| Gulso bolts šraf ili alternativa? | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Marko guru

Broj postova : 2196 Godine : 31 Lokacija : Lepoglava Datum registracije : 03.08.2009
 | Naslov: Gulso bolts šraf ili alternativa? 28.09.21 12:35 | |
| Bok ljudi, trebam pomoć. Kak se ovaj vrag zove na našem jeziku? Eng je "gulso bolt" ali ništ takvog ne mogu naći u HR, ili pa ne znam tražiti. Nužno ne mora biti to, može i alternativa? Nešt samo razmišljao o navojnim čahurama pa šraf sa svake strane? Kako vi rješavate hardware na drškama koje se skidaju? Hvala unaprijed.  | |
|
 | |
siga spikač

Broj postova : 842 Godine : 43 Lokacija : Hamilton, Novi Zeland Datum registracije : 12.09.2012
 | Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa? 28.09.21 12:49 | |
| Ja na kraju to nisam nikad koristio, ali plan mi je bio koristiti navojne cjevčice i onda vijke sa obje strane, imbus ili još bolje torx. Kupio sam nekoliko tih cjevčica za par kuna u onoj željezariji u Španskom. | |
|
 | |
Mraz master

Broj postova : 6866 Godine : 36 Lokacija : Delnice Datum registracije : 26.02.2010
 | Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa? 28.09.21 13:31 | |
| Imam tih navojnih cjevcica i s njima sam uglavnom radio iako znam uzeti i "chicago screws" tj. ovo sa slike. | |
|
 | |
Marko guru

Broj postova : 2196 Godine : 31 Lokacija : Lepoglava Datum registracije : 03.08.2009
 | Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa? 29.09.21 9:04 | |
| Ljudi hvala vam na odgovorima. Ima tu u VŽ neka željezara koja se reklamira da nema šrafa kojeg nemaju pa kad budem mogel van cu provjeriti pa javim. Ako ne mislim da budu navojne cahure sasvim dobre. | |
|
 | |
siga spikač

Broj postova : 842 Godine : 43 Lokacija : Hamilton, Novi Zeland Datum registracije : 12.09.2012
 | Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa? 01.10.21 12:51 | |
| I ja sam do sada uglavnom čuo izraz Chicago screw i to za one normalne što se koriste za kožnu galanteriju na remenima i tako. Bilo ih kod je u onom malom dućanu kod onog dide u Dubravi. Čini mi se da se gulso zovi samo ovi sa ovim "cvjetić" uzorkom  | |
|
 | |
Marko guru

| |
 | |
puls guru

Broj postova : 2943 Godine : 43 Lokacija : ZG Datum registracije : 05.03.2010
 | Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa? 01.10.21 22:49 | |
| Jeftina alternativa; možda bi mogli poslužiti vijci za spajanje ormara:
https://iverpan.hr/okov-za-namjestaj/spojni-elementi/spojni-vijak-fi-5-m4
Inače, možeš guglati "čikago vijak", po vuku... Ili, "čahurasta matica","muški i ženski vijak", "vijak za vezanje"...
A dućani s većom vijčanom ponudom su; npr.: Schachermayer Imbus Vijci Kranjec | |
|
 | |
Fratt MODERATOR

Broj postova : 4750 Godine : 43 Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ... Datum registracije : 30.09.2010
 | Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa? 04.10.21 10:01 | |
| Kod svih tih vijaka za kuhinje osim chicago boltsa, rijetko koji ima navoj po cijeloj dužini tak da kad ga skraćuješ a moraš ga skratiti onda dođeš do punog profila,bez navoja. Neki možda nemaju tak ali većna ima zbog samog procesa izrade.  Popijem maksimalno 5 piva godišnje. - titanijum je napisao/la:
Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
| |
|
 | |
Marko guru

| Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa? 07.10.21 9:28 | |
| Momci hvala vam na pomoći i odgovorima, zasad su mi navojne šipke najizglednija opcija. | |
|
 | |
siga spikač

| |
 | |
Marko guru

| Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa? 10.10.21 11:56 | |
| Da, na cjevčice mislim, sa šipkom se budem tukel po glavi  | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Gulso bolts šraf ili alternativa?  | |
| |
|
 | |
| Gulso bolts šraf ili alternativa? | |
|