FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Naručivanje iz inozemstva Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Naručivanje iz inozemstva Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Naručivanje iz inozemstva Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Naručivanje iz inozemstva Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Naručivanje iz inozemstva Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Naručivanje iz inozemstva Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Naručivanje iz inozemstva Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Naručivanje iz inozemstva Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Naručivanje iz inozemstva Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Naručivanje iz inozemstva Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Naručivanje iz inozemstva Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Naručivanje iz inozemstva Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Naručivanje iz inozemstva Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Naručivanje iz inozemstva Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Naručivanje iz inozemstva Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Naručivanje iz inozemstva Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Naručivanje iz inozemstva Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Naručivanje iz inozemstva Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Naručivanje iz inozemstva Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Naručivanje iz inozemstva Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Naručivanje iz inozemstva Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Naručivanje iz inozemstva Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Naručivanje iz inozemstva Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Naručivanje iz inozemstva Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Naručivanje iz inozemstva Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Naručivanje iz inozemstva Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Naručivanje iz inozemstva Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Naručivanje iz inozemstva Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Naručivanje iz inozemstva Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Naručivanje iz inozemstva Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Naručivanje iz inozemstva

+19
Lawman
ast
maxina
laredo
bego03
Ariel
Storo
erdadj
glock
Hombre
doktor
dzolix
Okibex
chumaman
jimkukri
Medo Gradela
NAVIGATOR
urbana_gorila
Slym
23 posters

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

Naručivanje iz inozemstva Empty Naručivanje iz inozemstva

Postaj by Slym 04.07.10 23:41

Zanima me da li je netko u skorije vrijeme naručivao neki od većih (tipa combat knife) noževa izvana, recimo preko Ebaya. Kakva je procedura na carini? Znam da su prije znali naši proglasiti oružjem, pa bi bilo problema...
Slym
Slym
bomber
bomber

Male
Broj postova : 183
Godine : 114
Datum registracije : 20.04.2010

[Vrh] Go down

Naručivanje iz inozemstva Empty Re: Naručivanje iz inozemstva

Postaj by urbana_gorila 05.07.10 18:38

Ako se dogovoriš sa pošiljateljem da pošalje kao free sample bez komercijalne vrijednosti ne plačaš carinu.
urbana_gorila
urbana_gorila
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Slym 06.07.10 16:26

Znam to, ali moje pitanje se odnosilo na same probleme oko uvoza nečega što se može klasificirati kao oružje. Jer je kolega, prije doduše više godina, naručivao nekakav samurajski set, pa su mu to na carini proglasili oružjem i onda je bilo raznih problema.
Slym
Slym
bomber
bomber

Male
Broj postova : 183
Godine : 114
Datum registracije : 20.04.2010

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 11.07.10 20:29

moj frend iz USA naručio CS gurkha kukri i nije bilo problema! prije jedno mjesec dana
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Medo Gradela 21.11.14 19:42

možete li navest stranice s kojih naručivate noževe iz vana (ne ebay i amazon), i ne one kineske nego iz eu i amerike... i naravno uvjet je da imaju dostavu za hr, i jos da nisu skupi haha
Medo Gradela
Medo Gradela
spikač
spikač

Male
Broj postova : 557
Godine : 30
Datum registracije : 16.09.2010

[Vrh] Go down

Postaj by jimkukri 22.11.14 11:50

Imas recimo knifecenter,bladehq,goinggear,outfitercountry....iz usa, a npr lamnia.fi iz evrope
svi salju u lijepu nasu a kolko su jeftini il skupi sam si izracunaj
jimkukri
jimkukri
lingua
lingua

Male
Broj postova : 224
Godine : 43
Datum registracije : 05.05.2014

[Vrh] Go down

Postaj by chumaman 22.11.14 13:53

Po meni trenutni best buy u opakom čeliku Naručivanje iz inozemstva 304316
http://www.mueller-messer-shop.de/epages/61906544.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/61906544/Products/D-Boc-LS-CL
shipping cca 10eu
chumaman
chumaman
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Okibex 22.11.14 16:23

Medo Gradela je napisao/la:možete li navest stranice s kojih naručivate noževe iz vana (ne ebay i amazon), i ne one kineske nego iz eu i amerike... i naravno uvjet je da imaju dostavu za hr, i jos da nisu skupi haha

Ja sam više-manje samo iz knifecentera naručivao izvana. Šalju FedExom (apsolutno neisplativo) ili preko stranice iGlobal (tu bude oko 90 pa na više kn poštarina, ovisno koliko natrpaš stvari) Sa iGlobalom nije bilo nikakvih problema ni dodatnih plaćanja. Koliko sam skužio, pošalju paket u Belgiju, prepakiraju ga i onda šalju nama pa se zaobiđe carina sad kad smo u EU (nisam siguran jel stvarno tako, ispravite me ako griješim)
Okibex
Okibex
spikač
spikač

Male
Broj postova : 570
Godine : 30
Datum registracije : 27.11.2012

[Vrh] Go down

Postaj by dzolix 22.11.14 16:46

koliko znam za bih ,,, po zakonu maloljetnici nesmiju kupovati vrstu noza ili chakije koja ima karakteristike oruzija i preko carine nesmiju prelaziti nozevi koji su oficijelno dio vojne opreme i koji su umjetnine I nemoraju samo nashi i oni sa zapada prave probleme npr u njemachkoj gdje je dozvoljena duzina oshtrice do 12 cm i koji je tip noza a ,,chujem,, da je iz engleske skroz zabranjena bilo kakva internet trgovina nozevima

dzolix
bomber
bomber

Male
Broj postova : 124
Godine : 52
Datum registracije : 21.10.2014

[Vrh] Go down

Postaj by jimkukri 22.11.14 17:08

Okibex je napisao/la:
Ja sam više-manje samo iz knifecentera naručivao izvana. Šalju FedExom (apsolutno neisplativo) ili preko stranice iGlobal (tu bude oko 90 pa na više kn poštarina, ovisno koliko natrpaš stvari) Sa iGlobalom nije bilo nikakvih problema ni dodatnih plaćanja. Koliko sam skužio, pošalju paket u Belgiju, prepakiraju ga i onda šalju nama pa se zaobiđe carina sad kad smo u EU (nisam siguran jel stvarno tako, ispravite me ako griješim)

ja sam narucivao iz knifecentera prije godinu i naplatili mi nasi PDV...sto ne bi bio slucaj da je roba poslana iz EU-Belgije pa da izgleda da je od tamo kupljena

jimkukri
jimkukri
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by doktor 22.11.14 20:04

Slym je napisao/la:Znam to, ali moje pitanje se odnosilo na same probleme oko uvoza nečega što se može klasificirati kao oružje. Jer je kolega, prije doduše više godina, naručivao nekakav samurajski set, pa su mu to na carini proglasili oružjem i onda je bilo raznih problema.
Nedavno sam iz Amerike narucio Ontario noz ostrice 9.5'', sa scull crasherom. Dosao je normalno postom i platio sam 25% PDV-a i neke troskove HP-a. Nitko nije spominjao oruzje iako noz po izgledu definitivno moze uci i u tu kategoriju.

doktor
bomber
bomber

Male
Broj postova : 172
Godine : 46
Datum registracije : 09.12.2013

[Vrh] Go down

Postaj by doktor 22.11.14 20:11

Tek sad vidim da su postovi na temi iz razlicitih godina. Uglavnom preporuka za stranicu iz Njemacke: outdoormesser.de

doktor
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 22.11.14 21:14

doktor je napisao/la:Nedavno sam iz Amerike narucio Ontario noz ostrice 9.5'', sa scull crasherom. Dosao je normalno postom i platio sam 25% PDV-a i neke troskove HP-a. Nitko nije spominjao oruzje iako noz po izgledu definitivno moze uci i u tu kategoriju.

Ne gleda se izgled nego čita Zakon. Evo već stoti jubilarni put Naručivanje iz inozemstva 478256
Nož nije oružje. Od minjanturnog Vica do neke kusture s oštricom od pola metra. Nož kao nož ne postoji kao oružje u našem Zakonu o oružju pa se, bez obzira na dimenzije i izgled kao oružje ne tretira ni prilikom uvoza.
Nož se može tretirati kao oružje i to kao hladno zabranjeno oružje u koje spadaju sablje, bajoneti, kame, skakavci, bokseri tj. ono što jeste primarno napravljeno za zadavanje ozljeda (zato je onaj iz par postova prije imao problema kada je naručivao samurajski set) ili se oštrica nalazi skrivena i iskače na oprugu i slično.
Pa Zakon kaže:
"Zabranjenim hladnim oružjem smatrat će se i predmeti pogodni za nanošenje ozljeda kada se nose na javnom mjestu, a način ili okolnosti njihovog nošenja ukazuju da se nose kako bi bili uporabljeni za napad i nanošenje ozljeda".
Od letve, motike, prometnog znaka, oštre ženske štikle... sve može biti tretirano kao hladno oružje ako oni koji bi trebali provoditi zakon odluče da je takva situacija. Bez noža možeš ostati čak i ako ga nosiš u džepu, torbi ili već gdje ti ga nađu ako dođe do neke frke ili im budeš sumnjiv na ulici ili bilo gdje drugdje (ne izgleda baš fair ali kad je zakonodavac tako odlučio). Da je nož zabranjen tamo gdje je znak zabrane oružja ne treba napominjati.
Još posebnije su osjetljive nogometne utakmice (da ne spominjemo one visokog rizika), koncerti, protesti/štrajkovi i slično gdje će ti ga oduzeti pod default bez neke šanse da ponovo dođeš do njega. Zabranjene su čak i boce makar bile plastične jer napunjene predstavljaju projektile pa ti je valjda jasno zašto hooligans trgaju plastične stolice na stadionima jer im je sve drugo oduzeto.
Oni koji su nešto stariji pamte trenutak (mislim) međunarodne nogometne tekme kada je jedno svjetsko ime nogometa prepunom gledalištu pokazao prst i za par sekundi se složio na travu jer je u glavu dobio staklenku Cole i to onu malu. Istina da mu nije bilo ništa osim čvoruge i eventualno laganog potresa mozga, a javnost je to bez skrivanja odobravala po sistemu "ćeš ti nama pokazivati prst na našem stadionu u našoj zemlji".

Hombre
guru
guru

Male
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011

[Vrh] Go down

Postaj by glock 22.11.14 23:54

Juanito,Beograd,Marakana,Jugoslavija-Spanjolska 0-0,1973,al je flaša pukla,mislio sam prvo da je jaje kako se rascopala,a on složio na zemlju.Stara dobra vremena kad se na tekme nosilo sve i svašta al ipak nije bilo ovakvih tuča i gluposti ko danas.

glock
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by doktor 15.12.14 6:56

Pokusao sam naruciti noz preko bladehq al su odgovorili da ne salju u Hrvatsku. Jel netko kupovao preko njih u zadnje vrijeme?

doktor
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by doktor 15.12.14 7:02

jimkukri je napisao/la:
Okibex je napisao/la:

ja sam narucivao iz knifecentera prije godinu i naplatili mi nasi PDV...sto ne bi bio slucaj da je roba poslana iz EU-Belgije pa da izgleda da je od tamo kupljena

Kupovao sam nozeve iz US u vise navrata i od vise dobavljaca al sam nazalost svaki put morao platit pdv ili pdv i carinu ovisno o iznosu. Vidim da su neki imali pozitivna iskustva pa me zanima da li to ovisi o carinskoj podruznici u Hrvatskoj. Ja sam u Zagrebu pa mi djeluje da su ovdje mozda strozi nego u drugim gradovima.

doktor
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by jimkukri 15.12.14 11:01

doktore to ti je lutrija,ja sam u zg i nekad naplate pdv nekad ne
prije par godina nisu bili tako revni u carinjenju
cuj ocekuj najgore pa si sretan ak te ne klepe Naručivanje iz inozemstva 304316
jimkukri
jimkukri
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 15.12.14 12:10

doktor je napisao/la:Kupovao sam nozeve iz US u vise navrata i od vise dobavljaca al sam nazalost svaki put morao platit pdv ili pdv i carinu ovisno o iznosu. Vidim da su neki imali pozitivna iskustva pa me zanima da li to ovisi o carinskoj podruznici u Hrvatskoj. Ja sam u Zagrebu pa mi djeluje da su ovdje mozda strozi nego u drugim gradovima.

Varaš se. Pošta carinjenja je za sve ista i to hoćeš li ili nećeš platiti davanja ovisi o tome koliko je gužva, kolika je veličina ili težina paketa, jesi li slučajni uzorak...
Da te pokušam utješiti. Iz meni nepoznatih razloga roba iz USA obavezno biva podvrgnuta pregledu pa makar to bila pribadača dok kod kineza i ostalih to nije slučaj pa se znalo dogoditi da stotinama dolara vrijedni predmeti (par boljih Seiko satova) u kuvertama i zapakirani u buble ambalažu prođu glatko i ne platiš ništa.
Kod ostalih ovisi prvenstveno o veličini, težini i načinu pakiranja. Kad su gužve onda se gleda samo ono što je sumnjivo (i roba iz USA) jer kada bi išli gledati svaki paket bili bi zatrpani. Moj još svježi primjer od prije destak dana. Naručio sam ladicu u koju se ubaci 3,5" HDD i onda ga možeš preko USBa spojiti na laptop. Plastična tanka kutija nevelikih dimenzija, USB kabel i ipravljač što sve zajedno teži niti 500 gr i čija cijena je bila najviše 20 kn preko limita ali upakirani u original kutiju. Dobio sam pismeni zahtijev da im dostavim račun tj. dokaz o tome da se radi o toj robi i kolika je cijena. Prvo sam iz Ebay Sumary poslao detalje ali sam za par dana dobio mail da ih ovlašteni carinik nije uvažio pa sam mail o plaćanju od PayPal koji je inače u svijetu priznat kao račun pretvorio u .pdf i uz to i stranicu s koje je predmet kupljen i gdje je detaljan opis sa slikama i nije bilo problema s tim da sam, naravno platio carinu i PDV koji su me došli 30 i nešto kn dok me sama poštarina od ZG došla 40 i nešto kn.
Podrazumijeva da su fore da se na robi napiše Gift samo za malu djecu jer kinezi pod default stavljaju niske iznose ili što se dogovoriš na pošiljkama. Ako carinik to otvori i učini mu se da cijena prelazi limit obavezno dobivaš obavijest.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 15.12.14 12:18

Samo da ponovim-od 01.07.14. roba koja dolazi iz zemalja EU ne prolazi carinske preglede.

To je našoj omiljenoj carinskoj službi dalo više vremena za pregled robe iz "trećih" zemalja tj zemalja izvan EU.
Iz vlastito iskustva mogu potvrditi Hombreove navode da se skoro sve pošiljke iz USA pregledavaju a stvar carinicima olakšava što Ameri u većini slučajeva stavljaju stvarnu vrijednos robe na adresnom formularu.

@Hombre-ovih 40 tak kuna ti nije poštarina od ZG-a do tebe,već "trošak prepakiravanja" nakon carinskog pregleda tvoje pošiljke.Poštarinu do svojih vrata si platio u potpunosti prodavaču.

maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 15.12.14 12:52

maxina je napisao/la:@Hombre-ovih 40 tak kuna ti nije poštarina od ZG-a do tebe,već "trošak prepakiravanja" nakon carinskog pregleda tvoje pošiljke.Poštarinu do svojih vrata si platio u potpunosti prodavaču.

Sorry što sam ti ogadio firmu. Ni da je išlo HP Express ne bi toliko došlo ali mi se omaklo pa sam napisao poštarina.
Kako se razumijem ponešto u carinske postupke poznato mi je i koliko država guli ali tu nema pomoći.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by erdadj 15.12.14 15:53

Znači treba kupovati u EU da izbjegnemo carinu i pdv Naručivanje iz inozemstva 166116
A najbolja/najjeftinija roba je preko bare, šmrc...

erdadj
lingua
lingua

Male
Broj postova : 261
Godine : 50
Datum registracije : 25.12.2013

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 15.12.14 17:17

Ne. Pošto smo u Uniji samo izbjegavaš dodatni PDV jer je isti već plaćen u nekoj od država članica iz koje kupuješ robu pa zbog toga ni ne možeš više tražiti povrat.
Najbolja je roba koju si možeš priuštiti, a preko bare je doslovno jedan drukčiji svijet s nešto drukčijim razmišljanjima o mnogo stvari pa imaš usluga i proizvoda koji su tamo jako jeftini samo zato što je to plaćeno novcem poreznih obveznika. Naravno da i kod nas ima takvih stvari ali je razmišljanje drukčije pa dva puta plaćaš (i to u najboljem slučaju) jer postoji namet na namet koji je namet na namet... nadostavi niz Naručivanje iz inozemstva 478256

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Storo 15.12.14 18:19

Ja moram priznat da u zanjde vrijeme nemam problema s kupnjom iz amerike šta se tiće carine i PDV-a. Carinici su jako ljubazni i puštaju mi svaki paket... :-) Pokli su krasna stvar, ali sad bu mo vidli kak bu prošo "poklon" od pola kile vrijednosti 1000+ kn. Vjerujem da bu opet došlo na kućnu adresu...

kad naručujete izvana, treba se samo ljepo dogovorit s prodavačem i sve se da zaobić...
Storo
Storo
lingua
lingua

Male
Broj postova : 323
Godine : 40
Datum registracije : 16.11.2009

[Vrh] Go down

Postaj by doktor 16.12.14 5:24

Storo je napisao/la:Ja moram priznat da u zanjde vrijeme nemam problema s kupnjom iz amerike šta se tiće carine i PDV-a. Carinici su jako ljubazni i puštaju mi svaki paket... :-) Pokli su krasna stvar, ali sad bu mo vidli kak bu prošo "poklon" od pola kile vrijednosti 1000+ kn. Vjerujem da bu opet došlo na kućnu adresu...

kad naručujete izvana, treba se samo ljepo dogovorit s prodavačem i sve se da zaobić...
?
Ajde barem se tebi posrecilo. Problem je sto svi malo veci i bolji prodavaci iz Amerike ne zele stavljat krivu vrijednost il da je gift jer nemaju od toga nikakve koristi a riskiraju kaznu.

doktor
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by doktor 16.12.14 5:29

erdadj je napisao/la:Znači treba kupovati u EU da izbjegnemo carinu i pdv Naručivanje iz inozemstva 166116
A najbolja/najjeftinija roba je preko bare, šmrc...
Meni se pokazalo da je za americke proizvode skuplje kupovati ih iz europskih zemalja bez obzira na oslobadjanje od davanja. Naime ta su davanja vec placena pri uvozu u te zemlje i uracunata u konacnu cijenu.

doktor
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by doktor 16.12.14 5:41

[quote="Hombre"]
doktor je napisao/la:Kupovao sam nozeve iz US u vise navrata i od vise dobavljaca al sam nazalost svaki put morao platit pdv ili pdv i carinu ovisno o iznosu. Vidim da su neki imali pozitivna iskustva pa me zanima da li to ovisi o carinskoj podruznici u Hrvatskoj. Ja sam u Zagrebu pa mi djeluje da su ovdje mozda strozi nego u drugim gradovima.

Varaš se. Pošta carinjenja je za sve ista i to hoćeš li ili nećeš platiti davanja ovisi o tome koliko je gužva, kolika je veličina ili težina paketa, jesi li slučajni uzorak...
Da te pokušam utješiti. Iz meni nepoznatih razloga roba iz USA obavezno biva podvrgnuta pregledu pa makar to bila pribadača dok kod kineza i ostalih to nije slučaj pa se znalo dogoditi da stotinama dolara vrijedni predmeti (par boljih Seiko satova) u kuvertama i zapakirani u buble ambalažu prođu glatko i ne platiš ništa.
Kod ostalih ovisi prvenstveno o veličini, težini i načinu pakiranja. Kad su gužve onda se gleda samo ono što je sumnjivo (i roba iz USA) jer kada bi išli gledati svaki paket bili bi zatrpani. Moj još svježi primjer od prije destak dana. Naručio sam ladicu u koju se ubaci 3,5" HDD i onda ga možeš preko USBa spojiti na laptop. Plastična tanka kutija nevelikih dimenzija, USB kabel i ipravljač što sve zajedno teži niti 500 gr i čija cijena je bila najviše 20 kn preko limita ali upakirani u original kutiju. Dobio sam pismeni zahtijev da im dostavim račun tj. dokaz o tome da se radi o toj robi i kolika je cijena. Prvo sam iz Ebay Sumary poslao detalje ali sam za par dana dobio mail da ih ovlašteni carinik nije uvažio pa sam mail o plaćanju od PayPal koji je inače u svijetu priznat kao račun pretvorio u .pdf i uz to i stranicu s koje je predmet kupljen i gdje je detaljan opis sa slikama i nije bilo problema s tim da sam, naravno platio carinu i PDV koji su me došli 30 i nešto kn dok me sama poštarina od ZG došla 40 i nešto kn.
Podrazumijeva da su fore da se na robi napiše Gift samo za malu djecu jer kinezi pod default stavljaju niske iznose ili što se dogovoriš na pošiljkama. Ako carinik to otvori i učini mu se da cijena prelazi limit obavezno dobivaš obavijest.[/quote

Meni su uvijek uvazavali paypal potvrdu a to mi se pokazalo kao najsigurniji nacin placanja iako gule na nekom svom izmisljenom tecaju koji je dosta nepovoljniji od stvarnog. Nisam znao da je ta posta carinjenja ista za sve. Mislio sam da ovisi o dostavnoj adresi.

doktor
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by doktor 16.12.14 5:47

jimkukri je napisao/la:doktore to ti je lutrija,ja sam u zg i nekad naplate pdv nekad ne
prije par godina nisu bili tako revni u carinjenju
cuj ocekuj najgore pa si sretan ak te ne klepe Naručivanje iz inozemstva 304316
Vec sam mislio probat kao test narucit na ime nekog iz obitelji il prijatelja da testiram jel lutrija jer su meni bas svaki paket otvorili iz Amerike. Nakon sto sve platim cijena me izadje gotovo pa jednako kao da sam ovdje kupovao.

doktor
bomber
bomber

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 16.12.14 9:50

doktor je napisao/la:Meni su uvijek uvazavali paypal potvrdu a to mi se pokazalo kao najsigurniji nacin placanja iako gule na nekom svom izmisljenom tecaju koji je dosta nepovoljniji od stvarnog. Nisam znao da je ta posta carinjenja ista za sve. Mislio sam da ovisi o dostavnoj adresi.

Bila je moja greška. Kako do sad nikada s njima nisam imao posla poslao sam samo izvod od Ebay. Kad su rekli da nije dovoljno poslao sam o PP i naravno da su prihvatili. Nisu meni nepoznati pravi uvozi, špediteri i gomila papira ali ovo je bilo, onako privatno iskustvo. I ja sam bio uvjeren da to rade županijske pošte carinjenja jer sam nekada prije 40 godina kupovao nešto kataloški pa sam osobno morao doći u lokalnu pc dok sada mislim da više ni ne postoje.
Ne zanosi se s izbjegavanjem carinjenja iz US iako te ništa ne košta da naručiš na nekog od tvojih ali bez obzira na gužve pogledat će baš svaki paket koji od tamo dolazi i ne patim da se itko pohvalio da mu je prošlo nešto veće i skuplje.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Ariel 16.12.14 10:51

Nakon ulaska u EU, pošta carinjenja je samo jedna - ona u Zagrebu, za cijelu HR.

Roba iz SAD se carini u većini slučajeva, makar mi je tu i tamo prošlo ponešto bez carinjenja (vrlo mali i/ili vrlo lagani paketi). S druge strane, znali su cariniti i zbilja minijaturne stvarčice vrijednosti 20 USD. Necarinjenje robe iz SAD je izuzetak na kojem  ne bi trebalo temeljiti računicu pri kupovini. Uvijek treba računati s carina/PDV/usluga, ugrubo cca 30% vrijednosti robe (u vrijednost robe ulazi i transport/poštarin). Pa ako prođe bez toga, još bolje.

Što se Dalekog Istoka tiče, tu većinom ne carine, vjerujem zbog ogromnog broja pošiljki niske vrijednosti. Hrvati vole jeftino, Kinezi prodaju jeftino. Kvaliteta je tu sekundarna, uglavnom se o njoj razmišlja post festum, kad se nešto pokvari. Ali ima slučajeva kad carine i besmislene stvari, vrijednosti 100kn i sl. Kako god, s Dalekog Istoka se već može računati sa velikom šansom da neće cariniti robu.

Sve navedeno temeljim na stotinjak pošiljaka pristiglih od ulaska u EU do sad, za fizičku osobu. Ako ste pravna osoba, carini se sve, bez izuzetaka.

Mišljenja sam da se carini roba iz SAD jer je mahom vrednija od robe koja se pretežito naručuje s Dalekog Istoka. Kako carina ima ograničene kapacitete, jasno da će ih usmjeriti na vredniju robu a ne kineski bofl (čast izuzecima). A to je i istina, barem u mojem slučaju – iz SAD naručujem fine stvari, iz Kine jeftinjarije. Jasno, ako iz npr. Kine stigne paket veličine kutije cipela ili veći, taj će prilično sigurno biti carinjen jer i carinik ocjenjuje da je isti vredniji. Teško pak da je na djelu neki globalni plan oslabljivanja SAD ekonomije kroz carinjenje u HR pošti Naručivanje iz inozemstva 69343.

Ali EU svakako treba spomenuti u ovom kontekstu. Otvaranjem tržišta ne samo da su neki izvori u EU postali najpovoljniji, nego reagiraju i neke trgovine u HR. Nema ih puno, ali znam provjereno da se natječu s EU cijenama. Ako ništa, barem nema čekanja na robu s druge strane planete, a pogotovo ne dodatnih 3-15 dana na carinu. Za primjer, nedavno sam nabavio Fehrmana iz EU i bio je povoljniji nego što bi bio naručivanjem iz SAD (s davanjima), da i ne spominjem rokove kod samog Fehrmana. Imao sam nož treći dan nakon narudžbe.

Ariel
tipko
tipko

Male
Broj postova : 65
Godine : 50

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 16.12.14 11:59

Eto tako sam ja trebao odgovoriti ali se zapetljam pa nikako izvući.
Ono što zaista nisam znao da je samo Branimirova od ulaska u EU dok sam sve ostalo prošao osobno ili netko od ekipe s kojom komuniciram.
Imam nekoliko stotina narudžbi ali sve je sitno i ništa do sada nije carinjeno. Bilo je par komada odjeće od kojih je svaki prelazio limit ali sam prošao, što bi mi Dalmatinci rekli lišo Naručivanje iz inozemstva 478256
U zadnje vrijeme što zbog bolesti, što zbog toga jer sam bližoj i daljoj rodbini i prijateljima naručio sve što im je trebalo naručujem jako rijetko. Kao što sam u postu prije napisao neki dan sam dobio caddy za 3,5 diskove i za njega prvi put dobio pismenu čestitku iako sam siguran da je to zbog toga jer je došao u kutiji koja nije velika ali dok Kinez šalje u kutiji, a ne u kuverti mora da je nešto vrijedno. Komad plastike koji je dosta kvalitetniji od onog što obično viđamo kod jeftinih proizvoda i maleni ispravljač pa je cijena bila 28$ ali proizvođač je kao neki brand i moralo je doći u original pakiranju. S obzirom na veličinu i težinu da je došlo u kuverti sumnjam da bi zapelo. Da su meni pokušali ocariniti nešto od 100 kn skočio bi im u oči i odmah bi dobili odgovor s zaglavljem, klasa, ur. broj, predmet, pozivanje na točke i stavke Zakona... za tako male vrijednosti mogu sebi priuštiti da se malo bodem, a kada ne bih uspio iz inata bih se odrekao u korist džave.

Ako nekome treba stanje je ovako:

KUPOVINA unutar EU:
NEMA carine i PDV-a

KUPOVINA izvan EU:
cijena uključujući poštarinu:
do 22€- NEMA carine i PDV-a
od 22€ do 150€- samo PDV
preko 150€ - carina + PDV
Na elektorniku je stopa carine 0%

S tim da je elektronika jako širok pojam pa bi za neke stvari trebalo konzultirati one koji se profesionalno bave s tim jer u carinskim zakonima ima kojekakvih začkoljica ali to već spada u domenu pravog uvoza.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down