Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
čuture za vodu
+36
Otto Rino
poljičanin
pirat
maxina
ivek
Frenky
mariobab
ghoic
crotwar
Fratt
Delete
neko69
Fallen
Tandrax
urbana_gorila
ce3hel
ratomir6
Igsy
Tamer Fuchs
Nahualli
Mladen
Atomski Ali
sgt bear
zeleni
rinos
damjan
Adept
NAVIGATOR
LošinjskiMandrilo
androsb
Mraz
antun
Ri istra
Aries
đoni
gladiator
40 posters
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
čuture za vodu
zanima me gdje ih ima za kupiti, a da su kvalitetne i ne preskupe, ali i općenito o čuturama.
gladiator- lingua
-
Broj postova : 258
Godine : 28
Datum registracije : 08.03.2009
Re: čuture za vodu
Ja sam sebi nabavio na sajmu lova i ribolova u osijeku prije par godina ... cuturicu sa salicom koja se stavlja na donji dio,nesto slicno kao sto koristi vojska SAD-a,platio sam je 70 kn.
Mozes si vrlo jeftino nabaviti od JNA,zajedno s porcijom u svakom vojnom skladistu,(cijena je kojih 30-40 kn)a dosta je kvalitetna...za taj novac
Mozes si vrlo jeftino nabaviti od JNA,zajedno s porcijom u svakom vojnom skladistu,(cijena je kojih 30-40 kn)a dosta je kvalitetna...za taj novac
đoni- bomber
-
Broj postova : 155
Godine : 31
Datum registracije : 04.03.2010
ovisi što želiš tj. tražiš jer imaš tri vrste:
1. klasična (vojna) čuturica, dolazi često u kompletu s porcijom i obično se nosi na pojasu. To je ovo što ti Đoni preporučuje i po meni nema nekih značajnijih mana, a i nije skupa
2. Mjeh za vodu - integrira se u ruksak te imaš crijevo koje se zakači za naramenicu. Kapaciteti su različiti a mislim da se najviše prodaju oni kapaciteta 1,5 lit i 2,0 lit. Prednost im je što možeš konstantno piti gutljaj po gutljaj što je najekonomičnije. Mane su dvije: relativno dosta zajebancije oko čišćenja, ne preporuča se u njega točiti izotonične napitke (oboji se i zna povući miris), a i zimi se može smrznuti voda u cijevi (neke planinarske škole u USA ih izričito zabranjuju kod zimskih tura). Imam takav iz Iglu-a s termo izolacijom, nosim ga i zimi ali nisam baš na nekim ekstremnim temperaturama (4-5h na -5C do -10C), ali mi se do sad nikad nije smrznuo (zimi u njega točim mlaku vodu).
3. Boce raznih kapaciteta poput Sigg. Za njih imaš i termo navlake. Planinari ih dosta često koriste i to na način da ih karabinjerom zakače za naramenicu ruksaka tako da su im uvijek pri ruci. Manje volumene možeš zimi zavući pod jaknu tako da se dodatno grije tjelom. Jdenostavno održavanje i razni oblici (i dizajn) i volumeni
Uz to imaš i klasične termosice...
Meni osobno čuturica ne odgovara jer ne volim nositi litar vode na remenu.
Nosim mjeh: kad nosim veliki ruksak - odgovara mi jer ga ne moram stalno skidat da bih se napio (ili se mučit za ubaciti bočicu u bočni džep ruksaka), ili ako idem "light" samo s malim ruksakom, ubacim mjeh i - letim, ne moram stajati da bih pio... Zimi ponekad nosim čaj u termosici ali dosta rijetko...
Sve ovisi o tome što ti najviše odgovara....
1. klasična (vojna) čuturica, dolazi često u kompletu s porcijom i obično se nosi na pojasu. To je ovo što ti Đoni preporučuje i po meni nema nekih značajnijih mana, a i nije skupa
2. Mjeh za vodu - integrira se u ruksak te imaš crijevo koje se zakači za naramenicu. Kapaciteti su različiti a mislim da se najviše prodaju oni kapaciteta 1,5 lit i 2,0 lit. Prednost im je što možeš konstantno piti gutljaj po gutljaj što je najekonomičnije. Mane su dvije: relativno dosta zajebancije oko čišćenja, ne preporuča se u njega točiti izotonične napitke (oboji se i zna povući miris), a i zimi se može smrznuti voda u cijevi (neke planinarske škole u USA ih izričito zabranjuju kod zimskih tura). Imam takav iz Iglu-a s termo izolacijom, nosim ga i zimi ali nisam baš na nekim ekstremnim temperaturama (4-5h na -5C do -10C), ali mi se do sad nikad nije smrznuo (zimi u njega točim mlaku vodu).
3. Boce raznih kapaciteta poput Sigg. Za njih imaš i termo navlake. Planinari ih dosta često koriste i to na način da ih karabinjerom zakače za naramenicu ruksaka tako da su im uvijek pri ruci. Manje volumene možeš zimi zavući pod jaknu tako da se dodatno grije tjelom. Jdenostavno održavanje i razni oblici (i dizajn) i volumeni
Uz to imaš i klasične termosice...
Meni osobno čuturica ne odgovara jer ne volim nositi litar vode na remenu.
Nosim mjeh: kad nosim veliki ruksak - odgovara mi jer ga ne moram stalno skidat da bih se napio (ili se mučit za ubaciti bočicu u bočni džep ruksaka), ili ako idem "light" samo s malim ruksakom, ubacim mjeh i - letim, ne moram stajati da bih pio... Zimi ponekad nosim čaj u termosici ali dosta rijetko...
Sve ovisi o tome što ti najviše odgovara....
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Godine : 53
Datum registracije : 26.02.2010
vidio sam u frontlineu za kupit čutura,mislim da su od plastike, 80 kn činimi se ok
http://www.frontline-aos.com/kamping_outdoor/pribor_za_jelo/view/1038
šta vi mislite?
http://www.frontline-aos.com/kamping_outdoor/pribor_za_jelo/view/1038
šta vi mislite?
gladiator- lingua
-
Broj postova : 258
Godine : 28
Datum registracije : 08.03.2009
nekako mi se te cuture koje se nose za pasom cine nezgrapne za nosenje. ako se moras provlacit kroz vesto sigurno ce zapet,a grane da ne govorim.
ja noisim pljosku rakije sa sobom u depu i bocu vode u torbi. rakiju pijuckam dok hodam,smanjuje tj.temperaturu i ne znojis se toliko.
ja noisim pljosku rakije sa sobom u depu i bocu vode u torbi. rakiju pijuckam dok hodam,smanjuje tj.temperaturu i ne znojis se toliko.
Ri istra- tipko
-
Broj postova : 80
Godine : 45
Datum registracije : 09.01.2010
Ri istra je napisao/la:nekako mi se te cuture koje se nose za pasom cine nezgrapne za nosenje. ako se moras provlacit kroz vesto sigurno ce zapet,a grane da ne govorim.
ma jok nemas s tim problema,ja imam JNA porciju,duplo veca od ove sto je gladiator stavio,pa nemam problema s tim.
đoni- bomber
-
Broj postova : 155
Godine : 31
Datum registracije : 04.03.2010
Rakija (alkohol) dodatno dehidrira oganizam
čuturica u frontlineu je OK.
Jedina joj je mana što je zapremine oko 7dcl
čuturica u frontlineu je OK.
Jedina joj je mana što je zapremine oko 7dcl
antun- spikač
-
Broj postova : 805
Godine : 83
Datum registracije : 01.05.2009
gledao sam dvsa radnika koja su kopala po suncu,i pili su rakiju,pitam zasto ne pijete pivo ili vodu?? pa da po ovoj vrucini popijes pivo ili vodu,odmah bi te znoj probio. zato dok radimo pijuckamo rakiju i ne znojimo se (toliko).
mozda su se to oni tako navikli; probao sam i ja tako pijuckat rakiju dok seces kroz sumu,i stvarno se puno manje znojis ( ja se jako znojim).
mozda su se to oni tako navikli; probao sam i ja tako pijuckat rakiju dok seces kroz sumu,i stvarno se puno manje znojis ( ja se jako znojim).
Ri istra- tipko
-
Isto su i meni rekli za rakiju. Uglavnom, kosci su pili rakiju dok su kosili na suncu kako bi spriječili tj smanjili znojenje... tako mi pokojni deda tvrdio, a baka još stoji iza toga =) (nazvao sam da provjerim dali sam točno zapamtio)
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
da odmah rascistimo,nije to ispijanje rakije do besvjesti. to je onako malo da se osvjeze usta.
Ri istra- tipko
-
ja imam od vojnu neku...zadovoljan sam s njom..!!
androsb- zelembara
-
Broj postova : 37
Godine : 33
Datum registracije : 13.12.2009
@ gladiator- gotovo ista čutura kakvu si ti stavio (a možde je i ista, nisam baš skenirao slike hehe) po dosta nižoj cjeni- čutura
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
evo moje čuturice, dao mi ju je stari skupa sa porcijom... sačuvana još iz JNA
http://www.kolekcionar.eu/photos/aukcije15_041.jpg
LošinjskiMandrilo- bebač
-
Broj postova : 19
Godine : 32
Datum registracije : 25.05.2010
Kupi su svicarsku aluminijsku cuturu SIGG imas ih svih boja i velicina ja sam ih brdo koristio. Imaju odlican cep sa dihtungom jedino nemozes kuhati u njima za sve ostalo su super i nisu pre skupe u iglu sportu su oko 70-80 kn.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
hmm čini mi se ok... dosta praktično
vidio sam i one na Frontlineu isto mi se ne čine loše
vidio sam i one na Frontlineu isto mi se ne čine loše
LošinjskiMandrilo- bebač
-
Broj postova : 19
Godine : 32
Datum registracije : 25.05.2010
Te na Frontu nisu ni približno kvalitetne kao Sigg...
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Datum registracije : 09.04.2010
NAVIGATOR je napisao/la:Kupi su svicarsku aluminijsku cuturu SIGG imas ih svih boja i velicina ja sam ih brdo koristio. Imaju odlican cep sa dihtungom jedino nemozes kuhati u njima .
zasto se ne moze kuhat u njima? sta se otpustaju neke kemikalije ili slicno? pitam jer sam ja u svojoj topio snijeg na pec na drva u jednom planinarskom domu pa me zanima dal da to ponovim ili ne..
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
MOj asortiman boca nas je obićno 4-5pa treba dosta tekućine,nekoliko Sigg boca i pokoja plastična Ferrino boca,s širokim grlom,lako se napuni (ili tekućinom ili hranom) a i lako se očisti.
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
damjan je napisao/la:NAVIGATOR je napisao/la:Kupi su svicarsku aluminijsku cuturu SIGG imas ih svih boja i velicina ja sam ih brdo koristio. Imaju odlican cep sa dihtungom jedino nemozes kuhati u njima .
zasto se ne moze kuhat u njima? sta se otpustaju neke kemikalije ili slicno? pitam jer sam ja u svojoj topio snijeg na pec na drva u jednom planinarskom domu pa me zanima dal da to ponovim ili ne..
bolje ne ,boca nije predviđena za zagrijavanje na visokoj temperaturi.(neznam koliko je otporan unutarnji zaštitni premaz,možda izgubi elastičnost pod utjecajem topline,pa češ ga slijedeći put imati u piću)
rinos- spikač
-
a bas mi se cinilo zgodnom idejom nista morat cu kupit novu jer je ova ionak sva izlupana i udubljena jer ju nosim vani na ruksaku na karabineru
damjan- mr.spika
-
Ima li za SIGG-ove boce neka "košuljica" kao recimo za FERRINA (tipa termo košuljica ili neka obična da se baš toliko ne lupaju - a što se dešava koliko god ja pazio na nju...) ?
Adept- mr.spika
-
Ima,i original a i nekih drugih,Giostyle ima neke univerzalne "torbice",Iglu sport,Hervis itd...
Osim što stane Sigg od 1.5 lit,možeš staviti i bilo koju plastičnu(Studenu ,JAnu isl.)drži i temperaturu neko vrijeme.
Osim što stane Sigg od 1.5 lit,možeš staviti i bilo koju plastičnu(Studenu ,JAnu isl.)drži i temperaturu neko vrijeme.
rinos- spikač
-
u mom krugu ljudi se cijeni ako ti je siggica izbubana znači da je i dosta toga prošla, ali da, imaš raznih navlaka termo izolacije i sl.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
Vrijedi li to samo za čuturu ili to vrijedi za sve izbubane, ulubljene i, ruku na srce, oštećene dijelove opreme?NAVIGATOR je napisao/la:u mom krugu ljudi se cijeni ako ti je siggica izbubana znači da je i dosta toga prošla...
THX Rinos!
Adept- mr.spika
-
Samo za čuture i automobile...
zeleni- lingua
-
Broj postova : 406
ona britanska GI koju bear nosi nije loša... no sve ideje i prijedlozi su vam dobri, jer hidracija je jako bitna
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
Obične pvc boce od raznih sokova su najprektičnije i najlaganije. Kada je isprazniš nije je problem nositi. Samo je opči dojam malo lošiji.
zeleni- lingua
-
Broj postova : 406
prije par tjedana sam u iglu sportu uzeo neke ferrino pvc boce od 2 litre koje kad su prazne se daju presavinuti i stanu doslovno u bilo koji đep, jedino kaj mi je loše na njima je što navoj na čepu nije univerzalan pa isti moraš paziti kao oko u glavi jer ak ga izgubis moras kupit novu bocu..osim toga sve super, pvc se čini dosta kvalitetan, već je izdržao razno razne pritiske i testove
damjan- mr.spika
-
LošinjskiMandrilo je napisao/la:evo moje čuturice, dao mi ju je stari skupa sa porcijom... sačuvana još iz JNA
Iman istu, samo bez tog dijela lijevo. Od kud mi, ne znam ni sam Par godina je stala u ormaru pa sam je ponovno otkrio prije tjedan dva.
Iman samo jedan problem s njom. Ne znam jel zbog vode koja je dugo u njoj stala ili nečeg drugog, ali pri dnu (bokovi su čisti) je nakakav smeđkasti talog (ne znan jel to najbolji opis) koji se ne može baš isprat. Sad pokušavam nać nešto s čim bi ga mogao sastrugati da je opet mogu koristit. Savjeti doborodošli :migg:
Pogled unutra:
Imao sam i jednu metalnu (ne znam točno od čega), jajastog oblika samo što sam je negdji izgubio...
Atomski Ali- bebač
-
Broj postova : 3
Godine : 36
Datum registracije : 06.06.2010
Probaj to mehaqnički maknuti - neka žličica ili nešto...
Nakon toga - vruća voda...
Pa deterđent i vruća voda...
Pa Izosan (Dezisan, Lab Klor)...
Pa čista vruća voda...
Nekoliko puta...
Pa vidiš gdje si...
Pa ponoviš...
Sve ovo...
Nekoliko puta...
Ukoliko je potrebno...
Dok sve ne očistiš...
Eto...