Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
20 GODINA SELEKCIJE
+36
Koaksijalac
ivo
cutlass
Igsy
orao
Drvo
maxina
Wilddude10
Strider
PJER
goxxon
Fratt
Ikarus
lonewolf
puls
Krik Naglas
Nino G
sgt bear
Wild Wolf
Mrki Medo
Cave Bear
Adept
Fili
rinos
Ri istra
svarožić
LEGION66
Samobaniran
WILLY
zeleni
tigi
đoni
LUKSA
kiza
elvin
NAVIGATOR
40 posters
Stranica 2 / 5.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: 20 GODINA SELEKCIJE
CS kukri.
Kako si zadovoljan njime?
Kako si zadovoljan njime?
Adept- mr.spika
- Broj postova : 1588
Datum registracije : 09.04.2010
NAVIGATOR je napisao/la:nekako sam za sada zaključio da imam dovoljno noževa...
Noževa NIKAD dovoljno!
Nino G- lingua
-
Broj postova : 451
Godine : 54
Datum registracije : 26.09.2009
to je jedan od rijetkih noževa (još je friški) kojim nisam imao prilike još niš pošteno izmlatitiCS LTC kukri iz 94g. potpuno nov.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Vidi se da je brand new...NAVIGATOR je napisao/la:to je jedan od rijetkih noževa (još je friški) kojim nisam imao prilike još niš pošteno izmlatitiCS LTC kukri iz 94g. potpuno nov.
hajde podijeli utiske kada pomlatiš nešto...
iz 94 - star 16 godina?
a potpuno nov?
kako si to izveo?
Zadnja promjena: Adept; 08.09.10 12:35; ukupno mijenjano 1 put.
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
imaš pod temom-noževi-vuk sit a koza cijela-ltc kukri! (da ne pišem dvaputa)
NAVIGATOR- master
-
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Foxov pro hunter mi se strašno sviđa, jel dobar kako i izgleda?
Krik Naglas- bomber
-
Broj postova : 108
Godine : 45
Datum registracije : 13.08.2010
odličan nož! i materjal i ergonomija! jedino kaj za neke zadatke ima maožda malo previše trbuha na oštrici, odnosno špic je malo manje špičast
NAVIGATOR- master
-
Odlična kolekcija!
Mene impresionira sva sila dobrih komada koje je kupila žena-od kuda joj inspiracija(znanje) da kupi baš dobre oštrice
Mene impresionira sva sila dobrih komada koje je kupila žena-od kuda joj inspiracija(znanje) da kupi baš dobre oštrice
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
dao joj navi spisak:''ovo češ da mi kupiš''puls je napisao/la:Odlična kolekcija!
Cave Bear- spikač
-
Broj postova : 700
Godine : 26
Datum registracije : 31.05.2010
ima istine u tome, ali je dobar dio sama izabrala. kad smo na duljim putovanjima po 2 mjeseca 24 sata zajedno onda se otvore svakakve teme pa i o noževima. zato ja naprimjer znam štošta o šivanju, ženskom puderu i sličnim stvarčicama.
NAVIGATOR- master
-
puls- guru
-
...a pošto nisam pasionirani kolekcionar, nego ono što posjedujem volim iskoristiti, a imam ih za koristiti za tri života mislim da ču na neko vrijeme sad stati sa kupovinom...
dijelimo iste planove i osjećaje prema našim noževima, kukrijima, kosirima i sjekiricama...
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 54
Datum registracije : 26.04.2010
definitivno sam emotivno vezan uz sve svoje oštrice ali to ne znači da ih na terenu neću pošteno izbubetati, jedino ih ne posuđujem drugima, nego im radije ja sam odrežem ili napravim ono kaj su oni htjeli. koji puta žele vrhom noža izvaditi čavao koji strši iz stare šumarske klupe e tu im želju bome ne ispunim. nikad ne zabijam nož u zemlju i pazim da su podalje od kamenja i metalnih predmeta(keramičkih tanjura i sl.) kaj se rada tiče tu ih ne štedim.
NAVIGATOR- master
-
fijuuuu ovu temu već stoljeće nisam ažurirao,
posljednjih dana od kada sam nakucao da je moja kolekcija spala na svega 10tak noževa dobivam mnoge upite od forumaša koje interesira što je ostalo, evo da ne odgovaram svakom posebno ipak sam odlučio iz mrtvih dignuti ovu temu.
iz doba kada je moja kolekcija brojala više od stotinu kvalitetnih noževa puno se toga promijenilo. promijenila se i sama filozofija kolekcije. nekada mi je bilo bitno isprobati što više raznovrsnih kvalitetnih sjećiva, često mi ona nisu bila dostupna za posuditi a i ne volim od drugih posuđivati stvari pa sam sjećiva koja sam želio isprobati morao u pravilu i kupiti.
brojka noževa koja se pri tome skupila postala mi je svojevrstno operećenje, uglavnom bi tada osjećao neku grižnju savjesti jer mnoge oštrice koje sam prilično platio vrlo su rijetko dolazile u opticaj za korištenje.
danas nakon 30 godina korištenja različitih reznih alata, pojedine sam noževe koristio uzastopce svakodnevno i više mjeseci, mislim da samo prema pogledu određene oštrice mogu prilično precizno već unaprijed znati kako će se ona ponašati na terenu. od mnogih sjećiva koja su mi prošla kroz ruku(njih nekoliko tisuća, i najmanje tisuću s kojima sam imao prilike i raditi) dakle od svih njih poželio sam imati upravo ove koji su jedini od moje nekad prilično velike kolekcije ostali.
dakle tu je CS trail master carbon V, fallk tor i idun, fox pro hunter i kukri te maljušna eka H8.
od foldera tu su tri chris reeva: velika i mala sebenza, umnumzaan i mali victorinox diplomat.
tek sad sam skužio da mi je stvarno ostalo samo 10 noževa no i to je više nego dovoljno za sve moje avanture.
iako je već sada kolekcija vrlo mala cilj mi je još ju više s vremenom smanjiti na svega 6 primjeraka. ono što će sigurno ostati biti će fallk idun i tor i tri CR foldera.
iako se mnogima čini da su noževi koje trenutno posjedujem nepotrebno skupi ali zapravo oni su i jeftiniji od ukupne vrijednosti moje prijašnje puno veće kolekcije. to je recimao kao da sam imao 200kg srebra pa mi je to bilo teško premještati i sigurno skladištiti pa sam to odlučio prodati i kupiti recimo 2kg zlata. tako i moja sadašnja mala kolekcija je puno jednostavnija za čuvanje i brušenje, a i kad idem na izlet ne moram 3 sata razmišljati koji nož uzeti.
posljednjih dana od kada sam nakucao da je moja kolekcija spala na svega 10tak noževa dobivam mnoge upite od forumaša koje interesira što je ostalo, evo da ne odgovaram svakom posebno ipak sam odlučio iz mrtvih dignuti ovu temu.
iz doba kada je moja kolekcija brojala više od stotinu kvalitetnih noževa puno se toga promijenilo. promijenila se i sama filozofija kolekcije. nekada mi je bilo bitno isprobati što više raznovrsnih kvalitetnih sjećiva, često mi ona nisu bila dostupna za posuditi a i ne volim od drugih posuđivati stvari pa sam sjećiva koja sam želio isprobati morao u pravilu i kupiti.
brojka noževa koja se pri tome skupila postala mi je svojevrstno operećenje, uglavnom bi tada osjećao neku grižnju savjesti jer mnoge oštrice koje sam prilično platio vrlo su rijetko dolazile u opticaj za korištenje.
danas nakon 30 godina korištenja različitih reznih alata, pojedine sam noževe koristio uzastopce svakodnevno i više mjeseci, mislim da samo prema pogledu određene oštrice mogu prilično precizno već unaprijed znati kako će se ona ponašati na terenu. od mnogih sjećiva koja su mi prošla kroz ruku(njih nekoliko tisuća, i najmanje tisuću s kojima sam imao prilike i raditi) dakle od svih njih poželio sam imati upravo ove koji su jedini od moje nekad prilično velike kolekcije ostali.
dakle tu je CS trail master carbon V, fallk tor i idun, fox pro hunter i kukri te maljušna eka H8.
od foldera tu su tri chris reeva: velika i mala sebenza, umnumzaan i mali victorinox diplomat.
tek sad sam skužio da mi je stvarno ostalo samo 10 noževa no i to je više nego dovoljno za sve moje avanture.
iako je već sada kolekcija vrlo mala cilj mi je još ju više s vremenom smanjiti na svega 6 primjeraka. ono što će sigurno ostati biti će fallk idun i tor i tri CR foldera.
iako se mnogima čini da su noževi koje trenutno posjedujem nepotrebno skupi ali zapravo oni su i jeftiniji od ukupne vrijednosti moje prijašnje puno veće kolekcije. to je recimao kao da sam imao 200kg srebra pa mi je to bilo teško premještati i sigurno skladištiti pa sam to odlučio prodati i kupiti recimo 2kg zlata. tako i moja sadašnja mala kolekcija je puno jednostavnija za čuvanje i brušenje, a i kad idem na izlet ne moram 3 sata razmišljati koji nož uzeti.
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 07.10.12 10:47; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Stvarno si smanjio kolekciju...
Ček a di je onaj od Cutlassa sa narančastom drškom? Mandarin???
Ovo je stvarno pozitivno smanjenje kolekcije...
Ovaj Thor i CS Trail su stvarno bez vremenski predmeti i za 100g će izgledat sexy...
Ček a di je onaj od Cutlassa sa narančastom drškom? Mandarin???
Ovo je stvarno pozitivno smanjenje kolekcije...
Ovaj Thor i CS Trail su stvarno bez vremenski predmeti i za 100g će izgledat sexy...
Zadnja promjena: ikarus; 07.10.12 10:56; ukupno mijenjano 1 put.
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
mandarin mi je kuhinjski nož pa ga ne ubrajam u svoju kolekciju. on mi je svakodnevno u kuhinji ali teško da će ikada vidjeti nekog terena osim ako se kandidiram za neko kulinarsko natjecanje, recimo za prvenstvo ličkog kotlića!
NAVIGATOR- master
-
Onda moraš nabavit još koj "kuhinjski" ima CR i ovo
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
da razjasnim, iako ne spadaju u sam vrh nožarstva u kolekciji su ostali, eka H8, fox kukri, fox pro hunter i mali vic.
H8 sam od supruge dobio za vjenčanje tako da će on zauvjek ostati u kolekciji, za foxov kukri sam emotivno vezan iz razloga jer je to ipak nož našeg Borisa koji je i pokrenuo ovaj forum na kojemu sam puno toga korisnog naučio i stekao nove prijatelja. također je jedan od samo 300 takvih kukrija koji su proizvedeni u bakrenoj boji od 440c čelika koji se za sada pokazao puno superiorniji od N690 barem za ovakav tip choppera, no on je još na klackalici bi li ostao u kolekciji ili ne.
fox pro hunter sam također dobio na poklon od supruge i stvarno mi je odličan nož tako da i on zasad ostaje u kolekciji. njega zapravo najčešće i koristim na izletima i tečajevima u posljednje dvije godine.
mali vic se više ne proizvodi i vrlo je vrijedan i kvalitetno napravljen. on mi je back up osnovnom EDC-u u vajbici oko pojasa.
dakle ovi neki spomenuti noževi možda će ipak s vremenom napustiti kolekciju, još s time nisam na čisto.
sad je stanje stvari ovakvo: large sebenza je osnovni SDN nož i uvijek je u džepu. mala sebenza je zamjenila fallk TK4 i stoji svakodnevno u mom sekundarnom SDN-u u maxpedition torbici u ruksaku. mali vic je uvijek u pederuši a umnumzaan je za sada u vitrini i idućih će mjeseci biti samo za šminku!
svi fiksni su u upotrebi prema potrebi
eto, to bi bilo iskreno predstavljanje "onoga što je ostalo".
H8 sam od supruge dobio za vjenčanje tako da će on zauvjek ostati u kolekciji, za foxov kukri sam emotivno vezan iz razloga jer je to ipak nož našeg Borisa koji je i pokrenuo ovaj forum na kojemu sam puno toga korisnog naučio i stekao nove prijatelja. također je jedan od samo 300 takvih kukrija koji su proizvedeni u bakrenoj boji od 440c čelika koji se za sada pokazao puno superiorniji od N690 barem za ovakav tip choppera, no on je još na klackalici bi li ostao u kolekciji ili ne.
fox pro hunter sam također dobio na poklon od supruge i stvarno mi je odličan nož tako da i on zasad ostaje u kolekciji. njega zapravo najčešće i koristim na izletima i tečajevima u posljednje dvije godine.
mali vic se više ne proizvodi i vrlo je vrijedan i kvalitetno napravljen. on mi je back up osnovnom EDC-u u vajbici oko pojasa.
dakle ovi neki spomenuti noževi možda će ipak s vremenom napustiti kolekciju, još s time nisam na čisto.
sad je stanje stvari ovakvo: large sebenza je osnovni SDN nož i uvijek je u džepu. mala sebenza je zamjenila fallk TK4 i stoji svakodnevno u mom sekundarnom SDN-u u maxpedition torbici u ruksaku. mali vic je uvijek u pederuši a umnumzaan je za sada u vitrini i idućih će mjeseci biti samo za šminku!
svi fiksni su u upotrebi prema potrebi
eto, to bi bilo iskreno predstavljanje "onoga što je ostalo".
NAVIGATOR- master
-
ikarus da ti budem iskren uopće me ne pale fiksni CR noževi dapače za neke tvrdim da su totalni nožarski promašaji i da ni blizu nisu zaslužili slavu koju uživaju ali folderima im nema premca, iako mi je ovaj kuhinjski lijep!
NAVIGATOR- master
-
A gdje je onaj gospodski CS Sissu?
Pa nisi valjda...
Pa nisi valjda...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
Interesantno......hm...u najmanju ruku....
puls- guru
-
i to što je ostalo je "Ponos Ratajevih"
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
gosn Fratt sisa je kod gsna ikarusa već duže vrijeme
većinu sam noževa udomio u dobre ruke
većinu sam noževa udomio u dobre ruke
NAVIGATOR- master
-
goxxon je napisao/la:i to što je ostalo je "Ponos Ratajevih"
tako nekako!
NAVIGATOR- master
-
ajde Navi prodaj i jedan ženin poklon ako smiješ.....
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
uh jesam jedan ,TK4 je bio od nje ali su financije iz tog noža pretočene u umnumzana tako da joj sad tepam da mi je zapravo njega poklonila za rođendan
NAVIGATOR- master
-
Ajd,Ikarus je pravilan nožarski izbor za Sissicu...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
Ajde, nije tako siromašno (: Lijeva mi se strana više sviđa. Jel to damaskni Idun kojeg je barba glock donio na Dravanturu?
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
uhh i sada je to poprilična kolekcija (barem za mene), a o kvaliteti ne moram ništa reći
Wilddude10- lingua
-
Broj postova : 302
Godine : 28
Datum registracije : 19.11.2011
Mislim da su to slatke muke kada prelaziš s kvantitete na kvalitetu!
Manje-više svatko nakon neko vremena mora proći "čistilište" opreme.
Čekam da i "moj" nož u tvojoj kolekciji odlučiš udomiti u dobre ruke P))
Strpljiv sam poput starog Indijanca....
Manje-više svatko nakon neko vremena mora proći "čistilište" opreme.
Čekam da i "moj" nož u tvojoj kolekciji odlučiš udomiti u dobre ruke P))
Strpljiv sam poput starog Indijanca....
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» 18.11.2011 20 godina
» Nova godina
» S.n.godina svima!!!
» moja kolekcija \30 godina