Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
FOTO/VIDEO NATJEČAJ - "JESENSKA PRIČA"
+9
Marko
Adept
Mraz
LupusREBEL
Zokac
antun
Igsy
WILLY
NAVIGATOR
13 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: NAJ NAJ REPORTAŽA :: ARHIVA NAJ NAJ REPORTAŽA
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FOTO/VIDEO NATJEČAJ - "JESENSKA PRIČA"
Dragi Forumaši
Ne bi li potakli sve korisnike ovog foruma na još kvalitetniju suradnju, pokrenut je ovaj pod-forum namijenjen natjecanjima, a otvorenim je svim registriranim Forumašima.
Trenutno je organiziran izbor za naj foto i video reportažu vezanu za jesensku tematiku outdoora i survivala.
U ovom natjecanju vrednovati će se na vašim uradcima slijedeće: ljepota ambijenta, kvaliteta (zanimljivost) fotografija, rakurs (nagib promatranja po okomici) snimanja, akcija u kadru te motivi jeseni.
Moj profesionalni savjet svima je da svaka vaša foto i/ili video reportaža treba imati određen broj širokih panoramskih kadrova, dovoljan broj krupnih kadrova sa zanimljivim detaljima, opisne fotografije bushcrafta i boravka u prirodi poput pripreme hrane, izrade prenoćišta i pomagala, slučajnih susreta sa životinjama a uz to važne su i akcijske fotografije kretanja kroz krajolik poput hodanja, veslanja, bicikliranja ili penjanja.
Svaka kvalitetna reportaža trebala bi imati što više od navedenih elemenata (ovo su samo moje smjernice), a vi heb svoju skrivenu kreativnost i maštu - to i jest cilj ovoga projekta.
I još jedan savjet: nemojte koristiti previše kadriranja iz visine očiju (jer takvu svakodnevicu svi gledamo) nego se potrudite malo oko kadriranja i rakursa fotkanja ili snimanja (npr. žablja i ptičja perspektiva).
Ravnopravno će biti vrednovani oni koji objave fotografije i oni koji rade kamerom, tj. film. Iako se rad fotičem čini jednostavnijim, on to zapravo nije, jer za foto reportažu treba napisati dobar, zanimljiv i vjerodostojan tekst, a i teže je akciju dočarati kroz nepokretnu sliku nego kroz oko kamere.
Za forumaše koji se uhvate kamere također vrijede ista pravila, jedino što oni ne trebaju smišljati tekst, ali se zato moraju potruditi oko montaže materijala te logične izmjene i slijeda kadrova (sekvence).
Prva tri najbolja rada biti će nagrađena vrijednim nagradama (jedan od poklona biti će i MORA BUSHCRAFT FORCE!)
Voditelj žirija, a koji je sastavljen od cijelog upravnog TEAM-a, i donator nagrada ovog takmičenja profesionalni je snimatelj sa višegodišnjim iskustvom rada na HRT-u (tj. ja), ali neka vas to ne plaši, odabir radova biti će otvoren putem slobodnog glasanja svim Forumašima.
U izbor ulaze sve teme objavljene u ovom pod frumu do 01.11.2010. sati 22.00
Nemoguče je prijaviti za natjecanje već objavljene reportaže.
Svaki korisnik foruma može objaviti najviše dvije reportaže (ali samo u slučaju da se radi o jednoj foto i jednoj video reportaži).
Dakle budući Lupini, Hoyke i Spielbergi - fotiče i kamere u ruke i u avanturu!!!
VAŠ NAVIGATOR / VAŠ TEAM
Napomena:
Svaku reportažu objaviti pod novom temom u pod forumu NAJ NAJ REPORTAZA. Glasanje na reportaže za sve forumaše biti će pokrenuto nakon završetka roka objave. U nastavku slobodno upiti i komentari.
dopuna pravilnika:
u dogovoru s TEAM-om odlučili smo, kako bi natjecanje bilo zanimljivije i konkurentnije, autorima omogučiti prijavu više foto i video reportaža jesenske tematike. dakle svaki autor može prijaviti jednu ili više foto ili video reportaža ali u odvojenim temama. dakle svaka reportaža nova tema, kako bi se iste mogle kasnije bodovati za nagrade. bez obzira koliko reportaža pojedini autor prijavio može osvojiti samo jednu od nagrada i to za svoju najbolje plasiranu reportažu!
Ne bi li potakli sve korisnike ovog foruma na još kvalitetniju suradnju, pokrenut je ovaj pod-forum namijenjen natjecanjima, a otvorenim je svim registriranim Forumašima.
Trenutno je organiziran izbor za naj foto i video reportažu vezanu za jesensku tematiku outdoora i survivala.
U ovom natjecanju vrednovati će se na vašim uradcima slijedeće: ljepota ambijenta, kvaliteta (zanimljivost) fotografija, rakurs (nagib promatranja po okomici) snimanja, akcija u kadru te motivi jeseni.
Moj profesionalni savjet svima je da svaka vaša foto i/ili video reportaža treba imati određen broj širokih panoramskih kadrova, dovoljan broj krupnih kadrova sa zanimljivim detaljima, opisne fotografije bushcrafta i boravka u prirodi poput pripreme hrane, izrade prenoćišta i pomagala, slučajnih susreta sa životinjama a uz to važne su i akcijske fotografije kretanja kroz krajolik poput hodanja, veslanja, bicikliranja ili penjanja.
Svaka kvalitetna reportaža trebala bi imati što više od navedenih elemenata (ovo su samo moje smjernice), a vi heb svoju skrivenu kreativnost i maštu - to i jest cilj ovoga projekta.
I još jedan savjet: nemojte koristiti previše kadriranja iz visine očiju (jer takvu svakodnevicu svi gledamo) nego se potrudite malo oko kadriranja i rakursa fotkanja ili snimanja (npr. žablja i ptičja perspektiva).
Ravnopravno će biti vrednovani oni koji objave fotografije i oni koji rade kamerom, tj. film. Iako se rad fotičem čini jednostavnijim, on to zapravo nije, jer za foto reportažu treba napisati dobar, zanimljiv i vjerodostojan tekst, a i teže je akciju dočarati kroz nepokretnu sliku nego kroz oko kamere.
Za forumaše koji se uhvate kamere također vrijede ista pravila, jedino što oni ne trebaju smišljati tekst, ali se zato moraju potruditi oko montaže materijala te logične izmjene i slijeda kadrova (sekvence).
Prva tri najbolja rada biti će nagrađena vrijednim nagradama (jedan od poklona biti će i MORA BUSHCRAFT FORCE!)
Voditelj žirija, a koji je sastavljen od cijelog upravnog TEAM-a, i donator nagrada ovog takmičenja profesionalni je snimatelj sa višegodišnjim iskustvom rada na HRT-u (tj. ja), ali neka vas to ne plaši, odabir radova biti će otvoren putem slobodnog glasanja svim Forumašima.
U izbor ulaze sve teme objavljene u ovom pod frumu do 01.11.2010. sati 22.00
Nemoguče je prijaviti za natjecanje već objavljene reportaže.
Svaki korisnik foruma može objaviti najviše dvije reportaže (ali samo u slučaju da se radi o jednoj foto i jednoj video reportaži).
Dakle budući Lupini, Hoyke i Spielbergi - fotiče i kamere u ruke i u avanturu!!!
VAŠ NAVIGATOR / VAŠ TEAM
Napomena:
Svaku reportažu objaviti pod novom temom u pod forumu NAJ NAJ REPORTAZA. Glasanje na reportaže za sve forumaše biti će pokrenuto nakon završetka roka objave. U nastavku slobodno upiti i komentari.
dopuna pravilnika:
u dogovoru s TEAM-om odlučili smo, kako bi natjecanje bilo zanimljivije i konkurentnije, autorima omogučiti prijavu više foto i video reportaža jesenske tematike. dakle svaki autor može prijaviti jednu ili više foto ili video reportaža ali u odvojenim temama. dakle svaka reportaža nova tema, kako bi se iste mogle kasnije bodovati za nagrade. bez obzira koliko reportaža pojedini autor prijavio može osvojiti samo jednu od nagrada i to za svoju najbolje plasiranu reportažu!
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 26.09.10 21:12; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Re: FOTO/VIDEO NATJEČAJ - "JESENSKA PRIČA"
bit će zanimljivo
WILLY- lingua
-
Broj postova : 468
Datum registracije : 13.12.2009
Sretno svim natjecateljima and let the game begin!
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
to je vrlo težak zadatak
nisam fotograf i snimatelj :bog:
nisam fotograf i snimatelj :bog:
antun- spikač
-
Broj postova : 805
Godine : 83
Datum registracije : 01.05.2009
Nisam ni ja
Zokac- bomber
-
Broj postova : 159
Godine : 29
Datum registracije : 12.05.2010
Ljudi... pa gdje je zapelo s tim reportažama? Trebate samo malo slobodnog vremena, dobre volje i digitalac ili kameru
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
ja volim prirodu, šumu pticu, zeca, srnu,medvjeda...
al nevolim fotoaparate...
al nevolim fotoaparate...
antun- spikač
-
Hmm... primi se onda slikanja kistom ili olovkom pa možda napravimo natječaj i za tako nešto
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
e a nisam vidio da si ti ubacio kakvu reportažu za natječaj
antun- spikač
-
Dogovor je TEAM-a da mi ne postamo reportaže za natječaj jel bismo bili u sukobu interesa i nebismo htjeli da se shvati da organiziramo stvari radi sebe - zato timovci neće postati nagradne reportaže - sve smo ostavili Vama forumašima i smatramo da je to tako fer i pošteno.
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
juj kak ste zlatni
nego fakat ljudi, di je zapelo? pa valjda hodate po šumama? a fotić ne zauzima puno mjesta. preprazno je ovo... primite se posla
nego fakat ljudi, di je zapelo? pa valjda hodate po šumama? a fotić ne zauzima puno mjesta. preprazno je ovo... primite se posla
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Eto Marko, umjesto da se ljutiš,
uzmi fotić i udri
uzmi fotić i udri
antun- spikač
-
Ma ne ljutim se, nego bi htel gledati slike =)
Ja sam vec svoju "reportažu" postavio. Ja sam svoj dio obavio
Ja sam vec svoju "reportažu" postavio. Ja sam svoj dio obavio
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
A da smanjiš ribu?
Daj nam informacije, što je RAKURS i ostalo?????
Ljudi neznaju ni poštenu fotografiju napraviti, a t tražiš viosoke standarde?
Mislim da bi mogli početi sa školom fotografije????
Pa onda na ocjenjivanje!'
Daj nam informacije, što je RAKURS i ostalo?????
Ljudi neznaju ni poštenu fotografiju napraviti, a t tražiš viosoke standarde?
Mislim da bi mogli početi sa školom fotografije????
Pa onda na ocjenjivanje!'
WILLY- lingua
-
@LUKSA
pa lijepo je kolega napisao. Nitko ne traži profi rezultate, nije to cilj - cilj je da ekipa stavi ono što misle da je OK. Kolega je samo htio "obogatiti" cijelu stvar, sa ciljem da sve bude malo bolje, ljepše i zanimljivije, a ocjenjivanje će samo dodati zanimljivost i osjećaj konkurencije sa ciljem stremljenja ka boljem, ka onome što plijeni pažnju :migg:NAVIGATOR je napisao/la: rakurs (nagib promatranja po okomici) snimanja
Adept- mr.spika
-
ima u tome tvojem LUKSA istine no ovdje na forumu sam vidio odličnih uradaka, cilj je da oni koji znaju manje gledaju i uče od onih koji znaju više. to je najjednostavnije ako svi zajedno gledamo komentiramo i ocjenjujemo tuđe uradke. a foto i video škola i savjeta na netu ima ko pljeve.
rakurs je kut snimanja. odnosno laički ako fotič ili kameru dignemo u zrak i usmjerimo prema objektu snimanja to če biti gornji rakurs, ako ih spustimo na pod i usmjerimo prema objektu onda je to doljnji rakurs
rakurs je kut snimanja. odnosno laički ako fotič ili kameru dignemo u zrak i usmjerimo prema objektu snimanja to če biti gornji rakurs, ako ih spustimo na pod i usmjerimo prema objektu onda je to doljnji rakurs
NAVIGATOR- master
-
Nikud se nemičem bez fotoaparata,šta bi dao da mi se vratiti u prošlost i poslikat sve što sam doživio.
SoLoSaroman- bomber
-
Broj postova : 111
Godine : 44
Datum registracije : 20.09.2010
nikog na forumu!
nadam se da svi u ove prazničke dane škljocate s fotićima ili zujite s kamerama u prekrasnom sunčanom jesenskom ambijentu.
ajde forumaši nije natjecanje bauk, a i isplati se prijavit, jer dok vi škljocate, ja prikupljam korisne nagrade. uz MORU BUSHCRAFT FORCE tu je i mamutova praktična čeona lampa TR1 koja če zbog svojih malih dimenzija i težine od samo 70 grama s baterijama biti koristan dodatak svakoj opremi šumoljupca!
biti če još nagrada ali neke bude i reportaža!(za sada ima više nagrada nego reportaža)
nadam se da svi u ove prazničke dane škljocate s fotićima ili zujite s kamerama u prekrasnom sunčanom jesenskom ambijentu.
ajde forumaši nije natjecanje bauk, a i isplati se prijavit, jer dok vi škljocate, ja prikupljam korisne nagrade. uz MORU BUSHCRAFT FORCE tu je i mamutova praktična čeona lampa TR1 koja če zbog svojih malih dimenzija i težine od samo 70 grama s baterijama biti koristan dodatak svakoj opremi šumoljupca!
biti če još nagrada ali neke bude i reportaža!(za sada ima više nagrada nego reportaža)
NAVIGATOR- master
-
Navi evo ja bi u šumu ,ali iman posla kući za poludit.
WILLY- lingua
-
ma znam, živimo u takvo vrijeme da stalno nekud jurimo, trčimo i niš ne stignemo no usput makar i u trku bubni koju fotku. pa bar ti živiš u prekrasnom kraju. dolinu neretve sam upoznao snimajuči dokumentarac o lađarima koji su preveslali la manche. onda sam naknadno išao na neretvu snimati ostatak priče. prekrasan kraj i sigurno je jesen kod vas nevjerovatna.
NAVIGATOR- master
-
moga si javit kad si bio ode da se bar rukujemo
WILLY- lingua
-
ma to je bilo prije točno godinu dana tad još nisam ni znao za forum i WILLYJA
NAVIGATOR- master
-
za drugi put najavi i idemo na brudet
WILLY- lingua
-
NAVIGATOR- master
-
Pitanje: Može li u natječaj ući putopis umjesto jesenske priče?
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
U drugom paragrafu pravilnika i u dopuni pravilnika (prva rečenica), kao i u samom imenu natječaja, piše odgovor :migg:
Ima li putopis veze sa jesenskom tematikom?
Ima li putopis veze sa jesenskom tematikom?
Adept- mr.spika
-
Ma i mislio sam da ne može...
Ne, nemam putopis sa jesenskom tematikom, ali imam putopis koji cu ionako objaviti ovih dana (kad uploadam hrpetinu fotaka...).
Ne, nemam putopis sa jesenskom tematikom, ali imam putopis koji cu ionako objaviti ovih dana (kad uploadam hrpetinu fotaka...).
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
Samo naprijed :migg:
Adept- mr.spika
-
Stranica 1 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: NAJ NAJ REPORTAŽA :: ARHIVA NAJ NAJ REPORTAŽA
Stranica 1 / 2.