Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Knifetests.com
+3
Nino G
cabala - baniran
Strider
7 posters
Stranica 1 / 1.
Knifetests.com
Pozdrav svima! Koliko god nas puta rasplakali i natjerali nas da ih mrzimo, dečki sa knifetests.com-a stvarno osvajaju youtube. Bez obzira na njihove tipove testova i na način odjevanja i još k tome je u glavnim ulogama ljevak, mislim da ima smisla pogledati njihove filmiće.
Odaberite svoje najdraže i najintrigantnije noževe koje oni testiraju i stavite samo prvi dio videa (obično ih ima od 7-10) pa da prokomentiramo.
Pred neko vrijeme bio je aktivan topic o Glockovima. Mala cijena za veliki nož kažu. Mislim da je nož dobro izrdžao sve testove iako mi se zbog materijala (plastike) čini jako krhak...no nije, naprotiv to je više žilaviji.
Evo cijenjene More. Isto kao Glock, na reputaciji je velikog noža male cijene.
Dalje stavite svoje favorite.
Odaberite svoje najdraže i najintrigantnije noževe koje oni testiraju i stavite samo prvi dio videa (obično ih ima od 7-10) pa da prokomentiramo.
Pred neko vrijeme bio je aktivan topic o Glockovima. Mala cijena za veliki nož kažu. Mislim da je nož dobro izrdžao sve testove iako mi se zbog materijala (plastike) čini jako krhak...no nije, naprotiv to je više žilaviji.
Evo cijenjene More. Isto kao Glock, na reputaciji je velikog noža male cijene.
Dalje stavite svoje favorite.
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Re: Knifetests.com
Nova EKA mod. 8 i 10, preklopni nož, AUS 8 oštrica, kraton drška ( " Replikart " ).
cabala - baniran- lingua
-
Broj postova : 329
Godine : 56
Datum registracije : 28.11.2009
Mislio sam da stavite clipove sa youtuba od ovih tipova...imaju coldsteelove, falknnivene itd...
Strider- honoris
-
Bez uvrede ali to nisu testovi. Ovo su dobri noževi ali ovakvi " testovi " nisu. Ta ekipa se zove " knivesdestruction " a upravo to i rade. Uništili su sve čega su se dohvatili! Zaključak je da se svaki nož može uništiti ( prije ili kasnije ). To svi znamo.
Gledao sam video kako prodavač Kershawa lomi Zero Tolerance 0100, odmah sam otišao svoj malo " pomaziti ". Kakva šteta slomiti tako dobar nož!
Gledao sam video kako prodavač Kershawa lomi Zero Tolerance 0100, odmah sam otišao svoj malo " pomaziti ". Kakva šteta slomiti tako dobar nož!
cabala - baniran- lingua
-
Gledam uratke momaka s Knifetest-a i stvarno ne znam što pokušavaju prikazati. Kao što reče kolega iznad mene, svaki nož se može uništiti na hrpu načina, ali tako ga ocjenjivati nije baš inteligentno. Tko bi normalan svojim skupo plaćenim nožem išao mlatiti po betonskom bloku, savijati ga do točke pucanja ili plastične deformacije, itd.? Destrutivni testovi imaju smisla za materijale od kojih se rade noževi, ali mrcvariti gotov proizvod kojekakvim utjecajima koje nikada neće iskusiti svojom redovnom uporabom se u najmanju ruku čini - bedasto.
Postoje razumni testovi u kojima se može vidjeti koliko neki nož drži oštricu pod normalnim uvjetima eksploatacije, kao i mnoge druge njegove karakteristike (dečki koji su testirali onaj Fox-ov kukri su napravili odličan posao), ali od ovakvog mrcvarenja noževa me samo zaboli duša.
Postoje razumni testovi u kojima se može vidjeti koliko neki nož drži oštricu pod normalnim uvjetima eksploatacije, kao i mnoge druge njegove karakteristike (dečki koji su testirali onaj Fox-ov kukri su napravili odličan posao), ali od ovakvog mrcvarenja noževa me samo zaboli duša.
Nino G- lingua
-
Broj postova : 451
Godine : 54
Datum registracije : 26.09.2009
Sorry ali ovo mi ima jednako smisla kao bacanje tek otvorenog "neunistivog" laptopa ispod gume traktora - zacudo...4 tone ga je smrskalo.
Na razini tatinih sinova koji ruse znakove na cesti sa svojim novim Hummerom.
Nevidim poantu ovoga jer ako idu radit test, neka to bude kako treba a ne 2 tipa sa toljagama u radioni.
Na razini tatinih sinova koji ruse znakove na cesti sa svojim novim Hummerom.
Nevidim poantu ovoga jer ako idu radit test, neka to bude kako treba a ne 2 tipa sa toljagama u radioni.
Stoney- spikač
-
Broj postova : 630
Godine : 36
Datum registracije : 23.05.2009
u krivu ste: jedino što je preživjelo sve to je granfors brucks. od nje su odustali jer je predobra.
meni ne smeta to što rade, njihovi novci koje bacaju u vodu...ja u svemu vidim poantu- nikada prije nisam vidio da nož uopće može uništiti betonski blok bez težiš oštećenja, ali opet ni ja nevidim da ću to kamo koristiti. Prije smo govorili o Glocku, kako su dobri kako ne (na drugom topicu) ali tek sam ovdje vidio da je nož stvarno super, nije full tang a svejedno se nije drška slomila kad je ova mrcina stala na nju, nego po sredini oštrice...isto tako ni sama drška nije pukla kad ju je onim maljem mlatio, a od običe je plastike. takve informacije su meni korisne.
meni ne smeta to što rade, njihovi novci koje bacaju u vodu...ja u svemu vidim poantu- nikada prije nisam vidio da nož uopće može uništiti betonski blok bez težiš oštećenja, ali opet ni ja nevidim da ću to kamo koristiti. Prije smo govorili o Glocku, kako su dobri kako ne (na drugom topicu) ali tek sam ovdje vidio da je nož stvarno super, nije full tang a svejedno se nije drška slomila kad je ova mrcina stala na nju, nego po sredini oštrice...isto tako ni sama drška nije pukla kad ju je onim maljem mlatio, a od običe je plastike. takve informacije su meni korisne.
Strider- honoris
-
Samobaniran- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009
slažem se s tobom, oni nikako nisu kompetentni za donošenje i davanje ocjena noževima s obzirom da to nisu prije svega testovi koje bi ti izvodio u realnim situacijama(kao sjećenje betonskog bloka sa SRK), znači ne može ti reći dal nož dobro leži u ruci(ili žulja prilikom intenzivnog rada s njim) kao recimo sean mullhul kad je radio rewiev svojeg SFBK nasprem trackera kad je rekao da mu tracker ne leži u ruci jer ima relativno malu ruku i utori za preste na trackeru mu ne leže, dali dobro drži oštricu prilikom nekog normalnog rada(izrada skloništa, priprema drva za vatru i sl.) lakoća oštrenja, naime ovo su kreš-testovi u stilu kako razvaliti dobar nož, to je isto kao da ja sjednem u recimo svoj fiat bravu i opalim po gasu bez obzira na okretaje motora ili cestu kojom se vozim, sje... mašinu jer su okretaji bili preveliki, sje... amortizere jer sam preletao preko rupa i ležećih policajaca i uglavnom cijeli se auto raspadne a ja kažem da je loš auto jer nije izdržao ništa od toga (istina je da me taj auto besprijekorno služi 12 dobrih godina) tako je i s ovim noževim, mislim zanimljivo je pogledati jer vjerujem da nitko od nas nebi išao raditi ništa slično i imaš prilike vidjeti kako nož izgleda nakon štemanja betona, sjećenja betona i probijanja lima! ali iskreno srce me zaboli kad vidim kak uništavaju noževe
tigi- spikač
-
Broj postova : 616
Godine : 50
Datum registracije : 13.02.2009
Kada sam se prijavio na " Bladeforums " prva tema koju sam započeo je bila " Zašto u 21 stoljeću pričamo o noževima ". Nastavio sam pitanjem što je slijedeće, vatra, točak?... Završilo je tako da su mi poželjeli da me njihovo ministarstvo progoni i sl.
Želio sam samo razgovarati , misleći da forumi uglavnom tome služe, grdno sam se prevario. Očito da je došlo vrijeme da mi, koji kupujemo njihove noževe napravimo ozbiljan test.
Želio sam samo razgovarati , misleći da forumi uglavnom tome služe, grdno sam se prevario. Očito da je došlo vrijeme da mi, koji kupujemo njihove noževe napravimo ozbiljan test.
cabala - baniran- lingua
-
Nedaj bože da nam još i noževe uzmu!
Strider- honoris
-
Ne moraju, vratit ću im ih sam i to u izvornom pakiranju. Posebno sve one u 1095 čeliku ( od njega, inače prave građevinske konstrukcije i šine ).
cabala - baniran- lingua
-
Moram reći da nož nije ni lopata ni kramp ni pajser. Svaki nož može se uništiti, ali pitanje je zašto?
Zna se čemu služi nož.
Zna se čemu služi nož.
Stranica 1 / 1.