Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
LupusREBEL-osobno iskustvo
+6
Storo
Aries
zeleni
girdeaux
Drvo
LupusREBEL
10 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: RAZNE DISKUSIJE :: ISTINITE PRIČE PREŽIVLJAVANJA
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: LupusREBEL-osobno iskustvo
Jedva čekam
Zadnja promjena: drvo; 13.05.10 19:35; ukupno mijenjano 3 put/a.
Drvo- mr.spika
- Broj postova : 1663
Datum registracije : 13.03.2010
Ovo je napetost kao u seriji.
Zadnja promjena: drvo; 13.05.10 19:32; ukupno mijenjano 1 put.
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Godine : 44
Moram priznat interesantna reportaža pa bih volio čuti kraj jer je zanimljivo.
Drvo- mr.spika
-
Nakon dužeg pješačenja došao sam na bolju čeku,s ljeve strane čeke bile su jasle, na svakih par metar solište za srne a kod čeke se vidlo često dolazi auti, bliži civilizaciji, napok! Htio sam vode, čeka zatvorena i zaključana, tu bi mi pomogao ključ 27/19, on lomi sve cilindar ko od šale, nisam iamo snage raščapat cilindar i tko zna da od moja tri ključauspjeli načipravu kombinaciju, a i da uđem pitanje dali ima vode. A tu je i KZ (Kazneni zakon) tko zna kako i oni ovu nuždu protumačili. Uzeh malo soli,pomješam sa ostatka vode i čaja popijem.Bio sam mokar skroz. Imao sam slip gaćice već su nažuljle prepone.Znao sam da sam sad blzu,skinuo sam se gol i legao na daske (ne na travu, trava zna izgrebati kožu koluda) da se osuišim. Kad u utorima od kotača voda, jes mutna, ali žeć je žeč.
S obližnjeg zgarišta skupim ugljen (pazite na pepel, nikako poeo), uzmem majcu i privremeni filter gotov,falio pjesak, ali je*eš njega, na dnu ljevka staviosam jedan dio majce,pa ugljen pa na vrh prekrio drugim djelompijeska i tako prosipaoiz posude u posude dok nije iskapala bar malo ugljena crna voda (aktivni ugljen ubija ionako sve sitetičke otrove. Popipi namuku tu bljutavo slanu ovodu i opt legao da se osušim. Nakon deset sati čujem kako se cigai svađaju,ma sad znam sto posto gje sa... :bog:
S obližnjeg zgarišta skupim ugljen (pazite na pepel, nikako poeo), uzmem majcu i privremeni filter gotov,falio pjesak, ali je*eš njega, na dnu ljevka staviosam jedan dio majce,pa ugljen pa na vrh prekrio drugim djelompijeska i tako prosipaoiz posude u posude dok nije iskapala bar malo ugljena crna voda (aktivni ugljen ubija ionako sve sitetičke otrove. Popipi namuku tu bljutavo slanu ovodu i opt legao da se osušim. Nakon deset sati čujem kako se cigai svađaju,ma sad znam sto posto gje sa... :bog:
Recept:
LIPOV DRVENI UGLJEN
Tko pati od viška želučane kiseline, upale želučane ili crijevne sluznice i posljedica dugotrajne žutice, mora svakako uzimati ugljen u prahu i to najbolje lipov drveni ugljen. Ugljeni prah možete uzeti s mlijekom: usprkos tome što se mlijeko pri jetrenim oboljenjima i dugotrajnoj žutici ne preporuča, ono zajedno s ugljenom djeluje vrlo dobro.
Lipov drveni ugljen inače koristi se za crtanje pa ako iste u mogućosti nabaviti u apoteci kupite ga u knjižari, ali svaki ugljen ima sličan učinak ali je brezov najbolji.
Ugljen nespecifični intestinalni adsorbens. Djelatno adsorbira velik broj organskih i anorganskih otrova, boja, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove. Ugljen ne resorbira i ne metabolizira. Ugljen dokazano je učinkovit u liječenju crijevnih zaraza. Ugljen lijek izbora u terapiji proljeva i nadutosti, jer je potpuno neškodljiv i nema nuspojava. Njegova je prednost u odnosu na druge preparate što se može primjenjivati i kod djece. Dolazi u obliku granula ili tableta U LJEKARNAMA.
LIPOV DRVENI UGLJEN
Tko pati od viška želučane kiseline, upale želučane ili crijevne sluznice i posljedica dugotrajne žutice, mora svakako uzimati ugljen u prahu i to najbolje lipov drveni ugljen. Ugljeni prah možete uzeti s mlijekom: usprkos tome što se mlijeko pri jetrenim oboljenjima i dugotrajnoj žutici ne preporuča, ono zajedno s ugljenom djeluje vrlo dobro.
Lipov drveni ugljen inače koristi se za crtanje pa ako iste u mogućosti nabaviti u apoteci kupite ga u knjižari, ali svaki ugljen ima sličan učinak ali je brezov najbolji.
Ugljen nespecifični intestinalni adsorbens. Djelatno adsorbira velik broj organskih i anorganskih otrova, boja, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove. Ugljen ne resorbira i ne metabolizira. Ugljen dokazano je učinkovit u liječenju crijevnih zaraza. Ugljen lijek izbora u terapiji proljeva i nadutosti, jer je potpuno neškodljiv i nema nuspojava. Njegova je prednost u odnosu na druge preparate što se može primjenjivati i kod djece. Dolazi u obliku granula ili tableta U LJEKARNAMA.
Zadnja promjena: LupusREBEL; 16.05.10 18:09; ukupno mijenjano 1 put.
Ovo za ugljen je istina - to je točno. Isti se koristi i u humanoj i u veterinarskoj medicini. Kombinacija sa mlijekom je logična pošto je i samo mlijeko prirodni "detoksikans". No, jedna stvar tu vrijedi, kao i svugdje drugdje - treba se držati savjeta liječnika. Postoje otrovna sredstva koja je iz organizma bolje i brže izbaciti povraćanjem... Velim to samo zato da se nebi mislilo kako je ugljen "univerzalna stvar" - inaće, ugljen je zakon, a i prirodna je stvar. Samo se nemojte uplašiti crne stolice :bog:
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
osobno iskustvo lupusa...
je jedna dobro zaokružena priča..
koja se temelji na puno korisnih podataka..
za ljude koji bi se također mogli nači u takvim situacijama..
ispričana sa elementima iskrenosti..
te je razumljiva i osobama koje tek počinju sa odlascima u prirodu..
forum je dobio još jednu praktičnu veličinu..
od koje se može dosta naučiti..
je jedna dobro zaokružena priča..
koja se temelji na puno korisnih podataka..
za ljude koji bi se također mogli nači u takvim situacijama..
ispričana sa elementima iskrenosti..
te je razumljiva i osobama koje tek počinju sa odlascima u prirodu..
forum je dobio još jednu praktičnu veličinu..
od koje se može dosta naučiti..
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Lupus zna kako privuči čitatelja dobrom pričom a istodobno i poučiti.
Drvo- mr.spika
-
Da, istina, prvi put kad sam to radio uplašio sam se crne stolice, pomislio sam odmah nakrvarenje u dvanajstercu ilikrvi u crjevu, ali srećom nije, biloje od ugljenja...Adept je napisao/la:(...)Samo se nemojte uplašiti crne stolice :bog:
Zato i velim Lupus...
Neplaši se crnijeh govana...
BTW - imag genijalan dan - pun učenja za djecu - tipa tko koga kada i gdje...
Izvrsno =)
Živjeli :bog:
Neplaši se crnijeh govana...
BTW - imag genijalan dan - pun učenja za djecu - tipa tko koga kada i gdje...
Izvrsno =)
Živjeli :bog:
Adept- mr.spika
-
BTW - nazočim kao pohađatelj nastave...
Moje nastave...
Eto...
Moje nastave...
Eto...
Adept- mr.spika
-
Krenuh tom cestom, što sam išao dalje, to je makadam bio bolji, čak sam naletio na trigemetrijsku toočku, nakon te točke naišao sam na spuštenu i zalokotiranu rampu. Lovci paze na lovište pa pristup svojim čekama znaju zapriječit rapama. Poslje rampe naletio sam sam na sfaltnu cestu Ogulin-Popovo Selu, srećom, znao sam za tu cestu i skrenu ljevo prema Ogulinu. I tu sam znao da doma imam 12-15 km asfaltog puta. Poslao sam curi sms da sam a "trećem" (curin i moj naziv za gradsko odlagalište otpada "Gojak"), i kreuo doma, bio sam u poznatom okruženju i cesta pretežno se spušta, rijetki su usponi. Pošto je brzina oda vojnika u maršu cca 8 km/h zao sam da će meni trebati duplo, za 2-2,5 sata biti ću doma, na sigurnom.
Joj što volim kad se sve dobro svrši....
Kolega super si ovo iskustvo opisao. Ne bih volio da se opet izgubiš ali bi volio još ovakvih
dogodovština čuti.
Samo naprijed!!
Kolega super si ovo iskustvo opisao. Ne bih volio da se opet izgubiš ali bi volio još ovakvih
dogodovština čuti.
Samo naprijed!!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
Super priča.
:bog:
:bog:
zeleni- lingua
-
Broj postova : 406
Godine : 49
Ali još nije gotovo, kad gotovo je kad ste sigurni da ste sigurni...
...i fizički i psihički...
...i od nametnika i od bolesti...
...zanči sljedi kako sam i obavio.
...i fizički i psihički...
...i od nametnika i od bolesti...
...zanči sljedi kako sam i obavio.
garant znam na koju si cestu izašo!
ali moram ti priznati da ti je priča super i brate znaš ju ispričati(napisati) ko da te ja Agatha Cristie učila!
ali moram ti priznati da ti je priča super i brate znaš ju ispričati(napisati) ko da te ja Agatha Cristie učila!
tigi- spikač
-
Broj postova : 616
Godine : 50
Datum registracije : 13.02.2009
Samouk amaterski pisac...
...i mogu ti reć da to treba isto trenirat...
...kao i u svemu što želiš biti dobar.
Problem je samo tipkovnica jer mi neka slova ne šljakaju najbolje a pogotovo razmak (space).
...i mogu ti reć da to treba isto trenirat...
...kao i u svemu što želiš biti dobar.
Problem je samo tipkovnica jer mi neka slova ne šljakaju najbolje a pogotovo razmak (space).
Znači, kad sam već proveo 34-35 sati sam u prirodi, lutajući i traći cestu nisam htio stopirat, iako dosta ljudi tu prolaze i rado staju. Spuštiv se doma, znao sam što mi je činiti, skinu sam se gol i pregledao preopne, jesu bile upaljene ali s dječijim puderom proči će za par dana, pregledao sam sve pregibe i tanki kožu jeli se prikčio krpelj, nisam tad našao niš ali nakon par dan iap se jedan prikačio na pregibu ljeve noge, koji sam skinuo uobičajeno s uljem. Iako to baš nije pametna ideja ali navika je navika.
U čašu od tri decilitra prvo sam je napunio s 2 dcl obične vode, te nalio sam 0,3 dcl jabučnog octa i kavenu žličicu sodebikarbone i naiskap dok je još šumila popio, popravak elektrolita a i za neutralizira želučanu sluz i napuhne želudac te zrak protjera u dvanajsterac. Napunio kadu pune vode i namakao se dobrih pola sata, istrljao se ph netralnim sapunom, dobro triput oprao kosu trljaći koliko mogu. Kad sam izišao iz kupaone poio sam amoksil (antibakterijske tablete) i antiprotozojak (ljek protiv svih vrsta crjevnih parazita) te skuhao kamilicu s medom i popio durkolax (laksativ) te bar 3-4 voltarena protiv bolva u mišićima i napokon legao spavat.
U čašu od tri decilitra prvo sam je napunio s 2 dcl obične vode, te nalio sam 0,3 dcl jabučnog octa i kavenu žličicu sodebikarbone i naiskap dok je još šumila popio, popravak elektrolita a i za neutralizira želučanu sluz i napuhne želudac te zrak protjera u dvanajsterac. Napunio kadu pune vode i namakao se dobrih pola sata, istrljao se ph netralnim sapunom, dobro triput oprao kosu trljaći koliko mogu. Kad sam izišao iz kupaone poio sam amoksil (antibakterijske tablete) i antiprotozojak (ljek protiv svih vrsta crjevnih parazita) te skuhao kamilicu s medom i popio durkolax (laksativ) te bar 3-4 voltarena protiv bolva u mišićima i napokon legao spavat.
Uveče,kad samse probudio, popih još jedan amksil, voltaren i ovaj put se pošteo najeo. Nako određeog vremena obavio ormalnu veliku nuždu i pošto ije bilo nikakvih sumljiv reakcija, simptoma i pojava zaključio sam da sam se izvukao iz šume živ i zdrav. Temperatura je bila okej, limfni čvorići nisu se odebljali, bilo okej, stolica crna ali zbog ugljena ne zbog krvi a to se pokazalo sutra dan kad je stolica bila "normalne" boje. Nametnike, crijevne ako sam i imao, pasja tableta za ubijanje svih vrsta trakavica, glisti, crvi i neznam što već ne, metilja, sigurno je djelovala, znam da je smješno ali ipak uzimam veterinarski pripravak za te stvari, nije ukusan ali po omjeru količina ljeka i tjelesna masa čovjeka daje sigurni učinak dok tablete mora se koristit kao terapija po par dana i još labaratorijske pretrage, neda mi se. Uglavnom, Uveče, bio samživ i zdrav kod kuće i tu, baš i nije neko preživljavanje, moja priča o mom "izletu" prestaje.
I nakraju, hvala čitaocima moje teme na strpljenju i razumjevanju, te se nadam da sam nekombar malo pomogao kad se izgubi u prirodi da ne paničari već polako se proa saćpadoć do prve asfaltne ceste koja mora voditi u neko naseljeno mjesto odakle može potražiti daljnju pomoć.
LupusREBELE super prica.Jos cekam da dovrsis onu drugu.
Cave Bear- spikač
-
Broj postova : 700
Godine : 26
Datum registracije : 31.05.2010
Stranica 2 / 2. • 1, 2
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: RAZNE DISKUSIJE :: ISTINITE PRIČE PREŽIVLJAVANJA
Stranica 2 / 2.