Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
LupusREBEL-ova oprema za boravak u prirodi
+13
Adept
p.strumf
Ri istra
girdeaux
neon
Samobaniran
dman
lonewolf
Levi
zippo
Mraz
zeleni
LupusREBEL
17 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA :: ALATI PREŽIVLJAVANJA
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
LupusREBEL-ova oprema za boravak u prirodi
Baterije:
Nikad ih dosta, uvjek ponjet što je i previše, stanu u svaki džep a u prirodi neophodne, u kineskim dućanima jednokratne baterije su skoro besplatno a one punjive nužno zlo...
Nikad ih dosta, uvjek ponjet što je i previše, stanu u svaki džep a u prirodi neophodne, u kineskim dućanima jednokratne baterije su skoro besplatno a one punjive nužno zlo...
Re: LupusREBEL-ova oprema za boravak u prirodi
OBK ili Osnovni borbeni komplet:
1) ručna pila na preklapanje
2) sjekira, mala
3) metar
4) uređaj za ispitivanje punjenosti baterije
5) vrtne škare za travu
6) jači odvijač
7) mala lopatica s kompasom
vrtne škare za rezidbu
9) sklopiva lopatica
1) ručna pila na preklapanje
2) sjekira, mala
3) metar
4) uređaj za ispitivanje punjenosti baterije
5) vrtne škare za travu
6) jači odvijač
7) mala lopatica s kompasom
vrtne škare za rezidbu
9) sklopiva lopatica
Rasvjeta, vatra, zaštita od kukaca:
1) Hepo kocke
2) kuhalo a cetrig
3) cetrig plina
4) fenjer
5) termos šalica
7) zamka za komarce na baterije
Komplet za jelo ex JNA
9) špaga
1) Hepo kocke
2) kuhalo a cetrig
3) cetrig plina
4) fenjer
5) termos šalica
7) zamka za komarce na baterije
Komplet za jelo ex JNA
9) špaga
Oznaka za puteve:
01) Kompas ex JNA M53
02) kist za nanošenje ljepila
03) žičana četka
04) štemajzl
05) obična četka
06) ljepilo
07) veliki metar
08) selotejp
09) mali metar
10) nehrđajući čavli
11) čeona lampa
12) plastični čepovi
13) dva nepromočna zavoja
14) ljepilo u sticku
15) ključ 27/19
16) papirnate oznake
Oznaka izgleda na kraju ovako:
Ključ 27/19 ima jedu svrhu koju nebi javno pisao o njoj.
01) Kompas ex JNA M53
02) kist za nanošenje ljepila
03) žičana četka
04) štemajzl
05) obična četka
06) ljepilo
07) veliki metar
08) selotejp
09) mali metar
10) nehrđajući čavli
11) čeona lampa
12) plastični čepovi
13) dva nepromočna zavoja
14) ljepilo u sticku
15) ključ 27/19
16) papirnate oznake
Oznaka izgleda na kraju ovako:
Ključ 27/19 ima jedu svrhu koju nebi javno pisao o njoj.
Komplet za uzimanje uzoraka tla, biljki, gomolja, stijena, flore i faune a može poslužiti i za druge pripomoći:
RAP-Rezevni Alat i Pribor
Ovdje je najbitniji ovaj zeleni nož koji inaače služi za kalemljena sadnica, o njemu malo poslje zašto je toliko bitan.
Ovdje je najbitniji ovaj zeleni nož koji inaače služi za kalemljena sadnica, o njemu malo poslje zašto je toliko bitan.
OO ili osiguravajaća oprema:
za spuštanje,penjanje,uvjek se treba osigurat od pada. Tu je najitnije da imate rezevnu bateriju za bušilicu i da je bušilica ispravna. Odlična stvar za boravak na terenu.
za spuštanje,penjanje,uvjek se treba osigurat od pada. Tu je najitnije da imate rezevnu bateriju za bušilicu i da je bušilica ispravna. Odlična stvar za boravak na terenu.
POZOR!!!
Ova opreme je raspoređena na tri različita mjesta kod čovjeka, ruksak, prsluk i džepovi-pojas..
Ona koja u džepovima i na pojasu je uvjek oprema za preživljavanje. Oprema bez koje nebi preživjeli da ostanete ez ostale oprem, zato je nikad ne vaditi i upotreljvat osim u krajnoj nuždi.
A tako se i oprema koristi, prvo iz ruksaka,pa iz prsluka a nakraju u nuždi iz džepova.
Ova opreme je raspoređena na tri različita mjesta kod čovjeka, ruksak, prsluk i džepovi-pojas..
Ona koja u džepovima i na pojasu je uvjek oprema za preživljavanje. Oprema bez koje nebi preživjeli da ostanete ez ostale oprem, zato je nikad ne vaditi i upotreljvat osim u krajnoj nuždi.
A tako se i oprema koristi, prvo iz ruksaka,pa iz prsluka a nakraju u nuždi iz džepova.
Zadnja promjena: LupusREBEL; 04.05.10 14:49; ukupno mijenjano 1 put.
Nekak mi se čini da je to puno za nositi.
zeleni- lingua
-
Broj postova : 406
Godine : 49
Datum registracije : 09.04.2010
Nije, u dobro složenom ruksaku ni ne osjetiš.
Znaju se rane desit kao ove:
Ruksak spreman za pokret:
Privremeno raspremljen za odmor:
Znaju se rane desit kao ove:
Ruksak spreman za pokret:
Privremeno raspremljen za odmor:
SV_Sredstva veze
uvjek ista vrsta mobitela koja koristi istu vrstu punjač, uvjek do vrha napunjeni i oni koji se neupotrebljavaju isključeni!
uvjek ista vrsta mobitela koja koristi istu vrstu punjač, uvjek do vrha napunjeni i oni koji se neupotrebljavaju isključeni!
NOŽ:
uvjek različiti,amali i par po džepovima,veliki dostupni, nezabijat ih u zemlju osim pri pomoći za pnjenje, oštri moraju biti uvjek dostupni da se s njim riješite višak opreme u slučaju nesreće.
(BTW Klikni na slike za uvećanje)
uvjek različiti,amali i par po džepovima,veliki dostupni, nezabijat ih u zemlju osim pri pomoći za pnjenje, oštri moraju biti uvjek dostupni da se s njim riješite višak opreme u slučaju nesreće.
(BTW Klikni na slike za uvećanje)
Za ovakve situacije:
VEČE prije postavljanje kampa:
Jutro:
uvjek ti treba oprema, kad sam zaspao u šatoru bilo je ljepo i poluoblačno večer, jutro je pokazalo drukčiju sliku.
VEČE prije postavljanje kampa:
Jutro:
uvjek ti treba oprema, kad sam zaspao u šatoru bilo je ljepo i poluoblačno večer, jutro je pokazalo drukčiju sliku.
Sorry ali totalni overkill po meni. Hrpa baterija, alat za uzorke tla!?, bušilica, alati, vrtne škare, ispitivač napunjenosto baterije, dvije lopatice, sjekira pored pile... da ne nabrajam, velika večina toga je po meni osobno višak i nepotrebna težina koja te umara, usporava i ograničava u kretanju. Naravno ne razmišljamo svi isto, nemoj ovo shvatiti kao kritiku.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
stvarno zar nije to malo previše za nosit?
po meni koplet za uzimanje uzoraka tla,nepotreban, preklopnu lopatu ionako imas
bušilica preteska stvar i opet po meni nepotrebna,isto tako za sto ce mi zičana četka i štemajzl,sva ova klijesta ti moze zamijeniti običan multitool.k tome nisi jos nabrojo hrana,voda,suha i cista odjeća...
to je moje mišljenje
po meni koplet za uzimanje uzoraka tla,nepotreban, preklopnu lopatu ionako imas
bušilica preteska stvar i opet po meni nepotrebna,isto tako za sto ce mi zičana četka i štemajzl,sva ova klijesta ti moze zamijeniti običan multitool.k tome nisi jos nabrojo hrana,voda,suha i cista odjeća...
to je moje mišljenje
zippo- lingua
-
Broj postova : 359
Godine : 37
Datum registracije : 12.11.2009
Za moje potrebe ovde ima hrpa nepotrebnih stvari.
Prezivljavanje zahteva minimalizam i sposobnost improvizacije.
Levi- bomber
-
Broj postova : 152
Godine : 46
Datum registracije : 11.03.2010
Za preživljavanje trebam oštri nožić i šibice, ovo je moj komplet za odlazak u prirodu. A ovo većinom trebam nužno za svoje potrebe u prirodi i izletima, bez tog nemogu kao i bez fotoaparata, evetualo videokamere, pribora crtanje,laserske libele i laserskog daljinomera. Ovo nije popis za preživljvanje, napomenuo sam to.Levi je napisao/la:(...)
NASLOV TEME: LupusREBEL-ova oprema za boravak u prirodi
shvačam da ti to sve treba al nekužim za koga boga će ti laserska libela i laserski daljinometar,ne vidim im svrhu jedino ako nisi neki geodet ili tako nešto...
zippo- lingua
-
Broj postova : 359
Datum registracije : 12.11.2009
Za mjeriti bunkere i podzemne vojne objekte i slične instalacije vojnog karaktera, naravno napušteo kao ovaj:
a trebaš napraviti ovako ešto:
a proloziš kroz ovo:
http://good-times.webshots.com/video/3061550180102609963XrUuEW
sve ti to treba, znači, nać bunker koji je u zakamufliran od ljudi pa zapušten i dođeš do njega, trebaš ga skicirat, izmjeriti snimiti i objaviti na ovakvom forumu, to je inače urbana speologija, i nužna mi je za preživljavanje a i obavljanje posla.
Tj. nije to posao već hobi, pardon.
a trebaš napraviti ovako ešto:
a proloziš kroz ovo:
http://good-times.webshots.com/video/3061550180102609963XrUuEW
sve ti to treba, znači, nać bunker koji je u zakamufliran od ljudi pa zapušten i dođeš do njega, trebaš ga skicirat, izmjeriti snimiti i objaviti na ovakvom forumu, to je inače urbana speologija, i nužna mi je za preživljavanje a i obavljanje posla.
Tj. nije to posao već hobi, pardon.
baci bajonet i uzmi moru...npr 511 za 5,5 €, lakša je 5,5 x, kvalitetnija 5,5 x, a korisnija 55,5 X
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
auu al tu svega ima
a od silnih "stvari", nista za lecenje i previjanje rana nemas,sto mi bas nema smisla (pogotovo ako zalazis u kojekakve pecine i busene bunkere poput zeljave)
slazem se s drugima da je ovo previse za nositi na ledjima (to bi bilo ok da nosis u kolima)
btw, kljuc si sam pravio/prepravljao ili kako? standardno je 27/24, cudna mi je kombinacija 27/19
i sta ti vredi sto su te baterije skoro pa badava,kad ni toliko ne vrede
a od silnih "stvari", nista za lecenje i previjanje rana nemas,sto mi bas nema smisla (pogotovo ako zalazis u kojekakve pecine i busene bunkere poput zeljave)
slazem se s drugima da je ovo previse za nositi na ledjima (to bi bilo ok da nosis u kolima)
btw, kljuc si sam pravio/prepravljao ili kako? standardno je 27/24, cudna mi je kombinacija 27/19
i sta ti vredi sto su te baterije skoro pa badava,kad ni toliko ne vrede
dman- bomber
-
Broj postova : 100
Datum registracije : 04.07.2009
Da si odmah napisao cime se bavis izbegao bi zabunu koja je nastala. Ovo interesantno istrazivanje rusevina ipak ne smatram da je isto sto i boravak u prirodi. Ovoliko opreme nisu imali ni astronauti Apollo programa.
Levi- bomber
-
Broj postova : 152
Godine : 46
Datum registracije : 11.03.2010
Tko je rekao,nije napisano još, pa neću temu pretvorit u chatdman je napisao/la:auu al tu svega ima
a od silnih "stvari", nista za lecenje i previjanje rana nemas,sto mi bas nema smisla (pogotovo ako zalazis u kojekakve pecine i busene bunkere poput zeljave)(...)
Pa neki put se ide autom ali većinom vlakom pa pješke, poslje izrade tabora nosi se najpotrebnije u tom trenutku.dman je napisao/la:(...)slazem se s drugima da je ovo previse za nositi na ledjima (to bi bilo ok da nosis u kolima)(...)
D,prepravljen je.dman je napisao/la:(...)btw, kljuc si sam pravio/prepravljao ili kako? standardno je 27/24, cudna mi je kombinacija 27/19
Tebi ne vrijede, meni kojem treba tri za lampu na čelu tih 15 minuta što rade dovoljne su u mrklom mraku da mogu izić na danje svjetlo.dman je napisao/la:(...)i sta ti vredi sto su te baterije skoro pa badava,kad ni toliko ne vrede
S bajonetom, tj replikom bajonete, lakše mi je pikat zemlju ispred sebe umjesto pipalice...lonewolf je napisao/la:baci bajonet i uzmi moru...npr 511 za 5,5 €, lakša je 5,5 x, kvalitetnija 5,5 x, a korisnija 55,5 X
...a i navika na nju vuće svoju draž.
joj...Levi je napisao/la:Da si odmah napisao cime se bavis izbegao bi zabunu koja je nastala. Ovo interesantno istrazivanje rusevina ipak ne smatram da je isto sto i boravak u prirodi. Ovoliko opreme nisu imali ni astronauti Apollo programa.
...nije to ništa, vodio sam jedu ekipu, spavali su u šatorima u zatvorenoj maloj prostoriji, s madracima, grijalicama a ufurali su si u glavu da koliko dana ostaješ na nekom objektu moraš imati tripud više hrane, a u objekat su ušli u ABKO odjelim!
A mislim da sam napisao već par puta čime se bavim, doduše niš određeno ali nije ni bitno čime se bavim, dovoljno je da se radi da je to moj pribor za boravak u prirodi. Sad što ću ponjet, naravo, zavisi od situacije do situacije koje se određuje pomnim planiranjem i istraživanjem prije kretanja a put. Znači,nije nužno da ću sve ponjet, nekiput manji dio neki put veći dio a zavisno i koliko nas ide.
Netko u prirodu ide s gajbom pive i parom kobasica, netko kamp kućicom, ja idem s ovom opremom. Opet ponavljam da ću u prirodi preživjeti s džempnim nožićem i kutijom šibica! Ne ja,bilo tko od vas ovdje!
.
Zadnja promjena: StepenWolf; 27.03.11 12:29; ukupno mijenjano 1 put.
Samobaniran- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009
LupusREBEL je napisao/la:Tebi ne vrijede, meni kojem treba tri za lampu na čelu tih 15 minuta što rade dovoljne su u mrklom mraku da mogu izić na danje svjetlo.dman je napisao/la:(...)i sta ti vredi sto su te baterije skoro pa badava,kad ni toliko ne vrede
Sta nije bolje kupiti kvalitetne baterije koje traju visestruko dulje pa obicno dva seta budu dovoljna za visednevne izlete umjesto da se nosi kila baterija?
apisah da nosimpunjive baterije,daj čitajte postove...
...od 4000 mA/h...
a to traje duuugoooo!
...od 4000 mA/h...
a to traje duuugoooo!
Zašto je ona ekipa išla u ABKO odjelima? Kakve vi to objekte istražujete? Ako su dugo napušteni sumnjam da postoji šansa za biološku opasnost. Osim naravno fungalnih spora. Radiaktivnost smatram jako malo izglednom, i može se ustvrditi običnim dozimetrom. Jedino postoji mogućnost kemijske (toksične opasnosti) ali iz mog iskustva i to je minimalno. Stvarno mi nije jasno. Ako može objašnjenje.
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Datum registracije : 21.10.2009
He he. Koji likovi.
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Datum registracije : 21.10.2009
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA :: ALATI PREŽIVLJAVANJA
Stranica 1 / 3.