prlja. Oko nitni je malo tamnije drvo, ko da je greška napravljena. I na prvoj slici se vide kose ogrebotine na drvu. Nisam siguran da je taj nož Japanac radio.
p.strumf- bomber
-
Broj postova : 199
Datum registracije : 02.08.2009
lijepo je vidjeti funkciju i estetiku u kombinaciji.
futrola mi se na kanetsune noževima uvijek sviđala,mada neki imaju primjedbe da je glasna kad je nož u njoj(to je sitnica na koju ja osobno ne bi obraćao pažnju,ali koja se može riješiti komadićem kože i s malo truda).
nož je super,nadam se da ćeš ga koristiti u dobre svrhe.
futrola mi se na kanetsune noževima uvijek sviđala,mada neki imaju primjedbe da je glasna kad je nož u njoj(to je sitnica na koju ja osobno ne bi obraćao pažnju,ali koja se može riješiti komadićem kože i s malo truda).
nož je super,nadam se da ćeš ga koristiti u dobre svrhe.
redbeard rum- spikač
-
Broj postova : 848
Godine : 40
Datum registracije : 06.12.2009
Zanima me čemu služe oni remenčići oko korica, da li im je svrha samo dekorativna ili?
Ako ti nije problem da baciš još koju sliku, probao bi napraviti nešto slično za jedan nož?
Ako ti nije problem da baciš još koju sliku, probao bi napraviti nešto slično za jedan nož?
Spuzva Bob- bomber
-
Broj postova : 170
Datum registracije : 13.05.2010
p.strumf je napisao/la:Lijep nož. Japanski noževi su pri vrhu najboljih noževa svijeta. Ali ne sviđa mi se kad nož ima onako hrapavu oštricu, teže se čisti i lakše prlja. Oko nitni je malo tamnije drvo, ko da je greška napravljena. I na prvoj slici se vide kose ogrebotine na drvu. Nisam siguran da je taj nož Japanac radio.
ipak je serijski nož uz kovački izgled oštrice,i sitne nepravilnosti,
malo više pritiska pri brušenju i šipkica se zagrije i zapali drvo,ali takve sitnice meni ne smetaju uz prirodne materijale daju mu ljudsku dimenziju,odmak od CNC-a :migg:
Zanima me čemu služe oni remenčići oko korice
remenčići su dio nosača za pojas,između njih je drveni "zub"koji ih drži da ne skliznu..
nek tebe nož u dobro služi
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
[quote="rinos"]
To kod nitni nije zapaljeno drvo, to tvrdo drvo se nebi ni smjelo tako lako zapaliti. To je čini se istrgnuto prilikom bušenja, borer je istrgnuo kad je izlazio van. Šta god da je amaterski je.p.strumf je napisao/la:
malo više pritiska pri brušenju i šipkica se zagrije i zapali drvo,ali takve sitnice meni ne smetaju uz prirodne materijale daju mu ljudsku dimenziju,odmak od CNC-a :migg:
remenčići su dio nosača za pojas,između njih je drveni "zub"koji ih drži da ne skliznu..
p.strumf- bomber
-
Broj postova : 199
Datum registracije : 02.08.2009
Koje je to "tvrdo drvo" u pitanju?p.strumf je napisao/la:To kod nitni nije zapaljeno drvo, to tvrdo drvo se nebi ni smjelo tako lako zapaliti. To je čini se istrgnuto prilikom bušenja, borer je istrgnuo kad je izlazio van. Šta god da je amaterski je.rinos je napisao/la:
Adept- mr.spika
-
svi noželjupci, anarhisti, domači i strani..svi na ovu stranu..:
tj. na stranicu http://www.kanetsune.com/ , kako bi skinuli kataloge.i walpepere.........prporučam field katalog
KataLOZI SU NA STRANICI : http://www.kanetsune.com/index.php?id=287
ajme lipote, ajme dražesti, ajme sklada....
tj. na stranicu http://www.kanetsune.com/ , kako bi skinuli kataloge.i walpepere.........prporučam field katalog
KataLOZI SU NA STRANICI : http://www.kanetsune.com/index.php?id=287
ajme lipote, ajme dražesti, ajme sklada....
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
Teška izjava...p.strumf je napisao/la:Šta god da je amaterski je.
Dali su onda i Mora noževi sa neobrađenim leđima amaterski uradci?
Adept- mr.spika
-
Pošto se forumaš lonewolf sam izjasnio kako je njegov post o ženskim leđima u stvari debeli off topic na ovu temu - isti je premješten u smeće - a bio bi premješten sve i da se lonewolf nije tako izjasnio :migg:
Adept- mr.spika
-
Adept je napisao/la:Koje je to "tvrdo drvo" u pitanju?
Znam da pitanje nije bilo upućeno meni, no ta drška mi izgleda kao hrastovina. Tražio sam po Kanetsune-ovom sajtu, ali nisam uspio pronaći podatak za konkretan nož, pa nisam siguran.
Nino G- lingua
-
Broj postova : 451
Godine : 54
Datum registracije : 26.09.2009
Upravo tako Nino G - ni ja na sajtu nisam uspio pronaći taj nož.
Osobno me najviše podsječa na KB-226 model, a kojem je ručka od hrasta.
Baš zbog toga sam forumaša p.strumf i pitao to što sam ga pitao.
Osobno me najviše podsječa na KB-226 model, a kojem je ručka od hrasta.
Baš zbog toga sam forumaša p.strumf i pitao to što sam ga pitao.
Zadnja promjena: Adept; 01.10.10 14:58; ukupno mijenjano 1 put.
Adept- mr.spika
-
ovo je model KB-227 identičan je kao i na stranici kanetsune.Slike su malo svijetlije na stranici nego na postu,samo bolje pogledajte i vidjet ćete da je to taj nož.
SoLoSaroman- bomber
-
Broj postova : 111
Datum registracije : 20.09.2010
hrastovina
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009