Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
dali svakodnevno nosite nož!
+121
Frenky
Jure.
Hombre
SENTINEL
jimkukri
doktor
Lawman
mirDaK
Smeđi
mamac za pecanje
mariobab
Okibex
PJER
ag2307
ales4m
Sky
FrankyRC
miles
Migach
bonaca
franciscus
xps
ElPrezidente
dux aeron
goxxon
chumaman
crotwar
zuzonja
marine317
zenomorf
Ikarus
ivo
hydra
Axter
yasko
cutlass
roguefox
kiki76
BANOVIĆ
gravesen
™pico
sremac
JillValentine
DoomsdayST
Jolender
Đedo
Šimun
markonvs
Koaksijalac
jerc1
Guybrush
gibo
Mije
robert
Mornar
elvin
baltazar
satara
MaxMagnus
bolle
kengur32
bearfaerie
sinke
scout
Ivn
Medo Gradela
Branimir76
Target
Krik Naglas
Utvara
dibidus
.
lazza
Luftwaffe
Quanah
Mad Max
igi2
mnbvcxy
Fratt
Nero Rii
ribolovac
Šeba
zoki208
StArKa
enki
GROUND ZERO
mrkva4
urbana_gorila
hrvoje-gs
UrchinStar47
Knife_maniac
Drvo
puls
LUKSA
Igsy
WILLY
mglavinic
badzo
Cave Bear
Login
krtica
Bauštela boy
Mr.Cabdriver
cabala - baniran
Nino G
Strider
zippo
lonewolf
Franco G
LEGION66
Mladen
rinos
mastershooter45
Marko
Djuraaa
sgt bear
Mraz
Adept
antun
damjan
NAVIGATOR
125 posters
Stranica 7 / 12.
Stranica 7 / 12. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Re: dali svakodnevno nosite nož!
NAVIGATOR je napisao/la:kostolomac mu bolje stoji, shvatit ćeš kad ga primiš u ruku stvarno je dizajniran kao za lomljenje kostiju toliko je čvrsto sklopljen.
Čista istina
zippo- lingua
- Broj postova : 359
Datum registracije : 12.11.2009
Franco ,
..ta ''grande '' kod tebe ima sestru u DU ..
scout- lingua
-
Broj postova : 480
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2010
sinke- spikač
-
Broj postova : 616
Godine : 45
Datum registracije : 09.02.2011
scout je napisao/la:Franco ,
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
ja ne svakodnevno..ali se ponekad nađe samnom na poslu i u radnom okruženju..nekad u dućanu..nekad na suvozačkom..itd..
bearfaerie- lingua
-
Broj postova : 219
Godine : 42
Datum registracije : 05.06.2011
ovo je jedina mora koja je bila na rtl-u
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Victorinox svaki dan
bolle- lingua
-
Broj postova : 244
Godine : 53
Datum registracije : 06.10.2009
Kiki..vrijeme je za još jednu Moru,pa da ova ne bude jedina
bearfaerie- lingua
-
sad smišljam kak bi ju mogla prokrijumčarit da bude u vijestima..ili 5do5 ili RTL danas ili kasnim vijestima..my mission
bearfaerie- lingua
-
Zabi je u stol u 5:05 do 5 i šmuga :bog:
Za eventualne posljedice ne odgovaram
OT: baš svaki dan... Leatherman Style
EDIT: Sad vidim da će to ić malo teže pošto je stol stakleni
Za eventualne posljedice ne odgovaram
OT: baš svaki dan... Leatherman Style
EDIT: Sad vidim da će to ić malo teže pošto je stol stakleni
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Nema stola u 5 do 5 samo voditelj koji stoji i redakcija u pozadini
..znači jedino da se ja prošećem u pozadini..a ni to ne mogu, jer sam u vrijeme vijesti u režiji
..a niš..morat ću se klonirat..
..znači jedino da se ja prošećem u pozadini..a ni to ne mogu, jer sam u vrijeme vijesti u režiji
..a niš..morat ću se klonirat..
bearfaerie- lingua
-
Kad radim te putujem na i s posla onda imam CS Spartan i Opinel 12 filetirajući s drškom od bubinge.
Kad ne radim onda Spartanu pridružim ovisno o potrebi i mjestu kuda idem...kopiju Leatherman multitoola koju izrabljujem već 12 god,ili dragog bezvrijednog Herbertza mod 223412 od 420 čelika kojeg kad nabrusim djeluje gotovo poput moje britve,a za odlaske u prirodu (koji nažalost nisu učestali kao nekoć) imam Nietov kompletić od malog i velikog fiksnog noža.
Spartana ne mičem dok ne skupim za CS Espadu XL!
Bearfaerie@ sretno s misijom (eto mi napokon motiv da kupim digitalni prijemnik i počnem gledat TV,hihihi) !
Kad ne radim onda Spartanu pridružim ovisno o potrebi i mjestu kuda idem...kopiju Leatherman multitoola koju izrabljujem već 12 god,ili dragog bezvrijednog Herbertza mod 223412 od 420 čelika kojeg kad nabrusim djeluje gotovo poput moje britve,a za odlaske u prirodu (koji nažalost nisu učestali kao nekoć) imam Nietov kompletić od malog i velikog fiksnog noža.
Spartana ne mičem dok ne skupim za CS Espadu XL!
Bearfaerie@ sretno s misijom (eto mi napokon motiv da kupim digitalni prijemnik i počnem gledat TV,hihihi) !
MaxMagnus- zelembara
-
Broj postova : 24
Godine : 44
Datum registracije : 02.05.2011
poneka fotkica ne bi uopće škodila...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Svaki dan nosim Spyderco Tenacious. Nekada mu dodam i Leatherman Surge, da mu radi društvo. Tu i tamo, ponesem i jednog od dva Opinela koje imam.
Znači: uvijek nosim barem jednog sa sobom. Uvijek. A nekad i tri.
Znači: uvijek nosim barem jednog sa sobom. Uvijek. A nekad i tri.
evridejkeri već neko vrijeme, BRK Little Creek, maslina je hebenica!
baltazar- bomber
-
Broj postova : 115
Godine : 52
Datum registracije : 30.07.2009
baš je lijep, i nema onu barkovu grbu na leđima, sva sreća.
jedino bi to meni bilo nezgodno za nositi, folder se u džepu ne vidi a ovaj je za pojasom ipak vidljiv. znam da se može nositi i u nekoj torbici ali tada često nož nije samnom a to se kosi sa mojim EDC pravilom broj 1 nož i svjetiljka uvijek na meni.
jedino bi to meni bilo nezgodno za nositi, folder se u džepu ne vidi a ovaj je za pojasom ipak vidljiv. znam da se može nositi i u nekoj torbici ali tada često nož nije samnom a to se kosi sa mojim EDC pravilom broj 1 nož i svjetiljka uvijek na meni.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Navi ne znam zašto potenciraš da svi BRK-ovi imaju "grbu" na leđima kad to imaju samo :
Bravo 1,Bravo 2 i Gunny i to su noževi isključivo rađeni za vojsku tj.jednu jedinicu marinaca koja ga je lično za sebe tražila tj.riječ je o Bravo 1,dok su Bravo 2 i Gunny stariji i mlađi brat.
Ja lično imam više njihovih noževa i po meni su i cjenovno i po kvaliteti na zavidnom nivou još kad se doda da je brušenje ručno a sam Majk S. legenda nožarskog zanata svaki je komentar suvišan.Još ako uzmemo u obzir i firme za koje je prije radio (dok nije svoju osnovao) onda je sve jasno.
E da,o ukusima se ne raspravlja,ali kad vidim cijene nekih noževa i njihove e onda se mora malo i raspravljati.
Ispravi me ako griješim,jer nemam baš iskustvo koje ti imaš i nisam ni blizu promjenio noževa koliko ti ali mislim da iz nekog čudnog razloga "kudiš konja kojeg nisi jahao" ili jesi... ali nisi o tome govorio.
Nije mi cilj provokacija jer zaista cijenim tvoje postove i prijedloge vezane za opremu,a o iskustvu da ne pričam ali me čudi tvoj stav prema BRK-ovim noževima dok za FOX imaš riječi hvale a oni su pa hajmo reći i prilično nepoznati a materijali i termička obrada istih ništa exkluzivno.
Kako god uvijek me razveseli tvoj post jer je temeljen na iskustvu i praktičnoj primjeni a ne pukom kopiranju sa neta i korištenju iz kauča.
I skoro zaboravih reći baltazaru da mi je i ovaj Bark odličan.
Bravo 1,Bravo 2 i Gunny i to su noževi isključivo rađeni za vojsku tj.jednu jedinicu marinaca koja ga je lično za sebe tražila tj.riječ je o Bravo 1,dok su Bravo 2 i Gunny stariji i mlađi brat.
Ja lično imam više njihovih noževa i po meni su i cjenovno i po kvaliteti na zavidnom nivou još kad se doda da je brušenje ručno a sam Majk S. legenda nožarskog zanata svaki je komentar suvišan.Još ako uzmemo u obzir i firme za koje je prije radio (dok nije svoju osnovao) onda je sve jasno.
E da,o ukusima se ne raspravlja,ali kad vidim cijene nekih noževa i njihove e onda se mora malo i raspravljati.
Ispravi me ako griješim,jer nemam baš iskustvo koje ti imaš i nisam ni blizu promjenio noževa koliko ti ali mislim da iz nekog čudnog razloga "kudiš konja kojeg nisi jahao" ili jesi... ali nisi o tome govorio.
Nije mi cilj provokacija jer zaista cijenim tvoje postove i prijedloge vezane za opremu,a o iskustvu da ne pričam ali me čudi tvoj stav prema BRK-ovim noževima dok za FOX imaš riječi hvale a oni su pa hajmo reći i prilično nepoznati a materijali i termička obrada istih ništa exkluzivno.
Kako god uvijek me razveseli tvoj post jer je temeljen na iskustvu i praktičnoj primjeni a ne pukom kopiranju sa neta i korištenju iz kauča.
I skoro zaboravih reći baltazaru da mi je i ovaj Bark odličan.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
Sinoc me zaustavio presretac i rijec na rijec oni meni da nesmijem imat noz u đepu(vic hunter).
Izvlacio sam se na to da kakav je to mornar koji nema nozic iglu i konac kod sebe. Ko je u pravu oni il ja po zakonu?
Izvlacio sam se na to da kakav je to mornar koji nema nozic iglu i konac kod sebe. Ko je u pravu oni il ja po zakonu?
Mornar- lingua
-
Broj postova : 342
Godine : 39
Datum registracije : 02.10.2010
zakon izričito ne zabranjuje noženje hladnog oružja ali zabranjuje nošenje na lokacijama javnog okupljanja (što je zapravo svaka lokacija) te prepušta procjenu u ruke službene osobe.
sad, može jednostavno ignorirati to što imaš ili ako mu se ne svidiš može ti ga zaplijeniti i podnijeti prijevu za kršenje javnog reda i mira (koja je sama po sebi relikt propalog sistema)
sad, može jednostavno ignorirati to što imaš ili ako mu se ne svidiš može ti ga zaplijeniti i podnijeti prijevu za kršenje javnog reda i mira (koja je sama po sebi relikt propalog sistema)
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Da zivim u sumi nosio bi noz ali ovako ne pada mi na pamet da
upadam u probleme radi takve gluposti .
Ne svacam Vas iz urbanih sredina da svaki dan nosite noz ?
Koji ce Vam vrag to . . .
upadam u probleme radi takve gluposti .
Ne svacam Vas iz urbanih sredina da svaki dan nosite noz ?
Koji ce Vam vrag to . . .
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Datum registracije : 09.12.2010
za mazat paštetu...
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
elvin
ma nemam ja niš protiv barka, dapače sigurno mi ulazi unutar 10 najpoželjnijih nožarskih firmi. kudim im onu nepraktičnu rampu na modelima Bravo upravo iz razloga jer sam ih imao prilike koristiti i znam koja je to glupost. istina je i ta da su to njihovi najprodavaniji modeli nešto kao A1 od falka. tako da većina ljudi pa i ja poistovječije bark sa tom palčanom rampom. vidio sam dosta i naših knifemakera koji su se poveli za tim dizajnom bez obzira na nepraktičnost pri upotrebi pa me to malo ljuti ista mi je stvar sa fingerchoilom.
fox kao fox, talijanski dizajn pa i u noževima uvijek je bio na nivou, konačno su počeli koristiti i materjale na nivou dizajna i to me veseli. mislim da su im novi modeli vrlo solidni iako niti jedan nije idealan.
Mornar
mislim da se bliži doba u svijetu kada će zbog nehumanih uvijeta života civilizacija konstantno biti na pragu revolucije. manjina vlastodržaca strahuje da bi se i njima moglo dogoditi da se narod opameti pa da ponovno uzme svoje, tako da je za njih opasno sve što je oštrije od dječje plastične žlice mislim da je na tome tragu i patrola koja te zaustavila. no valjda ću u životu uvijek uspjeti skupiti koji novčić i kupiti si ponovno nož za u džep.
ja osobno s dečkima u plavom ili zelenom ili crnom nikada nisam imao problema tako da ih neću kuditi.
ma nemam ja niš protiv barka, dapače sigurno mi ulazi unutar 10 najpoželjnijih nožarskih firmi. kudim im onu nepraktičnu rampu na modelima Bravo upravo iz razloga jer sam ih imao prilike koristiti i znam koja je to glupost. istina je i ta da su to njihovi najprodavaniji modeli nešto kao A1 od falka. tako da većina ljudi pa i ja poistovječije bark sa tom palčanom rampom. vidio sam dosta i naših knifemakera koji su se poveli za tim dizajnom bez obzira na nepraktičnost pri upotrebi pa me to malo ljuti ista mi je stvar sa fingerchoilom.
fox kao fox, talijanski dizajn pa i u noževima uvijek je bio na nivou, konačno su počeli koristiti i materjale na nivou dizajna i to me veseli. mislim da su im novi modeli vrlo solidni iako niti jedan nije idealan.
Mornar
mislim da se bliži doba u svijetu kada će zbog nehumanih uvijeta života civilizacija konstantno biti na pragu revolucije. manjina vlastodržaca strahuje da bi se i njima moglo dogoditi da se narod opameti pa da ponovno uzme svoje, tako da je za njih opasno sve što je oštrije od dječje plastične žlice mislim da je na tome tragu i patrola koja te zaustavila. no valjda ću u životu uvijek uspjeti skupiti koji novčić i kupiti si ponovno nož za u džep.
ja osobno s dečkima u plavom ili zelenom ili crnom nikada nisam imao problema tako da ih neću kuditi.
NAVIGATOR- master
-
Ma nemam ni ja problema sa njima nikakvih plus sta jos i radim sa njima nego mi to nije bilo jasno kad mi je rekao da mi i za njega moze pisat kaznu(plus one sve druge koje sam napravio : )
Mornar- lingua
-
Broj postova : 342
Datum registracije : 02.10.2010
Roberte, vjerojatno nisi mislio to baš tako izreći, ali mislim da ti nije baš na mjestu nazivati naše navike glupostima. Ili da ne govorim u ime drugih, moje navike. Ja nosim svaki dan švicarac i folder. Trebam li stvarno dodatno objašnjavati? Švicarac na sebi ima, osim iznenađujuće oštrih malih nožića, dva odvijača, jedan obični i jedan za križne šerafe, otvarač za konzerve i flaše, otvarač za plutene čepove, škarice, rašpicu, čačkalicu, pincetu, pilu za drvo, kuku za nošenje, šilo za probijanje kože i vjerojatno još nešto šta sam zaboravio.
Folder otvara pisma, pakete, ambalaže raznih stvari, otvara boce od pelinkovca kojima perforacija na čepu ne pukne do kraja, teti na placu pomaže skinuti teglu s timijanom zapetljanu na "krović" štanda, reže šniclu na poslu kad mi zaborave dostaviti i nož uz vilicu. Uglavnom, nož radi najbolje ono za šta ti fali kad ga nemaš.
Folder otvara pisma, pakete, ambalaže raznih stvari, otvara boce od pelinkovca kojima perforacija na čepu ne pukne do kraja, teti na placu pomaže skinuti teglu s timijanom zapetljanu na "krović" štanda, reže šniclu na poslu kad mi zaborave dostaviti i nož uz vilicu. Uglavnom, nož radi najbolje ono za šta ti fali kad ga nemaš.
Utvara- bomber
-
Broj postova : 143
Godine : 47
Datum registracije : 10.08.2011
Svatko ima svoj ukus i zato ne treba necije navike proglasavati glupostima, vec par godina nosim mali nozic sa sobom, u pocetku je to bio neki bezimeni, nakon njega Opinel karbonac osmica, a od kad sam ga kupio, uz sebe stalno imam Leatherman Wave i za doma buduci da zivim na selu u prirodi uz Wavea nosim jos i Enduru sa celicnom drskom.
Skoro da nema dana kad jednog od tih ne izvucem iz djepa tako da tesko bi se privikao na to da nemam sjecivo uz sebe...jedina situacija kad noz nije direktno uz mene je kad nekamo izlazim-zbog zajebancije sa deckima u plavom ako me krenu pretresat sto do sada nikada nisu al nikad neznas, al zato u autu imam bar tri komada... :bog:
Skoro da nema dana kad jednog od tih ne izvucem iz djepa tako da tesko bi se privikao na to da nemam sjecivo uz sebe...jedina situacija kad noz nije direktno uz mene je kad nekamo izlazim-zbog zajebancije sa deckima u plavom ako me krenu pretresat sto do sada nikada nisu al nikad neznas, al zato u autu imam bar tri komada... :bog:
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
Utvara baš si to dobro sročio potpisujem!
NAVIGATOR- master
-
Zbog razloga koje je Utvara naveo i ja nosio Delicu ili Vantage Selecta sa sobom. Nikad se ne zna kad će ti oštrica zatrebati. Delicu preferiram jer je laganija i ima crnu zakačku za džep, manje je primjetna. Uopće mi ne treba da mi ju netko vidi i pita, ono glupo pitanje: Što će ti nož? A kad nešto treba odrezati onda je sve u redu.
Dobro si rekao-glupo pitanje "sto ce ti noz?", a nozevi koje ja nosim su vise stvari narezali mojim prijateljima nego meni...
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
Svaki dan je sa mnom Victorinox Handyman, koji ima ogroman broj mogućnosti a ne samo nož, skoro pa svaki dan mi zatreba, a ponekad ako se sjetim ubacim u džep i Buck 345 Vantage Select.
Guybrush- lingua
-
Broj postova : 331
Godine : 40
Datum registracije : 17.12.2010
Da ,
jos bi se neko ako slucajno zaluta ode na forum i zapitao " zasto ja ne nosim noz , . . . vidis li ti sto sve
mozes ucinti s njim u svakodenevnom zivotu " ? Skoro da ti on
treba za " urbano prezivljavanje ".
Ispricavam se , jer kako su me sada neki prosvjetlili vidim da
ga je glupost ne imati uza se a ne obrnuto .
Da rezimiran , siguran sam da mi svi ne zivimo u istim sredinama ,
ali da zivimo u sasvim drugim vremenima to me iznenaduje .
jos bi se neko ako slucajno zaluta ode na forum i zapitao " zasto ja ne nosim noz , . . . vidis li ti sto sve
mozes ucinti s njim u svakodenevnom zivotu " ? Skoro da ti on
treba za " urbano prezivljavanje ".
Ispricavam se , jer kako su me sada neki prosvjetlili vidim da
ga je glupost ne imati uza se a ne obrnuto .
Da rezimiran , siguran sam da mi svi ne zivimo u istim sredinama ,
ali da zivimo u sasvim drugim vremenima to me iznenaduje .
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Datum registracije : 09.12.2010
Recimo to ovako:
na faksu sam izvadio džepni nožić (al doslovno, crkt drifter, ima oštricu manju od kažiprsta), jer sam trebao rezati neke papire (ne, ne da mi se nositi škare sa sobom, nožić mi je praktičniji)
Jel me nije jedan lik odmah pitao: "Šta, to imaš za nekom zabit u nogu, a?", ostao sam paf, reko ak ti misliš da je nož samo za to, drago mi je da nemaš jedan sa sobom.
Btw. izvadio sam ga iz džepića u torbi, dakle ne može mi bit za samoobranu da ga **beš, imaš 10 sekundi kopanja do njega.
Mislim, što će mi nož?-moja stvar, treba mi. Ja poštujem mišljenje drugog čovjeka. Ako taj čovjek misli da mu ne treba nož, neće ga nositi sa sobom. Ja mislim da će mi zatrebati i zato ga uzmem sa sobom. Moja stvar.
Kolege i kolegice koji su stalno sa mnom su to skužili pa im svaki čas nešto režem.
na faksu sam izvadio džepni nožić (al doslovno, crkt drifter, ima oštricu manju od kažiprsta), jer sam trebao rezati neke papire (ne, ne da mi se nositi škare sa sobom, nožić mi je praktičniji)
Jel me nije jedan lik odmah pitao: "Šta, to imaš za nekom zabit u nogu, a?", ostao sam paf, reko ak ti misliš da je nož samo za to, drago mi je da nemaš jedan sa sobom.
Btw. izvadio sam ga iz džepića u torbi, dakle ne može mi bit za samoobranu da ga **beš, imaš 10 sekundi kopanja do njega.
Mislim, što će mi nož?-moja stvar, treba mi. Ja poštujem mišljenje drugog čovjeka. Ako taj čovjek misli da mu ne treba nož, neće ga nositi sa sobom. Ja mislim da će mi zatrebati i zato ga uzmem sa sobom. Moja stvar.
Kolege i kolegice koji su stalno sa mnom su to skužili pa im svaki čas nešto režem.
jerc1- tipko
-
Broj postova : 80
Godine : 34
Datum registracije : 12.08.2010
Stranica 7 / 12. • 1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12
Stranica 7 / 12.